Gönderen Konu: küresel ısınmaya ne oldu ... yoksa küresel soguma mı başladı?????  (Okunma sayısı 2021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
en son obama haberlerde biraz esti gürledi ama bilmiyorum nasıl olacak?

Obama goruntuyu kurtarmaya calisiyor.Yoksa ilk gunden olayin vahametinden haberdarmis, bilmez gorunmus.
Oyle derin bir yerde sondaj calismasi yapiyorlar ki, ABD'nin elinde deniz dibindeki bu petrol fiskirmasini durdurabilecek bir sey yok.Nukleer bomba patlatalim, belki durur diyorlar, onun disinda makul bir cozum yok devletin elinde.
benim düşüncem büyük petrol şirketleri devleti yönlendiriyor gibime geliyor amerikanın ıraka saldırmasının ardında amaç petrol olduğu belli gibi iken afganistan ortaya çıkan maden sahası olayı herhalde beni bir noktada haklı çıkarıyor devlet nasıl korumasın ki diyorum bir yandan da ?
Petrolu en fazla tuketen ulke ABD. Bu tuketimin dizginlenmesi gerek, onun icin de ayni Turkiye'deki, dunyanin diger ulkelerindeki gibi yakita yuksek vergi konulacak, alternatif enerji kaynaklari icin calisan mutesebbisler daha bir sevkle harekete gececek...Yoksa bir gun gelecek petrol falan kalmayacak, hem de yakin bir zamanda...
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
anladım...bi bakıma yanardağın agzını kapamaya calısmak gibi cok üzüldüm.....:(
bıktım ya tank yakıt deposu yıkamaktan:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
orada ne kadar petrol rezervi var acaba onun hepsinin boşalmasını bekleyeceğiz, yakında petrol fiyatlarıda artmaya başlar yine, sanırım herşey bizim bor a kaldı herhalde ?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Güzel konu.
 Açıkçası küresel ısınma ya da soğuma var demek için elde yeterli veri yok. Bunun için daha uzun dönem verilere ihtiyaç var. Yani 1 yılın ortalamalardan soğuk geçmesi ya da sıcak geçmesi istatiksel olarak anlamlı değil. Ayrıca zaten iklim stabil bir yapı sergilemez, değişkendir. Yani belli dalgalanmalar gösterir. Örneğin Güneş Yılı (dünya yılına göre 11 yılda bir daha aktif olur) dönümlerinde güneş daha aktif hale gelir ve güneş patlamaları artar. Bu dönemlerde dünyada mevsimler ortalamalardan daha sıcak olur.
 Yine Golf Stream (Körfez Akıntısı) (Meksika körfezinden İngiltere kıyılarına gelen sıcak su akıntısı) kuzey ülkelerinde belli ılıman iklimler yaratan bir akıntıdır. Buzullardaki erime ise denizlerin tuzluluk oranını etkiler ve bu akıntının yapısını bozabilir. Çünkü sıcak su soğuk sudan ağırdır ve okyanuslarda gulf stream alttan hareket eder.  Labrador (soğuk su akıntısı) ise daha yüzeyden hareket eder ve kuzeyin soğuk sularını güneye taşır. Bu iki akıntı okyanusda belli onoktada karşılaşır ve buharlaşma oluşur. Küresel ısınma denen olay ise bu akıntıların tuzluluk oranını (buzulların erimesi ile) bozabilir ve bu akıntılar ve etkileri yok olabilir. Yani kuzey  avrupa ısınmanın etkisi ile çok daha soğuk bir hal alabilir.

Dünya, siyasi olarak Doğu ve Batı olarak kutuplaşma içindedir ancak, gelişmişlik olarak Kuzey ve Güney kutuplaşması vardır ve bu durumda Kuzey Güney çatışmalarına sahne olmaktadır. Brezilye ABD arasındaki Yağmur Ormanları meselesi buna örnektir. Çünkü güney ülkeleri kuzeye göre daha az gelişmiştir ve güney gelişirken doğayı koruma öncelikleri arasında yoktur zamanında kuzeyin de yaptığı gibi. Ama kuzey, güneyden doğayı korumasını, bir bakıma sınırlı gelişmesiniz, sanayileşmesini istemektedir ve bu çok da adil, kabul edilebilir görünmemektedir.

Biz burada tüm bunları tartışırken büyük bir yanardağ tüm iklimi kısa sürede ve etkili bir şekilde değiştirebilir, bunuda göz ardı etmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi

bp den son açıklama haberlerde gördüm petrol akışı durmuş arkadaşlar inşallah doğrudur...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
benim artık dünyadan da umudum kalmadı..türkiyeden umudumu zaten çok uzun süre önce kesmiştim, artık dünyadan da kestim..türkiyede bilmemne oyunu bilmemne yarışması gibi şeylerle mal mal ekrana bakılıyor, anayasa değişikliği AKPye güven oyu haline geliyor ülkenin %90ı maddelerden habersiz, kendi partisi ne derse onu demeyi planlıyor, dünyada oluk oluk petrol akarken millerlerin umrunda değil, küresel ısınma nedeniyle "2012" filmindeki tarz bir felaket yaklaşıyor, kimsenin umrunda değil vs vs..kısacası "inceldiği yerden kopsun"
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
bir biyolog olarak pek çok arkadaşımla da biz bu küresel ısınmaya inanmayanlardanız...
şöyle ki küresel ısınma var,CO2 artışı ısıyı tutar ve dünyanın ortalama ısısı tabiki artar fakat bu TV de haber çıkınca ertesi gün bakın küresel ısındık şeklinde olmaz.yıllardır konya havzasında aşırı bilinçsiz sulama yapılır ve sonuç obruk=çukur olur.
fabrikalar belediye başkanlarının torpilleri ile arıtmaya para harcamazlar ve atıklar göldeki balıklara ordanda bizlere geçer ve zehirleniriz.boğaz istanbulun simgesidir ama pislik içindedir.ve orman yangınları....her olayın bir sebebi ve bir sonucu vardır.
bakınız şimdiki küresel ısınma hikayelerinin sonu hep vurgun;hatırlar mısınız ki pirinç fiyatı kg su 1 lira civarıbu idi bi an da 4-5 lira oldu.ayçiçekler efendim bu yıl kavrulmuş Eeee?hopp ayçiçek yağı zamlanır.
amaç para araç vurgunculuk..toptancılar falanda bu işin oyuncağı olmuşlar...
şimdi konuyu ve yazıyı bağlıyorum kusura bakmayın uzun oldu...herşey para etrafında döner,arada bahaneler olur.sömürgecilik anlayışı değişmiştir önce kanlı savaşlarla,sonra anlaşmalarla şimdi de ekonomiyi içine alan doğa olayları bahane ediliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Kuresel isinma somurgeciligin sonu zaten, Evren.Somur, somur, tabiat da bir yere kadar dayaniyor.Burada kuresel isinmaya inanmayanlar Cumhuriyetci Parti'nin asiri sag kanadi, Cay Partisi diye adlandirilan ucuk kaciklar. Seni tenzih ediyorum. :)
Bundan cok degil 200 yil once milyonlarca aracin urettigi karbondioksit ve diger zararli gazlar atmosferde degildi.Simdi her saniye surekli salinim var.Ya o zaman bir sey eksikti, simdi tamamlandi, denge olustu, ya da o zamanki durum dengeydi, simdi bozuldu.

Turkay, insanlari apatallastirma islemi her yerde var, yedigimiz ictigimiz gidadan, televizyonlarda yayinlanan beyin dondurucu programlara kadar degisik araclarla devam ettiriliyor.Soru sormayan/soramayan, kolay gudulecek nesiller olusturuluyor.

Osman, aldiklari onlem gecici, simdi de okyanus dibi yariliyormus, o kadar yuksek tazyikli akisi durdurmak kolay degil tabii, bir yerden patlak verecek.BP, izlemedeymis. Bolgede yuksek miktarda metan gazi birikmesinden bahsediyorlar...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
herşeyi geçsek insanlar da birbirinden uzaklaştıkça bu böyle sürüp geçicektir diyorum ben yani insanlar asosyalleştikce sosyologlar da asosyalleşir :P sonuç olarak sen sosyalmisin diye sorduğumda cevap veren genç zihniyet hayır abi ben fenciyim diyor... biraz ironi yapmaya çalıştım oldu mu bilmiyorum ama bahsetmeye çalıştığım olay artık devletler şirket mantığı güdüyorlar kaldı mı ki ideoloji siyaseti yapan ?? Şu dönemlerde paranın siyaseti geçiyor toplumun genelinde eskisi gibi akımlar oluşamıyor niye? çünkü insanlar birbirinden uzaklaşıyo bir araştırsak ülkemizde kaç insan kaç sivil toplum örgütüne üye toplumun ortak görüşebildiği ortamlara bakalım ya büyük marketler ya da cami vb. ibadethane dogma yerler bunun dışında fikir alışverişinde bulunabileceğiniz neresi var insanlarla... :-\  yani bizim ülkemizde insanlar fikirlerden devamlı korkuyorlar korktukça da ne tepki verebiliyorlar ne de gerçekten yanlı olabiliyorlar tek olalabildikleri şey "MAL" olmak  :wacko:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
ahmet bey çevre felaketine üzülüyorum ama bir yandan da ohh olsun demiyor değilim yani...
o felaket belki bazı şeyleri değiştirir...
küresel ısınmanın sömürgeciliğin bir sonu ya da bir kolu olduğuna bende katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
soyle coken teknoloji ve dogal yasama donusu gormek ilginc olabilirdi. Einstein'a sormuslar: 3. Dunya savasi ne tarz silahlar ile olur diye. Onu bilmekte ne var, onemli olan 4. Dunya savasi demis. 4. Dunya savasi oklar ve mizraklar ile olur demis. Insanoglunun akilli olmasi guzel birsey ama onu dogru kanalize etmek cok onemlidir. Dunya bel zumreler icin degil, tum insanlik icin ve daha rasyonel yonetilmesi sart.