Gönderen Konu: avensise xenon far kiti takılır mı?  (Okunma sayısı 15842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
avensise xenon far kiti takılır mı?
« : Ağustos 29, 2010, 02:35:55 »
merhaba arkadaşlar. ben bu xenon far kitleri hakkında birşey bilmiyorum. sorum abes olabilir o yüzden, kusura bakmayın. avensislerdeki far aydınlatma problemleri malum. 1500 - 2000 tl vermeden de adam gibi bi çözümü yok. bu far kitleri nasıl birşey acaba? avensiste zaten xenon far var ama bu aydınlatma sorunu far kitleri ile çözülebilir mi?

Toyota Club Türkiye

avensise xenon far kiti takılır mı?
« : Ağustos 29, 2010, 02:35:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: avensise xenon far kiti takılır mı?
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2010, 16:50:32 »
yok mu bi cevap?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2010, 21:11:14 »
far kıtiyle alakası yok aracınızda orjınal xenon varmı..varsa mercekler karardıgı ıcın aydınlatmıyor merceklerını ıstanbulda bazı kısıler farı sokerek degıstırıyor ne kadar saglıklı oluyor bılgım yok zaten baskada carenız yok yada duzelmesı ıcın  farları komple degıstırmenız gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2010, 21:14:12 »
bendede aynı problem vardı cıkmacıdan temız far aldım orda elektrıkcıyede sokturdum tamponu falan farları denedık teker teker 2 tane guzel yananını aldım ama denemeden sakın almayın aldıgınızda kotu cıkabılır..hatta eskılerınıde oraya verdım uste para vermıstım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2010, 22:13:31 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2010, 19:49:48 »
  Avensislerin kronik sorunu.Farlar fransız yapımı olduğu için,kararma yaptığını serviste kabul ediyor. 3-4 senede bir yenilemek gerekiyormuş.Serviste comfortların farının tanesi 650 tl elegantların farının tanesi 1250 tl.fiyat farkı xenonlardan kaynaklanıyor.
  Avensis sürücülerine şunu tavsiye edebilirim. www.farbul.com dan tanesi 200 tl ye comfort farı alın.hiç çıkma,temizliktir şubu ugraşmayın.kısalar xenon olsun diyorsanız h7 xenon kit alın iyi bir usta bulun eskilerden çıkacak olan motorları monte ettirin.farın ayarlarını yaptırın.sonra neden bu kadar zamandır kör gitmişim diye kendinize kızın.orjinalde alsanız 3-4 senede bir yenilemeniz gerekecek.
  Ben böyle yaptım.bunu yapmadan önce ampulleri değiştirdim d2s 1ay falan idare eder gibi yaptı.sonra uzunları xenon yaptım.gene olmadı.en son 2 tane depo marka farı aldım.kısaların ampulleri uymadığı için xenon kit aldım.şuan hiçbir problem yok.önümü görüyorum artık.
  tavsiyem budur.bu kesin çözümdür.önünüzü görmek istiyorsanız sizde aynısını yapın.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2010, 12:22:02 »
Murat bey sanırım ben yanlış anlamadım.Verdiğiniz internet sitesinden alınacak 2 tane halojen far alın diyosunuz.Ve daha sonrada bu farlara istersek xenon kit taktırarak sorunu çözebileceğimizi söylüyorsunuz sanırım.Yalnız bi durum var benim aracım 2007 model elegant.Sitede 2005 sonrası için far yok ancak 2005 model araçlar için olan farlara baktığımda benim farlara çok benzediğini hatta aynısı olduğunu gördüm yani çok benziyor.

http://www.farbul.com/Toyota-Avensis-2003-2005-arasi-elektrikli-on-far-SAG,PR-124939.html

http://www.farbul.com/Toyota-Avensis-2003-2005-arasi-elektrikli-on-far-SOL,PR-124938.html

Bu iki farı benim 2007 model aracıma sorunsuz bir şekilde taktırmam mümkün mü?Örneğin bu farlar aracın far sensör ayarlarını etkiler mi?Yukarıda da sorduğum gibi bu farlara sonradan xenon kit taktırarak istersem xenon farlara sahip olabilir miyim?Ne zamandır kör kör dolaşıyorum sol farım zaten tamamen söndü bu son şansım galiba çok heyecanladım.Cevabınızı bekliyorum :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2010, 14:28:38 »
aslında murat beyın soyledıgıde mantıklı...  ama bunları yaptırmak gene 600-700 tl fıyata malolacak kaldıkı o fıyata  tertemız cıkma farda bulabılırsınız ..bılıyorsunuz orjınallerde far ayarı otomatık yapılıyor tabıkı zevk ve butce meselesı.                         

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2010, 14:32:47 »
aslında murat beyın soyledıgıde mantıklı...  ama bunları yaptırmak gene 600-700 tl fıyata malolacak kaldıkı o fıyata  tertemız cıkma farda bulabılırsınız ..bılıyorsunuz orjınallerde far ayarı otomatık yapılıyor tabıkı zevk ve butce meselesı.                         

Abicim öylede adamlar tek far için masraflar dahil 1600 küsür lira istedi.Şimdi sol kısa farım tamamen ölü+sağ farda iyi olduğu söylenemez.Birde bu sıkıntı sürekli oluyormuş yani 3-4 yıl sonra aynı sıkıntıyı çekicez bide bunun için 3000 lirayı aşkın bi para vercez.Bence hiç mantıklı değil.Hem sağlam sorun yaratmıycak çıkma far bulmakta ayrı bir mesele bülent bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2010, 14:38:03 »
Erdem bey aracınızda far yükseklik alçaklık ayarı varmı ? varsa eğer linkini verdiğiniz farlar aracınıza uyar.

birde istanbulda Bostancı sanayide bir farcı var işinin ehli ben gidip dükkanına baktım mercedes BMW farları tamir ediyorlar, yanlış hatırlamıyorsam 200 TL ye avensis farlarına orjinal yeni mercek takıyorlar ve farların dış camlarını beyazlatıp parlatıyorlar, Ali YILDIRIM arkadaşımız bu işlemi yaptırıcaktı isterseniz birde kendisine özel mesaj atın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2010, 15:18:31 »
Erdem bey aracınızda far yükseklik alçaklık ayarı varmı ? varsa eğer linkini verdiğiniz farlar aracınıza uyar.

birde istanbulda Bostancı sanayide bir farcı var işinin ehli ben gidip dükkanına baktım mercedes BMW farları tamir ediyorlar, yanlış hatırlamıyorsam 200 TL ye avensis farlarına orjinal yeni mercek takıyorlar ve farların dış camlarını beyazlatıp parlatıyorlar, Ali YILDIRIM arkadaşımız bu işlemi yaptırıcaktı isterseniz birde kendisine özel mesaj atın.

Evet Mesut bey ondan da haberim var.Ali beyden haber bekliyorum zaten.Bu konu ile ilgili bir aşlık daha vardı.Sonucu oraya yazacaktı.Birde benim farlarımda yükseklik ayarı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?Bu arada ilginiz ve alakanız için de teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2010, 15:50:20 »
fotoğrafta gördüğünüz sol taraftaki elektrikli ayna ayarı varya onun yanında yuvarlak bir düğme vardır yukarı aşağı doğru çevrilen üzerinde 0 1 2 3 4 5 diye rakamlar vardır eğer o var ise aracınızın farları yükseklik alçaklık ayarlıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2010, 15:55:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2010, 20:53:00 »
Maalesef Mesut abi bende bu tuşlar yok.Bu nasıl elegant oluyo onuda anlamadım hani elegant en dolu model araçtı?Neyse bu demek oluyorki benim araçta far yükseklik ayarı yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2010, 23:09:34 »
elegant yükseklik ayarını otomatik olarak yapar. comfortlarda ise bu ayar manuel olarak yapıldığı için o ayar tuşları var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2010, 23:14:36 »
murat beyin dediği iş mantıklı görünüyor aslında. xenon far falan da istemiyorum zaten. ne çektiysem ondan çektim. normal  sarı far en iyisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2010, 01:57:43 »

Bendede aynı sorun vardı geceleri önünü görmekte zorlanıyor uzun yolda önüme eskort olarak otobüs ve kamyonları tercih ediyordum onların peşinden gitmek daha mantıklı geliyordu Evet Mesut Beyin dediği gibi Bostancı sanayite bu işin ehli olan forumda da isminden bahsedilen Farcı Altan'a gittim sağolsun 2 saat içinde farları orjinal gibi yaptı mercek yansıtıcısı plastik olduğundan ve ısınmadan kaynaklı nedenlerle kararma yaptığından plastik yansıtıcıları döküm olanlarla değiştirdi ve güzelce temizleyip taktı dış görünüş ise sıfırdan farksız pırıl pırıl oldu, şimdiye kadar çektiğim sıkıntım sona erdi ve yansıtıcının döküm olduğu içinde kararma olmayacağını söyledi fiyatı 300 TL.Şimdi ise geceleri önümü görerek gitmek gerçekten harika Buradan farcı Altan.a ayrıca teşekkürler bilgi almak isteyenlere site linki aşağıda.
http://www.fartemizligi.net/fartemizlik.html
Gece çekilmiş Farların kapalı ve Açık konumdaki resmini ekledim.Resimler araç hareket halinde çektiğim için net olmayabilir ama en azından fikir verebilir.Görüşü Aslında resimde göründüğünden daha güzel..daha sonra park halinde bir gece resmini eklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 04, 2010, 13:45:59 »
Ali bey sizde sanırım far merceklerinde kararma var.Bende hem kararma var hemde xenon beyninde sıkıntı var.Avensislerdeki orjinal xenon beyinleri fara entegreymiş ne başka bir kit takılıyor ne de sadece beyin yenileniyor.Far komple değişmeli deniyor.Ah bende de seninki gibi bi gece görüşü olsa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 04, 2010, 13:47:11 »
elegant yükseklik ayarını otomatik olarak yapar. comfortlarda ise bu ayar manuel olarak yapıldığı için o ayar tuşları var

Yani elegantlarda o ayar tuşu olmasa bile far yükseklik ayarı var ve o halojen farı alıp taktırabilirim öyle mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2010, 17:16:45 »
ali bey sorunu güzel halletmiş. erdem bey, o farları taktırabilir misiniz bilmiyorum ama far yükseklik ayarı var, otomatik ayarlıyor.