Gönderen Konu: Radar ve Lazer Detektoru  (Okunma sayısı 9561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Radar ve Lazer Detektoru
« : Temmuz 10, 2010, 17:23:54 »
Selamlar,

Hiz yapma gibi bir niyetim yok, kimsenin de yasal hiz sinirlarini asmasi dogru degil.
Fakat 5-10 km limit asildi diye de ceza kesilmesi dogru degil bence.

Aramizda radar ve/veya lazer detektoru kullanan var mi arkadaslar? Ise yariyor mu bunlar?
Burada bazi yerlerde bu cihazlarin kullanimi yasak, satisi serbest. 600-700 dolara kadar varan fiyatlara satiliyor.
Lazer tabancasi hedef olarak bizim bulundugumuz arabayi sectiginde uyariyormus vs vs.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Radar ve Lazer Detektoru
« : Temmuz 10, 2010, 17:23:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Radar ve Lazer Detektoru
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2010, 17:30:48 »
Selamlar,

Hiz yapma gibi bir niyetim yok, kimsenin de yasal hiz sinirlarini asmasi dogru degil.
Fakat 5-10 km limit asildi diye de ceza kesilmesi dogru degil bence.

Aramizda radar ve/veya lazer detektoru kullanan var mi arkadaslar? Ise yariyor mu bunlar?
Burada bazi yerlerde bu cihazlarin kullanimi yasak, satisi serbest. 600-700 dolara kadar varan fiyatlara satiliyor.
Lazer tabancasi hedef olarak bizim bulundugumuz arabayi sectiginde uyariyormus vs vs.
komşumun gps inde sabit radarları gösteriormuş. Almanyadan aldı. viskonsin de sabit radar varmıdır bilmiyorum. İstersen marka ve modelini öğrenebilirim.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2010, 23:15:44 »
Vedat kardes, burada bildigim kadariyla sadece polis otolarinda radar ve lazer cihazlari/tabancalari var, onlarla da ne zaman ve nerede karsilasacagimizi bir Allah biliyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2010, 14:50:49 »
Bi ara tesbit yapan teyp ler çıkmıştı ama yasaklandı herhalde.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
Radar ve Lazer Detektoru
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2010, 15:46:28 »
Arkadaşlar Ben Suan Bu Cihazı Rusyada Kullanıyorum. Sadece Cakmaklıga Takıyosunuz. Burdakı Fiyatı 50 $'dır.
Gayette Iyı Çalısıyor.Radara 200-500 metre mesafede Uyarı Verıyor..

Sunuda Soylemek Istıyorum Arkdaslar. Hız Kurallarına Uymamak Gıbı Bır Nedenden Almadık. Aldıgım Adamda Vardı. Cıkarmadı. Rusyada Turıst Yada Baska Ulke Insanı Oldugunuz Icın Zaten Kurallara Ikı Kat Daha Dıkkat Etmek Zorundasınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2010, 16:00:43 »
Arkadaşlar,

bu cihaz satılıyor ve gayet verimli çalışıyor.Ancak polisler ya ani yavaşlamadan ya da bu cihazı tespit eden başka bir cihazın varlığından ötürü özellikle durdurup göz ucuyla arabanın içini kesip radar cihazı varmı diye bakıyor.Tecrübe ile sabit.Çevirdiklerinde takım elbise torbasının içine zar zor sokup ortadan kaybetmiştik ve ceza yemedik.
Radara yaklaşırken sesli ve led ışıkları ile ikaz veriyor.Algılama mesafesi çok uzak aralıkları kapsamadığından hemen frenleyip bir yandan da cihazı ortadan kaybetmenin yoluna bakıyorsunuz (çakmaktan fişi çek,cihazı topla,arkadakilere ver ve aynı anda hızı kontrol et).
Ayrıca seyyar halde olan (hareket halinde olan) araçlarla viraj çıkışı burun buruna gelseniz kaçarınız yok.O yüzden trafik kurallarına uyalım derim :D
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 16:07:43 »
yine de olsa fena olmazmış aslında.... rusyaya giden gelen olursa sipariş edeyim bari... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2010, 16:18:32 »
eski patronumun subaru impreza sti'ına monte etmiştik biz. ön sis farının yanındaki kapağı keserek yerleştirdik oraya, aküden besleme verdik, küçük bir anahtar attık direksiyonun altına, ses çıkışını da sol kapı hoparlörüne direk lehimledik. anahtar açıksa ve radar görürse direk öttürüyordu hoparlörü. yakalanma derdi de yok, polis arasın bulsun bakalım. ama kesinlikle tavsiye etmiyorum, bu kurallar bizler için, hız kurallarına uymak en güzeli bence...

ben uyuyormuyum, ;) uymaya çalışıyorum ama şeytan dürtüyor ara sıra...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2010, 16:20:27 »
Siz çok profesyonel montaj yapmışsınız :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2010, 23:29:50 »
   Passat'ta en altaki Cobra marka olandan var.Bizden önceki sahibi takmış.Bu güne kadar kullandık mı? Elbette hayır.Zaten ön göğüsün sol tarafına sabitlenmiş.Öyle söküp saklama gibi bir olasılıkta söz konusu değil.Zaten radar'ın durduğu ya da duracağı yerler az çok bellidir.Birde radarı görüpte karşı yöndekileri uyaranlarda var.Gerek yok bu alete...
   Mercedes Travego otobüslerde radar tespit cihazı var.Radarı tespit ettiği zaman kendisi otomatik olarak fren yapıyor.Bu donanımlı model ülkede satılıyormu? Elbette hayır.
   Bu arada dün okuduğum bir haberle,otobüslerin neden benden 8 km daha hızlı gittiğini öğrenmiş oldum.Ben 88 km/h ile giderken bütün otobüsler 96 km hız ile gidiyorlar.bunun nedeni Türkiye,AB uyum yasaları doğrultusunda hız limtileri ile ilgili protokole imza atmasına rağmen bunu ülke içinde 2007'de yürürlüğe sokması gerekirken işi çoooook ağırdan alıyor.Bu otobüslerinde takografları bu portokole uygun yapıldığından dolayı diğer tokgraflı araçlardan 8 km/h daha fazla hız yapıyorlar...Hız limiti normal yolda 100 km/h olmalıymış.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2010, 01:13:45 »
Baris,Umit,Murat, tecrubelerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.Mesut, urun tavsiyesi ve linkler icin tesekkurler.
Sabit tesisat biraz zor, polis gordugu zaman hiz yapmiyor olsan da boyle bir cihazi aracta bulundurdugun icin ceza keser.
Isin garibi bunlarin satisi, ilani,reklami hepsi serbest.
Murat'in anlattigi gibi gizli bir duzenek lazim ya da direkt goze batmayan kucuk bir cihaz.600-700 dolar fiyatli olanlarin gosterge kismi bir parmak kalinliginda bile degil.Oto dergilerine ilanlarini goruyorum(Valentine ve Passport marka), kimileri de km gosterge paneline ya da lcd saat kismina monte ediyor, bakilsa bile belli olmuyor.
Ilk etapta fiyati uygun olan Mesut'un onerdigi cihazlardan baslayalim o zaman.

Neredeyse her gun gidip geldigim bir karayolu var, hiz siniri 65 mil/sa. (105,3 km./sa.), ama bu yolu surekli kullanan bir cok surucu 80-85 mil/sa. hizla seyrediyor. (130-140km./sa. civari) Gidis gelis yollari arasinda en az iki yol genisliginde bir ara bolge var ve iki yolu birbirine baglayan kisa yollar var.U donusu yapmak yasak, sadece polis otolari icin yapilmis ve adamlar onlarin birinde bekliyor.Bu hizli giden vatandaslar herhalde bu tur radar/lazer dedektorleri kullaniyorlar ki yer gelince hizlarini azaltiyorlar, bir sure takip ettikten sonra bir de bakiyorum ki ara bolgede polis arabasi bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2010, 14:35:41 »
   S4'teki uygulama süpermiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2010, 21:25:37 »
Benim GPS'de sabit kameralar ve polis bekleme noktalarını bildiriyor. Burada radar tespit edicilerin satışı da kullanımı da serbest. Kullanmadım ama kullanan arkadaşların tavsiyesi; mutlaka kaliteli birşey alınmalı; yoksa ya herşey için ötüyor ya da gerçek radar aygıtlarının önünden geçerken bile tespit edemiyor diyorlar.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2010, 02:35:51 »
Türkiyede hapi cezası var ona göre;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2010, 11:30:44 »
Yaa arkadaşlar radarların menzilinin 2-3 km olduğunu duymuştum(yanlışım varsa düzeltin),ozaman bu aletler işe yaramıyor.400-500 m yaklaşınca zaten radar girmişsin demek yavaşlasan da birşey değişmez artık.Şahsen hız sınırlarına genellikle uyuyorum ,hız yaptığım zamanda cezayı göze alıyorum ne yapalım,yüce devletimize biraz daha katkımız olsun.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2010, 11:52:10 »
Türkiyede hapi cezası var ona göre;)
   Hapis cezası para cezasına çeviriliyor sonra.Parayı ödeyemezsen hapis var....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2010, 16:41:18 »
Yaa arkadaşlar radarların menzilinin 2-3 km olduğunu duymuştum(yanlışım varsa düzeltin),ozaman bu aletler işe yaramıyor.400-500 m yaklaşınca zaten radar girmişsin demek yavaşlasan da birşey değişmez artık.Şahsen hız sınırlarına genellikle uyuyorum ,hız yaptığım zamanda cezayı göze alıyorum ne yapalım,yüce devletimize biraz daha katkımız olsun.Saygılar
Radar sisteminin çalışma prensibini kabaca özetlersek; radar sistemi bir sinyal gönderir ve bu sinyal araçlarımıza çarpıp radar sistemine geri döner. kamera görselliği sağlar. bu sinyaller milisaniyeler düzeyinde tekrarlanır ve iki sinyalin gidiş-geliş süre farkına göre aracın katettiği mesafe ve hız hesaplanır.

radarın etkin menzili 2000 metre ise bunun anlamı; sinyaller daha uzak mesafelere gider ama 2000 metreden etkin bir şekilde geri döner demektir. araçlara takılan radar tesbit cihazları bu sinyali algılamaktadır. yani radar menziline girmeden sinyalleri algılar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2010, 00:55:34 »
Arkadaşlar Mura yıldız arkadaşımızın dediği doğru ama malesef her cihazda aynı özellik yok sinyal cihaza çarptıktan sonra haber veriyo birde sinyal gönderip yoldaki silyallere çarpıp size haber veren var  onda yakalanma riskiniz yok işte bunu da bi arkadaş açıklamış işe yaraması için iyi bişi almanız gerek ayrıca tamamen tespit edilmeyen bişi olmalı ucuza 50 dolar gibi satılan çihazlar türkiyede hiç bir iş e yaramıyo türkiyede 2002 yılından beri kullanılan Ka bandı ve yüksek frekansta bir sinyal olduğından ölçün alanı çok kısa bir sinyal kullanılmakta tabi bunu tespit edebilmekte çok kısa mesafeler olmaktatır frekans ağırlığı arttıkça kapsadığı alan herzaman azalır bu cep telefonlarında da böyledir ve en iyi sonuç almanız için polisin yanında bile tespit edememiyeceği bir cihaz istiyorsanız size önerim valentine one türkiyede bulabilmem ve getire bilmek çok zor eskisi gibi olmadığını duydum ve 2002 yılında 5bin adet türkiyeye sokuldu 2. el araştıra bilir arkadaşlar ama bunları tabi benden duymadınız ben sadece geniş araştırmalar sonucu ulaştığım bilgiler. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmem ama bilgiler doğrudur. :D 400-500 dolar arası amerikada türkiyede 650 dolar 700 dolar ve 850 dolar gibi bulma şansınız var  ayrıca güncellene bilen bir cihaz cift antenli lazer desteğide var  gerçi türkiyede yok ama onda var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 27, 2010, 11:15:19 »
İsteyen olursa, parasını vermek koşuluyla bir dahaki gelişimde getirebilirim arkadaşlar.