0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LPG parasını sen vereceksen çok yakmaya başlar şişmanın arabası Mehmet, dikkatli ol
siz benim en başta yazdığımı anlamamkta diretiyorsunuz ama.biz önce yasak koyuyoruz sonra nedenlerini çocuklara dinletmeye çalışıyoruz.öncelikle yapılması gereken neden -18 araba kullanamayacağını anlatabilmek.
l16 olsada farketmez 36 olsada farketmez.dediğim gibi önemli olan sürücünün kendisini bilmesidir.36 26 46 yaşında olup 13 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı hataları yapıp ölüme neden olan bir çok bakkaldan alınma ehliyetle oratlıkda dolaşan varken.kim hangi yaşta ehliyet almalı tartışması uzar.
Haklısın atakan, ve emre ; hanımın ehliyetini almaya gittiğimizde okuma yazma bilmeyen bir adam (sınavı kazanmış) ehliyetini almaya gelmişti, polis uyandı, adama birşryler okutmak istedi adam okuyamadı, görevli polis adamıda ona ilkokul diploması veren okuluda, kabul eden sürücü kursunuda mahkemeye sevketti, bu adamın kullanacağı araçla karşılaşmayı kim ister...
l16 olsada farketmez 36 olsada farketmez.dediğim gibi önemli olan sürücünün kendisini bilmesidir.36 26 46 yaşında olup 13 yaşındaki çocuğun bile yapmayacağı hataları yapıp ölüme neden olan bir çok bakkaldan alınma ehliyetle oratlıkda dolaşan varken.
Buna katılıyorum.Ama ne yazık ki ülkemizde 15-16-17 yaşındaki gençlerin çoğu olgun olamıyor,devletin böyle bir karar almasıda buna bağlı. 18 yaşını doldurmuş bir bireyin olgun olduğunu ve bi nevi trafiğe çıkabileceğine inandığı için böyle bir kısıtlama getiriyor.Bizim gibi 18 ' ine gelmeden kendini hayatta olgun gören kişilerde onlardan olmadığına inandığı için böyle bir savunma öngörüyor.Yani bu 18 yaş kanunu biraz doğru , fakat genelleyici olduğu içinde biraz da yanlış bir kanun gibi duruyor.. Benim bu konudaki görüşüm bu yanlış anlamadıysam Atakan kardeşimde böyle düşünüyor.
bende 2 yıl ehliyetsiz kullandım lise 2 den üniversteye kadar ama şimdi düşünüp gülüyorum ne cesaretmiş yav diye
Ehliyetle araç kullanmakta bir trafik kuralıdır....Ya bu işin kısası;Uymazsan trafik kurallarına,Uyarlar Hazır olan imama!!!
Özgür olun çocuklar, yıkın duvarları, yasaklar çiğnenmek içindir, kahrolsun kurallardağıtın ortalığı , kim tutar sizi yaşayın gençliğinizi, yanlız benim oğlan bu ay yeni ehliyet alıyor, plakasını veririm , ondan uzak durun olurmu
Aman Kemal Abi, öyle dersen sana inat bulurlar senin oğlanı Malum, alayına isyan modunda gençlik