Gönderen Konu: Makyajlı Corolla Elegant d 4d Görüşlerim  (Okunma sayısı 10615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Makyajlı Corolla Elegant d 4d Görüşlerim
« : Eylül 13, 2010, 21:58:23 »
Merhabalar
   Haziran ayında yeni kasa makyajlı düz vites dizel Corolla Elegant aldım. Aracım şu an 6000km'de.
   Genel olarak araçtan çok memnunum. Beni memnun eden en büyük özelliği aracın çok tutumlu olması. Orta yoğunluktaki işe gidiş güzergahımda aracım ortalama 4 ila 4.1 lt / 100km yakıt tüketiyor. Klimayı kullandığımda ise bu rakam 4.4 lere yükseliyor.
   Aracı alırken xenon far seti taktırdım ve gayet memnunum. Tavsiye ederim.
   Ayrıca araç altına koruma ve ses yalıtımı yaptırdım. Aracım gayet sessiz, içeriden dizel olduğu anlaşılmıyor.
   Daha önceki aracımda olmayan kendinden kararan dikiz aynası, gece kullanımlarında süper, göz alması gibi bir problemle kesinlikle karşılaşmıyorsunuz.
   Henüz VSC'nin faydasını görmüş olmasamda (çok şükür), tsc sistemi ile araca patinaj yaptırmıyorsunuz. Bir diğer güzellik ise hem VSC hem TSC devre dışı bırakılabiliyor.
  Kendi müzik sistemi iyi olmakla beraber Corolla için üretilmiş Navitech 'in GRD NX-22 navigasyon sistemini servise 1800tl'ye taktırdım. Ben gayet memnunum. Ses kalitesi orjinal sistemden daha iyi diyebilirim. Ayrıca hoparlörler de gayet iyi.
   Usb ve bluetooth özelliklerinin olması aracı çok kullanışlı kılıyor. Böylece aracı kullanırken rahatlıkla görüşme yapabiliyorsunuz. USB sayesinde ise cd yapma ihtiyacından kurtuluyorsunuz.
  Bagaj hacmi çocuklu ailerler için bile gayet yeterli. Sanırım daha önce olmayan bir özellik olan anahtardan bagaj kapağını açabiliyorsunuz.
  Klima en sıcak havalarda bile içeriyi çok çabuk soğutabiliyor ve en önemlisi aracı güçten düşürmüyor.
  Direksiyon çok kullanışlı ve müzik sistemini kumanda edecek tuşları barındırıyor. Ayrıca telefon görüşmelerini başlatıp sonlandırabiliyorsunuz
Toyota Corolla D 4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Makyajlı Corolla Elegant d 4d Görüşlerim
« : Eylül 13, 2010, 21:58:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Corolla Elegant d 4d Görüşlerim
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2010, 22:07:45 »
paylaşım için teşekkürler kazasız belasız sürüşler nice 6000 km'lere
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2010, 22:26:03 »
Olumsuz özelliklere gelince:

Araç özellikle kalkışlarda cansız kalıyor. Bence bu aracın hakkı 1.6 110ps ve min 250 tork olmalıydı. Ben spor kullanmadığım için beni fazla rahatsız etmesede alacakların bunu göz önünde bulundurması iyi olur. Kalkıştan sonra da iyi olduğunu söylemeliyim.

Aracın kapı kol dayama yerleri özellikle gümüş renkli kısım çok kolay çizilebiliyor. Sanırım tırnak temasından kaynaklanan çizikler oluştu. Yine kontak anahtarının takıldığı yerdeki plastik de anahtar nedeni ile çizilebiliyor.

Uzun yolda hissedilen en önemli eksiklerden biri dizellerde hız sabitleyicisi olmaması.

Aracın müzik sistemi ve klimanın göstergelerindeki ışıklandırma solgun kalıyor. Cansız biz sarı renk seçmişler ışıklandırma için.

Optitron göstergeler çok iyi olmasına rağmen yol bilgisayarının kontrolü gösterge üzerinden yapılıyor. Sürüş anında modu değiştirmek emniyetsiz durumlara sebebiyet verebilir. Direksiyondan kumanda edilebilse idi daha iyi olurdu.

Bir diğer eksik anahtarların sustasız olması, hem daha şık hem taşıması kolay olabilirdi.
 Camlar açık kaldığında anahtar ile dışarıdan kapatılamıyor. Daha önce kullandığım araçlara göre bu da bir eksi.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2010, 22:34:58 »
paylaşım için tessekürler.
size bi kaç sorum olacak
bende aynı aracın comfort extra olanını navitech grd nx22tc ile birlikte aldım fakat direksiyondaki multimedia tuşları normal çalışyor ama bluetooth tuşları çalışmıyor acaba sizdede böyle mi.
bide mp3 çalarken bi kaç kere takılma oldu şarkılarda sizde hiç oldumu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2010, 22:37:23 »
Davut bey eksiler konusunda en son noktanıza kadar katılıyorum.çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.anlamadığım tek durum yol bilgisayarının direksiyondan kumanda edilememesi o konuyu tam çözemedim????
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2010, 22:39:22 »
Merhaba Mahmut Bey

Evet aynı durumlar benim içinde geçerli. Navitech yetkilisi ile görüştük bluetooth direksiyondan kumanda edilemiyor.

Takılmalar ise arasıra bende de oluyor bunun bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2010, 22:42:32 »
Bundan önceki aracım Opel Astra idi ve yol bilgisayarı göstergesi direksiyondan kumanda edilebiliyordu. Yani direksiyon üzerinde bulunan bir buton ile menülerde gezinebiliyordum. Bunda ise kumanda gösterge üzerinde yani direksyonun içinden eli geçirmek gerekiyor. Bunu kastetmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2010, 22:43:47 »
Merhaba Mahmut Bey

Evet aynı durumlar benim içinde geçerli. Navitech yetkilisi ile görüştük bluetooth direksiyondan kumanda edilemiyor.

Takılmalar ise arasıra bende de oluyor bunun bir problem olduğunu düşünmüyorum.
cevap için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2010, 22:51:01 »
yol bilgisayarındaki anlık yakıt tüketimi, kalan mesafe,toplam yakıt tüketimi gibi bilgiler direksiyon üstündeki disp  düğmesinden değişmiyormu acaba ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2010, 22:55:26 »
yol bilgisayarındaki anlık yakıt tüketimi, kalan mesafe,toplam yakıt tüketimi gibi bilgiler direksiyon üstündeki disp  düğmesinden değişmiyormu acaba ???
malesef değişmiyor. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2010, 22:59:42 »
bu durumu ben çözemedim servise sordunuzmu acaba???disp tuşu yol bilgisayarı dolaşım tuşudur aslında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2010, 23:01:24 »
Arkadaşlar direksıyonu sağa sola çevirince tık tık diye sesler gelıyormu ? BEnde gelıyor sankı cıkıcakmıs gibi.Boslukmu var acaba anlamadım.Su 10000 bakıma biran önce götureyım aracı.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Eylül 13, 2010, 23:12:57 »
bu durumu ben çözemedim servise sordunuzmu acaba???disp tuşu yol bilgisayarı dolaşım tuşudur aslında
yol bilgisayarını sadece kadranın ordaki tuştan kullanabiliyorsun disp tuşuna gelince daha araçta bu tuşa rastlamadım hatırlamıyorda olabilirim ama coğu araçta yol bilgisayarları disp tuşundan kontrol ediliyor. ve ya teybin ya silecek veya far kolunun yada direksiyonun üstüne konumlandırılır ama malesef toyotanın aklına bu gelmemiş veya kolayına geleni yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2010, 23:17:26 »
Arkadaşlar direksıyonu sağa sola çevirince tık tık diye sesler gelıyormu ? BEnde gelıyor sankı cıkıcakmıs gibi.Boslukmu var acaba anlamadım.Su 10000 bakıma biran önce götureyım aracı.
daha önce bende 2009 corolla vardı dizel ilk aldığımda özellikle bozuk virajlı yollarda direksiyon sanki boşluk varmış gibi bir his veryordu serviste söylemiştim o zaman kontrol ettiklerini ve bir sorun olmadıklarını söylediler sonra boşluk hissi yavaş yavaş gitti artık ben mi alıştım araca veya gerçekten sorum mu vardı bilmiyorum.yeni makyajlı kasada bir sorun yaşamadım bununla ilgili.

sen yinede bakıma gittiğinde servise söyle bi kontrol etsinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 13, 2010, 23:18:38 »
daha önce bende 2009 corolla vardı dizel ilk aldığımda özellikle bozuk virajlı yollarda direksiyon sanki boşluk varmış gibi bir his veryordu serviste söylemiştim o zaman kontrol ettiklerini ve bir sorun olmadıklarını söylediler sonra boşluk hissi yavaş yavaş gitti artık ben mi alıştım araca veya gerçekten sorum mu vardı bilmiyorum.yeni makyajlı kasada bir sorun yaşamadım bununla ilgili.

sen yinede bakıma gittiğinde servise söyle bi kontrol etsinler.

Bende aynı kasanın benzinlisi vardı onda yoktu böyle birşey.Kesın bişey var normal gelmedı bana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Eylül 13, 2010, 23:21:24 »
Bende aynı kasanın benzinlisi vardı onda yoktu böyle birşey.Kesın bişey var normal gelmedı bana..
sorun varsa muhakkak servis halledecektir zaten aracınız garantili olduğundan fazla kafanıza takmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 13, 2010, 23:23:04 »
sorun varsa muhakkak servis halledecektir zaten aracınız garantili olduğundan fazla kafanıza takmayın.

Yolda sorun cıkarmasında başka birşey istemem..Dİğer araçta garanti bitimine birkaç gün kala  direksıyon ecusu arızası verdi neredeyse gidiyordu 1500 tl.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 13, 2010, 23:23:47 »
direksiyonun sağındaki bluetooth düğmelerinin üstünde olması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Eylül 13, 2010, 23:36:45 »
B
Davut bey eksiler konusunda en son noktanıza kadar katılıyorum.çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.anlamadığım tek durum yol bilgisayarının direksiyondan kumanda edilememesi o konuyu tam çözemedim????
Ben de tamamen katılıyorum bu görüşlere.
Camların kilitlenme ile kapanmaması çok saçma bir durum.
Acaba cam kaldırma modülü taktırılsa nasıl olur?
Bir de Turbo şarjlı dizel araçlarda benim bildiğim uzun süre sabit devirde gitmek turbo panellerine zarar
veriyormuş. Ara sıra gaz kesilmesi gerekiyormuş. Bunun için hız sabitleyici konmamış olabilir.
Ancak başka marka turbo şarjlı araçlarda hız sabitleyici var mı bilmiyorum.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Eylül 13, 2010, 23:39:06 »
türkiyeye ithal edilen araçlarda disp tuşu yok belki siz internetteki resimlerde görmüşsünüzdür.
resimde eklemeye çalıştım işallah ekleyebilmişimdir