Gönderen Konu: D-4D Yaris Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 8346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
D-4D Yaris Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2006, 13:20:50 »
Alıntı yapılan: bulentyavuz
Merhaba ;

Toyota Corolla D-4D almayı düşünüyorum fakat D-4D motorun bu kasaya hafif kalacağı konusunda tereddütlerim var . Aynı motor Toyota Yaris te de kullanılmış. Araba tam dolu iken sorun yaşayan veya performanstan şikayet eden arkadaşlar var mı . Görüşlerinizi almak istedim. Gerçi corolla ile test sürüşü yaptım ama tabii düz yolda ve iki kişi ile ne kadar yapabildiysem )

Teşekkürler.
[/quote]

Ben test sürüşünü özellikle araba full doluyken yaptım.4 kişi binmiştik arabayı(+340kg).Her viteste redlinea kadar denedik.Uzunca kullandım.Hatta arkadaşlarda kullandı  .Performans gayet yeterliydi.Zaten sonrada aldım arabayı.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 24, 2006, 13:20:50 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Eylül 26, 2006, 11:35:45 »
Arkadaşlar öncelikle bende 2006 Corolla Sedan D-4D var. Yarisin daha küçük olduğunu düşünürsek daha performanslı ve daha az yakıt tüketmesi lazım. Bagaj hacmi olmadığından son anda vaz geçip sedan aldım. Memnunmusun diye sorarsanız çok memnunum. Şu anda araç tam 10.000 km de ve ortalama 4.9 gösteriyo. Katalog verileri 4.8 dir. Sabit 100km hızla giderken düz bir yolda devir 2.2 yol bilgisayarı 4.0 gösteriyo. Hızı 90 a düşürdüğümde 3.8 gösteriyo ve devir saati 2 de. Ayağımı gazda sabit tutarken denedim bunları. Aynı anda klimayı açınca 100 sabitle giderken 4.4 oluyor. Klimanın yaktığı değer 0.4 oluyor bu durumda. Senin yariste bi problem var arkadaşım. Bu kadar fazla yakmaması lazım. Gerçi ben şehirler arası 120 yi geçmedim ama ne kadar basıyor diye zorladığımda 183 e çıktım. bagaj full dolu ve eşim ve oğlum araçtaydı. lastik basınçlarıda 32 ön 33 arka vermiştim.  Senin aracın MMT olduğu için belki biraz fazla yakar ama devirli değildir. 2.2 de vites değişir. Ben düz vitesdede aracımı aynı şekilde kullanıyorum. Şehir içi 0,166 ykr şehirler arası 0,110 - 0,115 ykr yakıyor. Bir arkadaşım meslek lisesinde motor öğretmeni ve kendisindede dizel corsa var ve devirli kullanma konusuna karşı. Şimdiki araçlarda öyle motor açmak için devirli kullanma veya dizellerin devirli kullanılması lazım gibi bir durum söz konusu değil. ne kadar devirli kullanırsan o kadar fazla yakarsın diyor. doğru diyor. yukarıda yazdığım sabit 100 ve 90 daki devir lere bakın koyu yazılmış. Ben 3800 km yol yaptım şehirler arası, 400 ytl mazot yaktım. ama sabit 100 ve arasıra klima açarak. çok nadir 110-120 ye çıktım.  sen aracını bi baktır en iyisi.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Eylül 26, 2006, 11:49:10 »
ALINTI
Merhaba ;

Toyota Corolla D-4D almayı düşünüyorum fakat D-4D motorun bu kasaya hafif kalacağı konusunda tereddütlerim var . Aynı motor Toyota Yaris te de kullanılmış. Araba tam dolu iken sorun yaşayan veya performanstan şikayet eden arkadaşlar var mı . Görüşlerinizi almak istedim. Gerçi corolla ile test sürüşü yaptım ama tabii düz yolda ve iki kişi ile ne kadar yapabildiysem )

Teşekkürler.[/quote]

Bülent Yavuz kardeşim; Dediğin gibi bu kasaya 1.6 110 beygir bi motor yapsalar çok daha güzel olurdu bence. Hyundai bile 1.5 110 beygir güce sahip. ama kullananlar mazot içiyo diyolar. Bende bir D-4D sedan kullanıcısı olarak alırsan HB al derim. Bagajıda fazla küçük değil ama HB ler direk terradan başlıyo ve yurt dışında üretiliyolar. Daha performanslı ve daha az yakar bence. ama test ettinmi diye sorarsan etmedim. sadece tahmin ediyorum ve kataloglarda 0-100 HB sedana göre daha kısa sürede çıkıyor. Yaris 10 sn de çıkıyor. Aynı motor her üçündede var. eğer istanbulda yaşıyosan www.araba.com sitesinde 2. el az km de ihtiyaçtan satılık dizel araçlar var. bağlantı kur ve 2. el al. çünkü sıfır linea d-4d 37 milyar. ben 18 mayısta 32 milyara almıştım banka faizleride 0.99 du. şimdi faizleri bile 1.76.  Performans konusuna gelince yaklaşık 60 derece eğimli bir bayırda full 5 kişi çıktık ama banamısın demedi. bizim buralar biraz dağlıktır (karadeniz) yaylalara köylere ancak tırmanıyosun. ama tırmanırken mazotu içiyor harbiden. bu yüzden 1.6 110 beygir gibi bir motor olsa daha az yakar ve daha performanslı tırmanır. geçenlerde servise gittim 2.0 dizel leri geliyomuş corollaların. ama tabi onlarında vergisi fazla. 225 1.4 motorun vergisi. 570 2.0 ın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 26, 2006, 13:11:00 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Arkadaşlar öncelikle bende 2006 Corolla Sedan D-4D var. Yarisin daha küçük olduğunu düşünürsek daha performanslı ve daha az yakıt tüketmesi lazım. Bagaj hacmi olmadığından son anda vaz geçip sedan aldım. Memnunmusun diye sorarsanız çok memnunum. Şu anda araç tam 10.000 km de ve ortalama 4.9 gösteriyo. Katalog verileri 4.8 dir. Sabit 100km hızla giderken düz bir yolda devir 2.2 yol bilgisayarı 4.0 gösteriyo. Hızı 90 a düşürdüğümde 3.8 gösteriyo ve devir saati 2 de. Ayağımı gazda sabit tutarken denedim bunları. Aynı anda klimayı açınca 100 sabitle giderken 4.4 oluyor. Klimanın yaktığı değer 0.4 oluyor bu durumda. Senin yariste bi problem var arkadaşım. Bu kadar fazla yakmaması lazım. Gerçi ben şehirler arası 120 yi geçmedim ama ne kadar basıyor diye zorladığımda 183 e çıktım. bagaj full dolu ve eşim ve oğlum araçtaydı. lastik basınçlarıda 32 ön 33 arka vermiştim.  Senin aracın MMT olduğu için belki biraz fazla yakar ama devirli değildir. 2.2 de vites değişir. Ben düz vitesdede aracımı aynı şekilde kullanıyorum. Şehir içi 0,166 ykr şehirler arası 0,110 - 0,115 ykr yakıyor. Bir arkadaşım meslek lisesinde motor öğretmeni ve kendisindede dizel corsa var ve devirli kullanma konusuna karşı. Şimdiki araçlarda öyle motor açmak için devirli kullanma veya dizellerin devirli kullanılması lazım gibi bir durum söz konusu değil. ne kadar devirli kullanırsan o kadar fazla yakarsın diyor. doğru diyor. yukarıda yazdığım sabit 100 ve 90 daki devir lere bakın koyu yazılmış. Ben 3800 km yol yaptım şehirler arası, 400 ytl mazot yaktım. ama sabit 100 ve arasıra klima açarak. çok nadir 110-120 ye çıktım.  sen aracını bi baktır en iyisi.
[/quote]
İsmail bey,
Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler..
Yalnız önceki mesajımda da belirttiğim gibi iki aracın yakıt tüketimini karşılaştırabilmek için en başta yol ve trafik şartlarının aynı olması gerekir diye düşünüyorum. 3800 km yi 400 ytl yakıtla katettim demişsiniz ama nerden nereye ne zaman?. Bütün bunlar önemli.. Bir de "400 ytl mazot" demişsiniz, umarım aracınızda "mazot" değil "EuroDizel" kullanıyorsunuzdur. Yoksa aracınıza yazık edersiniz.
Ayrıca ort. değer anlık değerlerle bakılarak ölçülemez, ben de 100 sabit hızla giderken 0.0 görüyorum ama o sırada yokuş aşağı iniyor oluyorum
Velhasılı kelam, "benim arabam az yakar yok seninki az yakar" tartışması bana çok afaki geliyor.
Vaktiyle arabamın şehiriçi tüketimi bana biraz fazla göründüğü için danışmak babında bu topic'i açmıştım, ama servisten herhangibir anormallik olmadığı şeklinde bir cevap alınca ve zamanla kullanıma göre tüketimin nasıl değiştiğini görünce endişelerimin yersiz olduğunu anladım.

Bu arada lastik basınçlarınızı yanlış ayarlıyor olabilirsiniz. İsterseniz aracınızın kullanım kılavuzuna bakın.
Mesela Yaris'te lastikler 185/60 R15 ve önler 35 arkalar 32 olarak tavsiye ediliyor.
YARİS D-4D M/M

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Eylül 26, 2006, 15:17:07 »
sami bey kardeşim ayrıntılı bir özel mesaj attım size. lütfen tartışma yaratma kelimeleri falan kullanmayın. benim kimseye bir şey ıspatlamaya falan çalıştığımda yok. sizlerle kendi aracımda yaptığım test değerlerini paylaştığım için asıl suçlu olan benim. kusura bakmayın. bilseydim bu kadar zahmete girmezdim.
sory sory  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Eylül 29, 2006, 03:29:10 »
Benim 1.6 sedan şehiriçi 7.6 yaktı yol bilgisayarına göre ama biraz fazla gösteriyor yol bilgisayarı ben aldığım benzin lt km olarak hesapladım 7.2 lt çıktı 100km de daha ne olsun 41lt benzinle 586 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Eylül 30, 2006, 00:10:58 »
Corolla dizelin motor gücünün zorlandığı hiçbir yerle karşılaşmadım. Ancak Ulus yokuşunda durup, 5 kişi ile yeniden tırmandığım polo tdi baya bağırmıştı kalkana kadar, corolla da en fazla bağırır diye tahmin ediyorum. Her gün 5 kişiyle ulus yokuşu mu çıkıyoruz sanki.
--dünya dönüyor--