arkadaşlar bende 2003 corolla düz vites 1.6 sol var.aracımdan memnunum fakat malum araçtan değil fakat benzin fiyatlarından dolayı dizele geçmek istiyorum. önce dizel auris dedim bütçem 2011 haziranda müsait olacak fakat o kadar bekleyemedim. toyotasız kalamadım.yıl sonuna doğru e 12 dizel sol almak istiyorum. benzinli ve dizel araç arasındaki farkın motor hariç farkını fazla bilmiyorum. duyduğuma göre 2005 ve sonrası kasaların dizel ve benzinlisinde motor farkı hariç sol kasalarında donanımlar aynıymış.duyduğuma göre viraj destek sistemi ve abs off varmış.sizce bu doğrumu? 2005 ve sonrası eklenen özellikler nelerdir? kasanın ağırlığında fark varmıdır? işte anlayan anladı. arkadaşlar cevabınızı bekliyorum.
Abi bence biraz daha bekle alacağın auris dizel hem donanımda hem ikinci elde seni tatmin eder.
Abi bence biraz daha bekle alacağın auris dizel hem donanımda hem ikinci elde seni tatmin eder.
evet çok düşündüm bu arada babamda araba alacak. ona corolla alacağız bu yüzden ben düşük model alacağım.modifiye etmek istiyorum.bilgiğin gibi sıfır araçları modifiye edersen garantisi bitiyor. ben motor modifiyesine girmek istemiyorum.ben fazla elektronik aracı sevmem ztn.önerin için sağol
1.4 dize 2007 plusline bakın onlar çok dolu
1.4 dize 2007 plusline bakın onlar çok dolu
mesela soldan farkı nedir?
Aradaki farkları kullanıcıları tam oalrak söyler ama plusline en son üretilen zze122 ve satılması için bir çok yeni donanım eklendi diye biliyorum
anladım o zmn kullanıcıları bekliyelim
Ben araştırırm bir şey bulursam bilgi veririm.
mete model yükseltmek istiyorsan başka ancak çok yakıyor diyorsan yüksek km dizel araç alacagına aracına lpg taktır .Ben gecen sene taktırdım 20.500 km yaptım çokta memnunum kardeş..Şimdi senin aracın 2003 sol makyajsız kasa.Senin aracında perde hava yastıkları yok diye biliyorum..Öndeki yan direkler bak srs airbag yazısı varmı..Arka camın dibindeki yerdede srs airbag yazıyor ilk çıkan 2002 lerde yok.Benimki 2004 lerde var ama..
2004 temmuz sonrasa e12 facelift olarak ön panjur far arka stoplar direksiyon simidinde değişikliklere ugradı..2005 makyajlı sol donanımlarında makyajsıza ilaveten kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yağmur sensörü,far sensörü,yolcu hava yastığı devre dışı bırakma gibi özelliklereklendi canım kardeşimm..2006 da plus line diye ara donanım çıktı..
Bu doonanımda sadece dijital klima var..Sol donanımından eksiklikleri kendiliğinden kararn iç dikiz aynası yagmur,far sensörü yok diye biliyorum..Ayrıca 2005 sonrası otomatik sol special ler var bunlarda sadece otomatik vites secenegi var bunlarda sunroof ve hız sabitleme de var kardeşim....
2005 ve sonrasında çıkan Plusline'ler Terra ile Sol donanımı arasıdır Metecan. Bilen bilmeyen herkes bir şey yazıyor. Eğri mi doğru mu ben bu insanı doğru mu yönlendiriyorum diye hiç düşünmüyor. Sol donanımı ZZE121 kasalarda en dolu modeldir. Plusline bir düşüğü, Sport modeli daha düşüğü, Terra ise en düşüğüdür.
Ayrıca 1.4 benzinli olanlar ZZE120, 1.6 benzinli olan tüm modellerde(PlusLine de dahil) ZZE121'dir. ZZE122 model kodlu bir araç Türkiye'de mevcut değildir. Sen her söylenene kulak asma, bazı kimseler bilmeden boşa sallar. Tuncay abi de zaten bir çok farkı anlatmış. Gene takıldığın bir şey olursa Tuncay abiye yada bana sorabilirsin. Başkalarından yanlış cevaplar alıp yanlış fikirler edinme...
kaan abi izninle bi düzeltme yapıyım

en düşük model terra değil linea modeli olsa gerek
kaan abi izninle bi düzeltme yapıyım
en düşük model terra değil linea modeli olsa gerek
+4 Onu tamamen unutmuşum, Linea en boş modeli...
Sağol Erdem...
mete model yükseltmek istiyorsan başka ancak çok yakıyor diyorsan yüksek km dizel araç alacagına aracına lpg taktır .Ben gecen sene taktırdım 20.500 km yaptım çokta memnunum kardeş..Şimdi senin aracın 2003 sol makyajsız kasa.Senin aracında perde hava yastıkları yok diye biliyorum..Öndeki yan direkler bak srs airbag yazısı varmı..Arka camın dibindeki yerdede srs airbag yazıyor ilk çıkan 2002 lerde yok.Benimki 2004 lerde var ama..
2004 temmuz sonrasa e12 facelift olarak ön panjur far arka stoplar direksiyon simidinde değişikliklere ugradı..2005 makyajlı sol donanımlarında makyajsıza ilaveten kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yağmur sensörü,far sensörü,yolcu hava yastığı devre dışı bırakma gibi özelliklereklendi canım kardeşimm..2006 da plus line diye ara donanım çıktı..
Bu doonanımda sadece dijital klima var..Sol donanımından eksiklikleri kendiliğinden kararn iç dikiz aynası yagmur,far sensörü yok diye biliyorum..Ayrıca 2005 sonrası otomatik sol special ler var bunlarda sadece otomatik vites secenegi var bunlarda sunroof ve hız sabitleme de var kardeşim....
işte tuncay bu özellikler benim ilgimiçekiyor airbag sorunu ilk başta ben yüksek kmli dizel almayacağım külfeti neyse çekmeye hazırım. lpgye karşıyım gözlerimin önünde kadının biri lpgli araçla kaza yapıp diri diri yandı. sunroof benim için fazla önemli değil. hız sabitleme önemli ama ben düz vites kullanmayı daha çok seviyorum.kısmet işte Tuncay
2005 ve sonrasında çıkan Plusline'ler Terra ile Sol donanımı arasıdır Metecan. Bilen bilmeyen herkes bir şey yazıyor. Eğri mi doğru mu ben bu insanı doğru mu yönlendiriyorum diye hiç düşünmüyor. Sol donanımı ZZE121 kasalarda en dolu modeldir. Plusline bir düşüğü, Sport modeli daha düşüğü, Terra ise en düşüğüdür.
Ayrıca 1.4 benzinli olanlar ZZE120, 1.6 benzinli olan tüm modellerde(PlusLine de dahil) ZZE121'dir. ZZE122 model kodlu bir araç Türkiye'de mevcut değildir. Sen her söylenene kulak asma, bazı kimseler bilmeden boşa sallar. Tuncay abi de zaten bir çok farkı anlatmış. Gene takıldığın bir şey olursa Tuncay abiye yada bana sorabilirsin. Başkalarından yanlış cevaplar alıp yanlış fikirler edinme...
kaan k<rdeşim bende şaşırdım sol en fulü diye biliyorum. kardeşim bu arada toyota dizel motor turbolu mu? merak ettiğim bu performansı 1.6 ya göre düşüktür ama dizellere göre nasıldır yokuşta üzermi benzinliler üzmez beni üzmedi ya dizel nasıldır? sorunlu mudur masraflı mıdır?
+4 Onu tamamen unutmuşum, Linea en boş modeli...
Sağol Erdem...
linea alacağıma sol yaris alırım daha iyi
kaan k<rdeşim bende şaşırdım sol en fulü diye biliyorum. kardeşim bu arada toyota dizel motor turbolu mu? merak ettiğim bu performansı 1.6 ya göre düşüktür ama dizellere göre nasıldır yokuşta üzermi benzinliler üzmez beni üzmedi ya dizel nasıldır? sorunlu mudur masraflı mıdır?
Metecan'cım öncelikle ben senin kardeşin yaşında değilim. Profilden de dikkat edersen 1 yaşta olsa büyüğünüm. Tabi aynı şekilde Tuncay abi de Tuncay değil, Tuncay abi...
Sorunun cevabı ise tabi ki Turbo Dizel ve Intercooler'li bir araç. 1.4 motor için 90 hp azımsanacak bir rakam değil. 1.6 benzinli kadar tatminkar olmasa da dizel oluşu performans konusunda ciddi sorun yaratmaz.
1.4 90 hp 8V turbo dizel
Heralde yeterince işinizi görür
Genel Bilgiler
Corolla'nın dokuzuncu nesli 2001 yılı sonunda tanıtıldı ve 2002 yılı ortasında da ülkemizde, sedan, hatchback, station ve Verso karoser versiyonlarıyla yollara çıktı. Sedan ve station versiyonları Adapazarı'nda üretilen Corolla'nın hatchback versiyonu Toyota'nın İngiltere'deki tesislerinde üretiliyor. Corolla Hatchback Toyotasa tarafından yıllarca 1.4 litre 97 HP ve 1.6 litre 110 HP'lik benzinli motorlarla satıldı. Üç kapılı T-Sport versiyonu da 1.8 litre 192 HP'lik motora sahipti. Geçen zaman içinde T-Sport ithali durdurulurken, motor gamına patlayan dizel talebine yanıt vermek için biraz geç de olsa 1.4 litre 90 HP'lik D-4D dizel motoru eklendi. Corolla'da bu motor versiyonu 5 ileri manuel ya da MMT isimli otomatikleştirilmiş sıralı elektro hidrolik şanzıman seçenekleri ile Terra ve Sol donanım versiyonlarıyla pazarlanıyor.
Karoser, iç mekan
Dokuzuncu kuşak Corolla 2002'de bantlardan çıktığında dönemine göre ilerici çizgilere sahip olduğundan, iki yıl sonra gelen makyaj operasyonunda fazla bir yeniliğe gerek görülmemişti. 2004 yılı haziran ayında far desenleri, ön tamponu, sis farları ve arkada aydınlatma grubu deseni yenilenen otomobilin kabinindeyse değişiklik yapılmasına gerek görülmemişti. Ürün gamına yeni eklenen dizel motor versiyonunun Corolla gövdesine getirdiği tek ek, 1.4 D-4D ibareleri oldu. Ergonomik açıdan sorunsuz olan Corolla kabininde gerek kullanılan plastik kalitesi, gerekse işçilik uygulamaları kullanıcıyı mutlu edecek seviyede. Otomobilin kabininde kullanım alanları yeterince geniş, koltukların sunduğu oturma alanları ferah ve ayar mekanizmaları da sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Corolla 1.4 D-4D'nin optitron gösterge tablosunda benzinli kardeşlerine göre gözlenen tek farklılık kırmızı bölgenin 5000 d/d'de başlaması. Corolla HB'in rakiplerine göre en önemli dezavantajlarından biri bagaj hacminin küçüklüğü. 289 litre kullanım alanı sunulan bagaj arka koltuk sırtlıklarının yatırılmasıyla biraz genişletilebiliyor.
Motor, performans
Ülkemizdeki dizel yakıt kalitesi belli bir düzeye ulaşmadan ticari araçlar dışında binek modellerinin motor gamına dizel seçeneğini dahil etmeyen Toyota da artık bu kuralı kırdı. Bunda tabii ki akaryakıt firmalarının dizele olan talep sonrası başlattığı, yüksek setanlı, Euro 3 ve Euro 4 dizel yakıtının yaygınlaşması da etkili oldu. Corolla'da kullanılan 1.4 litrelik yeni nesil turbo dizel motor, common rail direkt enjeksiyon teknolojisine sahip değişken turbo geometrili bir makine. Aynı motor Yaris'e de güç üretiyor. 1600 bar'lık püskürtme basıncıyla çalışan dizel motorun turbosunda motorun devrine bağlı olarak türbin kanatçıklarının (paller) açışı değiştirilerek düşük devirlerde turbo gecikmesi azaltılıyor. Böylece yüksek devirlerde de yüksek güç üretilmesi sağlanıyor. 190 Nm'lik maksimum torkunu 1800-3000 d/d arasında sürekli olarak üretebilen motor, otomobile hantallık yaşamadan kolayca akıp gitme imkanı sağlayabiliyor. Corolla'da zevkli sürüşler yapabilmek için, dizellerin çoğunda gereken, yol ve trafik koşullarına göre doğru hızda doğru viteslerde seyretmek ve üst devirleri anlamsızca zorlamaktan kaçınma olarak özetlenebilecek sürüş stilini uygulamak yetiyor. Ama 1200 kg ağırlığındaki otomobili çeken 90 HP'lik motordan da mucizeler beklememek gerekiyor. Üstelik bu otomobilin hedefinin yakıt ekonomisi öncelikli olduğunu hatırlamakta fayda var. Corolla 1.4 D-4D'yle yaptığımız test sürüşü sonrasında saptadığımız 100 km'de ortalama 5.9 litrelik mazot tüketimi makul sayılması gereken bir değer. Uzun yolculuklarda yapılacak kontrollü sürüşler 1000 km'nin üzerinde menzil sağlayabilir.
Kullanım, konfor
Rafine sürüş özellikleriyle yıllar önce kendini kanıtlayan dokuzuncu kuşak Corolla, birçok Avrupalı otomobil gibi tok kullanım hissi uyandırabiliyor. Sürüş dinamiklerine göz attığımızda mantık limitleri aşılmadıkça makul tutunma karakteri, yıllardır bütün motor ve karoser versiyonlarında şahit olduğumuz güçlü fren performansı ve hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyonun bir aile otomobili için yeterince keskin yönlendirme hassasiyetiyle karşılaşıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, Corolla'nın ani ağırlık transferlerini sevmemesi ve zorlanmalarda arkasını kolay bırakabilmesi. Sürüş sırasında yaşanabilecek tek sorun da vites yollarının birbirine çok yakın olması nedeniyle zaman zaman, özellikle de hızlı vites değişimlerinde yapılabilen hatalar olarak öne çıkıyor. Motor dizel olunca otomobilde yalıtım özelliklerine yoğunlaşmak gerekiyor. Otomobil üreticileri dizelde performans sorununu aşmayı başardı ama hala hemen her firmanın yalıtım konusunda alması gereken epey yol var. Toyota motoru özellikle rölanti ve düşük devirlerde oldukça sessiz çalışıyor. Corolla'da motor sesi hıza paralel artış gösteriyor. Yaris'te duyduğumuz kaba gürültülerin daha iyi yalıtılmış olduğunu hissettiren Corolla'da bu gürültüler fark edilmiyor. Geçmişte yaptığımız fren testlerinde 37-38 metre arası duruş performansları gösteren farklı Corolla gövde versiyonlarının izinden ayrılmayan test otomobilimiz 100 km/s hızdan 38 metrede durabildi. Rakip modellerden hala bu güven verici değerlere ulaşamayanlara, Toyota'nın Corolla ile 2002'de fren performansını gerçekleştirdiğini
linea alacağıma sol yaris alırım daha iyi
corolla linea donanımı az satıldı zaten.zor bulursunuz.plus line donanım olarak makul seviyede.terradan farkı alaşımlı jantlar,deri direksiyon ve vites topuzu,direksiyondan kumandalı cd çalar. aklıma gelenler bunlar.
tavsiyem dizel hb sol ve düz vites. renk olarak da lacivert veya siyah.içi bej döşemedir.