Gönderen Konu: devir ve hız  (Okunma sayısı 7785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: devir ve hız
« Yanıtla #20 : Eylül 17, 2010, 20:49:21 »
haha inşallah abicim inşallah :) bu arada amin versin tabi ki bizim ki şans gibi bişe ya ama ben dediklerimin arkasındayım hepsi deneyim ve teste bağlı sağlam yerden konuşuyorum yani :) abi bide sen aydınlatsana benii senin araba da nasıl oluyor rüzgarda yokuşta falan ??
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 17, 2010, 20:49:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 17, 2010, 20:51:57 »
Unutturma bı ara anlatırım
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 17, 2010, 20:59:55 »
abicim bırak 5 6 km hız farketsin olabilir yani :) bu arada selçuk abicim ne anlamda yazdığını bende en başta anladım yani destek çıkmadığını herkesin kendi kişisel görüşü olduğu için hay hay bu arada harbi kötü insan değilim ;) sizin arabanız bozulmuş abi ya :P biz galerici adamız abicim binmediğim tür araba yok hepsnden de aynı yanii yüklü olur yokuş tırmanırsın hızın düşer aynı anda motor devir ibresi de düşer tüm araçlarda bu böyledr. hala aklım almadı yokuşta hızın 90 a düşüpte devrin hala 3000 olması enteresan geldi :) sizin pistonlar fazladan vuruyor sorn belli :D
valla hayret ettim şimdi şirkette 3 araba var ayrıca motokurye işi yapıyorum motorum bile aynı şeyleri gösteriyor siz diyorsunuz 3000 devirde 100 km hızla gitmesi gerek yokuş aşagı motor rahat gitti için 100km hıza ulasıyor bazen 105 bile cıkıyor ama yokuş yukarı öyle olmuyor motora yük bindi içn motor cekimi artıyor eger gazı sabit 3000 de tutun anlarsınız hız ın düştünü 100 lemi gidiyor daha asagı bir hızlamı gidiyor
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 17, 2010, 21:28:35 »
Canlar
Kokpıtte gordugunuz hararet gostergesı hepımızın malumu sogutma suyu sıcaklıgı
Motorda ayrıca yaglama yagı sıcaklıgı vardır ancak standart gostergelerde bu degerı gormedıgımızden yaglama yagı sıcaklıgındakı degısıklıklerı gozlemleyemıyoruz.
Yaglama yagı motor ıcınde hareketlı parcaların arasını doldurarak zarar gormemelerını sagladıgı gıbı pıstonlarında sogutulmasını saglamaktadır. Sayet motoru tork degerının zorlanacagı bır yuk altında sabıt devırde calıstırmaya ugrasırsak yanma odasına daha fazla yakıt gondermenızı yanı gaz pedalına bıraz daha basmanız gerektırecegını bılmenızı ısterım. Kı zaten bılıyorsunuzdur emınım.
Bu hal ıse yukselen egzoz ve yaglama yagı sıcaklıgına neden olacaktır. Tabıkı bu senaryo kısa vadede gerceklesmeyecektır. Bahsettıgımız arac ae101 gıbı bır aracsa 4000-5000 mt lık bır tırmanma serıdıne gırmenız yeterlı olacaktır.
Yaglama yagı sıcaklıgının yukselmesı nedenı ıle pıstonlar yeterı kadar sogutulamayacak ve yanma odasında tutulması gereken kompresyon basıncından kayıplara ugramanıza neden olacaktır. Kompresyon kaybına ugramanızda guc kaybına guc kaybınızda hız kaybına neden olacaktır.
Bu arada rampaya yuklu cıkmanız yukarıda ızahlı hallerı daha kısa vadede gormenıze neden olacaktır. Helekı bırde hava sıcaklıgı yuksekse bu sure dahada kısalacaktır.
Netıcede motor ustune vurulan guc etıketı 0 atm hava basıncında ve 25 derece hava sıcaklıgında bulabılecegınız guctur. Her + atm basıncında ve 25 derece ustunde olacak sıcaklıklarda guc kaybınız olacaktır. Bu guc kaybını motor uretıcı fırması ıntrructıon manuellerınde guc dusum egrısı olarak vermektedır.
kompresyon kaybı sılındır ıcınde gomlek ustunde buyuk dayanma yuzeyı ısmı verılen taraftan olmaktadır. Buyuk dayanma yuzeyınde olusan asınmayı ıse gomlekten alınan olcum sonrasında cıkan oval olcuden anlayabılırsınız. Bla bla bla daha bırsuru sey ıste.
Oguzcum maalesef bızım hıc galerımız ya da cok arabamız olmadı. Cok arabada kullanmadım. Dedıgım gıbı ınsallah tanısırızda sayende araba kullanırız dıyeyım bırdaha ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 17, 2010, 21:31:50 »
Duzeltıyorum "ınstructıon manuel" olacaktı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 17, 2010, 21:40:44 »
 her zaman ki gibi yine arkandayım selcuk abi cok güzel acıklamışsın  yokuş asagı 3000 devirde giden araba 100km ulasıyorsa yokuş yukarı 3000 devirde nasıl aynı gidebilir mantık üretemedim yokuş asagı motor keyifli gidiyor ama yokuş yukarı tüm varlıgını malını koyuyor ortaya o yokuşu cıkabilmek için bence
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 17, 2010, 21:55:39 »
Eywalah metınım,
Bu arada acı bır ıtırafta bulunuyorum.
Ben hıc motorsıklet kullanmadım...;)
Bılmem anlatabıldım mı? :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #27 : Eylül 17, 2010, 22:43:21 »
Bu devir ve hız işinin benzinle-tüple, yokuş aşşa-yokuş yukarı yolla, aracın yüklü-yüksüz olmasıyla uzaktan yakından alakası yoktur.

Tamamen şanzıman oranlarıyla ilgili bir olaydır.

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 17, 2010, 22:47:40 »
Uzgunum ama aynı fıkırde hala degılım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 17, 2010, 22:50:39 »
Lutfen kımse yanlıs anlamasın ama sonucta bır forum sıtesı ve bılgı paylasmaya calısıyoruz.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #30 : Eylül 17, 2010, 22:58:55 »
Selçuk abi, benimle mi aynı fikirde değilsin ? :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 17, 2010, 23:02:21 »
Bu devir ve hız işinin benzinle-tüple, yokuş aşşa-yokuş yukarı yolla, aracın yüklü-yüksüz olmasıyla uzaktan yakından alakası yoktur.

Altına imzamı atarım.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 17, 2010, 23:12:57 »
Yahu bu cepten kımlıklerı goremıyorum ama...
Katılıyorum, katılıyorum hepınıze katılıyorum.
Hepınızıde sevıyorum.
Hepınıze keyıflı forumlar...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 18, 2010, 09:23:43 »
Eywalah metınım,
Bu arada acı bır ıtırafta bulunuyorum.
Ben hıc motorsıklet kullanmadım...;)
Bılmem anlatabıldım mı? :D
en güzeli kullanmamak bagımlılık yapıyor  selcuk abi mecburi biniyorum abi iş geregi  anladın sen onu anladın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 18, 2010, 09:26:02 »

dogru olabilir ben sadece yasadıklarımı yazdım  iş geregi sürekli yollardayım araba motora kamyonet demeden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 18, 2010, 09:34:53 »
Anladım ben onu metın net anladım...:) teknısyen bır ıs arkadasım var 40 lı yaslarda, genclıgınde  motor hastası bırısıymıs ve yaz kıs ınmezmıs ustunden ama sımdı bıgun boynu tutuluyor, bırgun baska yerı kıreclenmedık yerı kalmamıs vucudunda.
Kendıne dıkkat et.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 18, 2010, 09:38:15 »
Teorık bılgılerden yorumladıgında hız kaybı olması normal gorunuyor ama pratıgını bugun yapacagım adapazarına gıderken ızmıt rampası, sekerpınar rampası yeterlı olur. Varısta bılgı vermeye calısırım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 19, 2010, 11:41:41 »
selçuk abi nazar etme ne olur çalış senin de olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2010, 11:47:09 »
her zaman ki gibi yine arkandayım selcuk abi cok güzel acıklamışsın  yokuş asagı 3000 devirde giden araba 100km ulasıyorsa yokuş yukarı 3000 devirde nasıl aynı gidebilir mantık üretemedim yokuş asagı motor keyifli gidiyor ama yokuş yukarı tüm varlıgını malını koyuyor ortaya o yokuşu cıkabilmek için bence
abicim nasıl mantığına sığmıyor sen bu araba da boşta gitmiyorsun viteste gidiyorsun arkadaşın dediği gibi şanzıman meselesi arabanın yememe gibi bi durumu wardır nedir bu bilirsin araba yemez yokuş yukarı hızı düşer aynı anda da devir ibresi de düşer ve senden alt vitesi ister olay budur yaa var  mı böyle bişe yokuş aşağı 3000 devirle 105 yokuş yukarı 3000 devirde 90... selçuk abi kb herkezin bilgisi değerlidir ancak ben sana katılmıyorum. kanıt olarakta 2 gün önce aracım da çektiğim fotoyu koyuyorumm 97 model xei adana tekir arası büyük bi rampa bak bakalım yokuş yukarı nasıl çıkıyor bizzat sizin için çektim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 19, 2010, 12:20:09 »
3000 devırde 102-103 km hızda kaldım. Tırmanma serıtlrtınde kaptırmısım valla bakamadım donuse kısmetse
Oguzum bende foto cektım ama cepten eklıyemıyorum. Bu arada merak etme nazar degdırecek so adam benımdır memlektte...;)
Pruva Neta