0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Corolla d4d HB, alalım 6200km falan oldu. Ortalamam (aldığımdan beri sıfırlamadım) 5.3 litre. Şehir içi ve dışı karışık.[/quote]Sizin sıfırlamanıza gerek yok, araba her yakıt alışınızda sıfırlıyor zaten
sami arkadsım bende de yaris 4d dizel var bbende duman kayadan aldım yanlıs senınkı gercek ten cok yakıyorben deyol bılgısayarını yenı kullanıyorum 1 haftadır kontrol edıyorum kı ben hızlı gıden bırısıyım ve basıyorum biraz engelleyemıyorum kendımı )) mart ayında aldım arabamı su 1 haftadır kontrol ettgımden berı en fazla 5.5 i gördüm en düşük 4.4 ki ortolama 4.7 yakıyor buna emin olabilirsin benim araba için konusuyroum tabiki[/quote]Herhangi iki aracın yakıt tüketimini karşılaştırmak biraz afaki olduğunu anladım. Çünkü tüketim yol ve trafik şartlarına göre çok değişiyor. Dolayısıyla ancak aynı güzergahta kullanılan iki aracın tüketimini karşılaştırmak mantıklı olabilir.Eylül ayının başında Yaris'imle 3500 km'lik bir yolculuğa çıktım. Bu dönemde ort. tüketim 4.2 ile 5.0 arasında değişti. En düşük tüketim Manisa - Denizli arasında oldu. Salihli'de depoyu fulledim, Denizli'ye vardığımda ort. 4.2 yi gösteriyordu. Alanya-Mersin yolunda ise max. hızım 50 olabildiği için ort. 5.0 da idi. Ama 3500 km de toplam 420 YTL lik yakıt harcamam oldu ki bu da beni oldukça memnun etti diyebilirim. Bu arada dönüşte aracın 10.000 km bakımı gelmişti. Servise (Dumankaya) götürdüm 123.20 YTL tuttu. Beklediğimden de uygun bir fiyatla karşılaşmam Yaris'imden memnuniyetimi bir kat daha arttırdı.
arkadaş senin kullanımın normal bende de mmt var bütün masumiyetime ve tork veri eğrilerini hesaba katarak kullanmama rağmen 5.4 şehir içinde daha hiç görmedim görüp görceğin 6-6.1gerisi mmt için hayal arabayı boşa bile alıyorum bazenbenzinli de şehir içi tüketimi toyotonun çok iyidir bu yüzden benzinli toyoto dizel toyota ya göre daha başarılı örneğin benzinli ile 80 km ortalam hız ile gitttim ve 5 litreyi gördüm ama dizel mmt ile nasip olmadıtest ettiğim megan şehir içinde benim kullanım şartlarım da 4.7 litre yaktıaslında bu konuda hasasımdır ama mmt de br türlü başaramadım daha gaz pedalına ben değmeden yakıt 15 litreyigösteriveriyor sonra sıkı iese düşür sen ortalamayıben 5.4 lük şehir içi mmt yakan görmedim 2 tane kendimin bi tane arkadaşımın var 6-6.1-6.5 yakıyorlar 6 olan bnim ki okadar dikkat ediyorum dikkat etmekten araba kullanmaktan zevk almaz oldum tavsiyemkapatın naviyi yakarsa yaksın anasına satayın tadını çıkarın[/quote]Toyota'nın şehiriçi ort.sı olarak verdiği değer 50km/s sabit hızda ölçülüyor. Yani ort. yı düşük tutmanın yolu "sabit hızda" gitmekte yatıyor. Bunu yapmak ise özellikle İstanbul'da kimsenin harcı değil bence. Yer oluyor basıp gaza 90 a çıkıyor yer oluyor 20-30 ile gidiyorsun. Önüne otobüs-dolmuş kırıyor, durma noktasına geliyorsun, sonra gıcık oluyor onu sollamak için gaza yükleniyorsun. vs. vs.. Dolayısıyla da ort. anca 6 - 6.5 oluyor. Geçenlerde şehirlerarası yolda 99 sabit hızla 4.2 ort. yı tutturdum. Ki biraz daha sabırlı olup hız limitindeki %10 tolerans değeri kullanmayıp 90 sabit hızla gitsem fabrika değeri olan 4.0 ı da tuttururdum diye düşünüyorum.Yakıt tasarrufu için arabayı boşa almak tavsiye edilmiyor. Tam tersine artırırsınız. Çünkü motor kendi devriyle gitse zaten yakıt harcamıyor. (belli bir hızdayken ayağınızı gazdan çekince yol bilg.na bakın, ort. 0.0 gösterecektir)Benim yol bilgisayarında artık derece göstergesi var, sadece bazen açıp ort. değerlerine bakıyorum o kadar. Yoksa harbiden insan aman az yaksın gibisinden paranoyak oluyor, sürüşten zevk alamıyor. En iyisi takmıcan, sürcen.. Ne kadar yakarsa artık..