Gönderen Konu: netbook tavsiyenize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 3730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
netbook tavsiyenize ihtiyacım var
« : Ağustos 03, 2010, 22:08:33 »
arkadaşlar laptopumu devamlı taşımak artık zor geldiği için ve evede bi bilgisayar almak istediğim içim bi netbook almaya karar verdim.sizce donanım olarak,şarj süresi olarak,kullanılabilirlik olarak,işlemci hızı olarak hangi modeli önerirsiniz.aklımda asus var aslında ama biraz daha araştırmadan almak istemedim. (laptopum asus cep telefonum asus ikisindende memnunum) asus bu konularda iyi ama pek bi bilgisayar bilgimde yok açıkçası
teşekkürler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

netbook tavsiyenize ihtiyacım var
« : Ağustos 03, 2010, 22:08:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: netbook tavsiyenize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2010, 22:42:28 »
Kullanım amacınızı bilmiyorum ama netbook almanızı çok tavsiye etmem. Eşime aldığım Asus'un N280 işlemcili modeli iyi ama notebook performansı yok malesef. İlla alacağım diyorsanız Asus iyidir derim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2010, 22:44:52 »
teşekkür ederim ilgin için notbook şu an mevcut bende ayrıyetten masa üstü pc de var netbook'u sadece ufak tefek işlerde kullanmak amacıyla düşünüyorum ama laptop arasındada gidip deliyorum bakalım ne olacak tekrar teşekkür ederim
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2010, 22:59:27 »
lg alma ne alırsan al. tecrübemle sabittir.
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2010, 23:01:26 »
lg alma ne alırsan al. tecrübemle sabittir.
teşekkürler Sertaç uyarın için.bu arada bide lg yi neden önermediğini az çok anlatırsan hem benim için hemde bu konuyu okuyan arkadaşlar için ufak bi bilgilendirme olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2010, 23:08:55 »
Aslında Ali abi değinmiş önemli olan asıl amacın yolda filan mail geliyor acil yanıtlamam gerekir tarzı bir olaysa evet derim ama bende Ali abinin bahsettiği Asus'u çalıştıgım ofiste kullandım verimli degil, buraya gelincede Toshibanın linkteki modelini aldık en yakın arkadaşıma iyiki o zaman gaza gelip almamışım diyorum tamamen fiyasko oldu bizim için gerçekten performans yoksunu cihazlar....  Dost tavsiyesi bunun yerine ince ve 14,1 gibi ufak ekranlı laptoplardan almanız sizin için daha iyi olacaktır ;)

http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Mini+Netbook+with+Intel%26%23174%3B+Atom%26%23153%3B+Processor+-+Royal+Blue/9705488.p?id=1218154376717&skuId=9705488

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2010, 23:13:42 »
Aslında Ali abi değinmiş önemli olan asıl amacın yolda filan mail geliyor acil yanıtlamam gerekir tarzı bir olaysa evet derim ama bende Ali abinin bahsettiği Asus'u çalıştıgım ofiste kullandım verimli degil, buraya gelincede Toshibanın linkteki modelini aldık en yakın arkadaşıma iyiki o zaman gaza gelip almamışım diyorum tamamen fiyasko oldu bizim için gerçekten performans yoksunu cihazlar....  Dost tavsiyesi bunun yerine ince ve 14,1 gibi ufak ekranlı laptoplardan almanız sizin için daha iyi olacaktır ;)

http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Mini+Netbook+with+Intel%26%23174%3B+Atom%26%23153%3B+Processor+-+Royal+Blue/9705488.p?id=1218154376717&skuId=9705488
teşekkür ederim ufak ekranlı laptoplar netbook olmuyomu ?? bu konularda beni affedin pek bi bilgim yok cahilim de bilgisayar konusun da :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2010, 23:19:40 »
Est bende birşey bildiğimden değil rakamlara bakıyorum sadece :D

Bu netbooklar genelde 10-11inc ekranlı oluyor, normal laptop olarak benim bildiğim en ufak 13,3 civarı var örnek olarak
http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/latitude-e4310/pd.aspx?refid=latitude-e4310&s=bsd&cs=04

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2010, 23:22:28 »
yağız bey yaklaşık iki sene  evvel markaya güvenerek lg marka laptop aldım. 6 ayın sonunda fan dan ses gelmeye başladı bi araştırdım herkeste aynı sorun varmış neyse dedim söküp yağladım o sırada gayet dandik basit bir soğutma motoru kullanılmış. onada razı oldum bu seferde garanti bitmek üzereyken menteşe çatlakları başladı şu an berbat vaziyette telle ilkel yöntemlerle bağladım öylece kullanıyorum..

e diyeceksiniz servise....   evet aradım efendim menteşe garanti kapsamında değilmiş... falaan filan baktım uğraşsam vaktim yok lanet olsun dedim birdahada lg asla dedim ve diyorum...
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2010, 23:25:42 »
Est bende birşey bildiğimden değil rakamlara bakıyorum sadece :D

Bu netbooklar genelde 10-11inc ekranlı oluyor, normal laptop olarak benim bildiğim en ufak 13,3 civarı var örnek olarak
http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/latitude-e4310/pd.aspx?refid=latitude-e4310&s=bsd&cs=04
teşekkürler bu yorumuda bi değerlendirmeye tabi tutacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2010, 23:26:27 »
Notebook alacaksanız Toshiba'dan vazgeçmeyin derim. IBM'in Lenova serisinin de iyi olduğunu söylüyorlar ama Toshiba farklı aynı Toyota gibi :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2010, 23:28:03 »
Netbookların %90'nında, aynı işlemci, aynı ram miktarı ve aynı boyut hdd var ve pil süreleri, 5-7 saat arası değişiyor, kullanıma göre.

atom işlemci, 1 gb ram, 160 hdd, home premium os.

Estetik ve fiyat olarak bir markayı beğen ve al derim.
Teknosa'da 1 ay kadar önce, ACER vardı, fiyat 485 TL'ydi.
Benim ihtiyacım olsa, bu ürünü kaçırmazdım.

Bütçe sınırı yoksa, 11" ve ay 12" gerçek notebook almanı tavsiye ederim.
Ancak sadece internet ve müzik dinleyeceksen bu cihazda, al bi tanesini, dert etme sonrasını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2010, 23:28:44 »
yağız bey yaklaşık iki sene  evvel markaya güvenerek lg marka laptop aldım. 6 ayın sonunda fan dan ses gelmeye başladı bi araştırdım herkeste aynı sorun varmış neyse dedim söküp yağladım o sırada gayet dandik basit bir soğutma motoru kullanılmış. onada razı oldum bu seferde garanti bitmek üzereyken menteşe çatlakları başladı şu an berbat vaziyette telle ilkel yöntemlerle bağladım öylece kullanıyorum..

e diyeceksiniz servise....   evet aradım efendim menteşe garanti kapsamında değilmiş... falaan filan baktım uğraşsam vaktim yok lanet olsun dedim birdahada lg asla dedim ve diyorum...

öncelikle bey lafını kaldırarak başlıyabiliriz Sertaç bey saygı sevgi çerçevesinde konuşma taraftarıyım bey beni biraz tuhaf yapıyor

başınıza gelen sorunlar için geçmiş olsun.lg markası bilindiği gibi aslınd iyi bi markadır diye biliniyodu ama servis sorunu yanında bide parça sorunlarıda çıkabiliyomuş :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2010, 23:29:31 »
Notebook alacaksanız Toshiba'dan vazgeçmeyin derim. IBM'in Lenova serisinin de iyi olduğunu söylüyorlar ama Toshiba farklı aynı Toyota gibi :)
teşekkür ederim örneklemede güzel olmuş toshiba-toyota :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2010, 23:31:11 »

Aynen katılıyorum 2006da satellite serisi kullanıyordum bi çalıntı olayıyla ona doyamadık :D

Gecen yıl Casper almıştım aslında bi sorun çıkarmadı ama bu ay Toshıba satellite serisine kavuştum tekrar çok şükür 20gündür canavar canavar....

3 arkadaşıma da vaio aldık farklı modeller ama hepsinde hoparlör sorunun var patlak gibi çıkıyor sesini fazla yükselttiğimizde birinde de wireles sorunu çıkardı sony yıktı bizi burda açıkcası ::)

Ben hertürlü netbooktan uzak dur derim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 03, 2010, 23:32:03 »
Netbookların %90'nında, aynı işlemci, aynı ram miktarı ve aynı boyut hdd var ve pil süreleri, 5-7 saat arası değişiyor, kullanıma göre.

atom işlemci, 1 gb ram, 160 hdd, home premium os.

Estetik ve fiyat olarak bir markayı beğen ve al derim.
Teknosa'da 1 ay kadar önce, ACER vardı, fiyat 485 TL'ydi.
Benim ihtiyacım olsa, bu ürünü kaçırmazdım.

Bütçe sınırı yoksa, 11" ve ay 12" gerçek notebook almanı tavsiye ederim.
Ancak sadece internet ve müzik dinleyeceksen bu cihazda, al bi tanesini, dert etme sonrasını.
teşekkür ederim açıklayıcı bilgilendirme için dediğin gibi müzik için,toyotaclubtr'ye girmek için ve film filan izlemek amaçlı kullanılacak genelde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2010, 23:34:11 »
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2010, 23:34:23 »
sanırım genel düşünce biraz daha sık dişini notbook al kafan rahat olsun yönünde.notbooklarda şarj süreleri ortalama ne durumlarda benim için şarj olayıda biraz önemli çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 03, 2010, 23:36:16 »
sanırım genel düşünce biraz daha sık dişini notbook al kafan rahat olsun yönünde.notbooklarda şarj süreleri ortalama ne durumlarda benim için şarj olayıda biraz önemli çünkü

Diş sıkma süresini biraz daha uzatıp yedek batarya alırsan netbook kadar olur yoksa yarısı kadar 4 saat civarı genel ortalama ama batarya ve cihaza göre değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 03, 2010, 23:37:13 »
geçen ay kampanya vardı. 555 e şunu almıştım. Şimdi de hemen hemen aynı fiyat.
Memnun kaldım.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031165&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2011&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#
teşekkür ederim Murat daha yeniymiş deminki lg yorumu biraz kafamı kurcaladı bakalım bende araştıracam biraz umarım sende sorun çıkmaz güle güle kullanman dilekleriyle