Gönderen Konu: küresel ısınmaya ne oldu ... yoksa küresel soguma mı başladı?????  (Okunma sayısı 2022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
dünyada üstüne paneller düzenlenen g8 leri toplatan televizyonlarda spikerleri kurumus göl tabanına indirip bas bas bağırtan küresel ısınma denen vatandaş, bu yıl kendini ağırdan satınca artık tv lerde falan pek görünmez oldu...toplantılar falanda yapılmıyor... gercekten uzmanmı bir türlü anlayamadıgım garip adamlarda tellallık yapmıyor bu sayede...yoksa küresel ısınma yerini küresel sogumaya mı bıraktı siz ne düşünüyorsunuz???
bıktım ya tank yakıt deposu yıkamaktan:)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
:))))))))))
Zaten küresel ısınma denen şey komple ısınmaya sebep olmuyor neden ben de bilmiyorum... İklim dengesizliği (saçma vakitlerde soğuma/ısınma) oluyor. Bugün yine ve yine ve yine ve yine manyak sağanak yağdı Ankara'da... Süper de oldu gerçi feci sıcak vardı öğlen ama kışın ne yapacaz bakalım? :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
birileri kendilerini önemsememizi mi istiyor? anlamıyorum ki, domuz gribi vakasında olduğu gibi amaç başka bir şey mi acaba? yada bp nin okyanusu petrole boğan sondaj kazasından sonra hala ortalıkta bir gürültü olmamasının nedeni nedir acaba? türkiyenin gündeminin başka konulara kaymasımı dışarıda nasıl acaba burdaki gibimi merak ettim doğrusu :huh:
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
bence hiçbirşey. çünkü artık doğanın dengesini bozdular. gerek fabrikalar , gerek hayvan katliamları, kısırlaştırmalar. Ağaçlık alanların yakılması ki bu dünyanın her yerinde var . Ozon tabakası delik zaten :D Kuzey kutbunda yapılan araştırmalar . sosyal siyasal bütün olaylar yüzünden eriyip gidiyo dünya .. ama küresel ısnımamı yoksa küresel soğumamı dersen bence soğuma çünkü yaz mı kışmı belli değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
facebook ta tv nin dediklerine inanaları geri kafalı ilan eden bi amerikalı vardı... tv sanal siz gerceksiniz diyordu.... bizim bol flaş flaş flaş lı tv lerimiz biliriz ki pireyi deve yapma uzmanıdır sanırsam bu konudada reyting kaygısından yediler bizi.... bu arada kktc yanıyor... 46 derece idi bugün keskem burayada yağsa.....:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
tarık sana katılıyorum düzenin bozuldugu kesin...cocukluğumdaki felaket haberlerinden cok farklı şimdi duyduklarım....ama ben en önemli etkenin ağaçların azalmasına bağlıyorum gidenin yerine yenisini koyabilsek......:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
biz giden ağaçların yerine odun koyuyorz :D oda sadece oksijen çeker karbondioksit verir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
evet aynen domuz gribi vakası gibi.... ısınma tabiki cok ciddi bi konu ama medya sisirmesi ve sonra patlaması aynı sekıl degil mi...??inanın tv izlemiyorum ben denk gelirsede kalkıp gidiyorum.... hepimizin beynini baglıyorlar esler yemekteyiz tüm aile sisirme haberlerle uyutuluyruz .... gercek dunya sorunları  yerine dalda kalan kediyi itfaiyecinin nasıl kurtardıgını 8 dk izliyoruz.... yazık.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
dgitürk kullanıyorum national geografic kanalında buzul erime arştırmalarını okyanus sıcaklık degısımlerını gorunce tuylerım urperıyor.... okyanustakı degısımın 1 derece artması bıle felaket demek.... bırcok ada siliniyor haritadan ama bu yıl kıbrısta bile kuresel ısınmanın etkılerını son bır hafta harıc hıssedemedım hazıranda eskıden yanardık  bu yıl hıc klıma yakmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
istanbulu sel götürmüş bugün..... küresel sel.........:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
artık mevsimlerde değişti dört mevsim olayını unutmak lazım bundan sonra iki mevsim yaz ve kış ocakta'da denıze gircez bu gidişle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
taylan bey magosa da 29 ekimde denize giriyordum gecen yıl.... yine gecen yıl nisan 15 te girebilmiştim bu yıl 15 mayısta bile zorlandım..... bahar kavramı yok oluyor sanırım.... haklısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
malesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
birileri kendilerini önemsememizi mi istiyor? anlamıyorum ki, domuz gribi vakasında olduğu gibi amaç başka bir şey mi acaba? yada bp nin okyanusu petrole boğan sondaj kazasından sonra hala ortalıkta bir gürültü olmamasının nedeni nedir acaba? türkiyenin gündeminin başka konulara kaymasımı dışarıda nasıl acaba burdaki gibimi merak ettim doğrusu :huh:

Korfez'de petrol yagiyormus.Yagmurla karisik.Dogalgaz ve bilumum gazlar atmosfere karisiyor...
Ortalikta gurultu yok, cunku sucu isleyen suc mahalini sari seritle cevirmis, devlet de sucu isleyeni koruyor, suc mahaline girisi-cikisi yasakliyor, delilleri ortadan kaldirsin diye.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
sanırım hala bir çözüm bulunamadı...bp nin durumuna .... dünyadaki tepkiler de pek dile getirilmiyor degil mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
Korfez'de petrol yagiyormus.Yagmurla karisik.Dogalgaz ve bilumum gazlar atmosfere karisiyor...
Ortalikta gurultu yok, cunku sucu isleyen suc mahalini sari seritle cevirmis, devlet de sucu isleyeni koruyor, suc mahaline girisi-cikisi yasakliyor, delilleri ortadan kaldirsin diye.

benim düşüncem büyük petrol şirketleri devleti yönlendiriyor gibime geliyor amerikanın ıraka saldırmasının ardında amaç petrol olduğu belli gibi iken afganistan ortaya çıkan maden sahası olayı herhalde beni bir noktada haklı çıkarıyor devlet nasıl korumasın ki diyorum bir yandan da ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
sanırım hala bir çözüm bulunamadı...bp nin durumuna .... dünyadaki tepkiler de pek dile getirilmiyor degil mi

en son obama haberlerde biraz esti gürledi ama bilmiyorum nasıl olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Umit kardes, ortbas etmeye calisiyorlar.Normal bir tanker sizintisi degil olay, surekli vanadan akiyor, haddi hesabi yok denize karisan petrolun.5 eyaletin kiyilarini sarmis. Felaket o kadar ki iklim uzerinde etkileri olacagi konusuluyor.
Sozumona ugrasiyorlar, ben iyimser degilim...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
bir örnek toyota nın yıllık cirosu ile affrika bir yıl doyuyor... devlet tabiki destek olacak... ama yalnıslardada karsısına gecebılmelı... bak mesela babam kucukken kodumu samarı otururdum..... ama benı cok sewerdı..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
helkopter goruntulerı senı haklı cıkaryor dogru..... bu eski petrol felaketlerınden cok farklı