0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaç litre alıyor bu avensisin deposu..1,4 dizeller şehirler arası 1050 km civarında yapıyor.Sizinki dizel ile aynı yakıyor ozaman dizel almasınlar avensis elegant alsınlar..Aracınızın şehirler arası fabrika verilerine baktınızmı..Açıkcası ya sizde ya da benim hesaplamalarında bir sorun var..Bir depo benzin ile en fazla 750-850 gideceğini düşünüyorum..Bir depo benzinle 1000 km gidiyorsa eğer hiç lpg olayına girmeyin..Nedenmi ben 190 tl lpg ile 1030 km yaptım.Sizin aracınız 55 ltre olsa deposu benimki gibi litre fiyatı 3,68 olsa 55 ltre 202 lira eder 10 lira için lpg takılmaz hadi 60 lt re deponuz diyelim oda 220 lira eder 30 lira fark içinde lpg takılmaz.yanlış anlamayın ama ben bir depo benzinle avensisin 1000 km yapacagına inanmıyorum.Ozaman millet niye dizele 5-6 milyar fark versin yada avensis aracına neden lpg taktırsın..Hesaplamada bir yanlışlık var diye düşünüyorum.Bir depo benzinle benzinlli bir araç maksimum 750-850 arası yapar..Dahada ötesini yapmaz
Aynı fikirdeyim.
bi kere dizel bi araçla karşılaştıramazsınız, çünkü mazot fiyatı 7-8 krş daha ucuz. depo 60 litre. şehir içi maksimum gördüğüm değer 700 km. ama 630 altına düşmez hiç. uzun yola 2 kez çıktım, ikisinde de 1000 km yi gördüm. bunlar hep benzin alıp km yi sıfırladıktan sonra gördüğüm değerler. 21-23 kuruş civarı bi değer eder. ben aracı aldığım hafta lpg taktırmayı düşünüyordum. ancak hiç gerek olmadığını gördüm.benzinin biraz da adı çıkmış. şehir içi 32 krş yakıyor. lpg ile 23 krş olur, aracı deldirmeye değmez. dizel araca göre daha sorunsuzdur. 100 bini geçtikten sonra satmak için kara kara düşünmezsin. valla inanmayana diyecek bir sözüm yok. ama ben de öğretmenim, yalan söyleyecek halim yok.
Tuncay Kardeşim yolun kastamonu ya düşerse veriyim benim karaoğlanı izmir yap gel.
Erdal bey size yalan söylüyorsunuz demiyorum diyememde zaten .Ancak hesaplamada bir yanlışlık var.110 beygir 190 tork bir aracın dediğiniz gibi bir depo ile 1000 km gitmesi imkansız.Dİzeller ancak 1050 civarı gidiyor 55 ltre ile.Neden dizele okadar fark veriyor insanlar...
Dediğiniz gibi olabilir Murat Bey (Avensis Profesörü)
Hakan bey sizde tuncay bey gibi corolla sahibisiniz.Bir gün nasip olursa avensis elegant kullanın farkı göreceksiniz.Bir depo full 60 lt benzin alır.60*3.64=218 tl (Benzin)70*2.04=142 tl (LPG) hemen hemen aynı km yapar. fark ortada.
Ben 2007 Elegant Avensis imi sırf yakıt yüzünden sattım.Bakımsız falan da diyemezsiniz çünkü araç komple bakımı yeni yapılmıştı.Şehir içi 35-40 kuruş rahat yakıyor hatta fazla da yakıyor olabilir.Ama hakkını vermek lazım şehir dışı gerçekten bir dizel kadar mükemmel tam bir aile arabası görünümünü veriyor.Aracı LPG'li kullanmak istemedim ve daha çok da şehir içi yol kat ettiğimden dolayı aracımı satmak zorunda kaldım.Şimdi dizel alıcam. Bu devirde benzine güç yetmez arkadaşlar...
Bir depo benzinle 1000 km yaptınmı..Arkadaşlar yol bilgisayarına göre hesaplamışlar.40-50 ile gideceksin 4,3 düşüyor.120 ile giderken bir bak kac yakıyor gösteriyor.Hele 180-190 il giderken yol bilgisayraına bakmaya cesaret edecekmisin.bir depoyu 300 km de bitirir 180-190 ile giderken..60 ltr benzinle 1000 km gittinizmi yol bilgisayarı verilerine göre hesaplamayın..Hasan abi ben onu diyorum dizel 6 ileri 90 gidiyorda benzinli 90 ile nasıl 1000 km gidecek.bunun hiçmi yokusu duru kalkı araç sollaması falan birşeyi yok..90 sabitlemissin önüne hiç engel çıkmadanmı gideceksiniz diye hesaplıyorsunuz..Yeni avensis veya suaki kullandıgınız kasanında comfortu var ababmda farketmez bu arabalar lpg siz binilmez yıllık 10 bin km üzeri yapıyorsanız lpg şart.