0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benzinli değil neyli olursa olsun corollaya 40 kuruş çok çok fazla.transit jumbolar yakmıyor 40 kuruş. benzinli olması 40 kuruşun normal olduğu anlamına gelmez yani....
4 tirnakli Bosch Platin bujiler ve eski buji kablolari ile 100km.de 12-15 litre yakiyordu, simdi tek tirnakli en basit en ucuz ama fabrikanin onerdigi NGK bujiler ve NGK buji kablolariyla 6,5 lt yakiyor.
Bütün bir forumda bu bujilerle ilgili fikri olan yokmu? Ya da konuyumu yanlış yere açtım?
Sen yazdigim mesaji okudun mu? Okumadiysan, anlamadiysan, bosuna dert yanma.Bir daha da cevap bekleme.
şehir içi benzinde 0,40 krş yakması gayet normal bir durum % 11 yakmış şehiriçi daha ne kadar az yakıcakki gayet nomral bir durum fakat toyota orjinal bujisi tek tırnaktır .ve orjinal bujisi ngk dır.buji ile rolantininde hiç bir alakası yoktur.marş basmama olayı marş kömürleri,şarj dinamosu yada akü başka bir açıklaması yok bu işin uzun yolda benzini deneyin takriben 0,22 krş gibi bişey yakması lazım sakin kullanımda 90 km süratle tabiki.
zeynel bey yanlış yönlendirmek istemem bu çift tırnak olayını işin erbabı bir arkadaşımız yani uzman biri cevaplarsa daha iyi olur.benim mantığım toyota kullanım kitapçığında yazan tek tırnaklı buji kullanmaktır.0,40 krş yakıta gelince ben 4 litre benzinle şehir içinde 33 km yol yapmıştım ama agresif araba kullandığım için olmuştu sanırım ortalama 0,50krş yaktım yani ama yakıt hesapları en mantıklı ucun yol 90 km süratte belli olur şehir içi hesabı mantıklı değildir.
1,3 2E motorlar için; denso W16EXRU-11 veya NGK BPR5EY11 1,6 4A-FE motorlar için denso K16R-U11 veya NGK BKR5EYA-11 kodlu bujiler kullanılmalıdır.