Gönderen Konu: Oto-biyografi  (Okunma sayısı 4523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Oto-biyografi
« : Haziran 15, 2007, 20:33:03 »
gecenlerde bir konu içerisinde birbirimizi tanımak adına otobiyografi diye bir konu açmayı önermiştim. konuyu kimse açmamış. ben de hem birbirimizi tanıyalım hem de şimdiye kadar sahip olduğumuz otoları tanıtalım diye böyle bir başlık açtım uygun görürseniz. (başlık biraz cem yılmaz'dan aşırmadır )

ilk otom pembe 2000 model toyota yaris 1,3 düz vites. benim her türlü kötü kullanmama dayandı. son güne kadar tık sesi gelmedi. gözyaşları içerisinde satıldı.
2. otom beyaz bmw 3,16ci  otomatik vites 2003 model çok güzel bir arabaydı. büyük bir kaza ve pert.
3. otom yakut kırmızısı 2005 model otomatik vites toyota terra. bir önceki pert olduğu için gene döndüm toyota'ya. ne varsa toyota'da var dedim. çok hoş bir arabaydı. ön koltuğun arkasına monte vcd göstericisi de vardı. çocuklar arkaya oturdukları zaman film seyredebiliyorlardı. onu da sattık.
4. otom mercedes modelini bilmiyorum. ama çok eski. el freni direksiyonun sol yanında. otomatik vites. ama onu eşimle ortak kullanıyoruz.

ben yeni bir toyota almak istiyorummmmmmm!!!!!!!

bana gelince; yaşımı söylemiyim (bayanların yaşı söylenmez) ipucu 2 senede bir kutluyorum 18 yaşındayım.
2 kızım var. ayakkabı imalathanemiz var. üniversite mezunuyum. istanbul'da yaşıyorum. 11 yıldır bir evlilik idare etmeye çalısıyorum. büyük kızım bugün karne aldı 4. sınıfa gecti. adı ayşe begüm küçük kızım 2 yaşında yeni konuşmaya başladı. adı beyza lal.

bu kadar tanıtım yeterli herhalde. sizler de yazın ki sap gibin kalmayayım ben burda.
hala onbaşıyım :(

Toyota Club Türkiye

Oto-biyografi
« : Haziran 15, 2007, 20:33:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Oto-biyografi
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2007, 21:57:05 »
pekala, o zaman ertelemeden hemen yazıyorum.

ilk arabam 2002 suzuki maruti idi, 800cc'lik motoru vardı ve lisede salakça şeyler yapmakta oldukça işe yarıyordu  yaklaşık 6 ay kullanımdan sonra neredeyse sıfır fiyatına satıldı...

ikinci arabam, resimde görülendir. 91de alınmıştır aslında, ama bazı garip aile kararları sonucunda kendisini yıllarca yarı kapalı garajlarda bulmuştur. En sonunda 2002'de garajlardan kurtulmuştur, ama bu sefer de sahibi onu 4 yıllığına terk etmiştir. Sahibinin geri dönmesi ile özgürlüğün tadını çıkarmaya devam etmektedir.

Bir de 1997 Opel Vectra vardır, teknik olarak benim olmasa da şu anda sahibi yaklaşık 8000km uzaktadır. Şoför yetiştirilemediğinden şu anda bir üstteki arabanın başından geçenler, onun da başından geçmektedir. Tabi burada kardeşimin ısrarla ehliyet almak istememesi önemli rol oynamaktadır.

Ben ise 23 yaşında bir vatandaşım. Yıllarca Almanya, Yunanistan ve en son da Kanada'da yaşamış bulunmaktayım. Şu anda ise bir bilgisayar şirketinde ülkemizde pek yaygın olmayan bir iş olan donanım tasarlamakla meşgulüm. Hatta son buluşmadan öğrendiğime göre Murat abimle de komşu olmuşum

Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum

Not: Tuba, kızların çok şekerler  

Not2: Ayrıca fark etmişsinizdir, smiley ("tıklanabilir mimik ne alaka?") kullanmayı çok severim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto-biyografi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2007, 23:00:19 »
Benim ilk aracım 1989 model Doğan, 1992 de almıştım. 2006 da sattım. İkinci aracım 1994 model Lada Samara 2006 da aldım 2008 de sattım. 1994 model Tipo S aldım 2001 de sattım. Üçüncüsü 2001 model citroen saxo 1.4 i bu arbayı ev almak için 2003 de sattım. 2003 de 1992 toyota 1.6XL corolla aldım. 3 yıl kullandım ve sattım.  Şu anda kulandığım 2006 dizel corolla MMT. İnönü Üniversitesi Fen Ed. Fak. Kimya Bölümü'nünde 1989 da mezun oldum. 1990 da Öğretmenliğe başladım. Adana İmamoğlu, Adana Karaisalı ve Kars Digor liseleinde kimya öğretmeni olarak görev yaptım. Şu anda Kocaelinde End. Mes. liesinde Kimya Bölümü'de görev yapmaktaım. Evliyim. 3.5 yaşında Mehmet Ali İsminde Bir oğlum var. Eşimde İngilizce Öğretmeni. 1965 doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Oto-biyografi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2007, 00:41:59 »
hadi bende yazayım ilk aracım 1991 broadway daha sonra uzun seneler kullandıgım 1993 corolla ancak bu aracı 2003 senesınde babama verdım ve arac degıstırme furyası basladı 2001 focus ghıa 2004 focus standart 2004 mondeo tdcı 1985 mercedes 200d daha saysammı acaba 2004 opel vivaro evet bu corolla dan sonra saydıklarım birbuçuk sene ank yasadımız zaman eşimle kullandıgımız arabalar işler kötü gidip ist geri dönunce bır sure arabasız kaldık ama yılbasında 2001 avensıs aldık ve yanındada 89 flash onu ben kullanıyorum sehır ıcınde lpg guzel oluyor 2 senelık evlıyım ve 3 aylık zeynep isminde bi kızım var özel bi şirkette çalışıyorum ama yenıden ticarete geri dönmek için can atıyorum eşim muhasebeci ist b.düzünde oturuyoruz yarışmacı ark basarılar dılıyorum
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Oto-biyografi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2007, 00:52:23 »
Benim ilk arabam 2004 de aldığım 1997model Toyota Corolla GLi Otomatik 'ti arabamı çok sevmiştim lakin otomatik vites olması ve 180000 km de olması sebebiyle 08.08.1996 çıkışlı aracımı 08.08 2006  tarihinde sattım 2. aracım şu andada kullanmakta olduğum Lacivert Corolla Sol 2005 model Hatchback arabamı çok seviyorum.. Kendim 1991 yılından beri muhasebe işi ile ekmek kazanmaktayım. Mali müşavir stajımı yapmaktayım.. 1976 istanbul doğumluyum. Üniversite mezunuyum Bekarım (Daha nekadar sürecek bilmiyorum klasik evlilik yaşı stressleri işte) Bende Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Oto-biyografi
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2007, 12:42:04 »
Sıra bende anlaşılan  

İlk aracım 2000 model Corolla 1.3 terra idi.Uzun süre kullandıktan sonra şimdiki aracımı (2005 Corolla 1.6 Terra Hb) aldım. 1977 doğumluyum, üniversite mezunuyum, bende hala bekarım  Bir yazılım evinde yazılımdan müşteri temsilciliğine kadar bir çok işi aynı anda yapıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Oto-biyografi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2007, 12:50:45 »
Bir tanede bekarlar ve sorunlarına özel konu açsakmı çok dertliler var ehehe
Always TOYOTA

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Oto-biyografi
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2007, 13:22:14 »
şimdi sıra bende,

Gazi Anadolu Teknik Lisesi /bilgisayar bölümü ögrencisiyim.yaşım 16
Okul bitince öğretmen olmayı düşünmüyorum.Piyasada boy göstermeyi planlıyorum.Çünki şuan da staj yapmama ragmen oldukca fazla deneyim ve çevre edinmiş durumdayım.İlk arabam 97 turkuaz yeşili corolla xe.Araba mı çok seviyorum o benim ilk göz agrım.Boşta kaldığı için bana devredilmiş durumda fakat kullanmam kısıtlı eee doğrusuda bu zaten.Ne olursa olsun gelin arabamı yakup u yapcam kararlıyım.Nese fazla uzattım herhal.Herkese iyi günler. . . .

bu arada bende bekarım  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto-biyografi
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2007, 21:56:06 »
bizde yazalım bari

1. aracım 90 model kartal
2. aracım 93 model corolla xl 1.6
3. aracım 99 model corolla terra 1.6 hal da bu aracı kullanıyorum

daha önce de binek tipi renaultumuz vardı ama o babamındı

bolu geredede yaşıyorum.turkcell abone merkezi işletiyorum.lise den sonra sırf iş olsun diye 2 yıllık üniw e gittim bu sene bıraktım. öss ye gircem 4 yıllık açıktan üniw okuyup askerliği 6 ay yapmak istiyorum  yaş 22
60. Hükümet Milliyetçi Hareket !

Bolu/Gerede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Oto-biyografi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2007, 23:32:43 »
Ben yazmazsam çatlarım galiba bütün forumu kayıt olduğumdan bu yana sürekli sorularla doldurdum bunu da yazmazsam çatlarım galiba  

İlk arabam 96 corola gli otomatik yaklaşık 1.5 sene önce aldık arabamdan inanılmaz derecede memnunum ve çok seviyorum.1984 doğumluyum.Ankarada yaşıyorum bilgisayar teknolojisi ve programcılığı mezunuyum.Şuan bir yazılım firmasında source'larla boğuşmaktayım işi öğrenmeye çalışıyorum  
unutmadan ben evliyim ama corollam ile ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Oto-biyografi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2007, 00:16:43 »
ilk arabamız 76 ford lüx taksi imiş tam modelini kimse bilmiyor
ikincisi 93 toros station sonra 98 yılında 97 hilux 3 gün sonra sattık 98 sıfır hilux en son şu anda 2005 hilux

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Oto-biyografi
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2007, 01:03:52 »
Benim ilk kullandığım araba aileme aitti. 93 senesinde 93 model Toyota corolla kasis atlarken altı vuruyor, yere çok yakın diye satmışlardı. Çok üzülmüştüm. Sonra babam bana yaş günü hediyesi  0 brodway almıştı. 2-3 sene kullandım daha sonra sattım. Uzun bir dönem arabasız geçti. Daha sonra 2001 yılında yine sıfır Suzuki Marutti 800 beygir gücünde Beyaz bir arabayı kendi kazandığım paramla almıştım. Beni her yere taşımış, gece de gündüz de dert ortağım olmuştu. O benim beyaz oğlumdu. İnanırmısınız 7 sene sonra satarken çok ağlamıştım. Tam bir kara gün dostu idi. Şimdi ki arabam çok cici mi cici oğlum, 2007 model yakut kırmızısı bir Citroen C3 ona Gülüm diyorum. Oğlum olmadığı için olsa gerek arabalarımın cinsi hep erkek  
İstanbul'da doğdum. Üniversite mezunuyum. Yanlızlığımı paylaştığım, dert ortağım, canım, herşeyim 10 yaşında bir kızım var. Beni dün çok güzel bir karneyle ve onur belgesiyle ödüllendirdi ve 4. sınıfa geçti. Bir çok hobilerim var. Kumaş+ahşap boyama, dikiş, el sanatları, yemek ve pasta yapmak, soğuk seramik, tabak boyama, örgü ve dantel bunlardan bazıları. 95 senesinde Ağabeylerimin yanında (Otomotiv alım-satım) Satış Koordinatörlüğü olarak başladım. 2004 yılına kadar bir fiil çalıştım. Şu an hala evden, ön muhasebelerini yapmaktayım.  ve hayat böyle devam ediyor!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Oto-biyografi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2007, 22:03:27 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Not: Tuba, kızların çok şekerler  

[/quote]

çok teşekkür ederim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Oto-biyografi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2007, 22:48:25 »
Tuba hanım yaş 18? 11 yıldır evlisiniz! anlamadı ben. Bi yanlışlıkmı var?  

Ben 1976 model bi Toyota'yım. Modeli "Lazsa"    
İlk arabamız 1994 model Doğan SLX. Araç babamındı. Şimdiki eşim olan bayan o zamanlar kız arkadaşımdı ki onu mutlu etmek benide mutlu ettiği için arabayı kaçıran yaramaz gençlerdendik. Babam km yi alırdı km çubuğunu çıkarır devam ederdim. Geri vitesde gezmezdik yani    Ruhsatı alırdı ruhsata renkli fotokopi çektirir gene devam ederdik. O doğanın sanırım 50 ye yakın anahtarı olmuştur.

Yıllar geçti evlendim oğlum oldu. Öğretmen maaşı ile geçinmek zor tabi bi araç alamıyoruz. Komşulardan araba dilenip çocuğu gece hastanelere yetiştiriyor, yada onlar kullanmadığı zaman gezmelere gidiyoduk.  

Babam kendine yeni bi araç aldı. Fiat Marea Liberty (Rezil Bi araç). Doğanın anahtarınıda bana verdi. Ben de 2 sene bindim. Tam 12 sene bizde durdu. Babam acemi iken aldığı bi sıfır araç olduğu için bir çok kaza yaptı ve değerinin altında 2006 yılı Mart ayında 6.500 ytl ye sattım onu. Bir çok test ve deneme sürüşlerinden sonra KENDİME AİT İLK ARACIM OLAN TOYOTA COROLLA SEDAN D-4D LİNEA aracımı 2006 yılı mayıs ayında aldım. Hala kredi borcunu ödemekteyim. 1 yılı bitti 2 yıl daha var.    Allah' a şükür ödeyebiliyoruz.

Ben KTÜ Resim Öğretmenliği Grafik Ana Sanat dalı mezunuyum. TRABZON'luyum
1999 yılında mezun olup o yıl Rize merkeze atanarak göreve başladım resim öğretmeni olarak.
1990 yılından beri içli dışlı olduğum bilgisayar dan dolayı kendimi geliştirerek Rize İl Bilgisayar Formatör Öğretmeni Görevine kadar yükseldim. Artık öğretmenlerin bilgisayar öğretmeniyim. İl Milli Eğitimde görevime devam ediyorum. Yarışmacı arkadaşlar nerde? Kimse kalmadımı?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Oto-biyografi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2007, 23:15:15 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Tuba hanım yaş 18? 11 yıldır evlisiniz! anlamadı ben. Bi yanlışlıkmı var?  

[/quote]

ya ismal bey, çok güldüm valla. başını kaçırmışsınız. doğumgünümü 2 yılda bir kutluyorum yazmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Oto-biyografi
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2007, 14:52:24 »
Ee herkes yazmış bizde yazalım

Bizim ilk arabamız 94 model maruti 800 99 yılında almıştık 1 hafta kaldı elimizde çünkü motoru bitik çıkmıştı
satıldığına üzülmemiştim çünkü babamındı kendime ait arabam 2000 model beyaz opel corsa idi otomatik vites   sonra ehliyeti alınca 2006 model corolla sol at aldım gayet çok güzel araba  isatanbulda doğdum büyüdüm aslen rizeliyiz 20 yaşındayım bilgisayarlı muhasebe bölümünü bitirdim stajımda geçen sene bitirdim
şuan kendi işimle uğraşıyorum fırıncılıkla  medeni halim BEKAR
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Oto-biyografi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2007, 15:20:10 »
benim ilk aracım 2006 mayıs ayında aldığımız toyota corolla terra. ondan önce kendime ait bir aracım olmadı. aileminde aracı yoktu. üniversiteye gitmeden önce çok katlı bir otoparkta çalıştım ve araç kullanmayı orada öğrendim. bu arabamıda uzun süre kullanmayı düşünüyorum. 2 gün önce toyota bayine gittim. yeni fiyatlar çok uçuk o günden sonra aracımı daha çok sevmeye başladım.

1999 yılı Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. yaklaşık 1.5 yıl kadar özel sektörde çalıştım ve 2001 yılında Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünde göreve başladım. halende devam etmekteyim. Denizli liyim ve bu şehirden öğrencilik hayatımda ve Askerlikte kurtulabildim  herkes medeni halini belirtmiş bende belirteyim artık 79 doğumluyum ve bekarım.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Oto-biyografi
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2007, 15:55:18 »
Bu güne kadar kendime ait aracım hiç olmadı. Hep ailemin araçlarını kullandım. Galiba bu son araç 1 seneye kadar benim olacak. Kendimi bildim bileli ailemin arabası var. Kronolojik olarak sıralamasını yapmak gerekirse;
1) 1974 230.6 Otomatik
2) 1987 Şahin (131 Kasa)
3) 1991 Doğan L
4) 1993 Tempra SXAK
5) 1993 Opel Vectra GL
6) 1993 Tempra SXAK (üstteki arabayı geri aldık)
7) 1997 Corolla 1.3 XE
8) 1998 Corolla 1.3 XL
9) 1996 Opel Vectra 2.0 CD Otomatik
10) 2006 Toyota Corolla D-4D

18 yaşındayım, Beykent üniversitesinde öğrenciyim. Normal olarak bekarım  
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Oto-biyografi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2007, 17:31:44 »
mertol bey, iyi modifiye yaptığınız arabaları satarken bizim de haberimiz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Oto-biyografi
« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2007, 14:48:33 »
1- 97 1993 COROLLA 1.6 GL/AC AT VİŞNE ÇÜRÜĞÜ 280,000 DE SATTIM
2- 03 2003 CORLLA 1.6 SOL SW MT GÜMÜŞ 114,000 DE SATTIM
3- 04 2004 CORSA 1,2 ENJOY SPORT EASYTRONIC (İLK VE SON OPEL'İM)
4- 06 2002 COROLLA 1,8 T-SPORT (ŞİMDİ EŞİMİN KARDEŞİNDE)

BUNLAR ŞİMDİ OLANLAR
5- 06 1999 CAMRY 3,0 GX AT (292,000 DE ALDIM, ADINI DEĞİŞTİRDİK ZATEN, CAMRY BAŞARAN OLDU)
6- 07 2007 COROLLA 1,6 D4D CLASS
7- 07 1991 MR2 ( BUDA MR BAŞARAN OLDU BİLE)

1 yıllık evliyim, ist oturuyorum, KTU de iktisat okudum, endüstriyel kimyasal ürün ithalatı yapıyorum ve baba mesleği olan dekorasyon işini devam etttiriyorum bir yandan ,mr2 min bitmesini bekliyorum... Bi daha ki haftasonuna kadar bayıltıcı iğne yapacam kendime, o zaman bitecek
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km