Gönderen Konu: Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.  (Okunma sayısı 15160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Auris'e Açık Hava Filtresi Montajı.
« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 03:22:51 »
1. AEM yada
2. Greddy derim.
Sah7e

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 03:22:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2010, 11:30:00 »
Dün aracıma açık hava filtresini takabildim sonunda. İLk denemem Sİmota karbon filtre ve aracın orjinal plastik borusu yerine krom bir ara boru ile olmuştu ancak maf sensörü sıkıntı yaratmıştı, bunun üzerine internette biraz araştırma sonucu K&N'in sitesinde auris için bir kit buldum. Kitteki filtre modeli rc 3600. Aynı filtreden sipariş ettim ancak ellerinde bulunmadığını ve aynı özelliklerde rc 5149 göndereceklerini söylediler ben de kabul ettim.Gönderdikleri filtre k&n in auris için önerdiği filtreye göre 4 cm daha uzun, fazla hava emişi sıkıntı yaratabilir diye düşündüm ama araca taktım dün ve gayet güzel sonuç aldım.
Sen 3000 devirden sonra mükemmel, performans düşüşü de motora yakın olmasına rağmen yaşamadım açıkçası. Sebebi orjinal filtrenin alt muhafazasındaki taze hava giriş borusundan gelen soğuk hava olabilir belki bilmiyorum.
Geçici süre bu şekilde kullanacağım, bayram sonuna doğru sanayide metal bir hazne yaptırarak motordan gelen sıcak havayı bir nebze kesecek bir koruma yapacam inşallah.
Aurise açık filtre takacak arkadaşlara k&n rc 3600 ya da rc 5149 öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2010, 12:50:36 »
Gökmen abi acaba o sensörün oturduğu yerdeki plastiğin boruya giren tarafının çapı nekadar kaç mm bana mutlaka söylemen lazım
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 16, 2010, 13:06:27 »
 Boruya girişi yanlış hatırlamıyorsam 75mm, ama filtre tarafı daha geniş (contaların bulunduğu kısım daha geniş)
Benim aldığım filtrenin boğaz çapı 102 mm. İlk bakışta kesinlikle uymaz çok geniş dedim ama silikon adaptör taktıktan sonra 3-5 mm boşluk kaldı onu da filtrenin kelepçesini sıkarak tam oturttum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 16, 2010, 13:18:51 »
Boruya girişi yanlış hatırlamıyorsam 75mm, ama filtre tarafı daha geniş (contaların bulunduğu kısım daha geniş)
Benim aldığım filtrenin boğaz çapı 102 mm. İlk bakışta kesinlikle uymaz çok geniş dedim ama silikon adaptör taktıktan sonra 3-5 mm boşluk kaldı onu da filtrenin kelepçesini sıkarak tam oturttum.

flitreye giren kısmı değil boruya giren boğaza giden tarafı belki aynıdır ama yinede  öğrenmem şart :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 16, 2010, 13:21:24 »
Boruya giren kısım 75 mm olması lazım Ercüment. Krom bi boru yaptırmıştım ben onun çapına bakarım kesin söylerim sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 16, 2010, 13:29:04 »
Boruya giren kısım 75 mm olması lazım Ercüment. Krom bi boru yaptırmıştım ben onun çapına bakarım kesin söylerim sana.

teşekkür ederim Gökmen abi bu parçadan alıcam bende büyük ihtimalle eğer benim boruya olmazsa başka boru ayarlıcam auris veya zze121lerinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Kasım 16, 2010, 14:41:31 »
arkadaşlar herkese iyi bayramlar öncelikle
bu hava filtresi ne işe (ya da ne gibi işlere) yarıyor acaba bu konu ile ilgili bilgi almak iyi olur
ayrıca benim araç 2008 corolla onada uygulayabiliriz sanırım ancak tabiki işin ehline yaptırmak kaydiyle bu işi adana da yapan birileri varmı ve en son kaça maloluyor acep :)
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 16, 2010, 15:48:40 »
bu hava filtresi ne işe (ya da ne gibi işlere) yarıyor acaba bu konu ile ilgili bilgi almak iyi olur
ayrıca benim araç 2008 corolla onada uygulayabiliriz sanırım ancak tabiki işin ehline yaptırmak kaydiyle bu işi adana da yapan birileri varmı ve en son kaça maloluyor acep :)
hava filtresi doğru yere montajı yapılmak şartıyla motora daha fazla hava girmesini sağlayarak daha kolay yanma yapar. tabi verdiği ses tartışılmaz :D maliyeti ise kit şeklinde takarsanız 200 tl tutar ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2010, 20:32:50 »
sinancım hayırlı olsun sesinide merak ediyoruz bi ara videoda bekleriz
bu arada dizellerde hava filtresi konusuna gelince tabikide benzinlidekii gibi bi ortalığı yırtma olmuyor fakat horlama gibi bi ses çıkıyor nerden biliyorum derseniz mercedes c220 cdı da gördüm sesi bi horlama gibi ama güzel kötü değil
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 17, 2010, 03:13:00 »
Gökhan Bey açık hava filtresi genel olarak verdiği sportif ses sebebi ile tercih ediliyor. Motordan sıcak hava emmeyecek şekilde yerleştirirseniz de 1-2 hp gibi bir güç de elde edebilirsiniz.
Adana'da egsozcu şuayip bildiğim kadarı ile filtre montajı da yapıyor. Hazır kit alacaksanız onun montajı belki biraz uğraştırabilir ama genelde basit bir işlem.
Fİltre fiyatları 20 tl den 150-200 e kadar çıkıyor. Ama kesinlikle ucuz birşey almayın. K&N, Simota, AEM gibi markalar tercih edin. Bu markalarda alacağınız bir filtre ortalama 130-160 tl arası, montajına da en fazla 20 tl verin fazla isterlerse direk çıkın oradan :)
Hazır kitler biraz daha pahalı, sizin aracınız için 250-300 tl arası sanırsam. Ebay den bakabilirsiniz fiyatlara, türkiye de sürekli satışı yok bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 17, 2010, 13:43:14 »
sinan bey kusurabakmayın konuyla alakasız ama jantlarınızın ebadı ve marka bilgisini rica edebilirmiyim.2 hafta önce teslim aldığım aracıma jant arıyorum.fikir verirseniz sevinirim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 31, 2011, 10:53:42 »
gökmen bey bi sıkıntı var mı filtre konusunda ? bende kutu içi yaptırmayı düsünüyorum ama bazı tedirginliklerim var. mesela mekanik veya istenilen sese ulasılamama veya herhangi bi problem ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
« Yanıtla #33 : Haziran 05, 2011, 22:41:52 »
merhaba,
Prototipi yapıp kendi aracımda ömür testine basladım..Block alüminyum etial 171.suan kadar bir sıkıntı yok piyasaya sürmeye hazırlanıyorum..Arıza ısığı yakmaz,montajı kolay.Orjinal boğaz ile birebir ölçülerde..Yanına bir kac ilave ile set halinde yapma planlarımda var...Pimaşlardan kurtulmak lazım ;) birkac değişiklik yaparsam mutemelen corolla yada uyacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
« Yanıtla #34 : Haziran 05, 2011, 22:46:49 »
resim yüklemede sıkıntı yasıyorum (kullandığım vpn'den dolayı).en kısa sürede resim yüklemeye calısırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 11, 2011, 18:21:55 »
gökmen bey bi sıkıntı var mı filtre konusunda ? bende kutu içi yaptırmayı düsünüyorum ama bazı tedirginliklerim var. mesela mekanik veya istenilen sese ulasılamama veya herhangi bi problem ?
Volkan Bey,
Aracı ben açık filtre ile yaklaşık 4-5 ay kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım düzgün monte ettikten sonra. kutu içi filtre motor açısından bence daha sağlıklı ama ses istiyorsanız kutu içi filtre ile ses alamazsınız.