Gönderen Konu: avensise xenon far kiti takılır mı?  (Okunma sayısı 15841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: avensise xenon far kiti takılır mı?
« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2010, 18:36:15 »
ali bey sorunu güzel halletmiş. erdem bey, o farları taktırabilir misiniz bilmiyorum ama far yükseklik ayarı var, otomatik ayarlıyor.

Erdal bey benim bu konuşmalardan sonra anladığım şu:Elegantlarda yükseklik ayarı için bir tuş yok ama özelliği var ve bunu araç kendi otomatik olarak ayarlıyor.o zaman yukarda Murat beyin bahsettiği farları aracımıza takıp sonradan xenon kit bağlama şansımız var ve bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor.Yani avensislerdeki xenon problemi için en kalıcı ve garanti çözüm.Orjinal fara bi tomar para verip bi kaç sene sonra aynı sorun olduğunu düşünsenize...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2010, 18:36:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 04, 2010, 18:39:17 »
erdalcım ist in neresindensin etilere yakınmısın eğer yakınsan etiler auto garage var benim arkadaşım ben orda taktırdım garantili
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 05, 2010, 01:08:06 »
arkadasım kararmıs fara holojen ampul taksan oda gostermıcekkı ayrıca beyınde bır arıza oldunu sanmıyorum genelde mercek karardıgı ıcın sonuc bellı ayrıca far yukseklık ayarını arka akslarda bulunan bır sensor sayesınde arac yuk durumuna gore otomatık yapıyor hıc ugrasma gıt dedıklerı gıbı sanayıde pasa gıbı yaptır ..merceklerı degıstır olsun bıtsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 05, 2010, 01:13:10 »
erdalcım ist in neresindensin etilere yakınmısın eğer yakınsan etiler auto garage var benim arkadaşım ben orda taktırdım garantili
ben pendikteyim. şu anda farların çok aciliyeti yok. iyice bozuluna yaptıracaz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 05, 2010, 11:40:58 »
 Erdem Bey merhaba;
 farlar aynı www.toyodiy.com sitesinden (parts reference) your car bölümünden arabanızın bütün parçalarının parçalarının oem numaralarını ögrenebilirsiniz.
 Dediğim gibi; alibey aracın fotograflarını koymuş tamponun sökülmesi gerekiyor.belirtiğimiz sitede depo marka comfort farı gönderiliyor.sizin aracınızda benimki gibi elegant modeli.bunun farkı şudur;
 elegantlarda far ayarı otomatik,comfortlarda içerde yükseklik ayarı düğme ile;buda elegantta far motoru yardımı ile  aks tan aldığı bilgiye göre ayarlar.eski farların üzerinde bulunan motorlar sökülüp buna monte edilecek.motoru sökmek için bastırılıp sağa çevirmeniz yeterli,kendi çıkıyor zaten çıktığı zaman tornavida yardımıyla vidası çıkartılıp yeni farlarınıza takılacak.
 elegantlarda kısa farlar xenon d2s dir.comfaortlarda halojen ampul h7 dir.farkı bu.uzunlar aynı h1 dir.d2s ampuller uymayacağı için bu tamamen size kalmış.halojen ampulde taktırabilirsiniz veya carub,sentinel vb. h7 xenon kit alıp takabilirsiniz.buda size 110-170 tl mal olur.ondan sonra sorunsuz önünüzü göre göre gidersiniz.
 bu da yaklaşık 200+200=400 tl kargo 10 tl xenon kit=110 tl toplam 520 tl 50 usta parası=570 tl dir.
 servisin 1 adet comfort farı fiyatı 650 tl dir.bir far fiyatınında altında bu işi halletmiş oluyorsunuz.ben iki aydır kullanıyorum.sorun tamamen ortadan kalmış durumda.ne kadar idare edecek bunu zaman gösterecek.ama en az 2-3 sene idare edeceğini tahmin ediyorum.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 05, 2010, 11:58:54 »
Ali bey sizde sanırım far merceklerinde kararma var.Bende hem kararma var hemde xenon beyninde sıkıntı var.Avensislerdeki orjinal xenon beyinleri fara entegreymiş ne başka bir kit takılıyor ne de sadece beyin yenileniyor.Far komple değişmeli deniyor.Ah bende de seninki gibi bi gece görüşü olsa :)
Avensis elegant modellerinde d2s ampul xenon beyni kullanılıyor.bu beyne ampul takmak duy çevirici var.Ayrıca ampule başka bir beyin takmak içide çevirici var.bunların maliyeti normal bir xenon kit maliyetini buluyor.ugraşmak yerine 2 yıl garantili yeni bir kit almak daha faydalı bence.
http://www.hepsiburada.com/Liste/carub-hid-xenon-ampul-d2rd2s-6000k-2-li-paket-br0415805/productDetails.aspx?categoryid=26103&productid=brkbr0415805 bu ampul fiyatı
http://www.hepsiburada.com/Liste/carub-aparat-d2r-d2s-ampul-aparati-br0419906/productDetails.aspx?categoryid=26103&productid=brkbr0419906 buda başka xenon beyni takmak için aparat
http://urun.gittigidiyor.com/D2s-Soket-Cevirici-Orjinal-balasta-H7-H1-Ampul_W0QQidZZ29011756 buda ampul için çevirici orjinal beyni kullanacaksanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 05, 2010, 12:54:19 »
Erdem Bey merhaba;
 farlar aynı www.toyodiy.com sitesinden (parts reference) your car bölümünden arabanızın bütün parçalarının parçalarının oem numaralarını ögrenebilirsiniz.
 Dediğim gibi; alibey aracın fotograflarını koymuş tamponun sökülmesi gerekiyor.belirtiğimiz sitede depo marka comfort farı gönderiliyor.sizin aracınızda benimki gibi elegant modeli.bunun farkı şudur;
 elegantlarda far ayarı otomatik,comfortlarda içerde yükseklik ayarı düğme ile;buda elegantta far motoru yardımı ile  aks tan aldığı bilgiye göre ayarlar.eski farların üzerinde bulunan motorlar sökülüp buna monte edilecek.motoru sökmek için bastırılıp sağa çevirmeniz yeterli,kendi çıkıyor zaten çıktığı zaman tornavida yardımıyla vidası çıkartılıp yeni farlarınıza takılacak.
 elegantlarda kısa farlar xenon d2s dir.comfaortlarda halojen ampul h7 dir.farkı bu.uzunlar aynı h1 dir.d2s ampuller uymayacağı için bu tamamen size kalmış.halojen ampulde taktırabilirsiniz veya carub,sentinel vb. h7 xenon kit alıp takabilirsiniz.buda size 110-170 tl mal olur.ondan sonra sorunsuz önünüzü göre göre gidersiniz.
 bu da yaklaşık 200+200=400 tl kargo 10 tl xenon kit=110 tl toplam 520 tl 50 usta parası=570 tl dir.
 servisin 1 adet comfort farı fiyatı 650 tl dir.bir far fiyatınında altında bu işi halletmiş oluyorsunuz.ben iki aydır kullanıyorum.sorun tamamen ortadan kalmış durumda.ne kadar idare edecek bunu zaman gösterecek.ama en az 2-3 sene idare edeceğini tahmin ediyorum.

Teşekkür ederim Murat Bey bende bu yolu izleyeceğim tahminen ama şu ara taktırmam biraz zor sonuçta arabamı yeni aldım borç harç var haliyle :)  Ama fırsatını ilk bulduğumda bu yola başvuracağım.O zaman geldiğinde size özel mesaj yolu ile ulaşırım.Ürünün alımı takımı montaj işi falan size danışırım.Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Sanırım tüm Avensis kullanıcıları için en ideal çözüm bu.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 05, 2010, 13:28:33 »
ben pendikteyim. şu anda farların çok aciliyeti yok. iyice bozuluna yaptıracaz artık

ya o zaman en basiti bilen bi ustaya gidiceksiniz toyota ya uygun olanı takıcak yoksa arıza ışığı yakar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 06, 2010, 23:28:43 »
Ali bey sizde sanırım far merceklerinde kararma var.Bende hem kararma var hemde xenon beyninde sıkıntı var.Avensislerdeki orjinal xenon beyinleri fara entegreymiş ne başka bir kit takılıyor ne de sadece beyin yenileniyor.Far komple değişmeli deniyor.Ah bende de seninki gibi bi gece görüşü olsa :)
Bende servise gitmiştim banada Farlar komple değişecek demişlerdi tabi onlar için hava hoş ver 3000 TL.yi değiştir sonra 3-4 sene sonra yeniden değiştir nerde o bolluk daha uygun çözümü var ama tabiki söylemiyorlar bence bir göster genede derim.Önceki eklediğim resimleri araç hareket halende çekmiştim,bu resimleri ise park halinde çektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2010, 11:17:05 »
Merhabalar Murat Bey, Bende de 2004 model Toyota Avensis Elegant var. Ve bende inanılmaz derecede far sorunu yaşayan bir kişiyim. Ve sizin aracınızın farlarını comfort halojen farları ile değiştirmiş olduğunuzu okudum. Ayrıca başka bir konuda da farlarınızı söküp mercekleri kaplandığınızı okudum. Kesin çözüm hangisidir? Farları halojenle değiştirmek mi yoksa söktürüp mercekleri kaplatmak mı? Sökülen farlar ne derece performans verirler.. Buhar yapma problemi olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2010, 00:43:26 »
Merhabalar Murat Bey, Bende de 2004 model Toyota Avensis Elegant var. Ve bende inanılmaz derecede far sorunu yaşayan bir kişiyim. Ve sizin aracınızın farlarını comfort halojen farları ile değiştirmiş olduğunuzu okudum. Ayrıca başka bir konuda da farlarınızı söküp mercekleri kaplandığınızı okudum. Kesin çözüm hangisidir? Farları halojenle değiştirmek mi yoksa söktürüp mercekleri kaplatmak mı? Sökülen farlar ne derece performans verirler.. Buhar yapma problemi olabilir mi?
Kadir bey;en kolay çözüm depo marka farla değiştirmek.Diğeri zahmetli farları açıp kaplatmak yaklaşık 10-15 gün sürüyor.Halojen yerine xenon kit takabilirsin.Ben hala öyle kullanıyorum.Hiç bir sorun çıkarmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #31 : Aralık 20, 2010, 19:58:14 »
arkadaşlar öncelikle merhaba bende 2006 model avensis var  normalinde zenon yok 1,6 linea xenon taktım farlar buğu yaptı ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 28, 2010, 22:41:21 »
arkadaşlar öncelikle merhaba bende 2006 model avensis var normalinde zenon yok 1,6 linea xenon taktım farlar buğu yaptı ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Mehmet bey muhtemelen farları takan usta ampul kapaklarını kapatmamıştır.Onlara bir baktırın.Farın arkasında buhar tahliyesi var.Kendiliğinden geçecektir.