Gönderen Konu: Corolla Elegant 1.6 - Vw Jetta Primeline 1.6 Fsi - Peugeot 407 2.0  (Okunma sayısı 8477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
kuzenim gazıma gelip kendisine normalde aralığı bekleyecekken bu hafta bir araba almaya karar verdi, gidip baktık en sona kalan 3 aday 1.6 elegant, jetta primeline 1.6 FSI ve peugeot 407 2.0 benzinli versiyonlar...fiyatlar birbirine yakın fakat peugeot 2.0 6-7 bin ytl daha pahalı, dördüncü bir seçenek de belki peugeot 407 1.6 diesel de olabilir (fiyat bakımından benzinli 2.0'dan daha hesaplı oluyor 47000.-ytl)
ben 1.6 elegant m/m otomatik toyota diyorum (dışı siyah içerisi bej döşeme olanı)...deneyim ve fikirlerinizi paylaşırmısınız...
selamlar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla Elegant 1.6 - Vw Jetta Primeline 1.6 Fsi - Peugeot 407 2.0
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2007, 14:13:45 »
Alıntı
once ne istediginize karar verin.forum alemide ona gore yorum yapsın .407 dizel alabilecek  durum varken ben corollanin yuzune bile bakmam.
407 diesel de biraz ses var ama...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2007, 14:21:50 »
Dizel düşünüyosan corolla, benzinlide düşünüyosan yine corolla. WV lerin servis bakım ücretleri ve yedek parçaları Toyotanın 2 katı nerdeyse. Pejo için söylemleri bende duydum. Çok şikayetçi olanlar var. Pejoların 307 leri ile ilgili de aynı şeyleri duydum. Hep sorun hep sorun.

Ne yapın Ne edin Corolla alın. HB düşünüyorsanızda Auris alın. Hiç şikayetçi olmazsınız. Ayrıca 47.000 YTL ye Avensis de alabilirsiniz. Daha geniş. Geniş demişken Corollanın iç hacmi jettadan daha geniş. Jettanın görüş açısıda çok dar. Basık duruyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2007, 15:49:48 »
406'lar güzeldi. Benim görüşüm 407'lerin oldukça çirkin olduğudur. Ayrıca fransızların araba yapmayı bilmediği görüşüm de vardır

Sizin yerinizde olsam Honda Civic Elegance'a da bir bakardım. Yeni modellerine ESP de eklemişler ve fiyat bakımından da oldukça iyiler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2007, 16:25:06 »
Corolla alacaksanız da Multimode viteslisine para harcamayın derim. (Bunu söylerken kendi kullanım stilimi düşünüp söylüyorum.Multimode şanzıman bana göre çok ağır kalıyor)

Şimdiden hayırlısı diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2007, 01:01:57 »
Alıntı
307 lerin bazi serileri arızalı cıktı.tamam satis sonrasi toyota kadar başarılı değil ama sonucta 407 ve bir ust sınıf.dizel araba alıcaksanız o kadar sese katlanmak lazım.bi ses yuzunden 407 den vazgecip corolla almaya ben gulerim ve yine gulerim.mekanik aksam sonucta şans işi.407 de bi sorun cikmaz corollada cikar. corolla yanına bile yaklasamaz 407 nin.

fransız arabası sorun cıkarttığında, doğru düzgün servis hizmeti bulamadığınızda, bulduğunuzda epey bir kazıklandığınızda da ben size gülerim, no offence olarak alın lütfen bunu.

birde daha üst sınıftan bir araçta yalıtım nasıl alt sınıfından daha geride oluyor anlamış degilim.

herhangi bir pejo ile türkiye şartlarında corolla'yı mukayese etmem. hem sorunsuz, hem sağlam, hemde oturaklı bir araç corolla sedan. sorun yaşasa da servislerde makul olculerde cozebiliyor ayrıca ikinci elide çok kuvvetli.

benim tavsiyem pejo'dan uzak durman, corolla'ya yonelmen.

birde jetta gercek alman degildir, neti biraz tara meksika'da ki vw fabrikasında dandik meksika yan sanayi ürünleri ile, tartısmaya acık bir iscilikle monte edildigini ogrenirsin.

corolla'nın tek sorunu dizelde 1,4 motorunun olması. ben alacak olsam elegant alırdım, 125 bglik benzinli. onda da toyotasa cakallığı esp yok. esp hayati birsey, birsekilde bunu corolla'ya ekletmek sart. gelecek birkac yıl icinde yeni modellerine konacagını dusunuyorum. sonradan takılamıyormus malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2007, 02:43:39 »
Eğer Avensis almayı düşünüyorsa kesinlikle alsın. 407 yi 100e katlar görüşündeyim...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2007, 08:03:25 »
ALINTI
onda da toyotasa cakallığı esp yok.[/quote]
vsc olarak geçiyor toyota da, var opsiyonel olarak.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2007, 18:28:20 »
Nasrettin Hoca hesabı sende haklısın.    En iyisi Toyota valla Kim ne alırsa ama şu bi gerçek Toyota sağlam ve sorunsuz.Aracıma her bindiğimde kafam rahat biniyorum..
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2007, 23:10:32 »
Alıntı
no offence nedir  yenilir biseymi alirsak bisi olurmu polis ceza yazarmi nereye takilir doktorlar bize gulermi kac paradir
ben ne diyorum dikkat ettinizmi satis sonrasi toyota kadar başarili değil.yani toyota kadar başarılı değil.bunda hemfikirsek o zaman nerden cikti bu ilk cumle.
gelelim ikinci cumleye o zaman focus 1 in yol tutusu iyi iken nasil oluyorda mondeonun o kadar iyi değil ? neden ae101 kullanmak bu kadar keyifli iken diğer kasalarda bu keyif yok.hadi onlar olabilecek şeyler diyelim daha yepyeni mondeolarin bile içerisine motor gurultusu geliyor.buna yorumunuz nedir?mondeo alinmazmi yani onun yerine fiestami alalim?son olarak pejodan uzak durman corollaya yonelmen değil pejodan uzak durman toyotaya yonelmen dir.ha arkadas desin 407 mi avensismi o zaman eyvallah.

no offence, ingilizce "saldırı degil" anlamına gelen, genelde bir polemikte cok fazla atısma olmasını engellemek, herhangi bir yanlıs anlasılmaya yol acmamak  icin kullanılan bir kalıp. aslında haklısınız, türkce yazmak lazım ama türkcesi de yok bu kalıbın malesef.

simdi ben fransiz arabaları konusunda on yargılıyım, nedeni de  pejolara bakmıstım ve aracların ic plastik kalitesi isciligi 407 dahil hosuma gitmemisti, tabiki surus kalitesini bilmiyorum. gorunus olarak fena degiller ama ic iscilik zayıftı, fikrimce.

birde cevremde sorun yasayan kimseler de var, bu sebeplerle fransız arabalarına uzagım. ben sorunsuz, guvenilir, saglam, konforlu, komple iyi bir arac istedigimden toyota corolla diyorum.

sınıf, segment olayından bagımsız. ford mondeo'da isler farklı, ford'un hem yaygın servisi var, hemde mondeo yenilendi, passattan iyi oldugu soyleniyor alman oto dergisi yorumlarında.

mondeo'da da 1,6 dizel yok, 1,6 benzinlisi iyi diyorlar ama yuklu ve yokusta cok yakacaktır. fiyattan corolla'yı gecer.

neyse kopuk kopuk olmasın, benim tercihim d segmenti bir pejo 407'dense c segmenti bir corolla'dır. diger yorumlara da saygı duyarım ama ben yukarda saydıgım gerekcelerle pejo'dan uzak dururum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2007, 16:54:42 »
Tmm uzun yıllardır bi toyota kullanıcı sı olarak şunu diyelim
arkadaş çevremin hepsi sanayi de çalışmaktadır ve hep şunu derler fransızlar otomobil yapamaz aslında fransız devi citroen dir ama bizim turk milleti bi kaç modifiyeli 206 gördü die pejo yu ilah etti
motor ömrü konusunda toyota dünya devlerinden biridir ve japonyanın mitsubishi kadar olmasada fransızlardan kat kat ii muhendisler çalıştırmasıdır

Size şunu sorucam toyota da hep yakındığınız bazı paket lerin olmaması ama dier aynı fiyatta arabalarda var peki sebep:

Çünkü toyota kaliteye önem veriyor uzun ömüre dayanıklılığa ama dier arabalar ucuz malzeme kullanıyor sana deri döşeme xenon  sunroof verio gözünü dolduruyor
Toyota nın (corolla geneli)sebebi ise bunları koyarsam fiyat olarak o sınıfta pahalı kalır bunları çıkartayımda beni bilen alsın diyor buda zati bir pazarlama stratejisidir

Ben toyota derim pevgeot araba değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2007, 21:56:02 »
Alıntı
peugeot u savunduğumdan değil ama siz peugeot 205 gti yi bilirmisiniz?

O bir efsane 1.9 GTi otoban faresi

Benim Tavsiyem kesinlikle Ford Mondeo o fiyatlara alınabilecek en iyi araç üstüne başka araç tanımıyorum..

Avensisin tipini ben sevemedim. yoksa güzel araç aslında ama Ford varken Toyota yada peugeot alınmaz kanımca....

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2007, 13:08:06 »
bence almanız gereken araba 0 km honda civic yada toyota avensis tir, gerisi hikaye o paraya , ben olsam avensis alırım tabi dizel düşünmüyorsam, dizel düşünürsen ford focus tdci ghia hiç de fena tercih olmaz . . .  . . . .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR........!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2007, 14:32:17 »
toyotadan şaşma arkadaşım 4 yıldır kullanıyorum daha tık yok yalnızca bakım yaptırıyorum yıllık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2007, 14:57:07 »
jetta primeline 1.6 FSI iyi tercih olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2007, 01:09:06 »
FSI motor kullanan biri olarak uzak durun derim direkt silin Jetta fsi seçeneğini...

Motor sesinede çok takacaksanız 407 hdi size göre değil...

1.6 avensis güzel ama kasası eskidi artık...

Şu an 40 bin ytl civarı araba alacak olsam Mondeo alırdım ben...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2007, 17:42:17 »
Geriye sadece 3 seçenek kalmışsa, bir üst segment olan 407 almanız bence daha mantıklı olacaktır. Ben olsam eğer fiyat farkıda yoksa  407 2.0 benzinli yerine Opel Vectra alırdım. Bir üst segment güvenlik, konfor ve donanım olarak her zaman daha üstündür kanımca.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2007, 13:47:29 »
konuya farklı bir boyut gelecek ama birde her kafadan farklı bir ses çıktı diyeceksiniz yinede içimde kalmasın söyleyeceğim

eğer 407 de karar kıldıysanız bence gidin citroen c5 mutlaka test edin.

biz bunlar 3-4 ay önce 407 1.6 dizel orta donanımlı aracın pazarlığını bitirdik ve son bir kez test edelim dedik aracı. baya bir yüklendik araca nasıldır neler yapabiliyor diye. yolda giderken anayolda dönüş noktasında citroen c5 in test arabasına denk geldik ve onları dönüş esnasında geçtik.

bu arada peugeot'un satış temsilciside aracı övüyordu tabi işte c5 bunu geçemez filan. çok geçmeden arkamızda c5 in rampa yukarı hızla bize yaklaştığını gördük biz zaten son gaz çıkıyorduk ve adamlar bizi geçti gitti baya da fark attılar önümüzde.

peugeotun satış elemanı o aracın hiçbir şekilde 1,6 hdi olamayacağını iddia etti ve biz doğal olarak oradan direkt citroen e gittik.

aracı denedik gerçekten de 407 den çok çok daha kaliteli. ayrıca c5 in en üst sınıfının donanımları ve fiyatı 407 ye göre çok çok daha iyi..

Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 05, 2007, 15:48:24 »
407 tasarım olarak c5'den kat kat üstün bence. diğer hususları bilmiyorum hiç bakmadım c5'e.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2007, 16:00:36 »
Ben Citroen'i her zaman Peugeot'a tercih ederim.
Folgsamkeit macht frei...