0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İkinci kareyi çekerken çocuk bana bakıp gülümsüyordu.Fotoğrafı çekildiği için olsa gerek.Onun öncesinde o babanın kavaşktan bir geçişi varki ben gözümü kapadım zaten.Mecburen arabanın burnunu fazladan anayola çıkardım ki gelen Passat şerit değiştirsinde çarpmasın diye.Adamın güvenliğini bile ben düşünüyorum. Başka bir olayda sabah yaşadım.Kavşakta olduğum tarafa yeşil yandı ve hareket ettim.Karşı tarafa geçtim ki hoop sol taraftan bir Skoda Favorit üstüme üstüme geliyor.Çarpmasın diye durdum ama o da ne şoför bana el hareketi yapıyor "durma devam et" diye.Camı açtım "hayırdır? Yeşil bana yanıyor,artisliği sen yapıyorsun" diye.Dışarı çıkan kafasını içeri aldı gitmemi bekledi.Tam oniki saat sonra yine aynı kavşak,ben bu sefer sabahki istikametin tam tersindeyim ama adam yine aynı yerden.Bana yşil yanarken bu beyefendi yine kendisine kırmızı yanarken önüme kırdı.Adam potansiyel bir kuralsızlık abidesi.Bu sürücüye ne yapmalı,ne etmeli?A Aracın kapısı açılır,erkek yolcular iner ve tozunu silkelerB Aracın kapısı açılır,bayan yolcularda erkeklere dahil olur yine toz silkelenirC Sürücü en yakın nakil hastanesine nakil edilir ve yepyeni bir beyin takılırD Tozuda silkelense,beyinide değişse tövbe billah adam olmaz buE Hepsi
trene selektör yapıp yol isteyenden, uçak pistinden havalanıp başka aracın üzerine konan hanzodan sonra yapacak yorum kalmadı abi
trenden yol isteyendemi varmış )))
Bu yorum yapamadığımız fotoğrafın aynısını yaklaşık 9-10 yıl önce Antalya caddelerinde yaşadım yaklaşık 4 yıl falan oğlumuz Burak'la. Ama doğrumu yaptım, hayır. Ama o zamanlar belki de doğru gelmişti. Bir de o zamanlar elimdeki tek motorlu taşıtın Peugeot 103 mobilet olduğu düşünülürse. Ve oturduğum semtten, gitmem gereken yere en az iki dolmuş değiştiriyorsam, mobiletimin deposunda 2 bardak benzin varsa ve cebimde dolmuş param yok olma ihtimali varsa. Şu anki aklım olsa yapmazdım tabii, insanlar yaş ilerledikçe biraz daha bilinçli oluyor, kişilik oturuyor, hayata bakış açısı değişiyor.....
Zaten imkansızlıklar değilmidir insanın belini büken.Parasızlık,açlık değilmidir insanları kötü yollara iten.ama seninde dediğin gibi bazen yapılan hatalar farkedilemiyor.Zaman geçtikçe geriye dönüp bakıldığında yapılanların bir kısmı insana gülünç,bir kısmı dehşe verici olabiliyor.Esas olan bu yapılan olumsuzluklardan gereken dersi çıkarıp bir daha yapmamak.Osman kardeşim sen şimdi pişmansızn yaptığından.Bir daha olsa bu olay o geçmişteki hatayı yapmak yerine cepte de yoksa eğer para yürünür ama yinede yapmazsın.Yanlışmıyım? Ama bu fotoğraftaki adam ya da yukarıda örneğini verdiğim şahsiyet,aradan ne kadar zaman geçerse geçsin,ne olursa olsun bu hataları yapmaya devam edecektir.Adamın sabah yaptığını akşam yine tekrarladığını görünce kişide bir anormallik olduğunu gördüm.Yukarıda şaka yollu dövemkten bahsettim ama bu ne kadar dayak yerse yesin(şiddete karşıyız hep beraber) aynı hareketlere devam eder.o ışıkta yapmaz ama Sincan yerine Keçiörende yapmaya devam eder.