0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim aracım 1.4 vvt 2000 model .gaz telinin komuta ettiği yerin hemen altında küçük bir vida var(tıpkı klasik arabaların rolanti ayar vidasına benziyor) ben ordan ayarladım bogaz kelebeği temizliği işleminden sonra aynı şey benim başıma gelmişti.umarım yardımcı olur .hatta araçın klimasını çalıştırdığımda araçı boşa atınca stop ediyordu o sorunuda aynı vidadan hallettim.şimdi stop etmiyor.
Benim de boğaz kelebeği temizleme işleminden sonra klima açıksa ve araç vitesdeyse (dururken) aşırı bir sarsıntı oluyor.(Otomatik vites )Araç stopa gidiyor. (Hatta bir kere stop etti.)Ben de artık klima açıksa kırmızı ışıklarda yada kısa süreli beklemelerde boşa atıyorum.Vitesde 650 ise devir boşta 900 civarı oluyor.Acaba bende de var mıdır rölanti ayar vidası gibi biryer.....?Bir de ECU'lu araçlarda rölanti ayarı yapılamıyor diye biliyorum....!
mehmet bey benim merakım şu boğaz kelebeği temizliği ihtiyacını aracınızda nasıl hissettiniz yani ne gibi tepkiler veriyor aracınız._?
Anladığım kadarıyla rölanti ayar vidası bu modellerde (4a fe) yok, bu düşünceyle bir otogazcıya gittim. Durumu anlattım. Eleman direkt olarak manifold ile hava filtresinden gelen kalın hava hortumu arasında yapılmış olan bypass hortumunu çıkararak manifolddaki deliği kapattı. Bu orjinalinde yok dedi. Ben de şaşırdım tabi. Muhtemelen gaz takılırken konulmuştur diye düşünüyorum. Ama niye koydularki gerek olmasa o hortumu oraya diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Bu işlemle motor devri biraz düştü, sonra da bir gaz ayarı yaptı. Şimdilik ben de bu ayarla yetindim, ama o hortum halen aklımda. O hortumun konulmasının bir anlamı olduğunu ve bunun da manifoldda sıkışan havanın geri tepmesi için konulduğunu düşünüyorum. Benim gaz eski sistem, ve bu sistemlerde patlamalar olabiliyor ki benimkinde de olmuş zamanında. Şimdi o hortumu çıkarıp manifolddaki deliği tekrar tıkadığımız için patlama riski tekrar açığa çıkar mı diye düşünüyorum.
Mumkunse dediginiz hortumun oldugu yeri resimde isaretleyebilir misiniz Mehmet Bey?