Gönderen Konu: 18 yaşından küçük olanları görebilirmiyiz kaç kişiyiz TCT de :D  (Okunma sayısı 23880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ahahaha adam nasıda malını biliyo :D Sana 400 km 50 tlye olur la :D :D :D :D

Yav Atakan istatistiklerden bahsediyosun ama ehliyetsizler daha az kaza yapıyo gibilerinden bişi demişsin kayıt dışı birşeyin nasıl istatistiği tutulabilirki?

-18e yasak işte tek yol devrim bu rejimle olmaz bu işler :rofl: :rofl:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
LPG parasını sen vereceksen çok yakmaya başlar şişmanın arabası Mehmet, dikkatli ol :D
Öyle olursa :D bilemiyorum arabasını gördügüm yerde bi sekil çizerim kaputa :P
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
cevabını daha öncede vermiştim
siz benim en başta yazdığımı anlamamkta diretiyorsunuz ama.biz önce yasak koyuyoruz sonra nedenlerini çocuklara dinletmeye çalışıyoruz.öncelikle yapılması gereken neden -18 araba kullanamayacağını anlatabilmek.ondan sonra yasak koymak.zaten bunun nedenini anlayan kişi yasağa da riyayet gösterir.bence en büyük nedenlerden biri -18 ceza alma konusunda küçük oldukları için yırtabilcekleri.ve bu nedenden dolayı daha hoyrat ve daha agresif araç kullana bilecekleri için böyle bir yasak var
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
siz benim en başta yazdığımı anlamamkta diretiyorsunuz ama.biz önce yasak koyuyoruz sonra nedenlerini çocuklara dinletmeye çalışıyoruz.öncelikle yapılması gereken neden -18 araba kullanamayacağını anlatabilmek.

18 yaşından küçük olarak araç kullanmak kullanan için de ona izin veren için de suç, çünkü insanlar ülkemizde 18 yaşında reşit kabul ediliyorlar;kanun önünde yaptıkları eylemlerin tek sorumlusu olarak değerlendiriliyorlar. Daha öte açıklaması yok,olsaydı yapılırdı zaten.
Psikolojik değerlendirmeye girersek, son araştırmalara göre insanlarda ergenlik dönemi (beden ve duygulardaki gelişim ve değişim süreci) 25li yaşlara kadar devam edebiliyormuş. Senin dediğin açıdan bakılsaydı da reşit olma(senin deyiminle araç kullanma) yaşı 25 olabilirdi ama değil ;) Kanun maddelerini buralarda tartışarak değiştiremeyiz, en iyisi sen büyüyünce Milletvekili ol, sonra ver kanun değişikliği teklifi dilekçeni bizde de araç kullanma yaşı ABD'de olduğu gibi 16 (on altı) olsun sokaklar 18 yaş altı şoförlerle dolsun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
l16 olsada farketmez 36 olsada farketmez.dediğim gibi önemli olan sürücünün kendisini bilmesidir.36 26 46 yaşında olup 13 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı hataları yapıp ölüme neden olan bir çok bakkaldan alınma ehliyetle oratlıkda dolaşan varken.kim hangi yaşta ehliyet almalı tartışması uzar.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Bu zaten tartışılacak bi konu değilki Ati'm.... Sen 18 yaş altı daha az kaza yapıyor deyince buraya boyuta geldi konu ;) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
l16 olsada farketmez 36 olsada farketmez.dediğim gibi önemli olan sürücünün kendisini bilmesidir.36 26 46 yaşında olup 13 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı hataları yapıp ölüme neden olan bir çok bakkaldan alınma ehliyetle oratlıkda dolaşan varken.kim hangi yaşta ehliyet almalı tartışması uzar.

Uzar, evet. Ama değişmez :) Ayrıca yaş tek başına çare de değil zaten, ne demiş ünlü Türk yıldızı Cem Yılmaz : Eğitim Şart ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Haklısın atakan, ve emre ;  hanımın ehliyetini almaya gittiğimizde okuma yazma bilmeyen bir adam (sınavı kazanmış) ehliyetini almaya gelmişti, polis uyandı, adama birşryler okutmak istedi adam okuyamadı, görevli polis adamıda ona ilkokul diploması veren okuluda, kabul eden sürücü kursunuda mahkemeye sevketti, bu adamın kullanacağı araçla karşılaşmayı kim ister...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Haklısın atakan, ve emre ;  hanımın ehliyetini almaya gittiğimizde okuma yazma bilmeyen bir adam (sınavı kazanmış) ehliyetini almaya gelmişti, polis uyandı, adama birşryler okutmak istedi adam okuyamadı, görevli polis adamıda ona ilkokul diploması veren okuluda, kabul eden sürücü kursunuda mahkemeye sevketti, bu adamın kullanacağı araçla karşılaşmayı kim ister...

Sadece bir örnek :D Hafta sonu İstanbul'un göbeğinde sınava girenleri görmenizi isterdim :D :D Abartısız, imza atmayı bilmeyenleri var :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
l16 olsada farketmez 36 olsada farketmez.dediğim gibi önemli olan sürücünün kendisini bilmesidir.36 26 46 yaşında olup 13 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı hataları yapıp ölüme neden olan bir çok bakkaldan alınma ehliyetle oratlıkda dolaşan varken.
Buna katılıyorum.Ama ne yazık ki ülkemizde 15-16-17 yaşındaki gençlerin çoğu olgun olamıyor,devletin böyle bir karar almasıda buna bağlı. 18 yaşını doldurmuş bir bireyin olgun olduğunu ve bi nevi trafiğe çıkabileceğine inandığı için böyle bir kısıtlama getiriyor.Bizim gibi 18 ' ine gelmeden kendini hayatta olgun gören kişilerde onlardan olmadığına inandığı için böyle bir savunma öngörüyor.Yani bu  18 yaş kanunu biraz doğru , fakat genelleyici olduğu içinde biraz da yanlış bir kanun gibi duruyor.. Benim bu konudaki görüşüm bu yanlış anlamadıysam Atakan kardeşimde böyle düşünüyor.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Buna katılıyorum.Ama ne yazık ki ülkemizde 15-16-17 yaşındaki gençlerin çoğu olgun olamıyor,devletin böyle bir karar almasıda buna bağlı. 18 yaşını doldurmuş bir bireyin olgun olduğunu ve bi nevi trafiğe çıkabileceğine inandığı için böyle bir kısıtlama getiriyor.Bizim gibi 18 ' ine gelmeden kendini hayatta olgun gören kişilerde onlardan olmadığına inandığı için böyle bir savunma öngörüyor.Yani bu  18 yaş kanunu biraz doğru , fakat genelleyici olduğu içinde biraz da yanlış bir kanun gibi duruyor.. Benim bu konudaki görüşüm bu yanlış anlamadıysam Atakan kardeşimde böyle düşünüyor.

Arkadaşlar, insan sizin yaşlarınızda duygularıyla karar vermeye biraz daha meyilli. O yüzden olmasın ;) Ben de sizin gibi düşünüp kızardım, ama fazla kızmayın büyüdükçe bu düşünceniz de değişebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Konu dnüp dolaşıp ehliyete geliyo :D Demek ki neymiş -18in yarası bu yöndeymiş ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
bende 2 yıl ehliyetsiz kullandım lise 2 den üniversteye kadar ama şimdi düşünüp gülüyorum ne cesaretmiş yav diye :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
bende 2 yıl ehliyetsiz kullandım lise 2 den üniversteye kadar ama şimdi düşünüp gülüyorum ne cesaretmiş yav diye :D
:D ehliyetsiz kullanmak hakikatten Yapılmaması birsey anlıyorum Ki benim 2 3 ay öncemde böyleydi :).. Ama polis amcalar yakalar kırmızı biber sürerler ellerinize sonra cız :)

Ehliyetsiz Araba Kullanmak Hem Kendi güvenliginizi Ve Cevre güvenligini Tehlikeye Atar Lütfen Ehliyetsiz Araba Kullanmayalım Kullananları uyaralım...

Ehliyetli Olup Kurallara Uymayanları Uyması için uyaralım Hala uymuyorsa uydurmadan uyaralım :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Ehliyetle araç kullanmakta bir trafik kuralıdır....

Ya bu işin kısası;

Uymazsan  trafik kurallarına,
Uyarlar Hazır olan imama!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Ehliyetle araç kullanmakta bir trafik kuralıdır....

Ya bu işin kısası;

Uymazsan  trafik kurallarına,
Uyarlar Hazır olan imama!!!

:) Ön söz olmadı ama Son söz olsa gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Özgür olun çocuklar, yıkın duvarları, yasaklar çiğnenmek içindir, kahrolsun kurallar
dağıtın ortalığı , kim tutar sizi  yaşayın gençliğinizi, yanlız benim oğlan bu ay yeni ehliyet alıyor, plakasını veririm , ondan uzak durun olurmu :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Buna katılıyorum.Ama ne yazık ki ülkemizde 15-16-17 yaşındaki gençlerin çoğu olgun olamıyor,devletin böyle bir karar almasıda buna bağlı. 18 yaşını doldurmuş bir bireyin olgun olduğunu ve bi nevi trafiğe çıkabileceğine inandığı için böyle bir kısıtlama getiriyor.Bizim gibi 18 ' ine gelmeden kendini hayatta olgun gören kişilerde onlardan olmadığına inandığı için böyle bir savunma öngörüyor.Yani bu  18 yaş kanunu biraz doğru , fakat genelleyici olduğu içinde biraz da yanlış bir kanun gibi duruyor.. Benim bu konudaki görüşüm bu yanlış anlamadıysam Atakan kardeşimde böyle düşünüyor.
tabi bende öyle düşü,nüyorum benim tartışdığım -18 arabayı düzgün kullanmadığı beceremediği ile alakalı düşüncelerle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Özgür olun çocuklar, yıkın duvarları, yasaklar çiğnenmek içindir, kahrolsun kurallar
dağıtın ortalığı , kim tutar sizi  yaşayın gençliğinizi, yanlız benim oğlan bu ay yeni ehliyet alıyor, plakasını veririm , ondan uzak durun olurmu :P

Aman Kemal Abi, öyle dersen sana inat bulurlar senin oğlanı :D Malum, alayına isyan modunda gençlik :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Aman Kemal Abi, öyle dersen sana inat bulurlar senin oğlanı :D Malum, alayına isyan modunda gençlik :D :D :D
W a l l a oğlana söz verdim, ufak sakin bi araba alıcam, benim tam tersim aşırı kuralcı bir tip
büyük ihtimal orta doğuda olacak, tek ümidim türkay, biraz kollar diyorum, ankaranın trafiğide ist. gibi manyak değil