Gönderen Konu: Viteste iken geri kaçma  (Okunma sayısı 16660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Viteste iken geri kaçma
« Yanıtla #20 : Temmuz 17, 2010, 02:01:13 »
arabanın ileri veya geri kaçması kesinlikle debriyajla ilgili değildir,arabayı tutamayacak kadar bozuk bir debriyajla yolda gidemezsiniz.park halinde en yavaş vitese takılır,bu genelde geri vites olur.vitesi hızlı arabalarda kaçırma normaldir,mesela 1.vitesi 30 km yapan araba ile 40 km yapan araba arasında 40 yapan daha çok kaçırır çünkü motora binen çevirme gücü daha yüksektir.motor eskidikçe kompresyonu azalır ve daha rahat kaçırır.arabanız kaçırmasa bile el firenini çekmek direksiyonu çevirip kaldırıma tekerleği hafifçe yaslamak en güvenli davranıştır alışkanlık haline getirilirse başınız ağrımaz.
çok doğru abicim. Bir rampada ben corolla ile denedim kaçırdı. Clio ile denedim ve clionun vites oranları düşük kaçırmadı :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 17, 2010, 02:01:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 17, 2010, 15:08:26 »
toyotaların ortak sorunu denmiş, toyotaların bir sorunu değil bu, hakan abinin de dediği gibi olması beklenen bir şey..sanırım daha büyük motorlu bir araç olsa kaymazdı (pistonları hareket ettirmek için daha fazla güç gerekeceğinden) dedemin novası varmış vakti zamanında, o araçta da bir keresinde viteste bırakmış yokuşta, araç belli bir süre kaymadıktan sonra kayıp elektrik direğine çarpmış
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 17, 2010, 18:51:03 »
Ben az önce denedim 1. viteste süper kaçırıyor :D geride hiç tık yok :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 18, 2010, 13:08:41 »
passatla bende denedim çok pis kaçıyo :D ama çok dik bi yokuş olmalı
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2013, 11:33:10 »
benim aracımda da bugün aynı şey oldu 1. viteste de geri viteste de oldu araç 0 km servis normaldir dedi ikna olmadım genel müdürlükten haber gelince konuyu paylaşacağın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 07, 2013, 11:57:24 »
Zaten kaçırmaması durumunda olacakları hayal bile edemiyorum. Düşünsenize otobanda gidiyorsunuz ve benziiniz bitti. Eğer kaçırmıyor olsa tekerler kilitlenir. Sadece benim düşüncem doğru mu acaba arkadaşlar.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2013, 14:54:50 »
önümde engel yokken birkeredaha denedim 2 metre sonra kavradı durdu arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 01, 2016, 00:45:56 »
Benim aracı aynı yere 3, 4 gün önce öne eğimli rampaya park ettim. Aracı R (geri) ye aldım. Eğimin tersi yöne. Soğuk nedeniyle el frenini indirdim , sabaha kadar öne kaçırmadı , durdu.
Sonra Ankara Özel Dörtnal Toyota Serviste M/M vites kalibrasyonu yapıldı. Şimdi aynı yerde, aynı konumda R (geri) de,  öne doğru canavar gibi kaciryor. Acaba kalibrosyonda mi hata oldu? El firensiz araba durmuyor. Bu neden oldu acep?

Not: vitesi eğimin tersi yönde bırakırım. Eğer öne eğim varsa geri vites,  arkaya eğim varsa 1. vites de bırakırım arabayı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 01, 2016, 09:10:07 »
Arkadaşlar bu el freni çekmeden sadece viteste ki kaçırma yolun dik ve lastiklerin temaz yüzeyinin ufak minik taş tanelerine denk gelmesinden olabilir mi. Vites te hareket mümkün ama 1. Ve geri viteste tekerlerin dönmesi için sağlam kuvvet gerekli.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 07, 2016, 21:28:00 »
yokuş aşagı iken 1 e yokuş yukarı iken geriye takın. kaçırıyor mu lütfen yazın.... tamirci böyle söylemişti ben denedim oldu. sizden de cevap alabilir miyiz doğru mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007