Gönderen Konu: Radar ve Lazer Detektoru  (Okunma sayısı 9509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Radar ve Lazer Detektoru
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2010, 11:38:25 »
Şu ana kadar 2 değişik modelini gördüm, ilk modeli kuzenim uzun süreli kullandı ve ona güvenerek ilerlerken, Ankara cıvarlarında cihaz radarı çok geç tespit etmiş ve kuzen ceza yemiş. Markası da Cobra (Mesut'un uykarıda tavsiye ettiği tarzdan.)
Ben aldım bir tane yurtdışından 1 ay kadar önce, marka/model Whistler-XTR-130,
uzun yola gitti bir arkadaşıma emanet verdim denemesi için, sadece bir yerde radar gördüklerini söyledi, cihaz yakalamış ve uyarmış önceden.

Ancak;
Her iki model de, abuk subuk kısa kısa sinyaller veriyor değişik yerlerde. Mesela GSM vericilerine yaklaşırken...v.b.
Çağımızın bulunduğu frekans karmaşasında, bu tür cihazlar ne kadar sağlıklı çalışır bilemem.

Youtube'a girin bakın, bir çok video çekilmiş, genelde ABD'de, radar uyarmaya çok önceden başlıyor cihaz. Değişin marka için videolar var, ben Whistler için bakmıştım.

Ve tabii ki bunu unutmayalım, bu tarz işlerin ciddi cezaları var.

En önemlisi de, hız kurallarına uymak gerek, kendi iyiliğimiz için öncelikle.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2010, 11:38:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2010, 12:23:20 »
İsteyen olursa, parasını vermek koşuluyla bir dahaki gelişimde getirebilirim arkadaşlar.
Ahmet abi nasıl birşey getirceksin.Valla bana radar cezası yemekten bıkkınlık geldi..Yediğim cezalarda abartılı aşırı hızdan değil.2.Kademeden yazılmadı henüz ama 109 ile  çok yazıldı..Uzun yolda 90 ile gitmeniz bazen mumkün olmuyor ara ara da olsa geçiyorsunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2010, 20:27:14 »
Arkadaşlar Mura yıldız arkadaşımızın dediği doğru ama malesef her cihazda aynı özellik yok sinyal cihaza çarptıktan sonra haber veriyo birde sinyal gönderip yoldaki silyallere çarpıp size haber veren var  onda yakalanma riskiniz yok işte bunu da bi arkadaş açıklamış işe yaraması için iyi bişi almanız gerek ayrıca tamamen tespit edilmeyen bişi olmalı ucuza 50 dolar gibi satılan çihazlar türkiyede hiç bir iş e yaramıyo türkiyede 2002 yılından beri kullanılan Ka bandı ve yüksek frekansta bir sinyal olduğından ölçün alanı çok kısa bir sinyal kullanılmakta tabi bunu tespit edebilmekte çok kısa mesafeler olmaktatır frekans ağırlığı arttıkça kapsadığı alan herzaman azalır bu cep telefonlarında da böyledir ve en iyi sonuç almanız için polisin yanında bile tespit edememiyeceği bir cihaz istiyorsanız size önerim valentine one türkiyede bulabilmem ve getire bilmek çok zor eskisi gibi olmadığını duydum ve 2002 yılında 5bin adet türkiyeye sokuldu 2. el araştıra bilir arkadaşlar ama bunları tabi benden duymadınız ben sadece geniş araştırmalar sonucu ulaştığım bilgiler. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmem ama bilgiler doğrudur. :D 400-500 dolar arası amerikada türkiyede 650 dolar 700 dolar ve 850 dolar gibi bulma şansınız var  ayrıca güncellene bilen bir cihaz cift antenli lazer desteğide var  gerçi türkiyede yok ama onda var :D

:) derin araştırmışınız, yalnız form kurallarımız gereği öncelikle tanışma bölümünde kendinizi kısaca tanıtmanızı bekleriz. iyi formlar...

bu rada en güzel radar tesbit cihazı vatandaş dayanışmasıdır. tek maliyeti 3-5 selektör :) . geçen hafta sonu kiraladığım ford transit minibüsle ailemle birlikte urfa-gaziantep gezisinden dönerken, şerefli koçhisar-ankara arasında ters yöne kurulmuş radarın yanından geçtikten sonra yaklaşık 5 Km boyunca selektör yaptım, hatta bir ara abartıp sol kolumu dışarı çıkararak yukarı aşağı sallayıp yavaşla işareti yaptım. 20-30 Km sonra karşıdan gelen yurdum insanı beni aynı şekilde uyardı ve radarın kucağına düşmekten son anda kurtuldum.

not: bu arada belirteyim yaklaşık 2000 Km yol yaptık, yolun büyük çoğunluğu otobandı ve biz 110 u hiç geçmedik, insana en çok 90-95 le yediği cezalar koyuyor. (minibüsün hız sınırı 88)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 01, 2010, 16:21:42 »
Ahmet abi nasıl birşey getirceksin.Valla bana radar cezası yemekten bıkkınlık geldi..Yediğim cezalarda abartılı aşırı hızdan değil.2.Kademeden yazılmadı henüz ama 109 ile  çok yazıldı..Uzun yolda 90 ile gitmeniz bazen mumkün olmuyor ara ara da olsa geçiyorsunuz.

Dusundugum bir sey yok, Tuncay. Iki gun once TR'den dondum.Ama bir dahaki gelisimde isteyen olursa, gelmeden en az bir ay once ayarlanirsa istenen bir cok seyi getirebilirim. Valentine marka dedektor de olabilir, baska bir sey de olabilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2010, 17:15:39 »
sakın ebay dan filan getirtiyim demeyin arkadaşlar , bu cihazların ithalatı yasak , getiren ve getirten için hapis cezası var , malım gümrükte kalmış gidip aliyim demeden gelir polisler vurur kelepçeyi maazallah :)
"Bu kasa çok tuttu yeğen"