Gönderen Konu: egsozdan su fışkırıyor! yardımm...  (Okunma sayısı 38728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
egsozdan su fışkırıyor! yardımm...
« : Eylül 09, 2010, 19:10:20 »
 :( merhaba iyi bayramlar toyota dostları, bugun ae 101 98 xei spc aracımın egzosundan su geldıgını fark ettim..arkadaş farketmiş arkalı önlü giderken..Aracı çalıştırdım bende bakrım 3000-4000 devir bastıgımda boşta 2-2.5 metreye kadar su fışkırtıyor...yani damlama değilde resmen fışkırtıyor..atıyor..neden olur acaba? bayram dolayısıyla yaptıramam kapalı her yer böyle binsem bişey olurmu? Bilen arklar cevap yazarsa sevinirim...iyi bayramlar...
98 corolla xei special..(efsanee)

Toyota Club Türkiye

egsozdan su fışkırıyor! yardımm...
« : Eylül 09, 2010, 19:10:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: egsozdan su fışkırıyor! yardımm...
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2010, 19:35:53 »
saolun sizede iyi bayramlar

eksozdan su gelmesi motorun sağlıklı olduğunu gösterir ama aşırı su gelmesinin sebebini bende bilmiyorum.
eğer arabanızı yıkadıktan sonra gelmişse normaldir çünkü arabayı yıkarken eksozun içi su dolmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2010, 19:42:13 »
yok mahmut bey en son 1 hafta once yıkatmıstım havalarda sıcak bence baska bişi bu...ama 2 gun once gaz ayarı yaptırmak ıcın bır ustaya gıttık..ustada bılgısyar falan yoktu zaten arabadada sıralı degıl de brc duz sıstemden mevcut.usta elıyle kulagıyla dınleyerek ayar yaptı..ayarı kısıkmıs motoru yorar ondanda cok yakar dedı...usta dokunmadan once varmıydı bılmıyorum ama ılk defa dıkkatımı cektı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2010, 19:54:08 »
eğer araçta su eksiltme olayıda oluyosa conta yanmış demektir conta yanık olduğundan suyu egzoza verme olasılığı vardır ama tabi inş böle bişe değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2010, 21:11:35 »
yok mahmut bey en son 1 hafta once yıkatmıstım havalarda sıcak bence baska bişi bu...ama 2 gun once gaz ayarı yaptırmak ıcın bır ustaya gıttık..ustada bılgısyar falan yoktu zaten arabadada sıralı degıl de brc duz sıstemden mevcut.usta elıyle kulagıyla dınleyerek ayar yaptı..ayarı kısıkmıs motoru yorar ondanda cok yakar dedı...usta dokunmadan once varmıydı bılmıyorum ama ılk defa dıkkatımı cektı.
işallah ciddi bir sorun yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2010, 02:46:01 »
Kadır beye katılıyorum ve eklıyorum.
Conta yanmasında su eksılmesı ve egzozdan su cıkısı varsa motor yagıda beyaz renlı macun kıvamına yakın bır kıvam ve kopuklu bır gorunuse sahıp olacaktır.
Eger durum boyleyse sadece cok kotu dıyebılırım.
Saygılar
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2010, 03:24:29 »
kolay kolay conta yakmaz.Bir kontrolleri yaptırın.Çıkanın su olduğundan emin olun.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2010, 03:26:51 »
Karbüratörün altına giren bir hortum var ondan oluyordur hortuma bir baktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2010, 07:06:03 »
Büyük ihtimalle conta yanmış eksoz manifolduna motor soğutma suyu karışıyor. Radyatördeki su veya antifiriz miktarını kontrol edin.Bir de hararet durumunu gözleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2010, 08:44:27 »
  Selam.
 Mehmet, bunun bir kaç sebebi olabilir. En kötüsü contada problem olmasıdır ama bence buna en son bakmak gerekir. Ya da işi bilen bir usta bunu kolayca tespit edebilir bir sökme yapmadan. Eğer motordan şüphen yoksa ve egzoz sistemin eski ise bence en olası durum; son susturucuda biriken sudur ve bunu hiç bir şekilde önlemen mümkün değildir. Eğer egzozdan su atıyorsa muhtemelen son susturucunun içi su doludur ve içi paslanmıştır. Buna sebeb; ısınıp soğumalarda oluşan nemlenmedir ve zamanla son susturucu komple su ile dolabilir. Çalıştırmalar sonrası motor belli ısıya geldikten sonra gaz pompalamak bu durumu belli miktarda önler ancak sistem eskidi ise bence değiştirmek gerekir. Bir tünelde ve işi bilen bir usta bu durumu kolayca tespit edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2010, 10:41:54 »
bence gazı yakamadan çiğ olarak atıyor tüp ayarsızlığındanda olabilir..
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2010, 11:14:27 »
ya böle bişi yoktu tokattayken tayin çıktı erzurum a once ben hasta oldum havaya rakıma alışamadım..sonra çocuklar sıraa arabada sanırım..:-)))) burdada havadan olabilir dedilker çünkü arabada km de 250 yakmaya başladı sanırım oda hava ya ve 2000 üzeri rakıma ayak uyduramadı...Hakan bey diğer arkadaşlara tesekkur edıyorum yorumları için..inşaalah conta yakmamıştır...motordan yada hararetten pek şüphem yok zaten efsaneler pek hararet yapmıyo sabıt bı yerde kalıyo ıbre..sudada pek bı eksılme yok sanırom ya...anlamadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2010, 11:17:23 »
Benim dediğimi göz önüne al :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2010, 11:25:13 »
radyotördeki suyu takibe alın .su eksiltmiyorsa bir problem yoktur.gaz ayarı ile ilgili olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2010, 11:46:42 »
tahminimce sorununuz gaz ayarından neden diyecek olursanız benim aracımda ae101 kasa .12 yıldır babam kullanıyordu son 3 aydır da bende araç .babamdayken brc düz sistem takılı idi arabada kışın aracın gazı biraz fazla açıkmış heralde eksozdan sizin dedigniz gibi alenen su atıyordu bizde sizin gibi motordan felan şüphelendik daha sonra araç baktık su eksiltmiyor.babam gazcıya götürdü arabayı ayarını geri kıstıla su ciddi anlamda azaldı kış oldugundan ötürü az bir su buharı olyordu ununda normal oldugunu motorun çok saglıklı oldugnun göstergesi oldugunu söylediler.şimdi ben sıralıya çevirdim hem performans süper oldu hemde araç o gariplikler kalmadı .bence sizde bian önce sıralıya geçin toyota kullanmanın zevkine varın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2010, 11:52:14 »
İlk çalışmada mı oluyor sadece sürekli mi ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2010, 13:13:40 »
Tamam bazı arkadaşlar gazdan şüphe ediyor olabilir benzin ile kullanın bakalım ne olucak. Bu arada AE101 arka susturcu orjinal fiyatı 711 TL serviste ilgili arkadaşlara duyurulur yan sanayi son susturucu sanayide 120 Tl den başlayan fiyatlar la 3 ayda küf pas içinde kalıcak bişi ama yapıcak bişi yok 711 tl az para değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2010, 13:38:25 »
tolga abim doğru diyor bi benzinde deneyin... Bence tüpün ayarsızlığından dolayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2010, 18:11:35 »
yorum yapan tum arkadaşıma teşekkürler..bence yorumların hepsi mantıklı ama sanki gaz ayarından gibi geldi..elle kulakla ayarladı ustanın biri...kısıkmış açtım dedi..Yücel beyin de dediği gibi olabilir..Mehmet bey ve tolga beyin dediğinide yaptım gene atıyor...normal bi su atımı değil yaklaşık 2 metre puskurtu zemini ıslatıyor renksiz kokusuz su bence..rakımda yüksek malum erzurum..araç 250 lira yakıyor brc düz sistem var 2000  d/d da gaza gecenlerden.Yücel bey ucuz bişi deilki sıralıya geçelim..malumunuz memuruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi