Gönderen Konu: egsozdan su fışkırıyor! yardımm...  (Okunma sayısı 38583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: egsozdan su fışkırıyor! yardımm...
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2010, 09:29:35 »
yok atilla bey eksiltme yok..ustaya gösterdim bişi yok dedi..yıkatırken su kaçmış olabilir dedi..hala devam ediyor...
98 corolla xei special..(efsanee)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2010, 09:29:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2010, 10:44:16 »
yok atilla bey eksiltme yok..ustaya gösterdim bişi yok dedi..yıkatırken su kaçmış olabilir dedi..hala devam ediyor...
yıkatır ken su kaçmış olabilir ustan doğru söylüyor ama yıkatırken su kaçmış olsaydı yıkkattıktan sonra motoru ilk çalıştırmanda atardı suyu ve sonra su gelmezdi .bence baska bir ustayada sormanda fayda var bide arkadaşların dediği gibi motor suyunu kontrol et eksilme var mı diye.
işşallah en kısa zamanda sorunun çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 13, 2010, 10:55:53 »
Mavi duman atıyormu?
Sadece ilk çalıştırmadamı oluyor?

bence conta değildir , biraz kullanın , düzelmezse iyi bir usta arayışına girersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 13, 2010, 11:16:18 »
yok mahmut bey en son 1 hafta once yıkatmıstım havalarda sıcak bence baska bişi bu...ama 2 gun once gaz ayarı yaptırmak ıcın bır ustaya gıttık..ustada bılgısyar falan yoktu zaten arabadada sıralı degıl de brc duz sıstemden mevcut.usta elıyle kulagıyla dınleyerek ayar yaptı..ayarı kısıkmıs motoru yorar ondanda cok yakar dedı...usta dokunmadan once varmıydı bılmıyorum ama ılk defa dıkkatımı cektı.

bence fazla yakamadığı yakıtı dışarıya atıyor
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Eylül 13, 2010, 11:32:20 »
Mavi duman atıyormu?
Sadece ilk çalıştırmadamı oluyor?

bence conta değildir , biraz kullanın , düzelmezse iyi bir usta arayışına girersiniz...
erdem bey mavi duman atma durumu yok..sade su geliyor..bazen azalıyor bazende çoğalıyor..bugün gitcem motor ustusına bakalım ne dicek....yıkatılı 15 gün oldu yaa havada sıcak mahmaut bey ne iş anlamadım valla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 13, 2010, 11:46:06 »
Mehmet abi ayardan sonra araba nasıl yakıyor? eliyle kulağıyla ayarladıysa tam olmamıştır fazla yakıt geliyordur zaten egzostta su atmak için kanal bile var normal olduğunu düşünüyorum

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/yp_egzos.aspx

buyrun
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 13, 2010, 12:09:05 »
Mehmet abi ayardan sonra araba nasıl yakıyor? eliyle kulağıyla ayarladıysa tam olmamıştır fazla yakıt geliyordur zaten egzostta su atmak için kanal bile var normal olduğunu düşünüyorum

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/yp_egzos.aspx

buyrun
ayardan oncede 250 sonrada 250 bişi fark etmedi ama ayardan öncesinde su atma olayı yoktu..acaba ondanmı diye düşündüm bende açıkçası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 13, 2010, 12:11:08 »
ayardan oncede 250 sonrada 250 bişi fark etmedi ama ayardan öncesinde su atma olayı yoktu..acaba ondanmı diye düşündüm bende açıkçası..

büyük ihtimalle ondan bence bilgisayarlı bir sistemde ayar yaptırın :) ve egzostunuzda orjinal olduğu kanıtlandı su tahliye borusu var ve su atıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 13, 2010, 12:25:51 »
bu aksam ustaya göstermek..sizlerlede paylaşırım..ılk işim servisten orj.buji almak 3 senedir değiştiğini sanmıyom..yağ filresi ve yağınıda değişcem..hava filtresine kafam takıldı..Orjinali 35 liraymış..serviste gerek varmı sizce..zaten her yağ değişiminde değişiyoz..yakıta çok katkısı olursa alcam..sizce gereği varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 13, 2010, 12:29:10 »
bu aksam ustaya göstermek..sizlerlede paylaşırım..ılk işim servisten orj.buji almak 3 senedir değiştiğini sanmıyom..yağ filresi ve yağınıda değişcem..hava filtresine kafam takıldı..Orjinali 35 liraymış..serviste gerek varmı sizce..zaten her yağ değişiminde değişiyoz..yakıta çok katkısı olursa alcam..sizce gereği varmıdır?

yağ  ve yağ filitresi kirliyse değiştirin onunda yakıta etkisi var tabiki hava filitresi motorun daha rahat nefes alması için gerekir ne kadar fazla ne fes alırsa okadar fazla hava girer ve içerdeki yanma daha fazla olur ve tabiki bujiler havayı aldık yakıcak şeyler tabiki önemli onlarda çok önemli tabiki siz bugün yaptırın neler gerekiyorsa gerisini corolla halleder merak etmeyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 13, 2010, 12:34:55 »
teşekkür ederim tüm yorum yapan arkadaş ve abilerime...Doğru ercümentcim baktırcaz inşaallah bişi olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 13, 2010, 12:40:40 »
teşekkür ederim tüm yorum yapan arkadaş ve abilerime...Doğru ercümentcim baktırcaz inşaallah bişi olmaz...

Hadi herkesin adına ben rica ediyim :D Bişi olmaz bunlar toyota artık olmuyorsa satarsın bitane 2001 1.6 sol alırız abi sana gelir bide açık hava filitresi takarız sonra rınnn rıınnnn binersin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 13, 2010, 14:53:54 »
Mehmet hava filtresinide servisten al.gazı aldığın yeri değiştirip dene su eksiltmiyorsa eksozdan su atması gazın kalitesinden veya ayarındandır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 13, 2010, 15:25:56 »
Hadi herkesin adına ben rica ediyim :D Bişi olmaz bunlar toyota artık olmuyorsa satarsın bitane 2001 1.6 sol alırız abi sana gelir bide açık hava filitresi takarız sonra rınnn rıınnnn binersin :D
bizden geçmiş ercü ama eskişehirde az gezmedim 10 sene önce.....Allahtan toyota değilse bisürü masraf....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 13, 2010, 15:28:12 »
Mehmet hava filtresinide servisten al.gazı aldığın yeri değiştirip dene su eksiltmiyorsa eksozdan su atması gazın kalitesinden veya ayarındandır.
dediğin gibi yapayım atilla abi...oda servisten olsun..bide yağ attırcam yeni castrol magnetic 10-40 attırıyodum..castrol bozdu falan dediler..sizce ne koyayım yağ olarak efsaneye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 13, 2010, 15:29:08 »
dediğin gibi yapayım atilla abi...oda servisten olsun..bide yağ attırcam yeni castrol magnetic 10-40 attırıyodum..castrol bozdu falan dediler..sizce ne koyayım yağ olarak efsaneye...

castrolda bozma falan yook değişeli 2000kmyi geçti hala iyi içine bide bor power ohhh süper :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Eylül 13, 2010, 15:44:36 »
castrolda bozma falan yook değişeli 2000kmyi geçti hala iyi içine bide bor power ohhh süper :D
bor power fiatı nedir ? araca faydası varmı..bizde abart falan yok ercü ona göre bilgi ver..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 13, 2010, 15:53:07 »
bor power fiatı nedir ? araca faydası varmı..bizde abart falan yok ercü ona göre bilgi ver..

bizdede yok abi abart falan sadece filitre var okadar :D 45 ile 50 tl arasında değişiyor motordaki sürtünmeyi azaltıyor arabanın sesi azalıyor sürtünme azalınca yakıt tasarrufu oluyor motor ömrü uzuyor daha geç ısınıyor :) bunu 0 yağın içine iyiceeeeee çalkaladıktan sonra döküyorsunuz belli kullanımdan sonra yağa karışıyor yaklaşık 100 150km kullanımdan sonra :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 13, 2010, 15:59:26 »
Mehmet toyotaya kesinlikle katkı koyma bor filan bunlar para tuzağı.sen magnatech veya bp visco 5000 10w40 kullan.katkıya filan boşver.ben visco 5000 koyuyorum daha hesaplı fakat aynı yağ ikiside bp fabrikalarında üretiliyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Eylül 13, 2010, 16:13:01 »
Mehmet toyotaya kesinlikle katkı koyma bor filan bunlar para tuzağı.sen magnatech veya bp visco 5000 10w40 kullan.katkıya filan boşver.ben visco 5000 koyuyorum daha hesaplı fakat aynı yağ ikiside bp fabrikalarında üretiliyor.
mesaj alınmıştır abi...