Gönderen Konu: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)  (Okunma sayısı 98356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LCD/LED TV Konusu (tercih, öneri, şikayet, vs...)
« Yanıtla #240 : Ocak 03, 2015, 15:37:55 »
Bu bütçeye Vestel den şaşma derim . Görüntü kalitesinden çok memnun kalırsın. Ayrıca şifreli kanalları kolayca açabilirsin. Diğer TV lerde bu işler çok zor oluyor.Hatta bazılarında şifre açılmıyor. Ayrıca İstanbul dışında Elektrik dalgalanmaları çok oluyor. Tv lerde elektirik arıazası çıkarıyor. Vestel bu konuda çok iyi. Samsung ve LG de ölü pixel olayı çok fazla oluyor.Çok fazla şikayet var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ocak 03, 2015, 15:37:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 03, 2015, 20:24:12 »
Aydın bey, herkes kendi tecrübeleri çerçevesinde yorum yapmış. Ben de elektronikle 27-28 yıldır ilgilenen birisi olarak bir iki tecrübemi ilave etmek istiyorum. Öncelikle her üründe olduğu gibi TV alırken de ülkemizin yayın, elektrik, uydu hizmetleri, uydu alıcısı gibi özelliklerini göz önünde bulundurmanız lazım derim. Panasonic, Sony ve Phillips markaları her ne kadar dünya markası olsalar da genel olarak Türkiye şartlarına pek uygun değildir. O yüzden bu markalardan kaçının derim. Sharp'a gelince her ne kadar panel üreticisi de olsa tv demek panel demek değildir. Sharp firmasının elektroniği cidden sıkıntılıdır. Geriye Türkiye şartlarına en uygun LG ve Samsung kalıyor. Cidden ülkemiz şartlarına göre fiyat performans açısından en uygun tv bu iki firmanın ürünlerindedir. Bir husus da plazmalar her daim diğerlerin göre en az % 15 fazla elektrik sarf eder. Ayrıca ortamı da ısıtırlar ve günümüzde pek üretimi kalmadığından arıza halinde biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Diğer önemli bir kriter de hangi yayınları izleyeceğinizdir. Karasal yayın izleyecekseniz hiç bir televizyon tat vermeyecektir. Kalıyor geriye uydu yayını. Uydu yayınlarında da tv yanında en önemli husus uydu alıcısıdır. İyi bir yayın kalitesi yakalayabilmek için kaliteli bir uydu alıcısı almalısınız.  Sonuç olarak LG veya Samsung ve iyi bir uydu alıcısı diyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ocak 04, 2015, 00:41:16 »
Şikayet sitelerine bir bak başka tv forumlarına bir bak. Mahkemelik olan çok insan var. Samsung ve LG de çok fazla ölü pixel şikayeti var Türkiyede ki servisi ağı sıkıntılı. Aldığın TV sorun çıkarmazsa iyi tv ler diyecek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Ocak 04, 2015, 01:25:59 »
Naçizane tavsiyem LG dir. Her ne marka alırsanız alın diğer özelliklerinin yanında hz değerinin durumuna kesinlikle bakın. Örneğin bugün bir arkadaşa baktık. 500 hz değerini gördüm ki gayet iyi ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Ocak 04, 2015, 01:29:15 »
Onur bey onlar programlar 500 hz diyor.Ama kullandigi panel 100 hz.Benim suan kullandigim philips 700 hz diyor.Ama paneli 100 hz.Ona pek takilmayin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ocak 04, 2015, 11:38:11 »
Tuncay bey sayenizde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Ocak 04, 2015, 12:24:58 »
Arkadaşlar ülkemizdeki en baba yayın 50hz tv'lerin arasındaki görüntü kalite olayı panel ve yenileme hızından kaynaklı yüksek hz olayları yanıltıcı eski Samsung cep telefonlarının ekranı çok net olurdu ben hep S.E. kullanırım kıyaslardık benimki mat dururdu resmi bilgisayara yükleyince tam tersi olurdu  tv olayıda aynı eskiden hoparlör üzerinde örnek avuç içi kadar hoparlörde 250 watt p.m.p.o yazardı ve hiç alakası yoktu elektronik şans işidir ben Samsung aldım yılını doldurmadan ekranda kararma oluştu abim Vestel aldı ekran sorunlu çıktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Ocak 04, 2015, 16:57:24 »
Başta da yazdım şimdi de yazıyorum o bütçeye ülkemiz şartlarında alınabilecek en iyi tv ler lg ve samsung tvlerdir . Bu iki tv de şikayet . com da şikayatin çok olma sebebi de satış adetleridir . X bir marka dan çok daha fazla satışı yapıldığından haliyle şikayet.com da şikayet fazla oluyor ondan buna fazla takılmamak gerekir .

Panasaonic te bu iki tv den daha iyi bir tv özellikle plazma konusunda bu iki tv ile kıyaslanmaz bile ama bu bütçeye alınabilir mi tartışmaya açık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #248 : Ocak 04, 2015, 17:04:17 »
Arkadaşlar, bugün yarın bir Led tv almak istiyorum, 39'' - 42'' aralığında bir cihaz, fiyat olarak 1500 ün üzerine pek çıkmak istemiyorum, bu konuda sizden tavsiye / önerilerinizi bekliyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/vestel-42pf8575-42-600hz-wifi-uydu-alicili-2d3d-cevirme-smart-full-hd-3d-led-tv-4-gozluk/productDetails.aspx?productId=evves42pf8575&categoryId=163192

Şöyle bir cihaz ilgimi çekti, 100TL de bonus veriyor, özellik olarak çoğu şey de mevcut gibi mesela..

O fiyata onu alacağıma bende tercihimi LG den yana kullanırım... hatta daha bile ucuz.. http://www.bulabilirim.com/lg-42lb630v-42-inc-107-cm-ekran-full-hd-smart-led-tv.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Ocak 04, 2015, 22:46:46 »
Tüm yorum ve fikir veren arkadaşlara tek tek teşekkür ederim, yukarıda linkini verdiğim Philips i o gün sipariş verdim, fakat özellikle smart ve kanal geçişlerinde aşırı şikayet var, diğer özellikleri iyi denmis, ürünü hepsibura da dan aldım bonus hediyesiyle beraber 1399TL ye gelmiş oldu, fakat en güzel yönü 14 gün koşulsuz iade var bakacağım eğer beğenmez isem iade edeceğim, tabi bu süre zarfında, sizlerden destek ve fikirlerinizi rica edeceğim. Teşekkürler.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Ocak 05, 2015, 00:55:24 »
Aydin bey ben 42 pfl 6198 kullaniyorum.2 yil olacak
Smarti gercekten cok kotu.Sadece ben cocuklar icin arada youtube kullsniuorum.Aslinda menu fena degil.Ama smartta gecisler yavas.Kilitlenip kaliyor.Dahili uydu alicisni hic kullanmadim.DediginiZ gibi kanal gecisleri yavas yorumlarindan dolayi hd bir uydu alicisi ile kullaniyorum.
Goruntu kalitesi olarak cok iyi.Hayirli olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Ocak 05, 2015, 08:44:17 »
arkadaşlar tekrar merhaba,

2. sayfada yazdıklarıma ek olarak bir hususdan daha bahsetmek isterim 1 2 arkadaş ülkemizdeki elektrik dalgalanmalarından bahsetmiş

Yüksek meblağlı yada yeni LED tv ler aldığınızda mutlaka akım korumalı profesyonel elektrik prizleri alıp TV nizi bağlamanızı tavsiye ederim
bu konunun markası yok hepsi elektrikle çalışıyor bunun lg si samsung u olmaz elektriksel sıkıntıdan tüm tvleri bırakın tüm elektronik ürünler etkilenir şu marka daha çok dayanır diye bir duruma bence girmeyin o sebebten tv tercihi yapmayın bende bu sektorun içinde biri olarak nacizane fikrimi sunmak istedim zira bir çok markanın servisi gelip tv nizi monte ederken bu konuda sizi uyarmalı şahsen ben birçok arkadaşımdan bu şekilde geri dönüşler duydum kendilerini uyarmışlar ve prizleri değiştirmişler hatta bir kısmına butarz priz almassanız şebeke kaynaklı sorunlara biz servis olarak garanti veremiyoruz demişler servislerin çoğu tv nizi kurarken yanında size satmak için bu ürünleri getiriyor ve garanti formunun altına bunu iliştiriyor

bilginize.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Ocak 10, 2015, 12:37:58 »
Tüm yorum ve fikir veren arkadaşlara tek tek teşekkür ederim, yukarıda linkini verdiğim Philips i o gün sipariş verdim, fakat özellikle smart ve kanal geçişlerinde aşırı şikayet var, diğer özellikleri iyi denmis, ürünü hepsibura da dan aldım bonus hediyesiyle beraber 1399TL ye gelmiş oldu, fakat en güzel yönü 14 gün koşulsuz iade var bakacağım eğer beğenmez isem iade edeceğim, tabi bu süre zarfında, sizlerden destek ve fikirlerinizi rica edeceğim. Teşekkürler.

Arkadaşlar daha önce ki mesajım da da belirttiğim gibi, Philips 42PFL6309 almıştım, ürün hızlı bir şekilde elime ulaştı, 7 gündür kullanıyorum,
Cihazın sesi, 3d si , panel - görüntüsü, wi-fi si çok iyi,, fakat smart özelliği, menü açılışları, özellikle kanal geçişleri (kanaldan diğer kanala geçmek 6-7 saniye sürüyor), kanal listesi tuşuna basıyorsun 15 sn sonra kanal listesi geliyor, oradan kanal seçmek de mümkün değil karınca hızıyla kanal simgeleri üzerine geçiyorsunuz, üzerinde ki hd uydu alıcısı tam bir rezalet, celeron 400'e win7 kurmak gibi birşey, en son yazılımını da güncelledim ama hiç fark etmedi, en süper yönü ambilight özelliği hoş bir hava katıyor, arasıra tv kilitleniyor fişten çekip takmak zorunda kalıyorsunuz, 14 gün içinde koşulsuz iade hakkımı kullanarak iade edeceğim, başka bir tv araştırıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ocak 10, 2015, 12:49:25 »
USB üzerinden tüm ses altyazı ve film formatlarını açması diğer tüm özellikler görüntü 3D ses ve en iyi performans için Samsung 600 veya 6000 serisi veya üstü LCD ve LED 40 ve 46 inç iki adet kullanıyorum ikisinden de çok memnunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Ocak 10, 2015, 12:54:05 »
USB üzerinden tüm ses altyazı ve film formatlarını açması diğer tüm özellikler görüntü 3D ses ve en iyi performans için Samsung 600 veya 6000 serisi veya üstü LCD ve LED 40 ve 46 inç iki adet kullanıyorum ikisinden de çok memnunuz.

Evet bu ürünü çoğu kişi öneriyor ; http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-ue-40h6290-40-dort-cekirdekli-wifi-uydu-alicili-smart-3d-led-tv/productDetails.aspx?productId=evsam40h6290&categoryId=163192

Fakat bu sıralar, metal tasarımı ve özellikleri açısından LG 42LB652V kafama çok takılıyor, birde Teknosa ve Bimeks de sorduğum kişiler Vestelin 8000 ve 9000 serilerinin çok iyi olduğunu Philips den çok daha iyi olduğunu belirttiler, iyice kafam karıştı.  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #255 : Ocak 10, 2015, 13:08:51 »
Benim kullandığım LE 40C 653 LCD bu model çok eski fakat müthiş bir TV şu an olsa yine ilk tercihim olurdu. Bir diğeri UE 46ES 6140W LED 3D bu iki modeli ısrarla tavsiye ederim. Her ikisini de Teknosa'dan almıştım Bu iki modelde tüm kullanıcı yorumlarında ilk sıralardadır hiç bir olumsuz eleştiri görmedim çevremdeki herkese bu modelleri öneriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Ocak 10, 2015, 13:10:36 »
2 yıl önce ben de tv araştırmasına girmiştim işin içinden çıkmak bir hayli zor oldu.  Edindiğim bilgiler sonucu  plazmalarin led lerden daha gerçekçi görüntü verdigini öğrendim. Böylece plazma arayışına girdim.  Yaptığım incelemelerde en iyi ve doğal  görüntüyü Panasonic ve sharp in yaptığını öğrenmiş oldum.  Fiyatlarına baktığımda ise çok uçuk olduğunu görmüş oldum. Biz standart bi Türk insanı olduğumuz için her zaman ürün alirken F/P oranına bakarız = ) bu iş bilgisayar  telefon araba ve tv alırken de böyle oldu.  Dolayısıyla plazma tv alırken de çok kaliteli olmasa da orta karar bir plazma olmasında karar kıldık.  Neticede uzun araştırmalar sonucu babama 51" Samsung'un plazmasini 1900 liraya kendime de 60" lg nin plazmasini 2300 tl gibi bir fiyata aldık geçen sene.  Ikisinden de çok memnunuz.  Evet belki bir Panasonic ya da sharp değil ama birçok piyasa ürününün üstünde olduğunu düşünüyorum.  Sonuçta bizler bir tv ye 10.000 15.000 tl verebilecek insanlar değiliz.  Elbette alabiliriz ancak bizim için tv ye bu ücretleri vermek "yazık" olur. O parayı arabaya ekler model yükseltirim = )

Bu noktada led tv mi plazma tv mi tartışması yapmak daha mantikli olur kanaatindeyim. İkisinin arti ve eksikleri var. Bunlara bakmak lazım.  Plazmanin bazı dezavantajları var logo izi ve yanigi gibi. Bu konulara dikkat etmek lazim.

Duyduğumuz haberlere göre de artık plazma devri kapanıyor.  Plazmayi üretmek led lere göre daha maliyetliymis. Her ne kadar gerçek görüntü verse de markalar daha az meblağ a ürettiği için ledleri piyasaya suruyormus. Bu konular hakkında biraz araştırma yapılırsa bazı şeyler netlige erişebilir.

Şu an tv alacak olsam 3000 tl yi geçmeyen büyük boy bir plazma bakardim. Fiyatim kisitliysa  51" plazmayi 1500 ile 1800 tl arasında bir fiyata alırdım.  Ledleri şu an çok tavsiye etmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #257 : Ocak 10, 2015, 13:11:06 »
Benim kullandığım LE 40C 653 LCD bu model çok eski fakat müthiş bir TV şu an olsa yine ilk tercihim olurdu. Bir diğeri UE 46ES 6140W LED 3D bu iki modeli ısrarla tavsiye ederim. Her ikisini de Teknosa'dan almıştım Bu iki modelde tüm kullanıcı yorumlarında ilk sıralardadır hiç bir olumsuz eleştiri görmedim çevremdeki herkese bu modelleri öneriyorum.

Bu ürün şu an Teknosa'da 1299TL ; http://www.teknosa.com/urunler/110012290/samsung-46es6140-fhd-3d-led-lcd-tv-2-gozluk
fakat hd uydu alıcı yok ve sanırım eski bir ürün, panel de mi eski bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Ocak 10, 2015, 13:16:19 »
C653 bulamazsınız eski bir model ve LCD fakat şu kadarını söyleyeyim şu an C653 gibi bir TV yok neredeyse diğeri UE6140W ben aldığımda 2200 tl ama şu an fiyatlar düştü ve o fiyata kesinlikle kaçırmayın derim. Ben aldığım zamanda sadece Teknosa'ya özel bir modeldi piyasada yoktu UE6140W bir parmak kalınlığında çok ince ve şık bir kasa dizaynına sahip özellik olarakta çok iyidir. Kendinden uydu alıcısı olan modelleri tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #259 : Ocak 10, 2015, 13:18:41 »
C653 bulamazsınız eski bir model ve LCD fakat şu kadarını söyleyeyim şu an C653 gibi bir TV yok neredeyse diğeri UE6140W ben aldığımda 2200 tl ama şu an fiyatlar düştü ve o fiyata kesinlikle kaçırmayın derim. Ben aldığım zamanda sadece Teknosa'ya özel bir modeldi piyasada yoktu UE6140W bir parmak kalınlığında çok ince ve şık bir kasa dizaynına sahip özellik olarakta çok iyidir. Kendinden uydu alıcısı olan modelleri tavsiye etmem.

UE6140W ın Teknosa ya özel olduğunu ve yazılım desteği olmadığını söylemişler çoğu kişi forumda gördüğüm kadarıyla bir de ürün yok hepsi teşhir ürünüymüş internetten satılmıyor.