0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ya şöyle söliyim hayatım boyunca bicok araba degıstırdım. ama genelde manuel araba kullandım ama bu sefer m/m şanzıman bi auris siparişi verdım. ama daha once arkadaslarımda da oldugu ıcın bıcok kez test etme fırsatım oldu benım hosuma gıttı ama senın hosuna gıdermı bılmıyorum. eger aracından performans beklıyosan m/m sanzıman sana ıstedıgını vermıycektır. ama yok ben artık konfor ve rahatlık aynı zamanda debriyaj derdinden kurtulmak ıstıyorum dıyosan ozaman a/t veya m/m sanzıman almalısın.yıllardır manuel kullanan bırı olarak o tadı vermesede m/m sanzıman hosuma gıttı benım.bıran once arabam gelsede kullanmaya baslasam dıye heveslenıyorum
bilen biri yanıtlasa iyi olacak galiba
selam arkadaşım ben tam otomatik opel kullandım şimdi de d-4d mm kullanmaya çalışıyorum. tam otomatikte vites geçişlerinde hiç boşluk yok senin verdiğin gaza göre hangi vetes uygunsa ona geçiyor ve hissetmiyorsun, yokuşta durdun vitesi d ye alıyorsun araba milim geri kaçmıyor düzde d ye alırsan araba 5 km hızla yavaş yavaş gidiyor. Gelelim MM ye... vites geçişlerinde boşluklar var ve vites geçişinin tam otomatik gibi bir mantığı yok ayarlandığı devire gelince düz yokuş dinlemiyor vitesi değiştiriyor ve yığılıp kalıyor. yokuşta durdun arabayı ister E ye al ister düz vitese M ye al araba geri kaçıyor, yoğun trafikte sinir bozucu bir şey.ben henüz 900 km yaptım alışamadım ama alışmak zorundayım başka çarem yok. diyelim ki araba 4. viteste devir 1900 de biraz bastın hızlanmak için araba aynı viteste hızlanmaya çalışıyor önce baygın sonra açılıyor. tam otomatikte olay şöyle: hızlanmak için gaz vedin eger devir düşükse arabayı hiç bayıltmıyor vitesi düşürüyor fırlıyor ve sonra vitesi yükseltiyor uçuyor... o kadar. MM ile yokuşta kalkıyorsun 2500 devir olunca 2. vitese geçiyor, gecikmeden dolayı devir 1100 e düşüyor araba yığılıror biraz açılır gibi olurken devir 2000 olunca 3. vitese geçiyor yine bayılıyor. tam otomatik olsa yokuş çıktığın için 3000 devirde 2 ye geçer 3000 devirde 3 e geçer adı üstünde otomatik.ama düz yolda ise 2200 devirde vites yükseltir yokuş aşağı ise 1700 devirde vites yükseltir. otomatik ayarlıyor. MM de yokuş aşağı olsada 2500 de 2 ye geçiyor yokuş yukarı olsada
Hımmm çok güzel aydınlatmışsınız nuri bey. Çok sağolun eğer dediğiniz gibiyse sevmedim ben vazgeçtim manuele devam
Aynen katılıyorum.Düz vites ayrı bir olay.Zevk meselesi
merhaba arkadaslar toyota aurıs dizel otomatik vites aracı yenı aldım acaba bır depo benzınle sehır ıcı kac kılometre yapabılırım deneyen varmı
otomatik veya tiptronik bütün vitesler geri kaçırır. kaçırmaz diyenler eğimi az olan yokuştan bahsediyorlar. dik yokuşlarda otomatik vites boşta duran araba gibi geri kacar.
sadece denedim ondan söylüyorum. ben corolla mmt aldığımda arkadaşımda aynı gün civic otomatik aldı. oda sizler gibi aracın kaçırmayacağını iddia etti. aldım yanıma ve hemen evin yanındaki yokuşa sürdüm. tahmin edeceğiniz gibi civic ( en çok tercih edilen otomatik araçtır asnırım) mmtden çokta farksız olarak geriye doğru kaçmaya başladı.tek fark mmtde gaza basarak yokuşta yarım kavramayla kolay kolay durmaz ama otomatik bir araç gaza basarak en dik yokuşta bile durur. hill holder olmayan bir araçta yokuş kalkış desteği aramak gereksiz.