Gönderen Konu: Arkadaşlar acil yardımmm (uzun yola çıkacağım gösterge panelim yok)  (Okunma sayısı 8313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bizim 2002 civic es7'de bir süredir gösterge paneli bazen çalışmıyordu ve sonra tekrar çalışmaya başlıyordu.Bu sorun tamamında oluyordu.Bütün ışıklar duruyordu.Şu an aracımın gösterge paneli tamamı ile çalışmamaya başladı.Bir kaç tane elektrikçiye gittim bütün bağlantılar sigortalar kontrol edildi ve çözüm bulunamadı.Yarın acilen Bursa yoluna çıkmam lazım ve göstergelerimin çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum....Var mı bir fikri olan
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar acill
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben göstergesiz baya bir yol gittim gerçekten zor oluyor, ama şu an için elinizde fazlada bir seçenek var gibi durmuyor, göstergeyi kısa sürede bulmanız mümkün değil. göstergeyi söküp kontrol ettilermi sorununuz temssızlık sorunu gibi duruyor, soketlerden kaynaklanması çok muhtemel, nasıl söküldüğünü biliyorsanız söküp bir soketleri kontrol edin derim, el beceriniz varsa komple göstergeyi sökebilirsiniz ve soketlerin bağlantı noktalarındaki lehimleri kontrol edebilirsiniz. Göstergenin tamamı mı çalışmıyor yoksa ışıkları mı? Gösterge panalinde sigorta varmıydı tam hatırlamıyorum ama sanki panalin üstünde bir yerlerde bir sigorda var gibiydi, yola gidin gelin eğer nasıl söküldüğünü bilmek isterseni tarif ederim. Muhtemelen araçlarımızın göstergeleri aynı benimki 2001 vtec ls...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
sizin arabanızda göstergelerde ne sorun oldu?Birde detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Benim göstergelerimde bir sorun yoktu, benimki içini led ile aydınlatma merakından kaynaklandı. Gösterge panelini tamaem söktüm içindeki her yeri açtım, led yerleştirdim ama aydınlatmanın dağılımını ve ibrelerin mavi ışıkta kendini göstermemesinden dolayı hepsini geri söküp orjinal haline getirdim. Gösterge panelini çıkarmak çok zor değil ama biraz el becerisi ve dikkat istiyor o kadar.  Gösterge panellerimiz aynı ise isterseniz nasıl sökebileceğinizi tarif edeyim. Ama ana devrelerin olduğu yere ulaşması biraz sıkıntılı. Şöyleki ibreleride sökmeniz gerekiyor ana devrelere ulaşabilmek için ve ibreleri ayarlı olarak geri takması oldukça zorluyor sıfır hisazında taksanız bile ibreleri kontakı bir açtığınızda devir 3000 hız 40 veya depo ve hararet değerlerinde abuk subuk değerler görebiliyorsunuz. Onları ayarlayabileceğinize ve uzun süre aracın başında uğraşmayı gözünüz kesiyorsa bu işe kalkışın. Soketlere ulaşmak ise kolay. Göstergelerin üstünde iki vida var önce onları sökün. Sonrasında düz ağız bir tornavida ile nazikce alt kısımdan deri ile plastiğin birleştiği noktadan girerek sağlı sollu iki kenara yaklaşık 5 cm mesafede olan tırnakları kurtarıp çerçeveyi çıkartın. Ama oldukça narin ve dikkatli davranın ki kaç yıllık tırnaklar elinizde kalmasın. Çerçeveyi çıkardığınızda soketleri görürsünüz zaten... Göstergeye üst tarafından takılmış iki soket var. Eğer göstergeyi komple yerinden çıkarmak isterseniz oradada 3 tane vidalık işiniz var sadece. sonrasında soketleride çıkarım gösterge panelini komple dışarı alabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
Gösterebildiğin  heryere göster atakan,ne olur ne olmaz böyle yola çıkılmaz.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Yola çıkamadım zaten.Ama bu gün göstergeler çalıştı  :blink: .Yinede elektrikçi iyi bir ustam vardı onun yanına tekrar götürdüm.Arabanın neredeyse bütün elektrik tesisatı sigortaların hepsi kokpitin altı sökülerek bakıldı.Göstergeleri çıkarttı tamamen.Adamda şaşırdı.Arabanın her şeyi yerli yerinde daha kimse ellememiş cam gibi dedi.en son göstergeleri eline aldı Alper abi bilirsin sen.Çıkarması kolay çünkü sadece iki tane soket var arkada.Fakat göstergenin arkası tamamı ile çiplerle dolu.Usta orada 500 yakın çipin olduğunu söyledi.%80 sorunun burada olduğunu bununda servisteki aletlere göstergeyi sokarak anlanacağını söyledi.Şuan uzun yola çıkabilirim tesisatta bir sorun yok.Gösterge panelinde arıza.Şu an çalışıyor fakat büyük ihtimal yine gidecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön sol far yıkamamı da birileri yürütmüş  >:(  Serviste sordum 70 lira dedi  :wacko:  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Geçmiş olsun.
 Yola sen çıkmıyorsun değil mi Atakan?
 Eğer aynı göstergeye sahip bir yakınını bulursan onun göstergesini deneyebilirsin, eğer arada gidip geliyorsa ya kablolarda ya da Alper'in de söylediği gibi lehimlerde bir problem vardır. Dikkatli bir şekilde kontrol etmek lazım bence. Sırf gösterge ışıkları mı gidiyor, ibrelerde devre dışı kalıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Gösterge paneline servisin pek birşey yapabileceğini zannetmiyorum. Çünkü orası tamamen elektronik. Böyle bir çalışıp bir çalışmama olaylarına genelde kondansatörler neden olur. İşallah kondansatördür diyorum çünkü en kolay bulunabilecek ve değişebilecek parça onlar. diğerlerine dokunması oldukça zordur. Bir diğer ihtimal ise diyot diyorum... İşinin erbabı bir elektronikçi servisten daha iyi anlar bence probleminden. Babamın önceki 90 model toyotasında kapıları otomatik kitleyen sistem bozulmuştu, tamirciler elektrikçiler birşey çıkaramadı ve komple şu kutu değişmesi lazım diye bir parça gösterdiler. Parçacılara sordum getirtmemiz lazım 120 lira filan olur dedi. Bir cesaret o kutuyu söktüm ve içine baktım bikaç röle ve diyottan ibaret bir devre ve diyotlardan ikisi çatlamış yarılmış. Gittim iki diyot lehimlettim 2 liraya ve sorun tamamen çözüldü...
Ama işte dediğim gibi ana devreye ulaşmada ibre ayarı tutturmak gibi bir problem var. Benzin ve devir(arabanın normal hararetteki ) seviyesini önceden işaretle. Araba çalışırken ibreleri hizalaman gerekebilir ben son çare olarak öyle yapmıştım. İbreleri ne kadar bastırdığın bile fark ediyor, çok basarsan sürtüp dönmüyor takılıyor, az bastırırsan kayıyor yanlış değer gösteriyor. Narin ve sabırlı olmak lazım vede motor ısınıp normal sıcaklığında olduğuna emin olduğunda hararet ibresini tak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
bence hiç bulaşma, çok allengirli işler, sağlam bi elektrikçi bul yada servise git

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
ya biz baktık abi tamamen.sistemde hiç bir sorun yok tıkır tıkır her şey.Şu an sorun direk panelde görünüyor.Arkasında yüzlerce çip var.Usta bunun ancak servisteki aletlerle bakılabileceğini paneldede fazla sorun olmayacağını söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
bence hiç bulaşma, çok allengirli işler, sağlam bi elektrikçi bul yada servise git
Allengirli işlerden korksaydık,Honda almazdık
Honda sağolsun japondur sağlamdır diyoruz ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
  Geçmiş olsun.
 Yola sen çıkmıyorsun değil mi Atakan?
 Eğer aynı göstergeye sahip bir yakınını bulursan onun göstergesini deneyebilirsin, eğer arada gidip geliyorsa ya kablolarda ya da Alper'in de söylediği gibi lehimlerde bir problem vardır. Dikkatli bir şekilde kontrol etmek lazım bence. Sırf gösterge ışıkları mı gidiyor, ibrelerde devre dışı kalıyor mu?
Abi göstergelerde sorunlu oluyordu.Işıklar çalışıyor fakat hararet,benzin,devir,hız göstestergelerinde hiç bir hareket yok.Hemde hiç yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
olay elektronik gibi gözüküyor sadece devir ve hız çalışmasa tel kopmuş derdik ama zannedersem bahsettiğin çiplerden birinin kafası iyi ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Panelin sökülüp kontrol edildikten sonra tekrardan aynı sorunu yaptı mı? Çünkü soketlerdeki basit bir temassızlıktan kaynaklanıyorduysa sorun ortadan kalkmış olabilir. Onun haricinde göstegelerde toplam km yi gösteren yerde bir problem var mı peki? Şu anda panalin iç yapısını net hatırrlamıorum ama öyle çok karmaşık çipli bir sistem değildi hatırladığım kadarıyla. Sorun hala devam ediyorsa işinin ehli bir elektronikçi çözecektir kanaatindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Yolda ustaya giderken göstergeler düzeldi.Soketler kontrol edildi ve hala düzgünce çalışıyordu.Soketler bir kaç defa takılıp çıkartıldı ama göstergeler çalışıyordu.Eve geldim göstergeler çalışıyordu.Yani en son çalışıyordu.Korkum servise gidince bana çıkacak fatura???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Tekrar sorun çıkarana kadar bence bırak öyle kalsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
abi bu iş belli olmaz her an uzun yola çıkabilirim.