0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Paylaşım için teşekkürler . MMT şanzıman ve kalkıştaki turbo boşluğu birleşince araç rapmada yığılıyor . Bu da MMT nin artılarının yanında eksisi . Benim manuel dizel corollamı otopark çıkışında kaldırmak için el freni kullanmam şart olduğu gibi balata kokusu da fazla çıkıyor .
Ben birşey sormak istiyorum bendede 2010 yaris var terra dizel. Siz 1 depo ile 1060 km gittim demişsiniz ben en fazla şehirler arası 850 yi gördüm ben 2000 devirde gittim ama aracım daha 3000 km de. Sizin aracınız 3000 yada 4000 deyken uzun yolda yine 1060 km yapıyormuydu acaba?.
Bunlara ek olarak, soğukken de nazlanması cabası. 1.6d-4d şart.
Biraz zaman ve km sonra düşecektir.
bnde 1.4 d4-4 m/m sanzuman kullanıyorum kalkısta ve yokuslarda cok zorluk cekıyorum kendıme gore bazı stıller gelıstırdım gercı ya araba bostayken gaza asılıp bır anda e ye cekıyorumyada daha az olan yokuslarda el frenı ıle kalkıyorum. Bu arada allah kımseye kışın aurısle otoparktan cıkmayı nasıp etmesın. bu arada yakıtla ılgılı olarakda basarak (160_180 arası) bir depo ıle 650 km yı gecemedım .ve arkadaslar 40000 km bakımına gıreceksenız yanınıza yuklu mıktarda para almayı unutmayın (yaklasık 600 tl)
Umutcan tam olarak ne demek istedi anlayamadım ama bende dediklerinden bişe çıkarttım belki de soracağım sorunun aynısını sormuştur bende sorayım. M/M vites aracı vitese attığınız zaman yokuşta geri geri kaçıyor mu yoksa olduğu yerde kalıp gaz vermenizi mi bekliyor trptronik ya da tam otomatik farketmez her ikisi içinde geçerli. (Hiç otomatik kullanmadım da) ?? ??
Oğuz Bey arabanın kaydırıp kaydırmadığını sormuyorum araba zaten yokuşta kaydırıyor bu kesin birşey.Ben yokuşlarda el freni yerine manuel e getirerek kaydırmanın önüne geçiliyor mu(ayrıca el frensiz kalkış yapılıyor mu) diye sormuştum.Umarım anlaşılır olmuştur..Saygılar..
selam arkadaslar bildiğim kadarıyla olanları size aktarıyım.tam otomatik şanzımanlı araba geriye kesinlikle kacmaz sebebi araba ayagınızı frenden cektıkten sonra ileri gitmek istiycektir.m/m şanzımanlı araba ne kadar otomatik olarak görünsede aslında otomatik gorunumlu bı manuel şanzımandır. yani yokuşta ayagınızı gazdan cektıkten sonra araba sizin yerinize otomatık olarak debriyaja basıcaktır. tabı bu esnada da araba haliyle geri kacıcaktır. yani siz gaza basmadıgınız surece araba yokusta gerıye dogru kacar.