0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeki Bey 600 km gittiğim yol bu yeni aracımla benzlinle idi. Bundan önceki aracımda da lpg ile 450km gitmiştim.
Arkadaşlar sanırım yeni rekor kırılıyor .Kardeşim 2006 sol hb aracı ile cumartesi didim altın kuma gitti didim merkezin girişinde beni aradı abi az yolum kaldı falan diye dedim ne yaptı yakıt ne alemde abi söylesem kimse inanmaz belki ama oksijen mi yakıyor bu araba ben anlayamadım dedi nasıl dedim valla abi Ankara de depoyu fulle dim gece yola çıktım 100-120 aralığında sollamalar hariç gittim diyor Denizli den sonra klimayı da açtım diyor şu an 535 km oldu ve araba tam yarım depoda diyor 100 liralık daha benzin aldım dedi tam ful çizgisinin üstüne geldi diyor şamandıra kesmedi ama sanırım 2-3 litre daha alsam keserdi diyor .Bakalım yarın öğleden sonra gelecek havadisleri alırım sizlere de yazarım
eminsen rakamlara bu dünya rekoru olabilir:)
Merhabalar;Aracım 1993 Model 1.6 16V GL Model ( Karbüratörlü )Aracım ile ilgili şunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracıma simit tüp taktım ve genel olarak 34.** litre gaz alıyordu. Son zamanlarda aracım 34 litre üzerinde gaz almaya başladı. Mesela 38 litre ve daha sonra da 40,80 lt gaz aldım. Dedim ki hava sıcak ve opet gazı daha ince olduğundan dolayı bu normaldir diye. Yalova'daki OPET'de aracımı fulledim ve araç 40 Litre gaz aldı. Bundan sonra aracımdaki gaz bittikten sonra Balıkesirde gaz doldurttum ve aracımı fulledim. Bu seferde Balıkesir Opet'te 32 Lt gaz doldu. Araç sıralı sistem olmadığı için gazdan benzinliye geçmiyor. gaz bitince araç duruyor. Bende durana kadar kullandım. Ancak bu kadar farklı bir şekilde depo dolma durumunda biraz şaşırdım. Şimdi 32 lt gazımın bitmesini bekliyorum ve yine balıkesirdeki aynı opet bayisinden gaz alacağım bakalım kaç litre alacağım. Sizce bu normal mi? Havanın etkisi depoda 5 litre - + farkettirir mi?Birde yakıt konusunda yağımı Mobil 10W - 60 olarak değiştirdim ve hava filtresini yeniledim. Şuanda 40 LT gaz ile 400 km yol yapıyorum şehirler arası. Şehir içi sürekli kullanmadığım için tam bir tahmin yapamıyorum. Sizce 40 ltre'de 400 km normal mi yoksa yakıtı daha fazla düşürebilir miyim?
Sanırım şamandırada sıkıntı var tam görevini yapamıyor.Havanın etkisi şöyle olur sıcakta aldığınız zaman gaz yoğun olur ve az km yaparsınız.Gece serin vakitlerde alıdığınız zaman gaz çok yoğun olmaz fazla km yaparsınız.Ama her ikisinde de alınan gaz miktarı aynı olur biri yoğun havası çok diğeri yoğun değil sıvıya daha yakın.Yağ konusundada araç yağ yakmıyorsa 60 çok kalın.10w40 ideal bir yağ seçimi.Yakıt normal yaklaşık 25 kuruş yakıyorsunuz.Araç bakımları tam olursa düşebilir.Bunlar tahminlerim ne derece doğru bilemiyorum
10W 60 yağ kullanmamın nedeni hem tam sentetik olması hemde yüksek km'li araçlar için ideal olmasıdır. Belki saçma gelecek ancak önceden 10W-40 , 15W - 40 kullandıklarımla şimdikini kıyasladığımda çok fark olduğunu düşünüyorum. Araç yağ gibi kayıyor yollarda Bu arada yağ konusunda çok araştırma yaptım, ustalara sordum 150.000 km üzeri efsaneler için 10W - 60 Mobil 1 tavsiye ettiler. Benim araç 218.000 km'de. Şamandıra konusunda bende bir ustaya gidip bunu soracağım ancak birkaç test daha yapmam gerekecek. Ondan sonra sanayi yolları beni bekler
Şuan bizde vectra var km si 205 binde ama 10w-40 kullanıyorum bir sıkıntıda olmuyor.bildiğim kadarıyla yağ yaktığı zaman kalın yağ koyulunca,yaktığı miktar azalıyor.10w-40 yağlarında tam sentetik olanı var.Atilla amca görseydi kesin cevap verirdi.Koaly gelsin diyeyim o zaman abi
Zaten Atilla abi tavsiye etti bana bu yağı Sağolsun benim gibi tüm efsane severlere yardımcı oluyor.Yağ yakmasına gelince benimde dikkat ettiğim kadarıyla yağ eksiltme sorunu vardı önceden ancak şimdi daha iyi durumda.