Gönderen Konu: Corolla Elegant 1.6 - Vw Jetta Primeline 1.6 Fsi - Peugeot 407 2.0  (Okunma sayısı 8476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Corolla Elegant 1.6 - Vw Jetta Primeline 1.6 Fsi - Peugeot 407 2.0
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2007, 09:12:45 »
birde şunu söylemek istiyorum tamam tasarım olarak citroen de çok bir şıklık yok ama adamlar teknolojiyi kullanmışlar arabada. sınıfında 24 cm yükselen tek araba. süspansiyon sistemi çok çok iyi
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2007, 09:12:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #21 : Eylül 06, 2007, 10:59:08 »
407'nin dış tasarımı güzel ancak içi o kadar güzel değil. Civic'in ve Corolla'nın iç tasarımı daha güzel. Ayrıca 407 hdi'ın motor sesi çok yüksek. Mondeonun da bir önceki kasasında kapıda kullanılan plastiklerin üzerindeki kaplamalarda soyulmalar oluyor. görünce çok tuhafıma gitmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Eylül 18, 2007, 09:29:53 »
Alıntı yapılan: ekrem alper canan
407 diesel de biraz ses var ama...
[/quote]

biraz değil be abi (çoook)

[quote=İsmail H. Timurcioğlu]
Dizel düşünüyosan corolla, benzinlide düşünüyosan yine corolla. WV lerin servis bakım ücretleri ve yedek parçaları Toyotanın 2 katı nerdeyse. Pejo için söylemleri bende duydum. Çok şikayetçi olanlar var. Pejoların 307 leri ile ilgili de aynı şeyleri duydum. Hep sorun hep sorun.

Ne yapın Ne edin Corolla alın. HB düşünüyorsanızda Auris alın. Hiç şikayetçi olmazsınız. Ayrıca 47.000 YTL ye Avensis de alabilirsiniz. Daha geniş. Geniş demişken Corollanın iç hacmi jettadan daha geniş. Jettanın görüş açısıda çok dar. Basık duruyo.
[/quote]

abi senin yorumlara hayranım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Eylül 20, 2007, 02:40:34 »
407 veya peugeot bir tek kuruşumu hayatta vermeyeceğim 3. kalite fransız arabalarından biridir. renault otomobil fabrikasında ar-ge de çalışan bir akrabamızın söylediğine göre, fransızlar önce teknolojilerini peugeot'da denemekte, çıkan hataları düzelterek citroen'de kullanmaktadır. en basit örneği olarak da peugeot partner ve citroen berlingoyu örnek vermektedir. 1/3 oranında sorun farkı varmış...

vw kesinlikle görünüm açısından çok hoş. iç malzeme kalitesi de daha kaliteli gibi geliyor bana. ama jetta için malum yorumları heryerden duyuoruz. passat geçseydi yorumda çok söyleyecek bir şeyim olmazdı. ama tüm vw'lerin ortak özelliği yakıt sarfiyatı maksimum.

ben tüm bunlara dayanarak yine toyota diyorum. bunu söyleme sebebimi tam olarak anlatabilmem için, aynı sınıftaki 96 model araçlarımızı yan yana koymak lazım. bir peugeot, bir vw ve bir toyota.

peugeot standart bir fransız malı olarak motorunun bir çok yerinden yağ kaçmış, her yerinden tıkırtılar gelen, bir kaç defa yolda kalmış olan araç,

vw'de mükemmel deri malzemelerde meydana gelmiş yırtılma ve yıpranmalar, artan motor titreşimi ve sesi, bitmeye yüz tutmuş ses yalıtımı ve tıkırtılar standart.

toyota da çok mükemmel değil. aynı model olmasına rağmen diğerlerine göre aksesuar ve teknoloji bakımından çok geride gibi duran, motoru 300,000'leri bulsada hala saat gibi çalışan, daha önce hiç yolda kalmamış ki reklamlara konu olmuş, yaşının verdiği ufak tıkırtıları olan ama hepsinin kaynağı bulunup giderilebilen, ancak hala konforundan ve sürüş zevkinden ödün vermemiş, 10 yaşında bile sıfır emsallerine çok rahat kafa tutabilen bir araç olur sanırım.

ben alacak olsam yeni bir sedan corolla alırdım. benzinli tercih ederdim. full alırdım gerekli ufak tefek işlemleri yaptırırdım. hoş bir çelik jant, müzik sistemine küçük bazı eklemeler, camlara hafif koyu bir film falan. belki vw veya peugeot kadar dikkat çekemezdim caddelerde ama, 10 yaşına geldiğinde benzin istasyonunda diğer markaların sahipleri eksilen yağlarını tamamlarken benzin alıp gitmeye ya da bir rampada hepsini ekerken alacağım tada değer   (tabi benim gibi sık araba değiştirmeyecek biriyseniz)
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 24, 2007, 09:19:40 »
Yeni 1.6 corolla 0-100 ü 10sn de alıyor. 1.4 dizeli ise 12sn de. Her durumda diğerlerinden üstün bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Eylül 27, 2007, 01:16:13 »
ford focus tdci diyen arkadaşım o motoru kim yapıyor biliyor musun? psa ... psa kimdir citroen+peugeot ortaklığı ile kurulan motor fabrikası... ford kendisi dizel üretip koymuyor bile arabalarına.. d4-d ve d-cat dünyanın en iyi dizeli olarak gösteriliyor... ticari sınıfı bilmem ...
avensis alırsanız uzun yıllar binersiniz kanısındayım ... peugeot 407 2 litre düşünüyorsanız honda civic sedan 1.8 litre yi de inceleyin ... vtec ve 140 beygir vsa standart

citroen,peugeot,ford,volvo (psa üretimi) aynı dizel motoru kullanıyor sonuçta...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2007, 03:44:10 »
Alıntı yapılan: Ozan Habiboğlu
dunyanın en iyi dizeli seçildi.üzgünüm bu d4-d veya d-cat degil.
belirli katite standartlarına ulaşırsa  musterileri memnun kalırsa ki bu tip problemleri çoktan aştılar niye problem olsunki almasında?psa olmasında bi dezavantaj goremiyorum ben.
[/quote]

eğer dezavantajı varsa uzun vadede görülür. yine de toyotayı ve d4d'yi uzun vadede değerlendirmekte fayda var. şöyle bir 150,000km'yi bulsunlar o zaman bakalım hallerine. artan ses, titreşim, çekiş kaybı, zorlama sonucu atılan simsiyah duman fakat yerinde sayan motorlar bunların habercisi olacaktır.

bu arada merak ettiğim bir olay var neredeyse tüm dizel araçlarda siyah dumanları görüyoruz zorlandığında (ford, citroen, peugeot, renault). d4d kullanan ve "evet biz de duman atıyoruz" diyen var mı? yoksa ben mi hiç rastlamadım.

bir de dizel denildiğinde aklıma gelen, tüm firmalar dizel araçlarını piyasaya sürdükten bir kaç yıl sonra toyota dizel kullandı. sebebi ar-ge ve hatasızlık için diye düşünüyorum. bir de bunu değerlendirmeli.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2007, 08:52:11 »
407 1.6hdi 46bin ytl lik fiyatı ile cok iyi bence.  45bin e elegance corolla alınacagına 407 alınabilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2007, 23:56:31 »
toyota 1.6 dizeli icat etsin artık ... rakipler motor konusunda öne geçiyor am  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 01, 2007, 00:53:17 »
Mertol Bey;
EGR valfinin kirlenme sebepleri nelerdir? Temizlenme işlemi nasıl yapılır? Benim aracım dizel, hızlanırken çok hafif bir duman geliyor. Bu duman gündüz belli değil, gece arkamdakı aracı farları vurunca belli oluyor. Anormal bir durum söz konusu mu? Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ekim 05, 2007, 01:32:07 »
öncelikle karşılaştırmada sınıf farkları var.peugeot 2.0 olduğu için vergi problemi var.jetta fsi a avensis fiyatı çekiyorlar.sorun fiyat değilse karşılaştırmada olmamasına rağmen avensis 1.6 derim ben.fiyatta sorunsa corolla bence
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI