Gönderen Konu: EMANETİN CANI CEBİNDE OLUR  (Okunma sayısı 7196 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • SEVMEK SEVİLMEK YÜCELİKTİR, ya SEVMEMEK NİCELİKTİR
    • HOCAOĞLU ANAHTAR İMMOBİLİZER-KUMANDA
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
EMANETİN CANI CEBİNDE OLUR
« : Temmuz 16, 2010, 13:13:28 »
Evet atalarımız doğru söylemiş.Nar çiçeğimi emnet verdim canı cebinden düştü.Emanete hıyanet derlerya,işte böyle birşeymiş demekki.Emaneti insan canı gibi kollamalıdır.Maalesef bizde tutum arabayı alana kadar.Aldın mı arabayı gevur malı gibi kullanılır ve sonuç böyle vahim olur.
  Ben hayatım boyunca yapmadığım hatayı yaptım.Benim bir huyum vardır,ne alırım ,nede veririm.Ama haytımın yanlışını yaptım bir kez emenet araba verdim.Arabam bir daha geri gelmedi.
 Amasyada kaza yaptılar ve arabam pert oldu.
Arbamı böyle görünce çocuk gibi ağlamıştım.Tabiiki kaza yeni değil arkadaşlar Ekim 2009 da olmuştu.

İşte Nar Çiçeğimin Son Hali

View My Video

Toyota Club Türkiye

EMANETİN CANI CEBİNDE OLUR
« : Temmuz 16, 2010, 13:13:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: EMANETİN CANI CEBİNDE OLUR
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2010, 13:27:41 »

ALLAH sabır versin abi sana ne diyeyim :(
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2010, 13:35:10 »
Üzülme Muhittin kardeş, cana geleceğine mala gelsin, allahtan o sırada kullanan sen değildin bunada şükür,
araba dediğin gene alınır sonuçta, cana zeval gelmesin; büyük geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2010, 13:40:02 »
inşallah içindekilere bişey olmamıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2010, 13:44:16 »
Geçmiş olsun abi cidden emanete hıyanet buna denir açıkçası olmaz böyle yapılırmı yav :/ ama allahtan sana birşey olmamış bunada şükür ;) :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2010, 13:47:04 »
muhyiddin abi geçmiş olsun.çok büyük bi kaza yaa.umarım içindekilere bişey olmamıştır.ama senin için çok zor olsa gerek. neyse artık olay geçmiş bitmiş.sıkma canını artık...ALLAH bi daha böyle bi kaza göstermesin inşallah...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2010, 13:59:27 »
Herkese teşekkür edyorum.Allah razı olsun.Maalesef 1 ölü,4 ü ağır,7 yaralı oldu kazada.
 Evet şükür ki buna.Büyük allahım bana bir tane daha verdi.Oldukça sıkıntı çektim ama sonuç olarak kul başına gelene katlanmak zorunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2010, 14:13:37 »
nasıl olmuş bu kaza, biyerden mi uçmuşlar, yoksa arkadan büyük bir araba mı vurmuş. araç gerçekten tanınmayacak halde. geçmiş olsun demekten başka bişey gelmiyor elden. kasko falan yokmuydu, o ölen ve yaralanan kişilerin size yakınlığını bilemiyorum, elbette acısı büyüktür ama bunun yanında maddi bi yükümlülük geldi mi size?

aracı verirken 2 kere falan düşünmemek lazım, hiç vermeyeceksin, kıramayacağın çok yakın hissettiğin insanlarsa işi gücü bırak götür istediği yere, el elin eşeğine malesef türkü çağırarak biniyor. yanlış anlamayın muhyiddin bey, burada sözüm size değil, sadece fikrimi yazayım dedim...

tekrar geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2010, 14:15:43 »
aracı verirken 2 kere falan düşünmemek lazım, hiç vermeyeceksin, kıramayacağın çok yakın hissettiğin insanlarsa işi gücü bırak götür istediği yere, el elin eşeğine malesef türkü çağırarak biniyor. yanlış anlamayın muhyiddin bey, burada sözüm size değil, sadece fikrimi yazayım dedim...

tekrar geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin...

+1 :alkis:
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2010, 14:21:44 »
Evet atalarımız doğru söylemiş.Nar çiçeğimi emnet verdim canı cebinden düştü.Emanete hıyanet derlerya,işte böyle birşeymiş demekki.Emaneti insan canı gibi kollamalıdır.Maalesef bizde tutum arabayı alana kadar.Aldın mı arabayı gevur malı gibi kullanılır ve sonuç böyle vahim olur.
  Ben hayatım boyunca yapmadığım hatayı yaptım.Benim bir huyum vardır,ne alırım ,nede veririm.Ama haytımın yanlışını yaptım bir kez emenet araba verdim.Arabam bir daha geri gelmedi.
 Amasyada kaza yaptılar ve arabam pert oldu.
Arbamı böyle görünce çocuk gibi ağlamıştım.Tabiiki kaza yeni değil arkadaşlar Ekim 2009 da olmuştu.

İşte Nar Çiçeğimin Son Hali

View My Video
ya abi benim içime kurt düşürdün şimdi bende arabamı sevdiğim bir arkadaşımın yeğeninin düğünü vardı onun için benden istedi insan arabadan kıymetlidir benim yanımda düşünerek diye verdim  ama mal canın yongasıdır demiş atalarımız ben hemen aradım araca ihtiyacım var dedim akşama gelecekmiş bakalım ama tam 3 gündür ayrıyım aracımdan hiç düşünmedim şimdi akşam olmaz artık ama şu var olacağın önüne geçemezsin olmuş artık bi kere cana bişey olmasın.size ve arkadaşınıza geçmiş olsun.selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2010, 14:25:21 »
Tekrardan geçmiş olsun. Malesef emanetin canı burnunda olur derler ya bunun için demekki.

Yalnız şu var araba başka bir şeye benzemez. Kesinlikle kimseye vermem arabayı gideceği yere ben götüreyim ama yine de vermem.
Çok yakınım emanet verdiği arabanın sürücüsü kawza yapmış ve kazadan kurtulmuştu ama çarptığı kurtulamadı ve kazadan sonra üstüne bile almadı arabayı alan ve bütün yük yakınıma kaldı kurtulana kadar ne haller çekti ve o dönemin parasıyla 6000 tl verdi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2010, 14:37:12 »
abi mesele "senden kıymetlimi" "canın sağolsun yav" "köpeğin olsun" gibi sözler değil aslolan tek birşey var
"EMANETİN CANI BURNUNDADIR" bunu bilir bunu söylerim,bu herkes için geçerli...
abi cok büyük geçmiş olsun Allah tekrarını vermesin
CANIN SAĞOLSUN BE...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2010, 14:38:34 »
Arkadaşlar atalarımız boşuna at ,avrat ve silah emanet edilmez dememiş.
Bundan önceki aracım olan C4 'ümü samimi arkadaşıma emanet ettim.Arada bir gelir aracı isterdi ve kullanırdı.Son seferinde arabanın sağ iki kapısını duvara sürttü ve getirdi.Arka kapının sacı değişti.Ön kapı boyandı.Getirdi ,özür diledi.Önemli değil dedim ve kaskodan yaptırdım.
Bir zaman sonra aracım bozuldu ve satmak zorunda kaldım.Bu arabayı alana kadar da 4 ay arabasız kaldım.Bu geçen zaman süresince sadece 1 kez o arkadaşımdan arabasını istedim.(kızımı bir yerden almam gerekiyordu,keyfi değil).Cevap olarak 'araba şu an babamda dedi'.2 dakika sonra defalarca arabayı benden aldığı aklına gelmiş olacak ki,telefon açıp araba geldi dedi.
Bu yaklaşımdan sonra ne kimseye arabamı veririm (defalarca verdim,çarpıldı ve ben araba istediğimde yarım gönüllü verildi),ne de alırım.

Arabam yok ise taksi var.O da yok ise dolmuş,o da yok ise otobüs.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2010, 14:44:08 »
Boşuna dememişler evsahibinin 1 kiracının bin evi var diye.
Bütün taksiler, dolmuşlar elimizin altında.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2010, 14:48:21 »
Boşuna dememişler evsahibinin 1 kiracının bin evi var diye.
Bütün taksiler, dolmuşlar elimizin altında.

Ben şuna takılıyorum aslında.Vermemek değil,emanet istemek en ayıp şey.İstemeye utnmayana vermeyip utanmak  lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2010, 14:53:35 »
büyük geçmişolsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2010, 15:02:56 »

Ben şuna takılıyorum aslında.Vermemek değil,emanet istemek en ayıp şey.İstemeye utnmayana vermeyip utanmak  lazım.

+1 vripte kötü olacağına vermeyip kötü ol daha iyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2010, 16:43:43 »

+1 vripte kötü olacağına vermeyip kötü ol daha iyi...
aynen katılıyorum.

bir de şöyle bişey var, bu olayda yine adam arabaya ne yaptıysa açık açık meydanda, bir de kaza yapmayıp, örneğin hararet yaptırarak veya ne biliyim motora falan yanlış kullanımdan dolayı zarar vererek hiçbirşey olmamış gibi atıp gider adam. arkadan gelen cezalarda cabası...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2010, 16:52:23 »
ya abi benim içime kurt düşürdün şimdi bende arabamı sevdiğim bir arkadaşımın yeğeninin düğünü vardı onun için benden istedi insan arabadan kıymetlidir benim yanımda düşünerek diye verdim  ama mal canın yongasıdır demiş atalarımız ben hemen aradım araca ihtiyacım var dedim akşama gelecekmiş bakalım ama tam 3 gündür ayrıyım aracımdan hiç düşünmedim şimdi akşam olmaz artık ama şu var olacağın önüne geçemezsin olmuş artık bi kere cana bişey olmasın.size ve arkadaşınıza geçmiş olsun.selamlar
yahu  sen ne yaptın Suphi, Ben arabama adam bile bindirmiyorum, sen emanet veriyorsun, sakın bi daha kimseye verme, allah korusun , bak muhiddinin b aşıma gelene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2010, 16:55:33 »
ya abi benim içime kurt düşürdün şimdi bende arabamı sevdiğim bir arkadaşımın yeğeninin düğünü vardı onun için benden istedi insan arabadan kıymetlidir benim yanımda düşünerek diye verdim  ama mal canın yongasıdır demiş atalarımız ben hemen aradım araca ihtiyacım var dedim akşama gelecekmiş bakalım ama tam 3 gündür ayrıyım aracımdan hiç düşünmedim şimdi akşam olmaz artık ama şu var olacağın önüne geçemezsin olmuş artık bi kere cana bişey olmasın.size ve arkadaşınıza geçmiş olsun.selamlar

3 gün abi nedemek babam verse 3 gün kapının önünde araba olmıcak ben çıldırırım kafayı yerim babam sakindir yine ama ben kafayı yerim evin içinde araba gelene kadar volta atarım salonda gece kabusum olur yapma aman diyim bu olaydan sonra bende açıkçası vermem yani büyük konuşmak olmasında vermem.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)