0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar dilerseniz yeni bir konu açalım.Bir depo benzinle 60 Lt ile uzun yolda 1000 km den, şehiriçi 700 km den aşağı yol yapan avensislerin(Elegantların) sorunu ne olabilir diye.
Çok iyi olur.murat bey ve diğer arkadaş yol bilgisyaruına göre hesap yapıyor diyen arkadaş için ben yol bilgisyarına göre değil yaptığım km ye göre hesap yapıyorum ve aracım şuan 600km yol yapıyor şehir içi 350 - 400 yakıyor diyen arkadaş aracım 330 kuruş yakıyor ve 600 km yapıyor bir depo ile sınıfındaki diğer araçlar 400 den aşağı yakmazken 330 kuruş yakan avensise LPG siz çok da rahat binilir
Bir depo benzinle 1000 km yaptınmı..Arkadaşlar yol bilgisayarına göre hesaplamışlar.40-50 ile gideceksin 4,3 düşüyor.120 ile giderken bir bak kac yakıyor gösteriyor.Hele 180-190 il giderken yol bilgisayraına bakmaya cesaret edecekmisin.bir depoyu 300 km de bitirir 180-190 ile giderken..60 ltr benzinle 1000 km gittinizmi yol bilgisayarı verilerine göre hesaplamayın..Hasan abi ben onu diyorum dizel 6 ileri 90 gidiyorda benzinli 90 ile nasıl 1000 km gidecek.bunun hiçmi yokusu duru kalkı araç sollaması falan birşeyi yok..90 sabitlemissin önüne hiç engel çıkmadanmı gideceksiniz diye hesaplıyorsunuz..Yeni avensis veya suaki kullandıgınız kasanında comfortu var ababmda farketmez bu arabalar lpg siz binilmez yıllık 10 bin km üzeri yapıyorsanız lpg şart.
Abi bak yaklasık olarak 1000 km de 60 ltre yaksa 60*3,68=220 lira eder.Sen de dediğine göre lpg li 1000 km yide 150-180 arası anca yakar..E abi 1000 km de 30 40 tl bir fiyat varkı için sen lpg kiti muayenesi ruhsatı falan extradan 1500-2000 lira verirmisn.
avensis yakıt tüketimi fabrika değerleri zaten 100 km de şehir dışı 6lt nin altında. hesabı bir de buna göre yap tuncay kardeşim, o zaman tutar belki toyotanın sayfasından bak istersen
Bir şey yazmıyım diyorum,ama konu uzayınca yazayım bari.Fabrika verisi falan filan.Bunları geçin.180-185 Km hızla seyahat eden bir şöförün aracı az yaksa ne olur.Allah sonunu hayretsin.4 radar falan filan ne kadar güzel örnek olunuyor.
Arkadaşım kısıtlı zamanla sen de 1700 km yol tep.Seni o yollarda göriyim.80-90 uyur kalırsın vallahi.Arkadaşlar araçlarımızda bulunan özelliklerin videolarını ve ne işi yaradıklarını bu linkte bulabilirsiniz.Ona görede sürat yapabilirsiniz.Kazasız belasız keyifli sürüşler.http://www.believe.co.nz/videos/vehicle-stability-control
az yaksın diye 180 le gitmeye gerek yok ki, 120 civarı da aynı yakıyor