Gönderen Konu: 2000 corolla da Motor Yağının Kararması  (Okunma sayısı 11938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 corolla da Motor Yağının Kararması
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2010, 08:53:17 »
bu sohbet yag olayından çıkmış tartışmaya dönüşmüş.bence castrol de mobil 1 de kaliteli yaglar her kullanıcı kendi beyendigini tercih eder.arakadaşın sorununa gelince bence yag filitresini degiştirmemiş birde yeni koydugu yag kaliteli motoru temizlemiş o sebepten yag rengi bozulmuş bence şimdi filtre yi degiştirip birde yagını yenilerse çok daha iyi olacaktır .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2010, 08:53:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 02, 2010, 09:02:37 »
haftanın 5 günü şirketin tahsis etiği aracı kullanıyorum. sitemizin otoparkında şiketin aracı ve toyotam yanyana park halindeyken 2,5 yaşında olan kızıma "kızım hangisi bizim arabamız" dediğimde, her zaman toyotayı gösteriyor.
yani 2,5 yaşında bir çocoğun bile dikkatini ve sevgisini kazanmayı başaran toyota markası tutkunlarının buluştuğu bu sitede +18 sınırlamasını (yönetici arkadaşalardan özür dileyerek kaleme alıyorum. umarım haddimi aşmıyorumdur) doğru bulmuyorum.
ercüment bey kardeşimizin yaşına ve tartıştığı konulara bakarsak onun yaşında yaramaz işler peşinde koşan dengi haylazlardan sivrilmiş durumda.şahsen benim hoşuma gidiyor oan ve onun gibilere ufacıkta olsa bişeyler aktarabilmek. tecrübelerinin aktarımı konusunda, gözlemleri, v.s. konularda hepimiz gibi onunda hatası olabilir diye düşünüyorum.

hiç kimsenin kapıdan çıkmaması, kucak kucağa nice forumlar yaşamamız ümidi ile sevgilrimi sunuyorum... :) :) :) ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 02, 2010, 11:54:16 »
haftanın 5 günü şirketin tahsis etiği aracı kullanıyorum. sitemizin otoparkında şiketin aracı ve toyotam yanyana park halindeyken 2,5 yaşında olan kızıma "kızım hangisi bizim arabamız" dediğimde, her zaman toyotayı gösteriyor.
yani 2,5 yaşında bir çocoğun bile dikkatini ve sevgisini kazanmayı başaran toyota markası tutkunlarının buluştuğu bu sitede +18 sınırlamasını (yönetici arkadaşalardan özür dileyerek kaleme alıyorum. umarım haddimi aşmıyorumdur) doğru bulmuyorum.
ercüment bey kardeşimizin yaşına ve tartıştığı konulara bakarsak onun yaşında yaramaz işler peşinde koşan dengi haylazlardan sivrilmiş durumda.şahsen benim hoşuma gidiyor oan ve onun gibilere ufacıkta olsa bişeyler aktarabilmek. tecrübelerinin aktarımı konusunda, gözlemleri, v.s. konularda hepimiz gibi onunda hatası olabilir diye düşünüyorum.

hiç kimsenin kapıdan çıkmaması, kucak kucağa nice forumlar yaşamamız ümidi ile sevgilrimi sunuyorum... :) :) :) ;)

teşekkür ediyorum sivrildiğimi duymak güzel.Yanlız birtek yağda kararma olmadığını söyleyince Anıl beyin düşünmesine sebep oldum ondan özür diliyorum. Dün akşamki sert çıkışımdan dolayı özür diliyorum ama sadece gözlem paylaşmaktan bukadar tepki aldıysam artık nedense birçok şeyi yazmaktan çekinir oldum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 02, 2010, 11:59:36 »
yağ motoru korumuş temizlemiş filtreyede bakmak gerek
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 02, 2010, 23:39:02 »
evet tartışma başlığını biraz katlettik, ancak genç arkadaşlar 2 düşünüp 1 yazmak gerektiğini anladılar sanıyorum. elbette genç yaşlı herkes fikrini yazabilir ama her lafa maydonoz olan ve bilmeden fikir beyan edenler siteye genelde kötü izlenim bırakır... siteyle ilgili bir sıkıntım yok ;)

motor yağında ise artık daha dikkatli davranıyorum, 0 dan 100 e programından izlediğim ve internette okuduğum kadarıyla motor ömrünü etkileyen en önemli unsur yağlar. özellikle değişim süresi geçtiğinde koruma oranları çok düşüyormuş. bunuda renginden ve yapısından anlıyoruz yani önemli bir kriter..

onun dışında halk arasında motoru çabuk biten arabaların sürücülerinin yağlama konusunda bilgi eksikliğinden ayaklar altına alındığını savunuyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 02, 2010, 23:56:31 »
Evet anil bey konuyu katlattirdiniz. eger bana dediyseniz sozumun arkasindayim. siz iki dusunun bir yazin. kucuguz diye dislamaya HAKKIN YOK !!! arkadasim tecrubusini yazmis maydonoz olan sizsiniz hatayi bizde arama.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 03, 2010, 00:02:29 »
Her lafa maydonoz olmakla alakası yok sadece aracımızın modeline yakın oyüzden yazdım ama hala maydonoz olmaktan ve bilmeden fikir beyan etmekle alakası olmadığını dün gece belirttim motoru sık sık açarım kronik yağ problemi olduğu için ve yağ her hafta kontrol ederim kronik sorunundan dolayı. He ben şimdi yağ yakma sorunuda segman atmadan düzeldi dicem vay efendim o nasıl oldu bi ton laf . Ama bahsetmişken söyliyim 2 sefer motor yağı değiştirince 2 sindede bor konulunca yakma gibi birşey yok artık. Neyse geyik yapmadan konuya döniyim madem yalan yanlış yarın A.C.D. ile buluşucaz evin önüne gelicek onunla birlikte açıcam motoru göstericem fotoğrafınıda çekip koyucamki ibret olsun neymiş bilip bilinmedenmi yazılıyor yoksa takip ve gözlem sayesindemi yazılıyor !!!
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)