Gönderen Konu: Viteste iken geri kaçma  (Okunma sayısı 16446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Viteste iken geri kaçma
« : Temmuz 15, 2010, 00:03:34 »
Arkadaşlar merhabalar.

Bu akşam yeğenimin söylemesiyle ben de farkettim.  ARabasını 1.vitese takıp rampada el frenini çekmezse (araba çalışmazken) araba geri geri gidiyor.
Baskı balata bitmek üzere demişti bana ben de bu akşam benim arabada denedim aynısını benim corolla da yaptı. Ben baskı balatayı yeni değiştirmiştim. 25 bin km falan oldu ben değiştireli.
Bu bir sorun mudur acaba arkadaşlar.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Viteste iken geri kaçma
« : Temmuz 15, 2010, 00:03:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Viteste iken geri kaçma
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2010, 18:47:57 »
sorun oldugunu sanmıyorum. Benim aracta da aynı sorun vardı. Hatta balata degişti bu yuzden yine aynı.sanırım aracın agırlıgından ve sanzıman oranlarından dolayı vites tutamıyor aracı.Zaten 25 binde balata bitmez. Aracın kac model oldugunu belirtmemıssınız ama sorun oldugunu dusunmuyorum.Aynı seyi geri viteste de yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2010, 23:08:09 »
benim araç 99 corolla yeğeniminki 2004 avensis 1.6.  Teşekkür ederim bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2010, 23:46:17 »
bu durum belli sartlarda olabilir bence hazim. Araci paqkta iken vitesde birakmak yardimci bir uygulamadir, aslolan her zaman el frenidir. Hatta gerekli ise lastigin altina tas koymaktan cekinmemek gerekir. Zaten rampada parkta direksiyonda yola dogru cevrili olmamalidir. Kaldirima cevrilmelidir ancak lastikler kaldirim ile temas etmemelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2010, 00:21:24 »
Bu bir Sorun bizde hiç öle bisey olmuyor
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2010, 10:27:25 »
rampanın dikliğine, hangi vitese taktığınıza ve motordaki kompresyona göre araç rampada kaçabilir. aracın ağırlığının tekerlere uyguladığı çevirme gücü, şanzumandaki dişli oranları kadar güçlenip motora yansır, bu güç motor kompresyonundan daha güçlü olursa doğal olarak motoru çevirir ve araba hareket eder. 1. vites yerine geri vitese takarsanız arabanın hareketi yavaşlayacaktır veya duracaktır...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2010, 11:18:41 »
Bu bir Sorun bizde hiç öle bisey olmuyor
motorda sorun olmasada bu durum diger sartlar uygun oldugunda her aracta olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2010, 12:02:40 »
rampanın dikliğine, hangi vitese taktığınıza ve motordaki kompresyona göre araç rampada kaçabilir. aracın ağırlığının tekerlere uyguladığı çevirme gücü, şanzumandaki dişli oranları kadar güçlenip motora yansır, bu güç motor kompresyonundan daha güçlü olursa doğal olarak motoru çevirir ve araba hareket eder. 1. vites yerine geri vitese takarsanız arabanın hareketi yavaşlayacaktır veya duracaktır...

İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2010, 13:34:19 »
Bizimkide kaçma yapıyor ama balata kaç kmlik bilmiyorum belki arabanın ilk balatasıda olabilir aldığımızda 100 000'di şimdi 135 000 oldu kaçması normal diye düşünüyorum eğer değiştirilirse kaçarmı kaçmazmı bilmiyorum olucaklardan haber veririm size :) :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2010, 14:35:01 »
 1 buçuk senedir yeni dikkatimi çekti. Çok da önemli değil sürekli el frenini çektiğim için. Parkettiğim yer zaten düz genelde. Sadece şaşırdım. Ben gitmez diye biliyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2010, 15:42:31 »
Eger vıtese bosluk varsa kacması normaldır ancak vıtesde bosluk yok sada aracın kacması kesınlıkle sorunun ısaretıdır....El frenı kullanılmasından yanayım ancak vıtes de aracı9 tutan unsurlardandır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2010, 16:00:56 »
Motor çalışmazken geriye kaymasından bahsediyorsunuz di mi..
Acaba debriyajdan mı gerçekten yoksa motoru da döndürerek mi kaçıyor aslında önce  onu tespit etmek lazım.
Motor da hareket ediyorsa bence iyi bişey, çünkü sürtünmenin az olduğunu gösterir. :) Aslında düz vitesli arabalara da bir park vitesi yapsalar daha rahatlatıcı olur.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2010, 16:48:52 »
arkadaslar, gorus belirtirken kesin ifadeler konusunda daha ozenli olmamiz lazim. Arac vitesde birakildiginda cekisin oldugu tekerleklere etki eden kuvvetler sanziman oranida hesaba katilarak ve motorun silindir-piston ve diger ic aksam direnclerini gecerse arac hareket edebilir. Bu da beklenen bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2010, 16:58:00 »
kuzenimin arabasını yokuşa bıraktık. 2 saat kadar sonra geldiğimizde araç ortalıkta yok 10 dk bakınmamızın sonunda 15-20 metre aşağıya kaçmış ve bi arabaya dokunarak durduğunu görmüştük. :D :D  bu toyotaların ortak sorunu. aynı sorun accent erada da var.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2010, 17:02:06 »
benim aracın debriyaj seti yeni değişti bende bi kontrol edeyim dedim baya bi dik rampada aracı 1 viteste ön taraf aşağı gelecek şekilde bırakıp tıpır tıpır yürüyor.ama hiç bir sakıncası yok gayet normal bir durum bence o rampada el freni tutması bile mucize bence,kafaya takılcak bir sorun değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2010, 17:06:34 »
Bugün bende Çatalca Adliyesine gittim.Hemen arkasında dik bir yere aracımı park ettim.El frenini çekmedim ve arabanın ileriye doğru hamle yaptığını gördüm.Geri vitesine takıp el frenini çekip aracı terk ettim.
Böyle konu başlığı açmasanız sorun varmı diye düşünmeyecektim,ama bu bölümü okuduktan sonra sorunlu mu diye düşünmeye başladım :D
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2010, 17:15:10 »
bu sorun degil zaten arkadaslar. Tekere arac agirligi ve rampa egimi paralelinde binen yukleri bir ucu silindir icinde bosta duran pistonlar ile karsiliyorsunuz. Sanziman oranlari (lastik ebat, diferansiyel ve sanziman dislileri) ve motor ic surtunme, kompresyon oraninin ustundeki kuvvetler araci hareket ettirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2010, 20:16:58 »
arabanın ileri veya geri kaçması kesinlikle debriyajla ilgili değildir,arabayı tutamayacak kadar bozuk bir debriyajla yolda gidemezsiniz.park halinde en yavaş vitese takılır,bu genelde geri vites olur.vitesi hızlı arabalarda kaçırma normaldir,mesela 1.vitesi 30 km yapan araba ile 40 km yapan araba arasında 40 yapan daha çok kaçırır çünkü motora binen çevirme gücü daha yüksektir.motor eskidikçe kompresyonu azalır ve daha rahat kaçırır.arabanız kaçırmasa bile el firenini çekmek direksiyonu çevirip kaldırıma tekerleği hafifçe yaslamak en güvenli davranıştır alışkanlık haline getirilirse başınız ağrımaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2010, 23:57:05 »
Arkadaşlar bu arada geri vitese taktım önce bi saldı araba kendisini sonra durdu. Gidecek mi diye bekledim ama gitmedi. Demekki ileri viteslerde oluyor bu durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 17, 2010, 01:59:49 »
bende çok çok dik rampada viteste bıraktım denedim tutacakmı diye. tırt dedi 3 saniye sonra yine tırt dedi anladımki kaçırıyor. Şöyle açıklayım. aracın ağırlığını motor yenemiyor o kadar dik rampada. Motordan pistonlar her tık dediğinde 1 tur dönüyor. Ben araç için sağlıklıda bulmuyorum zaten. Fabrika el freni koymuş demi :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN