Gönderen Konu: 2011 model aracını teslim alanlar  (Okunma sayısı 52178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 model aracını teslim alanlar
« Yanıtla #180 : Ağustos 11, 2010, 16:39:34 »
Evet araba 2000 devirde 100 km rahat görüyo. Ayrıca elimden geldiği kadar dikkat ediyorum vede motor freni yanı yavaşlamak için vites ufaltarak gerçekleştiriyorum alişması için bunuda yaparken 3000 deviri gecirmiyorum. Dediginiz gibi aynı sabit hızdada gitmemeye çalişiyorum. Ama birtanedaha dikkatimi ceken olayvar araba mesala ışıklarda duruken beklerken devir saati bagzen 700 ile 900 arasında kendiliğinden gelgitler yapıyor bunuda motorun tağze olmasına bağlıyorum. Sizdede oldumu bu durum dikkatinizi çektimi böylebirşey?

Arkadaşlar seni üzmek istemiyorlar sanırım, sen de onlarda geçer geçer diyorsunuz, ama ya geçmezse...

Bana kalırsa sen hemen doooğru servise git, sanırım motor rolanti ayarında bir sorun var, veya  kötü yakıt almış olabilirsin, ama her koşulda git ayarlattır, zaten yeni araba garanti kapsamında, ihmal etme, sonra ciddi sorunlar çıkabilir git yaptırt, servisten kaynaklanan bir hataysa fırçanı atmayıda ihmal etme, şu sıralar yoğun teslimat olduğu için baştan savma ayar yapmış olabilirler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ağustos 11, 2010, 16:39:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #181 : Ağustos 12, 2010, 09:54:21 »
hayırlı olsun hikmetcan... gözükmüyordun, ne zaman aldın?
teşekkür ederim muhammet abi :) valla uzun süre foruma girmedim bi ara da ufak bi sorun yaşadaım burayla ilgili ama sağolsunlar hallettik :) şimdi de arada bi giriyorum arabayı alalı 2-3 hafta oldu
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #182 : Ağustos 12, 2010, 09:56:00 »
Vayy hıkmetcan hayırlı olsun kardeşim foto bekliyoruz en acılınden :)
eyvallah kardeşim sağolasın :) modifiye işleriyle uğraşıyorum 1-2 haftadır bitmek üzere bitince foto ları koymayı düşünüyorum zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 12, 2010, 11:03:37 »
teşekkür ederim muhammet abi :) valla uzun süre foruma girmedim bi ara da ufak bi sorun yaşadaım burayla ilgili ama sağolsunlar hallettik :) şimdi de arada bi giriyorum arabayı alalı 2-3 hafta oldu

biz aracı daha görmedik...:))))  formula pistinde ıslanmak mı istiyorsun... sen iste biz ıslayalım seni :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #184 : Ağustos 12, 2010, 11:11:00 »
biz aracı daha görmedik...:))))  formula pistinde ıslanmak mı istiyorsun... sen iste biz ıslayalım seni :))))
abi ıslaya ıslaya zatüre olacam :D :P aldığımdan beri herkes ıslatıyor bizi :D 1 ay sora geliyoruz istanbula orda görüşürüz en yakın zamanda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #185 : Ağustos 12, 2010, 21:10:29 »
eyvallah kardeşim sağolasın :) modifiye işleriyle uğraşıyorum 1-2 haftadır bitmek üzere bitince foto ları koymayı düşünüyorum zaten :)

koy yanı zahmet olmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Ağustos 12, 2010, 21:51:26 »
Bu arada seyhat halindeyken orta dikiz aynasının titrediğini gördüm. Motorun daha yeni olmasındanmıdır acaba bilemiyorum ama titreşim açısından. Bu durumla karşilaşan arkadaşlar varmı? Gerci bu durum sürekli deyil belii zamanlarda yani beli devir aralığında oluyor herhalde.

Evet Hakan Bey.. Aynı titreme bende de vardı aldığımda.. 6 güne geçti alalı, biraz azalma var.. Yine de 1000 km bakımı için servise gittiğimde baktıracağım..

Arkadaşlar bir de şu var bende; emniyet kemerinin hiza ayarının yapıldığı sol üst (başımın yanı) tarafta bir ince tınkırtı geliyor kulağıma, çok küçük bir çan gibi.. (Arka park sensörünün hoparlörün oradan sanki).. Sizlerde de varmı .... 2011 Auris 1,4D
kurt ile kuzu güden yolcu ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #187 : Ağustos 13, 2010, 12:52:42 »
Arkadaşlar,
Hani opellerde-vw'lerde gizli menüler vardır, "şu tuşla beraber şuna da iki saniye basın ve obaaa, yol bilgisayarında dijital hızınızı görün" tarzı, corollalarda da var mıdır böyle gizli menüler? kullanıcı kitabında yazmayan...
2011 Corolla Elegant VSC+Xenon Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Ağustos 13, 2010, 19:55:28 »
Evet Hakan Bey.. Aynı titreme bende de vardı aldığımda.. 6 güne geçti alalı, biraz azalma var.. Yine de 1000 km bakımı için servise gittiğimde baktıracağım..

Arkadaşlar bir de şu var bende; emniyet kemerinin hiza ayarının yapıldığı sol üst (başımın yanı) tarafta bir ince tınkırtı geliyor kulağıma, çok küçük bir çan gibi.. (Arka park sensörünün hoparlörün oradan sanki).. Sizlerde de varmı .... 2011 Auris 1,4D

aynı sorun bende de var ben 1000 km bakımında unuttum 10000 bakımında söyleyeceğim.rahatsız edıyor.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #189 : Ağustos 13, 2010, 21:10:44 »

Cevabınız için teşekkürler. Bende ilerleyen zamanda gececegini düşünüyorum bu orta dikizdeki titremenin. 1000 bakımında bende sorcam bu tıtremeyı.
 Ayrıca araba sabahları ilk kalkıştan yaklaşık 1 dakıka sonra yaklasık sanırım  bır metal esnemesı olurgıbı tık yada buna benzer bır ses gelıyor sankı bırşey devreye gırıyor, sızınde dıkatınızı cektımı böyle bir ses. Yada ben çok dınlıyorum arabayı herhalde :)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Ağustos 13, 2010, 21:17:04 »
Aynen aynen doğru sölüyorsunuz sanki vites atışında bi ses geliyor ilk kalktığı zaman birde o emniyet kemerinin ordan arada sırada gelen bi tıkırtı problem aradığımız icin daha cok ses duyucaz ama 1000 bakımında hepsini sölemem gerek sağ arka taraftanda dur kalkta bi ses geliyor onuda söleyeceğim ama ben tamirhanelerle icli dışlı oldugum icin pek bi problem oldugunu sanmıyorum yan yana birbirine alışmaya çalışan 2 yeni forvet gibi şu anda arabalarımız parçalar yerine oturuyor aksam yeni yürüyor 1000 bakımı bunun icin var.. :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 14, 2010, 01:25:36 »
Arkadaşlar emniyet kemerleri stabilize yollarda maşallah iyi ses yapıyor.servise sordum normal dediler herkeste aynı şikayet var dediler.Araçta ses gelen tek yer orası şimdilik ve gerçekten rahatsız edici araya bişeyler sıkıştırmak lazım.Hiçbir şekilde kesemedim o sesi.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #192 : Ağustos 14, 2010, 20:49:28 »
1000 km bakımında neler yapıldıgına dayır bılgısı olan varmı ayrıca bu bakım ucretlimi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #193 : Ağustos 14, 2010, 22:11:46 »
1000 km bakımında neler yapıldıgına dayır bılgısı olan varmı ayrıca bu bakım ucretlimi acaba ?

tam olarak ne yapyolar gdnce öğrencem bende ama tek bildğim ücretsiz olması
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #194 : Ağustos 15, 2010, 00:27:04 »
Emniyet kemerlerinin neresi ses yapıyor? tokaları mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #195 : Ağustos 15, 2010, 00:34:41 »
Rüzgar sesi konusunda düşünceleriniz nedir ey makyajlı corolla sahipleri. Ben biraz rahatsız oldum, benzinli makyaksız corollada çok yüksek km/h hızda bile duymadığım rüzgar sesini şimdiki aracımda 120-çok yüksek km/h civarında duymaya başlıyorum.

Forumda başka yerlerde de okumuştum bunu ama pek ihtimal vermemiştim. Sizin izlenimleriniz nedir.

Yönetim Edit: Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bizi aldatan,bizden değildir.
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Ağustos 15, 2010, 11:48:41 »
2011 Yenilenen Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra'mı 04.08.2010 tarihinde aldım.Ancak ruhsata 1.4 D-4D Comfort olarak işlenmiş.Canım sıkıldı.Faturasını ve bandrolünüde alamadım.Daha sonra vereceklermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #197 : Ağustos 15, 2010, 12:29:28 »
Rüzgar sesi konusunda düşünceleriniz nedir ey makyajlı corolla sahipleri. Ben biraz rahatsız oldum, benzinli makyaksız corollada 160km/h hızda bile duymadığım rüzgar sesini şimdiki aracımda 120-140km/h civarında duymaya başlıyorum.

Forumda başka yerlerde de okumuştum bunu ama pek ihtimal vermemiştim. Sizin izlenimleriniz nedir.
Vala arkadaşım ben daha 100 km gecemedim malum rodaj muhabbeti. Ama bu hızlarda ruzgar sesi pek duymadım 100 km de.İlerleyen zamanlarda hızımı artırdıgımda bende bu rüzgar sesini dinleyecegim bakalım ozaman sana net cevap vere bılırım. Bu arada sizin arabanızda ilk kalkıltan sonra 2 vitese atmaya hazırlanırken arabadan bır metal sesı gelıyor sankı bır metal esnemesigibi tık veya buna benzer ses gelıyor sızde boyle bırşey duydunuzmu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #198 : Ağustos 15, 2010, 15:33:41 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corolla-d4d-rolantide-calisirken-motordan-gelen-ince-bi-tikirti-sesi-ancak-kaput/

bunu bir incele istersen, 2 farklı sesten bahsediliyor burada sanırım. Bu ABS rölesinin devreye girme sesini, araç ilk çalıştırıp kalkarken ben de duyuyorum. Ama daha sonra durup tekrar kalkarken böyle bir ses gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #199 : Ağustos 15, 2010, 18:34:27 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corolla-d4d-rolantide-calisirken-motordan-gelen-ince-bi-tikirti-sesi-ancak-kaput/

bunu bir incele istersen, 2 farklı sesten bahsediliyor burada sanırım. Bu ABS rölesinin devreye girme sesini, araç ilk çalıştırıp kalkarken ben de duyuyorum. Ama daha sonra durup tekrar kalkarken böyle bir ses gelmiyor.
Aynen dediğiniz gibi ilk çalıştırmadan sonra ses geliyor sonrasında dur kalklarda ses gelmıyor bendede. Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.