Gönderen Konu: Toyotalarda Klima kullanımı  (Okunma sayısı 26137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotalarda Klima kullanımı
« Yanıtla #60 : Ağustos 28, 2010, 10:21:16 »
havalandırma motorundan tarrr diye bir ses gelmeye başladı. Şimdilik hava üflüyor ama bakalım sonrasında ne olacak.

pervane çarpmamı yapıyor acaba ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 28, 2010, 10:21:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 28, 2010, 19:24:28 »
... FARIMDA AÇIK YOLUMDA bir sloganda benden buda 2000'li yıllardan :)
Geçen sene avrupada tüm arabalarda kontağı açınca farları çalıştıracak sistemden bahsediyorlardı. Gece görmeye-görülmeye, gündüz ise görülmeye yarasın diye. :)

Alıntı
Timuçin hocam benim arabamda da klima otomatik değil ama 2010 model benimki termostatlımı acaba :) bi bilginiz var mı?
Hazır yazmışken tahminimi söyliyeyim: Otomatik değilse termostat olmaz gibime geliyor.  ;)

Alıntı
Bide bu ismimizin altındaki yıldızlar nedri bende 2 tane olmuş gerçek toyotaçı gibi hissetmeye başladım kendimi :))
Sanırım katılım ve mesaj sayısına bağlı.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 29, 2010, 17:40:08 »
Teşekkürler recep bey üzüldüm şimdi termostat'ın olmadığına ama olsun klimam var en azından :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 29, 2010, 17:50:29 »
Teşekkürler recep bey üzüldüm şimdi termostat'ın olmadığına ama olsun klimam var en azından :))
Otomatik dijital klima olmayan Yaris'te termostat var gibi. Geçen gün farkettim, klima düğmesinin altındaki, üzerinde sanırım cam rezistans düğmesi var, onun etrafında döndürülen düğme kışın ısıtma sıcaklığını ayarlıyordu, onu kliva çalışırken çevirince klimanın belli bir sıcaklıkta devreden çıktığını farkettim, ya da bana öyle geldi. Klimayı çalıştırdıktan sonra o düğmeyi en soğuk konumundan sağa doğru birazcık çevirince klima sıcaklığığa göre devreden çıkmaya başladı. Tamam dijital değil, ama bu da basit bir termostat sanırım.
Aynı düğmeyi klima çalışmazken çevirince ısıtıcı devreye giriyordu, acaba klima çalışırken de bir yandan ısıtıcı çalışıyor mu ki? İşin teknik tarafını daha iyi bilenler açıklayabilir mi?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 31, 2010, 10:18:19 »
Otomatik dijital klima olmayan Yaris'te termostat var gibi. Geçen gün farkettim, klima düğmesinin altındaki, üzerinde sanırım cam rezistans düğmesi var, onun etrafında döndürülen düğme kışın ısıtma sıcaklığını ayarlıyordu, onu kliva çalışırken çevirince klimanın belli bir sıcaklıkta devreden çıktığını farkettim, ya da bana öyle geldi. Klimayı çalıştırdıktan sonra o düğmeyi en soğuk konumundan sağa doğru birazcık çevirince klima sıcaklığığa göre devreden çıkmaya başladı. Tamam dijital değil, ama bu da basit bir termostat sanırım.
Aynı düğmeyi klima çalışmazken çevirince ısıtıcı devreye giriyordu, acaba klima çalışırken de bir yandan ısıtıcı çalışıyor mu ki? İşin teknik tarafını daha iyi bilenler açıklayabilir mi?

Bi inceliyim bakiyim daha arabanın sıçağını hiç açmadım ama bizde otomatik devreden çokaçağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #65 : Eylül 01, 2010, 00:49:24 »

Ben de benim 2004 1,6 terra için bununla ilgili yeni bir konu açacaktım. Konu enflasyonu yaratmaktansa buradan sorayım artık. Analog klimada;
  • klima standart olarak bir dereceye ayarlı mıdır? Ayrıca bu ayar servis tarafından değiştirilebilir mi?
  • klimada herhangi bir üst limit olmayıp biz kapatana kadar soğutmaya devam mı eder?
  • yukarıda belirtildği gibi kalorifer sıcaklık ayar düğmesi klimaya da kumanda edebiliyor mu?

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?
2004 TC 1,6 VVT-i Terra Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Eylül 01, 2010, 00:50:31 »
Ben de benim 2004 1,6 terra için bunun için yeni bir konu açacaktım. Analog klimada;
  • klima standart olarak bir dereceye ayarlı mıdır? Ayrıca bu ayar servis tarafından değiştirilebilir mi?
  • klimada herhangi bir üst limit olmayıp biz kapatana kadar soğutmaya devam mı eder?
  • yukarıda belirtildği gibi kalorifer sıcaklık ayar düğmesi klimaya da kumanda edebiliyor mu?

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?

üst limit olmadan soğutmaya devam eder dijital olmadığı için kapatamaz sonuçta analog :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 01, 2010, 22:33:31 »
havalandırma motorundan tarrr diye bir ses gelmeye başladı. Şimdilik hava üflüyor ama bakalım sonrasında ne olacak.

sorunu buldum.
torpido kapağını çıkarttım. polen filitresinin takılı olduğu bir bölme var, onun kapağını da çıkarttım. Daha 40 gün önce takılan polen filitresi sizlere ömür, parçalanmış ve fan a çarpıyor.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Eylül 02, 2010, 08:01:01 »
sorunu buldum.
torpido kapağını çıkarttım. polen filitresinin takılı olduğu bir bölme var, onun kapağını da çıkarttım. Daha 40 gün önce takılan polen filitresi sizlere ömür, parçalanmış ve fan a çarpıyor.
Ya polen filtresi hatalı üretimdi ya da polen filtresi bir şekilde ıslandı ve parçalalandı. Eğer ıslandı da parçalandıysa yağmurlu havada havalandırmaya su giriyor demektir, havalandırma girişlerini bir kontrol etseniz iyi olur bence.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #69 : Eylül 04, 2010, 01:04:12 »
arkadaşlar sakın çıkma klimaya kafayı yormayın hiç uyumlu olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Eylül 05, 2010, 10:14:46 »
sorunu buldum.

demek ki polen filitresi yan sanayinin de yan sanayisi imiş...
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Eylül 12, 2010, 14:36:04 »
2010 makyajlı dizel Corollam var. Ve klimanın performansı etkilediğini hiç hissetmiyorum. Yakıt artışı ise çok cüzzi.
Toyota Corolla D 4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Eylül 12, 2010, 14:37:27 »
2010 makyajlı dizel Corollam var. Ve klimanın performansı etkilediğini hiç hissetmiyorum. Yakıt artışı ise çok cüzzi.

dizel benzin arasında tork farkı var davut abi :D bizimki 1.6 çok hissedilmiyor ama dayımın 1.4te abovvv yandın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #73 : Eylül 13, 2010, 09:56:36 »
way be eren o kadar varmıymış, o zaman marşa basarken yazları klima hep açık kalsın :)
zaten öyle oluyor abi bazen temiz hava gelsin diye açıyorum camları onda bile kapatma gereği hissetmiyorum düşün yani :D
ben zaten klima düğmesii hiç kapatmıyorum marşla birlikte çalışmaya başlıyor
+1
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #74 : Eylül 13, 2010, 10:05:19 »

abileri desturunuza sığınarak yazıyorum benim baba laboratuarlar için makina üreten bir firmada teknik servisle alakalıydı orada makineleri iyice inceleme fırsatı buldum tekstil işi ile ilgilenen varsa bilir numune boyama makinelerini herneyse abilerim ısı ayarı için şüphesiz termostat koymaları gerekiyor fakat elektronik klimadaki gibi ( dijital klimadaki gibi )  beyinli bir sistem değil daha basit cıva genleşmesi ile çalışan bir termostat var ben böyle biliyorum hatta bu konuyu yetkili servisteki abilerede sordum aynı termostat var dediler o zaman bnm kafa iki sistem arasında bağdaştırma kurdu :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 14, 2010, 00:44:53 »
Yokuş ve eğimlerde çekişi bayağı etkiliyor, üstelik düşük derecelerde rölanti 1000 RPM'ye çıkıyor, bazen de stop edecek gibi oluyor.