Gönderen Konu: hızlı kalkış sistemının yada chıp tunıng işleminin yaktta farkı oluyor mu ??  (Okunma sayısı 13877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
çok zorluyor derken ??? vitesi hangi devirlerde değiştireceğinize bağlı o eğer 1le kaldrıpta 5e atıp 80ne gelmesini beklerseniz dediğiniz doğru ???

tabiki öyle değil fakat benim burada anlatmak istediğim 80 ulaşmak değil 80e ulaşırken chipli aracın chipsiz araca oranla daha az yaktığıdır yinelemek istiyorum bu benim düşüncemdir kimse kabul etmek zorunda değildir görüşlerinize de saygı duyarım ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
tabiki öyle değil fakat benim burada anlatmak istediğim 80 ulaşmak değil 80e ulaşırken chipli aracın chipsiz araca oranla daha az yaktığıdır yinelemek istiyorum bu benim düşüncemdir kimse kabul etmek zorunda değildir görüşlerinize de saygı duyarım ;)

tamam peki hadi öyle oluyor hatta oldu kabul ama chip'e verdiğiniz parayı 80e kadar çıkarken yaptığınız ekonomi kaç senede amorti eder bu benzin fiyatlarıyla ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
1.3 stock motorla otralama 4kmde 195 yapan var  mı ?? :D :D
Hee, 1.3 efsane Corolla, değil 4 km, 1014 km yapamaz 195'i be. Hangi dünyada yaşıyosunuz.

Tam avcı-av hikayesi, oku oku gül..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tamam peki hadi öyle oluyor hatta oldu kabul ama chip'e verdiğiniz parayı 80e kadar çıkarken yaptığınız ekonomi kaç senede amorti eder bu benzin fiyatlarıyla ???

orası muamma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Hee, 1.3 efsane Corolla, değil 4 km, 1014 km yapamaz 195'i be. Hangi dünyada yaşıyosunuz.

Tam avcı-av hikayesi, oku oku gül..

aynı  şeyi söyledim ilk sayfada :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
1.3 195 :D :D var bunda bi kıllık ama ne :???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Bucihaz nekadar sağlıklıdır bilinmez ama ben aracıma bu sistemin orjinalini taktım ve dedikleri gibi gaz tepksini 0,8 sn den 0,2 saniyeye düşürüyor, tavsiye ederim ancak aracınızın kasasına motor koduna ve üretim yılına göre doğru ürünü satın almanız arkadaşlar, elektronik beyin ve gösterge aynı fakat aracınıza uyan hazır soketler var onları satıcı ile irtibata geçtiğinizde sizin aracınıza uyanı göndericektir mutlaka, ben ürün ebaydan 240 Dolara aldım

ürün bu :

Benzin göstergesinin hemen altına yerleştirdim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
video bekliyoruz Mesut abim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Valla hiç video çekicek birini göremedim Arda :D Oktayada gel kaldıralım arabaları diyorum gelmiyor :D

140 HP yeni HB kasa Hondası olan arkadaşımla kalktım , 4. vitese kadar 1 boy önde gidiyorum, 5. viteste bana yaklaşmaya başlıyor, 6. vitese takıncada benden uzaklaşıyor ama bende 6. vites yok işte o çok kötü oldu :D :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Valla hiç video çekicek birini göremedim Arda :D Oktayada gel kaldıralım arabaları diyorum gelmiyor :D

140 HP yeni HB kasa Hondası olan arkadaşımla kalktım , 4. vitese kadar 1 boy önde gidiyorum, 5. viteste bana yaklaşmaya başlıyor, 6. vitese takıncada benden uzaklaşıyor ama bende 6. vites yok işte o çok kötü oldu :D :P :P

:D:D:D   güzeLmiş

Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hızlı kalkıs sisteminin yada chıp tunıng işleminin yakıta bı fakı oluyor mu ?? kullanan arkadaslardan yorum beklıorum ... smdıden tesk..

Kalkış sisteminin yakıta etkisi yok diye biliyorum

Chip ise normal devirinde yakıt avantajı sağlar , ama red line girersen içer yakıtını :)
Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti

:D:D:D   güzeLmiş

bendede 6. vites olsa belki peşinden giderdim ama olmadı naapalım bıraktım kovalamayı bi müddet sonra :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Kalkış sisteminin yakıta etkisi yok diye biliyorum

Chip ise normal devirinde yakıt avantajı sağlar , ama red line girersen içer yakıtını :)

aslında şöyle yanlış bir kanı var, redlineda araçlar güç üretmeye devam etmezler, sadece boşuna rpm çevirirler odakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Mesut abi bende öyle düşünüyorum , demek istediğim chip düzgün gidersen tasarruf , devir yaptırırsan masraf :)
Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
turkay abı ve alperen abı bı gun cekıcem vdeoya ve tek tek ıkınızede yollıcam :) tmm su an 4 km de gormuyor lpg takıldıktan sonra afalladı araba fakat 1.3 un neler yapabılecegını gosterıcem sze fakat bı kameramana ihtiyacım var  benım o efsaneyı cekebılecek bırıne :D ben ercan abımı dsunuyorum fakat kendı ne der bılmıorum sormak lazım :)
_street monsteer_oo1
2012 ford transit connect silver   loading...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Tamer Tct hayatın kısa sürecek gibi  :kötü: :kötü: bak senın gibi bir arkadaşımız vardı girdi içeri allah kurtarsın artık  :lol: :lol: anlaştık ya senınle pazar gunu buluşup efendı efendı fotolar cekıcez  -_- -_- -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
evet abı ben o fotograflardan bahsedıorum zaten :) yanlıs anlasılmasın lutfen...
_street monsteer_oo1
2012 ford transit connect silver   loading...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
aslında şöyle yanlış bir kanı var, redlineda araçlar güç üretmeye devam etmezler, sadece boşuna rpm çevirirler odakar.
aaaynen öyle..hatta düzce buluşmasında biri dedi kim dedi hatırlamıyorum, 6000dd geçmiyosun abi hayırdır diye :D e verimsiz de ondan demiştim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
hızlı kalkış sistemi kardeşim sanki elektronik pedallar için gibi geldi bana yanlışım varsa düzeltin
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Mesut abi bende öyle düşünüyorum , demek istediğim chip düzgün gidersen tasarruf , devir yaptırırsan masraf :)

Evet dediğin doğru chip uygulandığında aynı eskisi gibi sakin kullanırsan yakıttan tasağruf sağlıyorsun, bunu8n nedeni ise aracın eskiye oranla daha yüksek torqa sahip olması ve kasayı daha rahat çekebilmesi :)

aaaynen öyle..hatta düzce buluşmasında biri dedi kim dedi hatırlamıyorum, 6000dd geçmiyosun abi hayırdır diye :D e verimsiz de ondan demiştim

Geçmeninde bi mantığı yok zaten Türkayım :) sen devam et bildiğin gibi öyle diyenlerede Karrrrrrışma bende diyiver :D

hızlı kalkış sistemi kardeşim sanki elektronik pedallar için gibi geldi bana yanlışım varsa düzeltin

Metecan bu sistem sadece elektronik gaz kelebeğine sahip olan araçlarda kullanılabiliyor, telli sistemlerde zaten böyle bir sıkıntı yok.