Erdem Bey merhaba;
farlar aynı
www.toyodiy.com sitesinden (parts reference) your car bölümünden arabanızın bütün parçalarının parçalarının oem numaralarını ögrenebilirsiniz.
Dediğim gibi; alibey aracın fotograflarını koymuş tamponun sökülmesi gerekiyor.belirtiğimiz sitede depo marka comfort farı gönderiliyor.sizin aracınızda benimki gibi elegant modeli.bunun farkı şudur;
elegantlarda far ayarı otomatik,comfortlarda içerde yükseklik ayarı düğme ile;buda elegantta far motoru yardımı ile aks tan aldığı bilgiye göre ayarlar.eski farların üzerinde bulunan motorlar sökülüp buna monte edilecek.motoru sökmek için bastırılıp sağa çevirmeniz yeterli,kendi çıkıyor zaten çıktığı zaman tornavida yardımıyla vidası çıkartılıp yeni farlarınıza takılacak.
elegantlarda kısa farlar xenon d2s dir.comfaortlarda halojen ampul h7 dir.farkı bu.uzunlar aynı h1 dir.d2s ampuller uymayacağı için bu tamamen size kalmış.halojen ampulde taktırabilirsiniz veya carub,sentinel vb. h7 xenon kit alıp takabilirsiniz.buda size 110-170 tl mal olur.ondan sonra sorunsuz önünüzü göre göre gidersiniz.
bu da yaklaşık 200+200=400 tl kargo 10 tl xenon kit=110 tl toplam 520 tl 50 usta parası=570 tl dir.
servisin 1 adet comfort farı fiyatı 650 tl dir.bir far fiyatınında altında bu işi halletmiş oluyorsunuz.ben iki aydır kullanıyorum.sorun tamamen ortadan kalmış durumda.ne kadar idare edecek bunu zaman gösterecek.ama en az 2-3 sene idare edeceğini tahmin ediyorum.