2000 model corollanın motor yağını değitirdik 300-400km yol yapınca kontrol ettik motor yağı sanki 10000km yol yapılmış kararmış siyahlaşmıştı .Motor yağı castrol magnetik 10/40 sebebi ne olabilir acaba?
filtreyi değiştirdiniz mi?
Araç kaç kilometrede ? Belkide motorunuz çok kirli yağ görevini iyi yapmış belkide yağ kötü ama castrol diyorsunuz ustaya bir gidin . birde yağı değiştirdiğinizde filitreyi değiştirmiştiniz değilmi? araç birde vvt-i'mı
2000 model corollanın motor yağını değitirdik 300-400km yol yapınca kontrol ettik motor yağı sanki 10000km yol yapılmış kararmış siyahlaşmıştı .Motor yağı castrol magnetik 10/40 sebebi ne olabilir acaba?
kısa vadede motor yağının kirli olarak çıkması yağın temizleme görevini iyi bir şekilde yaptığını kanıtlamaktadır. Cevanı vermeniz gerekli soru şu;
Yağda bozulma, incelme ve ya köpürme var mı?
Degismeden onceki yag ile ne kadar km/ne kadar zaman yol yaptiniz? Yagin degisme zamani gelip gectiyse, normal.
Ama 300 400 kmde anormal değilmi? bizimki 14 000de değişti 1000kmlik yola gitti hala ilk konulduğu gibi
Ercument lpg var mı?
hayır hiç takılmadı benzinli
Ercument
O zaman yagın koyuldugu gıbı kaldıgı notu bıraz abrtı anormal olmuyor mu?
Azcıktamı kararmamıs?
yağda incelme veya bozulma yok.ama yağ filitresini değiştirmedik.belki ondan olabilir.teşekkürler.
O da iyi degil Ercument Enes.
Demek ki yeni yagin deterjan icerigi o kadar iyi degil.
O da iyi degil Ercument Enes.
Demek ki yeni yagin deterjan icerigi o kadar iyi degil.
castrol magnetech + bor power vallahi bilemicem şuanda yok eski yağ 2 senelikti 14 000 km kullanıldı oda delphiydi ve 1000 km gördüğünde kararmaya başlamıştı acaba bor yardımcı oluyorda motoru temizledide şimdi kararmasımı geciliyor orası şüpheli
castrol magnetech + bor power vallahi bilemicem şuanda yok eski yağ 2 senelikti 14 000 km kullanıldı oda delphiydi ve 1000 km gördüğünde kararmaya başlamıştı acaba bor yardımcı oluyorda motoru temizledide şimdi kararmasımı geciliyor orası şüpheli 
motorun içini cillop gibide yapsan çalıştıkça oluşacak karbon partikülleri yağı kirletecektir. Tabi yağ temizleme görevini yapıyorsa..
motorun içini cillop gibide yapsan çalıştıkça oluşacak karbon partikülleri yağı kirletecektir. Tabi yağ temizleme görevini yapıyorsa..
ama yağın kirlenmesinde devirli kullanmakta etkili oluyor diğilmi benim babamda 2000 ile 2500 arası kullanıyor 3000 deviri görmez sehir içinde sehir dışıda 90 100 takılıyor 100e gelse bile 3000 deviri görmüyor araç
+18 sınırlaması getirilmesi gerekiyormuş foruma!!!
evet gerekiyor, bizi yokyere uğraştırıyorsun çünkü. bisürü düşünmeme neden oldun çünkü ben yağı koyunca 2000 km sonra kararmış oluyor. üstelik mobil 1

10 40 olmasına rağmen daha iyi marka bence yok.
tahmin ediyorum ki yağ değişiminde motorun içi temizlenirse kararma gecikir. ince yağ veya dizel ile temizleyenler var ama genelde zaman almaması için yapılmaz. daha doğrusu siz yağ filtresini değiştirseniz bile yeterince temiz olacaktır..
evet gerekiyor, bizi yokyere uğraştırıyorsun çünkü. bisürü düşünmeme neden oldun çünkü ben yağı koyunca 2000 km sonra kararmış oluyor. üstelik mobil 1
tahmin ediyorum ki yağ değişiminde motorun içi temizlenirse kararma gecikir. ince yağ veya dizel ile temizleyenler var ama genelde zaman almaması için yapılmaz. daha doğrusu siz yağ filtresini değiştirseniz bile yeterince temiz olacaktır..
çok özür dilerim Anıl bey ama sadece burda gördüklerimi yazdım.
en güzel marka castrol. hadi aksini iddia et

+18 sınırlaması getirilmesini istiyosan sen daha +18'lik site görmemişsindir. illa saygısızlık yaptıracaksınız adama. beğenmiyorsan güle güle
Ya anlamıyorum bu -18lere karşı tepkiniz ne yapıyoruz arabamızda görüğümüz şeyleri yazdık inandıramıyoruz açıkçası inandırmak zorundada değilim ama buraya kanıtla gelicem merak etmeyin

Seçkin çok doğru söylüyor madem +18 sınırlaması gelmedi diye beğenmiyorsanız kapı ardına kadar açık arkanızı döner çıkar gidersiniz.
endişelenmeyin sizler varsınız diye siteyi sahiplenecek değilim

ben rahatsızlığımı dile getirdim, uğraşacak vaktimde yok kimseyle.
burası forum ortamıdır dikkat ediniz. tatsızlık çıkartıyorsunuz . size nice güzel forumlar gösterebilirim herkesin aklı başında konuştuğu. arada sırada girip 2 kelime okuyacam diye kimse beni suçlayamaz ve kimseye bişey olmaz, olan buradaki güzel ortama olur