Gönderen Konu: AE101 Distiribitör kapağı  (Okunma sayısı 12384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
AE101 Distiribitör kapağı
« : Ağustos 06, 2010, 16:17:56 »
Aracımda buji buji kabloları benzin filitresi motor yağı hava filitresi gaz kelebeği temizletmeme rağmen eski performans yoktu  dün çıkmacıda geziyordum AE101 distiribitörü gördüm çok ta temizdi kapağını ve içindeki tevzi makarasını aldım lazım olur diye :). Dedim benim distiribitör kapağını bir sökeyim karşılaştırayım neyse benim distiribitör kapağını söktüm tevzi makarasından buji kablolarına yüksek voltaj iletimi yapan elektrotmu bakır mı neyse 4 tane var o çıkıntılardan distiribitör kapağının üzerinde onalar benim kapakta  erimiş bitmiş üzeride bem beyaz olmuş temizliyeyim dedim pıt dedi kaldı elimde kaldı çıkma distiribitör ve tevzi makarasını taktım rokete devam :) Arabanın ilk çalışmada marş süresi bile değişti

Toyota Club Türkiye

AE101 Distiribitör kapağı
« : Ağustos 06, 2010, 16:17:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Distiribitör kapağı
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2010, 17:00:57 »
S.A
kardeş bendede aynı arbadan var şimdiye kadar hiç degişmedi o dedigin parçalar araba 210 binde marş süresi uzun basıyor eskide yarım marşta kapardı hiç gıv gıv ettigini bilmem.ama şimdi 3 sanayi marşa basmadan çalışmıyor bazen dahada uzuyor çekiş desen o yolda millete kök söktüren toyota gitti 1.4 hyundai sanki öyle oldu arabada yag eksiltme yok sibop sesi yok debriyaj kavraması çok iyi ama nitekim çekiş hissedilir derecede düşük.yakıtta biraz fazla gibi geliyor .12 yıldır araba bizde eski poerformansını bildigim için inan şimdi üzülüyorum sol çektigim arabalar şimdi beni solluyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2010, 18:05:14 »
şanlısın hadi kurtarmışsın kendini :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 18:43:30 »
acaba bende degiştirsem ilk çalışma süresi ve çekiş fark edermi .birde disti kapagı ve tevzi makarası ayrıca satılıyor mu ? bu araçlar elektronik ateşlemeli degil mi ? eski tip ateşleme sistemi mi ? kullanıyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2010, 19:44:09 »
Tolga, tevzi makarasi dedigin asagidaki linkte resimleri olan parca mi? Benim arabada hic degismemis.Hic acip bakmadim bile, ben de degistireyim o zaman :)

http://www.amazon.com/gp/part-finder/slide-show/1994/Geo/Prizm/ref=au_pf_dp_lf_lad_1_4?ie=UTF8&partsNode=15729221&carId=001
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2010, 07:49:32 »

Tolga, tevzi makarasi dedigin asagidaki linkte resimleri olan parca mi? Benim arabada hic degismemis.Hic acip bakmadim bile, ben de degistireyim o zaman :)

http://www.amazon.com/gp/part-finder/slide-show/1994/Geo/Prizm/ref=au_pf_dp_lf_lad_1_4?ie=UTF8&partsNode=15729221&carId=001
Aynen Ahmet abi resimdeki parça tevzi makarası denen şey benim araçtakinde pek bişi yoktu biraz ortası ark yapmaktan yenmişti ama diğer satın aldığım daha temiz diye değiştirdim gitti.

acaba bende degiştirsem ilk çalışma süresi ve çekiş fark edermi .birde disti kapagı ve tevzi makarası ayrıca satılıyor mu ? bu araçlar elektronik ateşlemeli degil mi ? eski tip ateşleme sistemi mi ? kullanıyor .
Valla ben uzun zamandan sonra tesadüf eseri buldum bu sorunu eğer benim değiştirdiğim parçaları sizde ilk başta değiştirdiyseniz ve gaz kelebeğini temizlettiyseniz bir değişiklik yok ise distiribitör kapağını açıp bir inceleyin zaten distiribitör kapağı ve makarası ayrı ayrı satılıyor pahalı bişi de değildir ben orjinal 2. eli 20 tl aldım 2 parçanın iyi gene de almışım yoksa distiribitör kapağını açıp karşılaştırmasaydım sorunu çözemezdim bildiğimden olmadı tamamen tesadüf eseri çözüiüldü sorun.
Bu araçlar  elektronik ateşlemeli fakat platin ateşlemeli araçlar gibi fakat yüksek voltaj dağıtımını tevzi makarası ve distiribitör ile gerçekleştiriyor. Yeni nesil araçlarda Yüksek voltaj dağıtımı tamamaen elektronik hareketli bir parça yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2010, 13:47:04 »
tolga kardeş senin aracın kaç binde .araba 1.6xei sanırım aracında lpg de vardır sanırım.şimdiye kadar ben kelebek temizligi hiç yaptırmadım buji kabloları hiç degişmedi bujileri iyi durumda ama distiribitör kapagı ve tevzi makarası da hiç degişmedi .kardeş sen distiribitör ün kapagını mı degiştirdin yoksa komplesini mi.çünki internette baktım distiribitör 400 -500 tl civarlarında satılıyor.kapak ise 25 -30 tl civarı .bizim çekiş te inşallah düzelir eskiden gaza basmaya korkardım araba çok süratlı diye şimdide gaza basarsam gidiyor nitekim ama o gaz pedalı parmagının ucunda hissetme olayı olmuyor .sanırım ateşleme sistemini komple elden geçirmek gerekiyor .kardeşkusura bakma seninde başını agrıttık biraz boşyere para harcamamak için mecburen bir bilene başına gelene soruyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2010, 11:32:45 »
BEnim araç 62.000 de araba 1.6 GLİ LPG yok abi. Distiribitörün sadece kapağını ve distiribitörün üzerinde dönen tevzi makarasını değiştirdim.25 30 TL normal fiyat ben 2 paçaya 20 tl verdim 2. el ama orjinal diye.Ama sen önce gaz kelebeğini bir temizlet istersen filitreleri falan kontrol et sırayla değiştir problem çözülmese bile filitreler kelebek temizliği gerekli bir şey son olarak ta distiribitör kapağını değiştirirsin veya ilk olarak değiştir bu biraz deneme yanılma yöntemi gibi oluyor ama sanayideki ustalarda bu yazdıklarım dan başka bişi uygulamıyor bir çeşit peryodik bakım bu gerekli yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2010, 22:19:30 »
benım aracık 1.6 xei lpgli ancak sıralı değil. lpg de inanılmaz bi çekmeme sıkıntısı yaşıyorum ilk çalıştırmada mutlaka 2 nci marşdan sonra alıyor. acaba benım sorunumda bundan mı kaynaklanıyor?
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2011, 17:49:33 »
valla arkadaşlar bu konuya kesinlikle bilen arkaşlar bir el atmalı konuyu güncellemeli diyorum.Çünki kesinlikle aracımda ne benzinde ne gazda eski performansı yok .Yakıt durumuda biraz arttı gibi.Acaba parçaların orjinali serviste pahalımıdır kontrollerini nereye yaptırabiliriz .Arkadaş 65 binde degiştirdim diyo benim araba 213 binde hiç el degmedi daha .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2011, 19:42:20 »
Yücel bey öncelikle distiribitör kapağını açıp korozın yapan bakır kısımlar var mı buna bir bakın var ise ve gözle bakıldığında elinizde kalmıyacak şekilde ise zımrara ile hafifçe temizleyin. Aynı işlemi tevzi makarası için de uygulayın.Pahalalı parçalar değil zaten değiştirmenizde fayda olabilir. Ama sankii sizin sorununuz indiksiyon bobinin ile ilgili bir durum aracın kilometresi 213.000 az değil bir şey daha indiksiyon bobinine giren  soketli bir kablo olması lazım distiribitörün orada bu kabloya kontağı çevirdiğiniz andan itibaren 12V enerji gelmesi lazım.(12V kontrol ettirin)
Efsanelerde kontak anahtarının belirli bir süre sonra içerisindeki bakır kontaklar ark yaparak marş basmama ve indiksiyon bobinine enerji göndermeme gibi sorunlar yaratmıştır. Bu forumda efsanede kontak mekanizmasını değiştiren pek duymadım ama sanayide arasıra marş yapıp arasıra marş yapmayan bir efsane Toyota da marş motoru değiştirmelerine rağmen sorun çözülememişti kontak sisteminden çıkmıştı bu sorun.

Aşağıdaki cevapta başka bir siteden alıntıdır bir okumanızı tavsiye ederim.
http://forum.donanimhaber.com/m_14865417/mpage_15/tm.htm

AYAVAS KARDEŞİM DİRENÇLERDE ohm azaldıkca akım geçirme özelliği fazlalaşır. benim ENDİKSIYON bobin çıkışını kontrol ettimenizi istediğim çok fazla KM yapmış araçlar içindi, ama hepisi içinde kontroller daha iyi olur sanırım.ENDİKSİYON bobinleri bildiğiniz üzere almış olduğu 12 volt'u ikinci devresi 20.000 25.000 volta (platin sistemlilerde),30.000 ile 50.000 volta (elekronik sistemlilerde) tek vuruşlu sıtatik ateşler.Anlatmak istediğim bu idi. Bunun ölçümünü yapan cıhazlar vardır. Aracınızın bu voltajını kontrol edin demek istemiştim. SAYGILARIMLA..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2011, 09:55:51 »
Tolga kardeş hafata sonu bir elektrikçiye götürüp indiksiyon bobinini bi ölçtüreyim birde tevzi makarası ve distritör e de baktırayım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2011, 11:58:18 »
İndiksiyon boboinini ölçmek ciddi bir iştir yükte ve boşta vereceği yüksek voltaj miktarı farklı olabilir.Bu hushustan dolayı indiksiyon bobini ölçümünde profesyonel cihazlar kullanılmalıdır.
Son zamanalarda yeni benzinli araçlarda her buji için ayrı bir indiksiyon bobini mevcut olmakla birlikte motor ısısını çok fazla üzerlerine alarak ürettikleri yüksek voltaj miktarı azalmaktadır buda çiğ benzin yakma çekişten düşme boğulma tekleme gaz yememe gibi sorunlar meydana getirmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2011, 00:21:03 »
benım aracık 1.6 xei lpgli ancak sıralı değil. lpg de inanılmaz bi çekmeme sıkıntısı yaşıyorum ilk çalıştırmada mutlaka 2 nci marşdan sonra alıyor. acaba benım sorunumda bundan mı kaynaklanıyor?

Aracınızdaki LPG dönüşüm sistemi sıralı olmadığından kelebek boğazına takılan dağıtıcı muhtemelen tek kanallı (regülatörden tek hortum geliyor) gaza yüklendiğinizde LPGye göre yüksek bir hava oranı ile manifolda doluyor,regülatörünüzden gelen ilk hortuma bir T rekor taktırıp dağıtıcıyı çiftli olan ile değiştirin bulamazsanız tornacıda ikinci kanalı açtırıp üzerine gerekli ebatta rekor taktırın ve dağıtıcya çift hortum gelmesini sağlayın.Dağıtıcıyı çiftli olan ile değiştirdiğinizde tekrar ayar yaptırın hala çekişten memnun değilseniz hava filtre üst kazanınızın üst kapağını mandalları çözerek açın ve üst kapaktan helezonik hortum ile dağıtıcıya giden boğazın ağzına yarısını kapatacak şekilde kuvvetli bir koli bandı (duck marka dikişli koli bantı olabilir) ile kapatınız,hava filtre üst kazanınızı tekrar kapatıp tekrar deneyiniz.muhtemelen çekiş sorununuz düzelecektir.

Kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2011, 17:47:06 »
Tolga hafta sonu distiribitör kapağını söküyüm bakayım dedi şöyle bir baktım valla gözüm yemedi .vidanın bir tanesi çok ters yerde .Jacklarını felasn söktüm temizledim sanki fark etti gibime geliyor .Babama söyledim durumu bunlar meksefeli degil ki oglum bozulsun ark yapsın dedi.Boşuna hiç oynatma arabanla dedi.Valla kurcalatmayada ne yalan söyleyim korkuyorum Çünki adam gibi usta yok orjinal parça kullanmayacaksın belki sıkıntı çıkartacak.O sebepten hiç dokundurmuyorum.Havalar normale bir dönsün bakalım kendim el yordamıyla ilgilenirim.Birde bu distiribitör kapagını sökme takma yöntemi felan varmı gördügüm 3 adet vida var başka birşey görünmüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2011, 19:31:13 »
Bugun siparis etmis oldugum distributor kapagi ve rotor/makara da geliyor insallah.
Cesaret edebilirsem ben de degistirmeyi dusunuyorum.
Tolga, Agustos'ta konuyu ilk actigin zaman dusunmustum, parcalari almak buguneymis... bakalim bozuk olmayani tamir etmeye calisirken neler olacak... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2011, 21:25:43 »
  Ahmet, Distribütör kapağını monte ederken balansa dikkat et. Eşit şekilde vidaları sık. Tek tek değil. Çok sorun olacağını zannetmem. Ama elektrik 18.000V. civarıdır endüksiyon bobininde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2011, 22:52:53 »
Tavsiye icin tesekkurler Hakan, demek ki aku baglantisini kesecegiz ise baslamadan once... :)

Bu arada aldigim fiyati da belirteyim:

Kapak: YEC marka 24 dolar
Rotor/makara: YEC marka 4 dolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2011, 23:19:01 »
YEC iyidir Ahmet bey yalnız bu tevzi makarasının YEC'de iki çeşidi var biri siyah diğeri kahverengi,kahverengi olanın iletken kısmı bakır-pirinç alaşım ve daha dayanıklı bulabilirseniz kahverengi olanını almanız daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2011, 23:44:14 »
YEC iyidir Ahmet bey yalnız bu tevzi makarasının YEC'de iki çeşidi var biri siyah diğeri kahverengi,kahverengi olanın iletken kısmı bakır-pirinç alaşım ve daha dayanıklı bulabilirseniz kahverengi olanını almanız daha iyi olur.

Ufuk kardes (bu bey lafini kullanmasak...) Daiichi marka ve ayni gorunumde Toyota OEM makara da varmis, simdi goruyorum, ama fiyatlari YEC'in ikibucuk kati kadar. Islev acisindan bir ustunlukleri varsa bundan siparis edeyim. Herhalde bu makara dediginiz kahverengi olandan.Gerci YEC degil marka ama...

Daiichi marka olan.
*

Gerci ayni gorunumde olan Bosch da Japon maliymis ve 2.5 dolar civari.Pisman oldum simdi...

http://www.importeccatalog.com/ShopByVehicle.epc?q=&yearid=1994@@1994&makeid=76@@Toyota&modelid=8008:EB|1166:BT|5:ED|411:MBC|1827@@Corolla Sedan&catid=240798@@Engine Electrical&subcatid=240821@@Distributor Rotor&applicationid=W0133-1635207@@Distributor Rotor&mode=PA