Gönderen Konu: AE101 Distiribitör kapağı  (Okunma sayısı 12383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Distiribitör kapağı
« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 00:00:16 »
arkadaşlar şimdi biz ne marka alacaz .parça treni ve diger internet sayfalarında garip marklar var .bunun iyi olnaı hangisidir
.Markası nedir nerede bulabiliriz.Valla takıntı yaptım degiştireyim bari
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 12, 2011, 00:00:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 12, 2011, 11:26:37 »
Ufuk kardes (bu bey lafini kullanmasak...) Daiichi marka ve ayni gorunumde Toyota OEM makara da varmis, simdi goruyorum, ama fiyatlari YEC'in ikibucuk kati kadar. Islev acisindan bir ustunlukleri varsa bundan siparis edeyim. Herhalde bu makara dediginiz kahverengi olandan.Gerci YEC degil marka ama...

Peki Ahmet abi :) markasının YEC olması önemli değil sizin bulabilmeniz daha rahat onun için Daiichi'de kullanabilirsiniz zaten maksimum dediğiniz gibi 2-3 dolar ücreti olması lazım,ama dikkat edilecek nokta iletken kısımın bakır-pirinç alaşım olması, daha iyi iletkenlik ve daha uzun ömür sunuyor,alüminyum-demir alaşım kullanılan ürünler genelde piyasada uygun fiyat ile satılan ürünler ve ömürleri daha kısa.

Not:Bosch markasının hiçbir ürün gamında japon üretimi olmadığını biliyorum,satıcıyla irtibata geçip Bosch'un japonya üretimi olup olmadığı konusunda teyid almanız iyi olur bence.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2011, 14:28:12 »
konuyu yeni fark ettim. benimde kapak contasına ihtiyacım var. çünkü hem toz hemde su alıyor. birkaç sefer başıma geldi ve söküp kuruluyup takmak sorun. conta nasıl olduysa yırtılmış. kapağında prinçleri ufakcık kalmış. malum 320 binde aracım. Atilla amcanın tavsiyesi ile değiştireceğim bakalım artık kısmet :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 13, 2011, 01:18:13 »

Ufuk, bu resimlere bakinca makaranin temas noktalari icin bakir/pirinc diyebilir miyiz?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 24, 2011, 03:35:02 »
Bu aksam uzeri distributor kapagi ve makarayi degistirdim. Yalniz kapaga vidalari takarken bir vidayi kirdim.Yeni vidalar eskilerinden daha buyuk ve farkliymis.Bakmadan, karsilastirmadan yenilerini takmak gibi bir hata isledim. Simdi ust vida yerinde ortadan ikiye ayrilan vidanin ucu orada kaldi.Penseyle dondurup cikarmaya calissam da basaramadim. Diger iki yuvaya eski vidalari taktim.Ustteki bosta.

1) Ne tavsiye edersiniz? Kirilip iceride kalan vida parcasini nasil cikarabilirim?

2)Ustteki vida takili olmadan arabayi kullanmamin bir sakincasi var mi? Ne yapilabilir oraya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2011, 04:49:11 »
  Dİstribütör kapağının vidalarından bahsediyorsan elbetkide sakıncası olabilir Ahmet bu şekilde kullanmanın. Çünkü o göbek hızla kapak içinde dönüyor ve kapaktaki metal uçlara teğet geçerek havadan elektrik atlanmasını (18.000V. gibi) sağlıyor.
 O kırılan vidanın içte kalan kısmına (-) şeklinde bir baş açmayı dene ve o çentiği kullanarak tornavida ile çıkar. Bunun için klavuz matkap uçlarıda var aslında. Vidayı etrafı zedeleneden delip içine daha küçük bir vida takıp çıkarabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 25, 2011, 01:30:44 »
  Dİstribütör kapağının vidalarından bahsediyorsan elbetkide sakıncası olabilir Ahmet bu şekilde kullanmanın. Çünkü o göbek hızla kapak içinde dönüyor ve kapaktaki metal uçlara teğet geçerek havadan elektrik atlanmasını (18.000V. gibi) sağlıyor.
 O kırılan vidanın içte kalan kısmına (-) şeklinde bir baş açmayı dene ve o çentiği kullanarak tornavida ile çıkar. Bunun için klavuz matkap uçlarıda var aslında. Vidayı etrafı zedeleneden delip içine daha küçük bir vida takıp çıkarabilirsin.

Penseyle dondurmeye calistim, olmadi, uc daha da kirpildi. Iki vida kapagi yerinde sabitliyor, ucuncu vida cevresinde kapakla distributor arasinda milimetrik acikligi yapistirici ya da silikonla kapatsam olur mu Hakan? Bir daha acmam herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 25, 2011, 10:35:30 »
Ahmet abi ne yap ne et o vidayı çıkart oradan bir yere zarar vermeden.Silikon veya yapıştırıcı yükseklik yapar düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 25, 2011, 11:44:20 »
  Dediğim gibi ince birşeyle vidanın başına çentik aç ve oradan ince uçlu tornavida ile çıkar yavaş yavaş Ahmet bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 26, 2011, 00:04:51 »
ahmet abi ufak saatci tornavidası diye adlandırdığımız tornavida varsa onların 2 tanesi ile döndürüp çıkarabilirsin. ince oraya girebilecek mıknatıs varsa onlada cevirebilirsin :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 26, 2011, 22:12:39 »
Vidanin uc kismi iceride kaldi, Hakan.Ve cok ince, tutulacak, centik acilacak yer yok.Bir de cok siki, anahtarla cevirdigim icin.
Mustafa, dedigin tornavida uclarina benzer tam da kirilan vidalar icin satilan parcalar varmis.Artik onlarin yardimiyla ince olan vidanin icine girip, deneyecegiz.Olmazsa, mecburen boyle kullanacagim arabayi... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2011, 23:30:31 »
arkadaşlar bugün babamla bir yerlere gittik çekiş felan çok kötüydü dedim heralde havadan felan .neyse bir yerde durduk geri geldim bastıp araba çalıştı tık geri stop etti tekrar bastım yok çalışıp stop ediyor deli oldum dedim ne oldu şimdi neyse babam eski sanayici sagına soluna baktı tornavida ile distiribitörö vurdu bastım tık çalıştı araba babam kapının önüne gelince bakalım dedi eve kadar gitti fakat araba silkeleniyordu felan neyse kapının önüne geldikk söktüm distiribitörü abi içindeki tevzi makarası cuu oksitlrmiş hatta taşlaşmış.kapagın içinde 4 tane uç var onlar gene aybı bembeyaz karbon olmuş toranvida yardımıyla babam karbon pislikleirni aldı inannırmısınız bildiginiz çakmak taşı gibi olmuş neyse ince mzımpara ile biraz zımparaladık ama kapaktaki yerler oyuk oyuk olmuş .neyse alkolle felan heryerini temizledim geri taktık bastım tık çalıştı araba .neyse akşam benzin felan almak için evden çıktım abi alenen arabanın çekişindeki farkı görmeniz lazım.Resmen önceden gitmiyormuştu araba .ama yarın araştıracam  kapk ve tevzi makarasını degiştirecem.Ve de bobinide degiştireyim diyorum zaten buji ve buji kablolarını degiştirmişitim onlarıda degiştirince ateşleme sistemini bakımı komple yapmış olacam .performans sanırım daha da artacaktır.ışıklarda kalkınca herkesi arkanda bırakmayalı baya olmuştu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2011, 23:45:41 »
İndiksyon bobinini değiştiriceksen orjinal Denso kullanmanı tavsiye ederim hatta distiribitör kapağını ve tevzi makarasını da bu japon araçları yan sanayi parça sevmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2011, 11:58:16 »
Bugün sordum bobinin orjinaline 150 tl diyorlar .kapak ve tavzi makarası da varmış  ama usta onların fiyatları nedir bende bilmiyorum ama orjinalleri var dedi. Şimdilik araba çalışıyor çekişte gayet iyi durumda .Ama sorun tekrarlarsa mecburen degiştirecegiz.Bana garip gelen olay araç çalışmadıgı zaman dügmeye basarak lpg ye geçirdim ve o esnada marşa basdım tık çalıştı .Ama benzinde çalışmadı daha sonra babam bir iki yerine baktı distiribitöre felan vurdu tık çalıştı. ama böyle bir silkeleme felan vardı  daha sonradan  yaptıgımız temizleme işleminden sonra bu silkeleme ortadan kalktı .Şimdi şöyle bir durum söz konusu  madem bobin arızalı lpg de nasıl çalıştı araba .Bobin ve disitiribitör bölgesi saglamsa neden oraya vurduktan sonra araba çalıştı .Acaba gaz benzin geçiş sisteminde mi ir sorun var