Gönderen Konu: Debriyaj Baskı Balatası  (Okunma sayısı 9125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj Baskı Balatası
« Yanıtla #20 : Ağustos 07, 2010, 01:35:08 »
arda  senin probleminin aynısını 4 aydır bende yaşıyorum. baskı balata dedi usta     (özel servis).ama aceminin biri kullanmassa sorun cıkmaz dediler. iki kez 600 km civarında uzun yola cıktım yani 1000 km dir sorun cıkarmadı kalkışlarda sekiyor arada, yukarda kavrıyor ama alıştım boş bi zamnımda değiştirmeyi düşünüyorum.  benim kannatim araba giderki hey gider.. araba avensis cmfrt 1,6 aisin set 230tl - valeo st 140 tl dediler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 07, 2010, 01:35:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #21 : Ağustos 07, 2010, 15:49:22 »
Merhaba, biraz geç bir cevap olabilir ama elimden geldiğince başımdan geçen debriyaj ilgili olayları anlatayım.
İlk kalkış anlarında araba silkeleme, titreme yapıyordu. Az gaz veriyorum diyordum kendi kendime. Birde arabanın motoru 1.3 yetmiyor herhalde diyordum. Meğer debriyaj bitiyormuş.
Amortisör değişimine özel servise götürdüğümde debriyajında değişme vaktinin geldiğini söylediler. Araç o zaman 137 bin Km idi. Ben inat ettim ama aklımın kenarında hep vardı değişim. Ve değişimden sonra gördüm ki meğer ben fazla yakıt tüketiyormuşum. Şu anda yakıt tüketimim %5 ile %10 arası azaldı. Vites değiştirdikten sonra araba o kadar güzel hızlanıyordu ki şaşırdım. Titremeden eser kalmamıştı.
Debriyaj kokusunun nedeni o yıkamadan sonra yaptığınız YARIM DEBRİYAJ + ARA GAZI olayıdır bence. Yarım debriyaj da sürekli o koku gelir ne kadar süre ile gaza bastığınıza bağlı. Bende bazen yokuşta kaldığımda kalkmak için yarım debriyaj yaparım ve bir süre sonra o acı kokuyu alırım. Yapılmaması gereken bir şey ama zorda kalınca yapıyoruz işte. Bir kere düz yolda yarım debriyaj ile gazlayınca debriyaj ısındı. Daha sonra 5. viteste gaza asılınca devir saati deli gibi sona yaslandı ama araba hiç bir yere gitmiyordu. Keyfince hızlanıyordu. Bu durum bir kaç dakika sürdü. Debriyaj soğuduktan sonra ivmelenmesi normale döndü.
Tavsiyem. Arabanızı gözlemleyin. Anormal hareketleri varsa dikkat edin. Kilometresine bağlı olarak 80.000'den sonra debriyaj değiştirme bütçesi hazırlamaya başlayın. Ve Bütçeyi Orjinal servise göre hazırlayın bence. Ama bütçe sizin tabii ki. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2010, 18:16:02 »
arda  senin probleminin aynısını 4 aydır bende yaşıyorum. baskı balata dedi usta     (özel servis).ama aceminin biri kullanmassa sorun cıkmaz dediler. iki kez 600 km civarında uzun yola cıktım yani 1000 km dir sorun cıkarmadı kalkışlarda sekiyor arada, yukarda kavrıyor ama alıştım boş bi zamnımda değiştirmeyi düşünüyorum.  benim kannatim araba giderki hey gider.. araba avensis cmfrt 1,6 aisin set 230tl - valeo st 140 tl dediler

He demekki babam acemi değilmiş öğrenmiş 25 yılda araba kullanmayı :D 500km andırın konya arası 70km rıfatiye yaylası maraş arası dağ yolu 2.ve 1.vites full :D konya içindede rahat bi 200km :D problem yok kalkışta yok ne titreme ne güç kaybı nede yukarda kavrama 3viteste el freni ile denedim stop etti problem yok yokuşta 5.vitese takıp gaza abandık devirle gayet orantılı bir yok izledi :) baskı balatası takımını işçilik dahil orjinalini almanyadan made in alaman :D işçilik dahil 400tl pazarlıksız tabi ama değişmicez gittiği yere kadar :D