Gönderen Konu: 2004 corollam son zamanlarda beni üzüyor...  (Okunma sayısı 5797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2004 corollam son zamanlarda beni üzüyor...
« : Ağustos 19, 2010, 22:09:40 »
herkese selam ederek başlarım.
Aracım 85 bin km de 2004 corolla 1.6 110hp terra. Sıkıntım şu ki aracım uzun rampaya geldiğinde ağırlaşıyor, sürat düşüyor inanın albea 1.3 multijetin 5. viteste gittiği yerde ben 3 e düşüyorum. (Babamda var onunla da denedim aynı rampada) İyi diye bilinen bi ustaya gösterdim, bu araba yer uçağı dedi düz yolda denedikten sonra. hava emme kelebeğinin orası kurumlanmış dedi ,bir bezle elini sokarak orayı temizledi. benzine enjektör temizleyici kattı. sonra denemeye çıktı düz yolda kısa mesafede araç 3. vites 130 km yi gördü. bu arabada sorun yok dedi.ben aynı rampaya zorladım arabayı değişen bişey yoktu.şunu belirtmeliyim aracım lpg li 20 bin oldu takılalı ve tüketim değerlei 32 litre lpg ile şhr içi-dışı karışık en az 350 km.
Rampaya 5. vites 100km hızla giriyorum yavaş yavaş süratim düşüyo 85-90km de 4. vitese düşüyorum araç 4.vitese aldığımda hiç tepki vermiyor ve sürat 80e düşüyo ve tam gaz yaparsam 80 de kalıyo. Ama aynı rampaya 3. vitesle saldırırsam 100km yi buluyo hızım. Benzin -lpg farketmiyor ikisi ile de denedim.
Konuyu okuyup ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Bu arada araç izmir de.

Toyota Club Türkiye

2004 corollam son zamanlarda beni üzüyor...
« : Ağustos 19, 2010, 22:09:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2004 corollam son zamanlarda beni üzüyor...
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2010, 03:52:27 »
mert abi benzinde denedim diyebilmek için aynı rampaya girmeden önce 30 40 km önceden benzine alman ve arabanın benzine alışması gerekir. ve tabiki tüpün montajı markası gibi etkenlerde söz konusu
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2010, 05:18:02 »
birde rampa çıkarken dizel arabayla aracınızı karşılaştırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2010, 09:24:35 »
kelebeği yağsız bir sıvı ile temizlemesi gerekir. bezle olacak şey değil o. sonra hava filtresi ve bujilerin değişmesi gerekebilir. bunlar eskidiyse denenmeye değer bence.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2010, 20:45:21 »
bu rampanı eğimine bağlı uzun rampa ise belirtmiş olduğun değerler gayet normal..rampayı 100 km hız ile dizel ve 2000 motor hariç hangi araç tamamlar??? Ben rastlamadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2010, 20:47:50 »
herkese selam ederek başlarım.
 Rampaya 5. vites 100km hızla giriyorum yavaş yavaş süratim düşüyo 85-90km de 4. vitese düşüyorum araç 4.vitese aldığımda hiç tepki vermiyor ve sürat 80e düşüyo ve tam gaz yaparsam 80 de kalıyo. Ama aynı rampaya 3. vitesle saldırırsam 100km yi buluyo hızım. Benzin -lpg farketmiyor ikisi ile de denedim.
Konuyu okuyup ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Bu arada araç izmir de.

ayrıca rampada 4. viteste tam gaz yapma çek 3'e bas gaza 80 ile rahat gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2010, 21:36:40 »
lpg kitini kontrol ettirin. montajından olabilir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2010, 21:56:32 »
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum
Size araba kullanmayı öğretmek gibi bir saygısızlık yapmak istemem ama bence Yokuş yukarı çıkarken daha geç vites değiştirmelisiniz. Düz yolda 3000de vites değiştirirken , yokuş yukarı çıkarken 4000devirden sonra değiştirmeniz gerekir. bide albea 14" jantları olan küçücük bir araba , sizin aracınız ise jantları 15" olan 1200kg ağırlığında ve buna karşın bizim 2001 model corollalarda 14" jant ile kullanılan motorun aynısı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2010, 22:32:26 »
birde rampa çıkarken dizel arabayla aracınızı karşılaştırmayın.
Yine mi şu tork muhabbeti :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2010, 05:35:42 »
mert bey abicim aynı sorun bendede vardı corollalar debriyaj sonuna kadar bitmeden pek fazla belli etmez. bende ustaya götürdüm.debriyaj dedi şaşırdım.değişti.şimdi yokuşta keçi gibi
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2010, 05:39:09 »
Yine mi şu tork muhabbeti :D

dizel çeker eğer D4D ise daha iyi çeker :D :D  ama 1.3 'dizelin özellikle o araba fiatsa şaşırılacak şey yavvv  :hoş: :hoş: :hoş: :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2010, 09:34:36 »
arabanda bence hiç bir sorun yok 100 cıkmasın ranpayı 80 cıksın ne fark eder sonuçda cıkıyor ranpayı ya ranpanın ortasında bıraksa daha mı iyi olur bence kafaya takmışsın ondan sana bir sorun varmış ğibi ğeliyor
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2010, 18:04:43 »
dizel çeker eğer D4D ise daha iyi çeker :D :D  ama 1.3 'dizelin özellikle o araba fiatsa şaşırılacak şey yavvv  :hoş: :hoş: :hoş: :hoş:
Yokuşta fiorinoların bile arkasından bakıyorum.
13 linea kullanmıştım. ..90km/H hızı rahat görüyor yol olsa dahada gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2010, 18:11:32 »
mert arkadaşım bende d4d 1.4 90bg var etiler yokuşunu 3.vites 90km/h civarında çıkabiliyorum fakat birde skoda 1.4 16v 110 bg benzinli araçla aynı performansı göremiyorum nedeni ise dizellerin torku daha yüksek yani araç daha güçlü ama birde şöle bişe var lpg li araçlarda belli bir km sonra aracın giderlerini tıkadığını biliyorum lpg bağlantılarınada bakmakta fayda var
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2010, 01:18:23 »
fakat birde skoda 1.4 16v 110 bg benzinli araçla aynı performansı göremiyorum nedeni ise dizellerin torku daha yüksek yani araç daha güçlü ama birde şöle bişe var lpg li araçlarda belli bir km sonra aracın giderlerini tıkadığını biliyorum lpg bağlantılarınada bakmakta fayda var
Benzinli araçla aynı yokuşu 1 ve 2.vitesi 6000 devirde yükseltip çıkmayı deneyin bakalım. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2010, 04:01:41 »
Benzinli araçla aynı yokuşu 1 ve 2.vitesi 6000 devirde yükseltip çıkmayı deneyin bakalım. :)
evet o zaman ortalama yakıt sanırım 30L civarına çıkar ama yine de dizelin çekişi gibi olmaz. Ayrıca o araçlarda da 1. ve 2. vites mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2010, 09:16:38 »
kardeş ne yazıkkı aynı sorun bendede muzdarip bende ae101 kasa var şu an araç 210 binde 160 binde lpg takıldı şu an sıralı sisteme çevirdim arabayı ama rampalarda istedigim performansı alamıyorum .ben şu şekilde yapıyorum kardeş sende öyle kulla istersen rampaya başlamadan arabayı dörde çekiyorum sabit 3,500 -4000 devir aralıgında gidiyorum bu şekilde rahatlıkla 100 -120 km aralıgında çıkabiliyorum ondan sora rampanın sonuna dogru 5 e alıyorum arabayı hiç sıkıntı çekmiyorum .ama danıştıgım birkaç kişi lpg ayarından oldugunu söyledi .birkaç kişide lpg de kullanımından sonra bu tip sıkıntılar çıktıgını 1-2 depo benzin bitirdikten sonra aracın normale dönecegini söylediler .valla ne yalan söyleyim benzine verecek param olmadıgından deneme şansım olmadı .arada bir köye giderken 10-15 km benzine alıyorum aracın gidişi degişiyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2010, 18:16:49 »
cevap veren herkese teşekkür ederim.
         öncelikle lpg kitim ROMANO marka kiti kontrol ettirdim, gaz filtresini değiştirdik, bujiler, hava filtresi değişti. 2 depo benzin kullandım.1. depoya enjektör temizleyici kattık.
         Galiba eksik yazdım sorunu belirtirken dizel albea benden daha hızlı çıkıyo derken, benzinli araçlarda beni solluyor. yani ben de bariz bi güç kaybı var.
         Metecan Bey in dediği kafama takıldı.debriyajdan yapar mı böyle bir sıkıntı. daha arabam 85 bin km de. bilgisi olanlar yardım edebilir mi. Usta bunu anlar mı? Debriyaj balatasının ömrü bu kadar mıdır? izmir de nereye yaptırabilirim hangi özel servise?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2010, 21:23:08 »
evet o zaman ortalama yakıt sanırım 30L civarına çıkar ama yine de dizelin çekişi gibi olmaz. Ayrıca o araçlarda da 1. ve 2. vites mevcut.
O araçlarda da 1 ve 2.vitesin mevcut olduğunu biliyoruz.
Dizeli zaten 3-4bin devirde kullanırsanız max tork, max hp neyi var neyi yok verir o devirlerde, yani yokuşu sıkıntısız çıkması normal.

Ancak siz aynı yokuşu benzinli araçla  çıkarken 3-4bin devirde vites yükseltip çıkamıyorum derseniz normal.
Araca haksızlık ediyorsunuz, dizeli tüm gücünü verdiği devirde kullanıp, benzinliyi düşük devirlerde kullanırsanız tabi ki performans size az gelir.

Benzinliyi de max gücünü verdiği devirlerde kullanırsanız sorunuza çözüm olacaktır.

Ayrıca yakıt 30 litre civarına çıkar demişsiniz.

Performans ve ekonomi ikisi bir arada olmaz benzinli araçda.

Ya satıp dizel alırsınız, düşük devir yüksek torkla istediğiniz gibi kullanırsınız, yada benzinli aracınızı yüksek devirde kullanırsınız yakıtı umursamazsınız.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2010, 22:15:06 »
  Ama ben vites yükseltmiyorum ki aksine 5.viteste 100-110 gibi giriyorum rampaya, araba yığılıyo ağırlaşıyo sürat 90 gibiyken 4. vitese alıyorum. Hiç tepki vermeden sürat 80 e düşüyo. orda da kalıyo yani rampayı çıkarken vites artırıp da arabam çekmiyo demiyorum.