Gönderen Konu: Debriyaj Baskı Balatası  (Okunma sayısı 9171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Debriyaj Baskı Balatası
« : Temmuz 29, 2010, 22:26:09 »
Şehir merkezinden 70km uzaklıkta dağın başında evin önünde araç 3 gün boyunca hiç çalışmadı yetmedi birde yıkadım ve hiç hareket ettirmedim 2 gün boyunca sonra aracı ağaçların altına gölgeye çekim dedim..Çalıştırıdm kalkerken küt diye ses geldi frenlerden indim baktım paslanıp yapışmış galiba dedim ondandır dedim ve öyleydi büyük ihtimalde...Yarım debriyajda ara gazı vere vere 10 metre falan gittim 2 saniyelik sürede bir koku geldiki felaket yanık kokusu...Hemen durdum frenlere baktım kokladım tık yok motoru bir açtım açmaz olaydım bir koku varki sormayın hemen stop ettim aracı ve koku baya geçmedi aradan birgün geçti ustasını arayıp sorduk test ettirdi bir tur atın dedi bakın koku gelcekmi dedi yaptık geldi ama ilk günkü kadar ağır değildi...Araç vites değişiyordu yürüyordu problem yok gibiydi..ve Tam 400 kmlik şehirler arası yol geldik 70kmde dağ yolu :D hiçbirşey yok gibi ama usta baskı balatası değişecek orjinalini ben bulurm işçilik dahil 400tl dedi..Araç sürekli koku yapar baskı balatası yanmış götürür bir miktar fakat fazla götürmez dedi ama ne koku ne güç kaybı hiçbirşey yok şu anda :D sizlerin görüşü nelerdir

Toyota Club Türkiye

Debriyaj Baskı Balatası
« : Temmuz 29, 2010, 22:26:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj Baskı Balatası
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2010, 22:40:19 »
Arda kardeşim evet bence de sorun debriyajda her ne kadar normale dönmüş olsa da bence yetkili servise göstererek en azından tam arıza tespiti yaptırmanızı tavsiye ederim.sıcak hava şartlarından debriyaj baskısını pedal belki ilk hamlede çekemedi sonra normale döndü fakat o arada baskılarınız ayırmadığı için yükte kalarak ses ve koku oluştu.Masraf için acele etmeyin bence.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2010, 23:19:40 »
yokuş yukarı çıkarken deneyin bi isterseniz. dik bi yokuşta 60-70 km hızda en yüksek vitese takın ve gaza sonuna kadar basın devir saatiyle hız saati orantısız hareket ediyorsa debriyaj baskı balatasındandır.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2010, 23:28:47 »
Seçkin güç kaybı hissetmedim henüz...Ercan abi kokunun yeri tam o vites değişiminde oynayan 2 tane başlık varya motorun sağ alt tarafında orda baskı balatası varmış işte çift ordan geliyordu koku ama şimdi gelmez oldu ama plazaya bakıma gideceği zaman baktırrız artık çünkü 2.400 km dir usta yüzü görmedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2010, 23:49:35 »
Bence de debriyaj balatasını değiştirmede acele etmeyin, servise gösterin ve gerekli derlerse değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2010, 10:57:22 »
ben yeni değiştirdim, aracım 2000 corolla 1,4 vvt-i aracım 86,000 de, aisin balata aldım 180 tl, 180 lira da işçilik. aracın çekişi iyice arttı, sürüş kalitesi arttı. tavsiyem değiştirmeniz yönünde.
corolla 1.4 terra vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2010, 11:07:54 »
ben yeni değiştirdim, aracım 2000 corolla 1,4 vvt-i aracım 86,000 de, aisin balata aldım 180 tl, 180 lira da işçilik. aracın çekişi iyice arttı, sürüş kalitesi arttı. tavsiyem değiştirmeniz yönünde.

Maşallah abicim araban az km'li ve çok uygun değiştirmişsin bizimde gidiyo bakalım ama ne kadar gidicek orası şüpheli :D kmni kıskandım şimdi :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2010, 20:32:33 »
Bende 1 ay önce bir corolla terra aldım 99 model. araçtan memnunum fakat aldığımdan beri baskı balatadan rampada kalkışlarda rahatsız edici bir sütünme sesi geliyor serviste daha önce çalışmış bir ustadan öğrendiğime göre bu modellerin fabrikasyon hatasıymış ve daha önce garantiden aynı hata için debriyaj seti değiştirenler olmuş. araç şu an 11 yaşında fabrikasyon hatası olduğu için garantiden debriyaj setini değiştirebilir miyim diye merak ediyorum. bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum teşekkürler.
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2010, 21:07:02 »
Faruk abim yeni konuda açsan daha güzel olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2010, 21:12:46 »
Bende 1 ay önce bir corolla terra aldım 99 model. araçtan memnunum fakat aldığımdan beri baskı balatadan rampada kalkışlarda rahatsız edici bir sütünme sesi geliyor serviste daha önce çalışmış bir ustadan öğrendiğime göre bu modellerin fabrikasyon hatasıymış ve daha önce garantiden aynı hata için debriyaj seti değiştirenler olmuş. araç şu an 11 yaşında fabrikasyon hatası olduğu için garantiden debriyaj setini değiştirebilir miyim diye merak ediyorum. bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum teşekkürler.

11 yaşındaki arabanın garantisimi kalır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2010, 21:13:41 »
:D Taylan abime +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2010, 00:14:35 »
Kalmaz bende biliyorum fakat sonuçta fabrikasyon hatasıdır ve üstündeki set hiç değişmemiş, ilginize teşekkürler
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2010, 19:19:12 »
Kalmaz bende biliyorum fakat sonuçta fabrikasyon hatasıdır ve üstündeki set hiç değişmemiş, ilginize teşekkürler

11 yıl içinde fabrikasyon hatalı araçları belli bir süre zarfında gelip değiştirin diyorlar o aralıkta değişmesse süresi bitiyor aynen yeni toyotalardak i gaz sorunu gibi...Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ağustos 01, 2010, 20:19:11 »
Baskı balata sımdılık sorun cıkartmıyor olabılır ama cok gecmeden aynı sorunları ttekrar gorursunuz buyuk ıhtımalle
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 02, 2010, 00:24:46 »
Arda bey saygılar bizden teşekkür ederim bittiği yere kadar kullanalım bizde ses için masrafa gerek yok diye düşünüyorum.
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 02, 2010, 21:22:16 »
Baskı balata sımdılık sorun cıkartmıyor olabılır ama cok gecmeden aynı sorunları ttekrar gorursunuz buyuk ıhtımalle

Bir haftadır konyada geziyoruz hiçbir koku problem yok gibi :)..

Arda bey saygılar bizden teşekkür ederim bittiği yere kadar kullanalım bizde ses için masrafa gerek yok diye düşünüyorum.

Faruk abim hayırlı yolculuklar umarım yarı yolda bırakmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2010, 08:34:34 »

Faruk abim hayırlı yolculuklar umarım yarı yolda bırakmaz :)

İnşaallah güç kaybı yok kavrama iyi dedi usta, 3 viteste el freni çekiliyken kalkış yapmaya çalıştığında stop ediyorsa kavramada sorun yoktur dedi.
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2010, 08:44:26 »
debriyaj olayı öyle basieindirgencek bir olay degildir nitekim.insanı hiç olmadık yerde yolda bırakır ama arkadaşımızın anlattıgı olayda ben sorun arz edecek birşey göremedim yazık dünyanın parası birde arabanın her yeri sökülecek bence gerenk yok .kardeş dik bir rampada dur tak birinci vitese  bas gaza araba gaza yüklendikçe hızlanıyorsa sıkıntı yok ama gaza yüklendikçe boş boş bagırıyor gitmiyor veya kaçırmalar oluyorsa arabayı silkeler veya vuruntu gibi olur bilki o baskı balata sana hayır etmez degişmesi lazım bu anlattıgıma göre kendii testini kendin yapabilirsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 05, 2010, 17:14:29 »
Yücel abi araçta güç kaybı yok işte kafam karıştı...Usta dediki yanmış bir müddet idare eder güç kaybı olur falan ama aciliyeti yok dedi...Sizin baskı balatası az yanmış dedi yoksa kalkışlar falan zor olurdu dedi vites geçişi falan ama araç canavar gibi halen ve bidahada koku yapmadı konyada 10 gündür geziyoruz tık yok :D bide bi yokuşta 5 e atıp gaza abanacağım bakalım devirle hız nasıl bir orantı gösterecek sonra Yücel abi senin tekniği denedim köyde gayet tıkıt tıkır işledi araç canavar gibi parçalıyo :D..viteste el freni ile kalkmayı deniyelim bakalım nolacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ağustos 05, 2010, 21:33:57 »
daha yenı bızım arkadasın aracını degıstırdık. Problem cıktı devır saatı ılk basta artıyor ve sonrasında orantısız(gaza baglı olarak) dusuyor. Ve arac teklıyordu.(hanı 10 km hızla 3.vıteste kalkmaya calısırsın arac tekler ya) ustaya gıttık degısmesı gerek dedı.

1 ay bu sekılde araca bındık,bır muddet ıcınde kestı cunku sorunu.yok mok derken tekrar cıktı sorun. pasa pasa degıstırdık bızde. Baskı balata ıle bırlıkte debrıyaj hıdrolıgınımı ne onu da degıstırdık. bıze servıste 900'e mal oldu ama servıs taktıgı herparca ıcın ayrı ıscılık alıyor yaklasık 400u ıscılıktı(ama garantılı dıye oraya gıttık)

Sızınkınde umarım sorun cıkartmaz ama bır kere baskı balata sorun hıssettırdımı yemıs demektır artık

5.vıteste eger arac gaz almıyorsa da sorun var demektır. bu sekılde de deneyebılırsınız
2005 Megane II 1.5 Dci