Gönderen Konu: Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.  (Okunma sayısı 15162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.
« : Eylül 12, 2010, 00:28:05 »
Arkadaşlar Auris 1.6 132 Hp aracıma kaliteli ve orjinali bozmayacak, uyarı ışığı yakmayacak şekilde açık hava filtresi montajı yapmak-yaptırmak istiyorum.
Buna benzer konular defalarca açıldı fakat Auris üzerinde hiçbir uygulama bulamadım.
Evet internette bulabildiğim resimlerde genelde sol farın arka alt tarafına filtre konmuş. Aracına yaptırmış memnun olan ve sıkıntı yaşamayan arkadaşların yorumlarını ve resimlerini merakla bekliyorum.
Aklımda ki markalar K&N, Simota ve AEM.. Beğendiğiniz orjinal kitleride yazarsanız sevinirim.

http://img713.imageshack.us/img713/1095/photo0061d.jpg<script src='http://img713.imageshack.us/shareable/?i=photo0061d.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.
« : Eylül 12, 2010, 00:28:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2010, 00:44:26 »
Bak abi bende taktım şimdi şöyle bişi diyim simota gayet güzel seside güzel tepkiside güzel simota davsiyemdir bu 1 :) 2. olarak uyarı yakmaz kit almasan bile  ben almadım fırat boru yaptım ortaya sensör koydum sensörün etrafına lastik koydumki hava geçirmesin (bisiklet iç lastiği) sonra bir güzelce sobalarda veya kombilerin borularına takılan jelatinlerden yapıştırdım bir güzelce 2 -3 kat gayet iyi oldu he görüntü olarak güzel değil işim gösteriş değil zaten :) 3. olarakta sıcak hava emme olayınıda denedik bugün yolda yüksek hızlarda motor kaputunun altı çok çok sıcak oluyor ona rağmen yokuşta bayılmadı etmedi yakışta etkilenmedi ve benim filitre arkaya doğru bakıyor öne doğruda değil :) yani sıcak hava olayı biraz ters gibi geliyor bana. herkesten özür dileyerek yazıyorum bir yokuşu 140 ile çıkıyorduk araba daha gidiyordu bayılma gibi bişi hissetmedik :)

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2001-1-6-vvt-i-kuheylan-artik-kisnemeyip-kukruyor-)-acik-hava-filitresi/new/#new

burdada benimki var abi saygılar :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2010, 00:52:31 »
Ercüment kardeşim yorumların için teşekkür ederim bende ilk arabama kendim yapmıştım. Biraz daha profesyonel uygulama düşünüyorum, senin ki gayet güzel olmuş her satırını okudum.
Yani iyi olup olmadığını dyno verisi olmadan anlayamazsın. Zaten en fazla 1-5 beygir güç alabilirsin bizim hacimdeki motorlarda. Benim ki hem uğraş olsun, hem de içimde kalmasın diye yapılacak bir çalışma. Resimleri iyi incelersen çok iyi çalışmalar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2010, 00:56:37 »
Son resimde dikkat edersen, akü ile sigorta kutusu arasından arkada kalan filtreye ek havalandırma çekilmiştir. Filtre ile motor arasınada levha tarzında bir ek daha vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 12, 2010, 02:13:06 »
Hmm profesyonelce yaptırmak istiyorsan bilemicem abi ya hee profesyonelce alırsan acaba hava alıcakmı o olurmu bu olurmu derdin olmaz rahat olursun bu konuda haklısın yani aurise prof yakışır :D benimkinede yakışırda işte money money money :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2010, 02:33:35 »
Ustam zaten kış geliyor.Aslında anlatacaklarımda pek bi Auris-Corolla farkı yok.Çünkü kullanım amacı aynı.
Biz corolla araçlarımıza uyguladık.

Motorunun yakıtı iyi yakmasını istiyorsan soğuk ve temiz hava alması gerekli.2 kit var:short ram ve Cai (cold air intake).
İlk resimde dikkat etmişsen filtre farın altına iniyor.Yani temiz kullanım istiyorsan 5000km de bir temizleme kitiyle temizlemen gerekir.O filtreyi de ordan sökmen için epeyce uğraşman gerekir.He yazın böyle kullanırım nasıl osla yağış pek fazla yok dersin.Tamam.Kışın? yağmur yağdı nemli kaldı hava kurudu toz kalktı üzerine yapıştı gözenekler vs tıkandı ama senin aklında 5000 de temizlerim olduğu zaman, kardan çok zarara gitmiş oluyor.Bunun için cai de filtreyi ikiye bölebilir ve yazlık- kışlık olarak kullanabilirsin. ki böldüğün zaman da (kendi aracım için olan cai den söz etmek gerekirse) takacağın filtre o araya sığmıyor.Ki yine ilk resimde bakıldığında o kadar yer olmadığı ve filtreyi takmak içinde ekin uygun yerde olmadığı görülmekte.Bence en uygun kit short ram.Son resimde ki gibi.Short ram i taktığın da ona soğuk hava gelmesi için stratejiler geliştirebilirsin.
marka olarak bence
*AEM
*K&N
*Pipercross
*Simota
*Greddy bu 5 marka isim yapmış ve kaliteli ürünlerdir.Tercihini bu yönde yapabilirsin..

Ekleme:Cai olarak alacağın kit ilk resimi inceledimde 5-6 ek değil de 2 parça halinde olabilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2010, 02:42:45 »
abi short ram kit bide kaputu press de kabarttımı al sana soğuk hava :D:D hiç değilse temizlerken kolaylık olur :D:D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2010, 20:09:51 »
Emre kardeşim açıklamalar için çok teşekkür ederim. Son resim Takeda diye bir markanın Auris için ürettiği bir filtre onu da Türkiye'de bulmak gerçekten zor. Kitin orjinalinde motorun sıcağını kessin diye ara aparat var ve akü ile sigorta kutusunun arasından geçen boru ile ek havalandırma yapılmış. Araç içini hiç bozmadan en sağlıklı olan kit bu aslında. Aslında ara boyutları ölçüp sactandan böyle ayırıcı yaptırabilirim. İlk arabam Saxoydu ona öyle yapmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2010, 12:50:45 »
eğer filtreyi profesyonelce taktırmak istiyorsan sinan kadosan oto sanayiinde bir yer var. orasyı tavsiye edebilirim. adamlar cidden profesyonelce işini yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2010, 13:36:02 »

RAM hava filtresi bu sinancım.Auris'e yurtdışında monte edilmiş.araç yurtdışında. umarım işine yarar bu foto...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2010, 20:03:56 »
AEM  tavsiye ederim :)
_toyotaclubtr_

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2010, 20:23:55 »
Dizel motora özel acık hava fıltresı yapılıyormuş bende şu sıralar onu araştırıyorum inş doğru bir biligidirde bend bagırttıra bagırttıra gezerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2010, 21:32:47 »
Dizel motora özel acık hava fıltresı yapılıyormuş bende şu sıralar onu araştırıyorum inş doğru bir biligidirde bend bagırttıra bagırttıra gezerim :D

haberimiz olsun taylan hocam. biz de düşünürüz takmayı ya da taktırmayı. mutlaka konu açınm konuyla ilgili gelişme olursa. daha yeni blowoff takılan dizel araçlar var başka sitelerde. acaba bahsettiğiniz şey o mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2010, 21:35:19 »
Yok yok Mehmet abı blowoff olayı değil direk hava filtresı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2010, 22:05:50 »
bende geçen gün gördüm abi dizeelere takıldığını.
takılacaksa tavsiyem simotadır.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 15, 2010, 22:10:22 »
peki gördünüz dizellere takıldığını da sesini duyan var mı acaba? benzinlilerdeki gibi mi çıkıyor ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2010, 00:34:12 »
Sinan merhaba,
Ben dün 2008 auris aracıma filtre taktım. Başıma gelenleri kısaca özetleyim.
İlk olarak filtreyi monte ettikten sonra araçla ilk denemeye çıktığımca rolanti tamamen sapıttı. devir göstergesi asla sabit durmadı. İkincisi alt devirlerde kesinlikle gaz yemede sıkıntı oluyor. Normalden çok daha fazla hava çektiği için bunu yapıyor.
Bunun üzerine filtreyi monte edebilmek için yaptırdığım krom boruyunun bir kısmını bant ile kapadım. Tekrardan denemeye çıktığımda gaz yememe sorunu kalmadı ancak performansta hissedilir bir düşüş var gibi geldi açıkçası.
Herneyse; bugün ise normal seyrederken motor arıza lambasını yaktı araba, ben de filtreyi direk söküp orj. filtreye geçtim. Ikaz lambası halen yanıyor yarın servis yolu gözüktü açıkçası :)
Ama henüz pes etmiş değilim servisten sonra biraz da onların fikrini sorarak tekrar deneyeceğim. Hevesini kırmak için kesinlikle söylemiyorum ama bu gibi şeyler yaşayabilirsin. Hava akış sensörü problem yaşatıyor, orj. kit bulabilirsen ( bulursan lütfen bana da msg at :) ) daha sağlam olur yoksa deneme yanılma yolu biraz. Ya da filtreyi takarken yazılım güncellemesi vs. vs. (o da bizim araçlarda oluyor mu emin değilim. )

Bir arkadaşa fikir danışmak için çektiğim resimleri aşağıda koyuyorum. filtre takılıyken resim çekmedim, sorun çıkarınca da hemen söktüğüm için anca bu şekilde resim çektim, belki fikir verebilir.

http://img64.imageshack.us/gal.php?g=47152197.jpg

Bu da K&N'in Auris için ürettiği bir filtre kitinin montajı ile ilgili montaj adımları.

http://www.kandn.com/instructions/57-0674_inst.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 25, 2010, 13:41:08 »
Aşağıya borumu uzatılıyormuş iyi fkir aslında ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 25, 2010, 13:47:09 »
Sinan merhaba,
Ben dün 2008 auris aracıma filtre taktım. Başıma gelenleri kısaca özetleyim.
İlk olarak filtreyi monte ettikten sonra araçla ilk denemeye çıktığımca rolanti tamamen sapıttı. devir göstergesi asla sabit durmadı. İkincisi alt devirlerde kesinlikle gaz yemede sıkıntı oluyor. Normalden çok daha fazla hava çektiği için bunu yapıyor.
Bunun üzerine filtreyi monte edebilmek için yaptırdığım krom boruyunun bir kısmını bant ile kapadım. Tekrardan denemeye çıktığımda gaz yememe sorunu kalmadı ancak performansta hissedilir bir düşüş var gibi geldi açıkçası.
Herneyse; bugün ise normal seyrederken motor arıza lambasını yaktı araba, ben de filtreyi direk söküp orj. filtreye geçtim. Ikaz lambası halen yanıyor yarın servis yolu gözüktü açıkçası :)
Ama henüz pes etmiş değilim servisten sonra biraz da onların fikrini sorarak tekrar deneyeceğim. Hevesini kırmak için kesinlikle söylemiyorum ama bu gibi şeyler yaşayabilirsin. Hava akış sensörü problem yaşatıyor, orj. kit bulabilirsen ( bulursan lütfen bana da msg at :) ) daha sağlam olur yoksa deneme yanılma yolu biraz. Ya da filtreyi takarken yazılım güncellemesi vs. vs. (o da bizim araçlarda oluyor mu emin değilim. )

Bir arkadaşa fikir danışmak için çektiğim resimleri aşağıda koyuyorum. filtre takılıyken resim çekmedim, sorun çıkarınca da hemen söktüğüm için anca bu şekilde resim çektim, belki fikir verebilir.

http://img64.imageshack.us/gal.php?g=47152197.jpg

Bu da K&N'in Auris için ürettiği bir filtre kitinin montajı ile ilgili montaj adımları.

http://www.kandn.com/instructions/57-0674_inst.pdf

Gökmen bi arkadaşmı olduk şimdi :D ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 25, 2010, 23:24:37 »

Gökmen bi arkadaşmı olduk şimdi :D ;)

Ahaha, valla direk isim vermek istemedim abi açıkçası :D İstersin istemezsin bilemedim :)