Gönderen Konu: 2.O D4 Motora Lpg Monte Edilmesi Hakkında  (Okunma sayısı 17248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • tüm forum üyelerine selamlar...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
2.O D4 Motora Lpg Monte Edilmesi Hakkında
« : Temmuz 17, 2010, 19:49:38 »
Değerli  Toyota 2.0 D4 Avensis Araç Sahiplerinin Dikkatine !...
Daha Önce Bilgilendirmek İsterdik Fakat Özel Sebeblerden Ve Yoğun İş Trağinden Dolayı D4 Leri Pek Vakit Ayıramadık Şimdi Sizlerleyiz....
Toyoto 2.0 D4 Motora Lpg Sistemi Uygulayan Tek Firma Biziz; ************* Firmasıdır.Şimdiye Kadar Yaklaşık 8 Aydan Buyana   2.0 D4 Motora Lpg Sistemi (11 Adet) Bağlanmıştır .Şimdiye Kadar Takılan Araçlardan Bir Sorun Olmamıştır.
Sistem  Tek Nokta Enjeksiyonlu Mantığığı İle Çalışıp Devir 3000 Rpm Gaz Verince Geçer.Diğer Sıralı Sistemlere Göre Benzin Tüketimi Çok Daha Azdır
2.0 D4 Motora Neden Lpg Sistemi Monte Edilemiyor: Çünkü 2.0 D4 Motora Sahip Araçların Beyni İle Takılmak İsten Lpg Kitinin Beyni Arasında Uyuşmazlık Vardır  Pekiii Biz Ne Yaptık...Aracın Beyni İle Takılmak İstenen Lpg Kitinin Beyni Arasına Perde Koyarak Bu Uyuşmazlığı Çözdük. Yani Kısaca Araç Lpg İle Çalışırken D4 Lpg Beyni Benzinde Çalıştığını Zannediyor Ve Sistem Tıkır Tıkır İşliyor Ve Performans. Sağlıyor Zaten Tüm Lpg Sistemleri Mantığı Budur Arabanın Kendi Beynini (Ecu)Kandırma  Değil Midir ?
( Bunun Dünyada Örneği Güney Doğu Asya Ülkerindeki Ticari Taksilerde Vardır)

Toyota Club Türkiye

2.O D4 Motora Lpg Monte Edilmesi Hakkında
« : Temmuz 17, 2010, 19:49:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2.O D4 MOTORA LPG MONTE EDİLMESİ HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2010, 18:47:51 »
 Erkan Bey,
 Öncelikle forumumuza hoş geldiniz, ancak forumumuza kaydolurken okumuş olduğunuz Forum Kuralları'ndan bazılarını unuttuğunuzu varsayarak tekrar hatırlatmak isterim.
 Öncelikle yeni üyelerimizin ilk mesajlarını Tanışma bölümüne açtıkları başlık altında tanıtmaları gerekir. Sizi de bu kapsam da Tanışma bölümüne davet ediyorum.
 Ayrıca ikinci ve bizim için ciddi önemli kurallardan olan büyük harf kullanımı sanal ortamlarda bağırmak anlamına geldiğinden gerekmedikçe büyük harf kullanmak yasaktır. Bu kapsamda da yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesindeki "Düzelt" sekmesini tıklayarak küçük harflere çevirmenizi rica edeceğim.

AYRICA İZİNSİZ REKLAM YAPMANIN DA YASAK OLDUĞU KURALINI DA HATIRLATIR, BU SEBEPLE MESAJINIZI EDİTLEDİĞİMİ BELİRTMEK İSTERİM.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2010, 19:07:57 »
 Değerli arkadaşlar,
 Öncelikle Bölüm Yöneticisi olduğum için Erkan Bey'e Forum Kuralları'nı hatırlattım. Gerekli düzeltmeleri yaptım.
 Ancak konunun uzmanı ünvanımla da Erkan Bey'in yukarıda yazdıklarının tek bir cümlesine katılmadığımı belirtmek isterim.
 2.0 Avensis'lere, yani direkt enjeksiyonlu motorlara lpg uygulamasının takılamamasının sebebi Erkan Bey'in bahsettiği gibi Motor ECU'su(beyni) kesinlikle değildir. Hatta hiç ama hiç alakası yoktur. Kaldı ki zaten eğer olay Motor ECU'su üzerinde bitseydi çoktan bu sorun çözülürdü. Artık lise öğrencileri bile Chip uygulamarı yapıyor. Bu işlem kesinlikle çok kısa zamanda çözülürdü.
 Bu araçlara lpg takılamama sebebi sadece enjektörlerin motor üzerinde silindire direkt olarak yakıt enjekte etmesidir. Bu durumda subapların ve pistonun açısı tamamen yakıtın direkt olarak enjekte olmasına uygundur.

Lpg enjektörünün de silindire direkt yakıt püskürtebilmesi için ancak silindir kapağına her lpg enjektörü için birer tane daha yuva açılmalı ve enjektör yerleştirilmelidir. Bu işlemin de yapılması anlatılamayacak kadar zor bir süreçtir. Ayrıca biz ne olsa takarız 1500-2000 TL'ye uçağa bile takarız diyenlere kesinlikle inanmayın. Bu işi gerçekten yapılmak istense maliyeti en uygun 5000 TL'ye mal olur.

Sonuç olarak ne yukarıda Erkan Bey'in ne de bir başkasının bu araçlarla ilgili lpg takarız sözlerine inanmayın. Lpg elbette takılır ancak kesinlikle verim alamazsınız. Normal motorlarda sıralı sistemler %98'e kadar performans verirken, bu araçlara lpg takılırsa performans en az %50'lere kadar düşer ki bu da taktıran vatandaşa kabus olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2010, 19:39:28 »
bakın konu hakkında fazla önyargılı davranıyorsun daha önce belirtildiği gibi 11 araca bağlanmıştır.demek sizin yanıldığınız konular var.ben fazla mekanizma hakkında bilgiye sahip değilim.kardeşim sahip zaten o takıyor ama gördüm,bilgi aldım.arabasına taktıranlar memnun 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2010, 19:47:35 »
 Erkan Bey,
 Konunun polemiğe dönüşmesi hoş olmaz. O yüzden karşılıklı yazışmak istemiyorum. Gerekli bilgileri toplayıp bizleri ikna edebiliyorsanız buyrun burada paylaşın.
 Ancak ben bahsettiklerinizin mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. O yüzden lütfen sadece eğer elinizde varsa teknik dökümanlarla açıklama yapınız.

Ayrıca büyük harflerle ilgili düzeltme yapmanızı tekrar hatırlatıp gereğini rica ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2.O D4 Motora Lpg Monte Edilmesi Hakkında
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2010, 13:50:37 »
Bakın kaan bey uslubunuz hiç şık değil . Siz beni insanları kandırdığımdan söz ediyorsunuz yani sahtekar demeye getiriyorsunuz  bende kendimi ifade etmeye çalışıyorum .sonra siz bana polemik yapmayalım hoş olmaz diyorsunuz ..
   Hem ben yüzlerce 2,0 d4 motora sahip olan sayın toyota sahiplerine yardımcı olmak istedim.forum konularından bir taneside 2,0 d4 motora lpg monte edilmesi konusu bu konuda onlarca mesaj var hepside daha önce 2.0 d4 motora lpg monte edilmiş bazı kişilerin direkt beyanı veya dolaylı yoldan duyulmuş yorumlarını içeriyordu.herkes izmirdeki ustadan bahsediyordu .bende bu usta benim biraderim olması nedeniyle duyduklarınız ve okuduklarınızın daha verimli olması bağlamında yazıyım ,yardımcı olayım istedim hepsi budur .zaten kısa zaman içersinde resimli tekik bilgiyi sunmaya çalışacağım saygılatımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2010, 16:08:06 »
yardımcı olayım istedim hepsi budur .zaten kısa zaman içersinde resimli tekik bilgiyi sunmaya çalışacağım saygılatımla
Buyrun bekliyoruz...

Ayrıca sahtekar yada benzeri bir şey söylemek istesem direk söylerdim, kaldı ki bu forumda sahtekarlık yapanların yeri yoktur. Bu yüzden lutfen kesinlikle bu şekilde bir yakıştırma yapmayınız kendinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2010, 00:14:57 »
Kaan Bey, peki Erkan beyin 11 adet araca bu sistemi uygulamaları ve sorun olmaması 8 aydır sizce bir anlam ifade etiyor mu? Tabi denilenleri doğru olarak kabul edersek. Yıllardır bu işi yapan bir firma herhalde 200-300 lira kar etmek için insanları kandırıp böyle bir sorumluluk altına girmez. Zaten en fazla kaç tane avensis müşterisi olup da kazanç sağlayabilir ki. Bana biraz önyargılısnız gibi geldi. Gelişen teknoloji ve insan zekası nelere çözüm bulmuyor ki buna bulunmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2010, 08:32:32 »
 Soner Bey,
 Sanırım avukatsınız. Bu halde iyi bilmelisiniz ki nihai karara varılması için deliller gerekir.
 Ben de Erkan Bey'den bu konuda bizi ikna edebilmesi için teknik belge ve dökümanlar varsa paylaşmasını talep ettim.
 Elbette ki değişen teknoloji bir çok imkansız denilen şeyleri yapılabilir hale getiriyor. Benim de iddiam bu olay normal şartlarda imkansız. Eğer imkanı varsa burada paylaşılsın, bizlerde ibret alalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2010, 08:44:28 »
Yaa bi dakka; benim iyicene kafam karıştı: D4 dizel olmuyormu? Dizel motora LPG uygulaması nasıl ve niye yapılır? Lütfen biri beni bilgilendirebilirmi?
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2010, 08:54:41 »
 Ahmet Bey,
 D4 motorlar direkt enjeksiyonlu benzinli motorlardır.
 Sizin bahsettiğiniz dizel motorlara verilen isim D4D'dir. Yani direkt enjeksiyonlu dizel motor.
 Bu arada herkes bilir ki Türkiye'de şu anda en iyi lpg markası BRC'dir. BRC distribütörü 2A Mühendisliğin forum sitesinde bakın ne buldum?

http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php/avensis-d4-lpg-3587/index.html?s=af437327c06f3097ade45ea12e07c847&

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2010, 08:56:19 »
benim mesajdan anladığım kadarıyla mikserli sistem kullanıyorlar. 3000 devirde geçen yarı sıralı denen sistem galiba. bu sistem için güney afrikaya gitmeye gerek yok, türkiyede enjektörsüz arabaların tamamında, enjektörlü arabaların bir kısmında var bu sistem. patlamasıyla(motorda meydana gelen küçük patlamalar) ve performans düşümüyle meşhur bir sistem, sıralı olmadığı için her silindire enjektör takma ve delik açma derdi yok.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2010, 08:57:19 »
 Gene aklımda sonradan gelen bir şeyi söyleyeyim. Bu araçlara ancak klasik sistem(gaz kelebek boğazından enjekte edilen tip) lpg kiti takılabilir. Sıralı sistem normal şartlarda kesinlikle takılamaz. Sonradan aaa biz taktık diye çıkmasın kimse, o motora sıralı sistem takamadıktan sonra...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2010, 09:02:31 »
tamam işte kaan kardeşim, adamın dediği de bu zaten, klasik sistem lpg kiti takıyorlar araca, motor suyu ısısıyla lpg ye geçen sıralı sistemler var ama; 3000 devirde geçen sıralı sistem varmı ki piyasada...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2010, 09:07:06 »
 Offf offff, yurdum insanı... O tank gibi araba mikserli sistemle nasıl yerinden kalkar abiiii???
 Valla şimdi üzüldüm o aracına bu sistemi taktıran 11 vatandaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2010, 09:09:13 »
Ahmet Bey,
 D4 motorlar direkt enjeksiyonlu benzinli motorlardır.
 Sizin bahsettiğiniz dizel motorlara verilen isim D4D'dir. Yani direkt enjeksiyonlu dizel motor.
 Bu arada herkes bilir ki Türkiye'de şu anda en iyi lpg markası BRC'dir. BRC distribütörü 2A Mühendisliğin forum sitesinde bakın ne buldum?

http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php/avensis-d4-lpg-3587/index.html?s=af437327c06f3097ade45ea12e07c847&

Bilgi için teşekkürler Kaan Bey. Ben de yeni teknoloji icad etmişler diye heveslenmiştim ne güzel. :-(
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2010, 16:23:46 »
Bilgi için teşekkürler Kaan Bey. Ben de yeni teknoloji icad etmişler diye heveslenmiştim ne güzel. :-(

:( yurdum taksicileri 1980 lerde buldu bu teknolojiyi, taaa güney afrikayı karıştırmış adam. kaliteyi her zaman dışarılarda ve uzaklarda arıyoruz. çok iyi hatırlıyorum 1992 de amcamın sw renosunda arkada 12kg mutfak tüpüyle gezerdik. anlaşılan teknoloji(!) bizi 18 yıl geriden takip ediyor. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2010, 20:17:54 »
:( yurdum taksicileri 1980 lerde buldu bu teknolojiyi, taaa güney afrikayı karıştırmış adam. kaliteyi her zaman dışarılarda ve uzaklarda arıyoruz. çok iyi hatırlıyorum 1992 de amcamın sw renosunda arkada 12kg mutfak tüpüyle gezerdik. anlaşılan teknoloji(!) bizi 18 yıl geriden takip ediyor. :D
Murat Hocam;

Ahmet Bey D4 ile D4D motorlar arasındaki farkı öğrenince, yani lpg'nin dizellere takılamadığını öğrenince hevesi kursağında kalmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2010, 13:50:09 »
Soner Bey, son mesajınızı silmek durumunda kaldım. Kaan yöneticimizin sadece teşbih amacıyla size nezaket kuralları çerçevesinde "avukat" şeklinde ince bir nitelendirmede bulunmasının, size o şekilde bir cevap yazma hakkı vermediğini düşünüyorum. Sizin de aynı incelik ve nezakette bir cevap yazmış olmanızı dilerdim. Beni anlayışla karşılayacağınız umuyor, paylaşımlarınızın bugüne kadar süregelen çizginizde ve foumun tüm bölümlerinde devam etmesini diliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2010, 22:56:49 »
Kaan Bey, peki Erkan beyin 11 adet araca bu sistemi uygulamaları ve sorun olmaması 8 aydır sizce bir anlam ifade etiyor mu? Tabi denilenleri doğru olarak kabul edersek. Yıllardır bu işi yapan bir firma herhalde 200-300 lira kar etmek için insanları kandırıp böyle bir sorumluluk altına girmez. Zaten en fazla kaç tane avensis müşterisi olup da kazanç sağlayabilir ki. Bana biraz önyargılısnız gibi geldi. Gelişen teknoloji ve insan zekası nelere çözüm bulmuyor ki buna bulunmasın.

soner bey, sizin polemiğe sebep mesajınız yukarıda, bir kez daha okudum şimdi.

burada bir kandırma elbette söz konusu, adam çıkmış, 20 senelik klasik sistemi, yepyeni bir icat yapmış gibi kakalamış 11 garibana, uyuşmazlık beyinden kaynaklanıyor diye maval okuyor bir de, bu motorun direk enjeksiyonlu olduğunu ve bu yüzden lpg takılamadığını eğer gerçekten lpg'ci ise çok iyi biliyordur zaten.

Allah bilir 500 liralık klasik sistemi ne faiş fiyatlara sattı o gariplere. taaa güney afrikalı taksicileri karıştırıyor, başka türlü de kandıramaz zaten.

ben bu durumu tamamen önyargısız okuduğum ilk seferde anladım. adam 3000 devirde geçiyor lpg ye diyor.

motorlardan, mekanikten ve lpg sisteminden hiç anlamadığınız gün gibi ortada. anlayan insanları da önyargılı olmakla suçluyorsunuz.

ha birde, profilinizi zamanında eksiksiz doldursaydınız bu yaş polemiği de yaşanmazdı...