Gönderen Konu: otomatik toyotamı manuel toyotamı  (Okunma sayısı 9690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '98
otomatik toyotamı manuel toyotamı
« : Haziran 26, 2010, 18:05:22 »
arkadaşlar merhaba henüz aranıza yeni katıldım....bende eski kasa toyota almak istiyorum ....bir iki tane 1996  ve 1997 model GLİ  buldum ancak otomatik almak istiyorum...otomatik viteslerin ne gibi bir sorunları olabilir...yani manuelmi tercih etmeliyim..paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum : :-\
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Toyota Club Türkiye

otomatik toyotamı manuel toyotamı
« : Haziran 26, 2010, 18:05:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik toyotamı manuel toyotamı
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2010, 18:20:33 »
Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Her ikisi içinde ciddi manada problemi olana rastlamadım.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2010, 18:24:12 »
mehmet bey otomatik alırken neye dikkat etmeliyim onu bile  bilmiyorum.ama beni felaket bir şekilde otomatik vites sendromu sardı.arkadaşlarımın çoğu otomatik şanzıman çabuk arızalanır vede pahalıya mal olur diyorlar..bakalım ne olacak...inşallah buradan kullanıcıları bilgi paylaşımında bulunurlarda birşeyler öğrenmiş oluruz.. ;).
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2010, 18:31:34 »
Yaşadığım yerde (Tayvan) neredeyse tüm araçlar tam otomatik vitesli. İçlerinde efsane kasa diye tabir edilen corolla modelleri çok yaygın. Şu ana kadar hiç kimseden otomatik vitesle ilgili bir şikayet duymadım. Eğer arıza çıkarırsa, düz vitese göre daha masraflı olabilir, ancak kolay kolay arıza veren bir birim değil. Forumda otomatik vitesli corolla kullanan arkadaşlar, konuyu görünce sizinle deneyimlerini paylaşacaklardır.

Tek taysiyem, eğer otomatik vitesli bakıyorsanız 1.6 serilerine bakın, 1.3 serileri otomatik vites vites için biraz zayıf kalabilir (gerçi 1.3'lerde otomatik vites var mı emin değilim)

Bu arada profil bilgilierinizi tamamlar mısınız?
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2010, 18:35:15 »
Yasin otomatik vites alırken aracı test et vites geçişleri olabildiğince hissettirmemesi gerekli takır tukur vites geçişleri olmamalı şanzıman yağını her 60bin kmde bir değiştirdiğin sürece hiçbişey olmaz bak sana tiyo vereyim. aracı deneyeme gideceksiniz bırak önce adam sürsün sen şunlara dikkat et;

adam vites geçişlerini sert mi yapıyor?
araç durmadan vites geçişi yapıyor mu?
yolda giderken vites arttırımı ve düşüşlerinde ( D de ) sana sallantı sarsıntı hissettiriyormu?
baktın adam düzgün kullanıyor sor bakalım şanzımana ne gibi bakımlar yaptırdın? yağını değiştirdin mi? kaç kmde değiştiriyorsun buradan zaten herşey ortaya çıkar

bu arada sende sür ve aracı L-2-D-N-R-P bütün viteslere geçir dene

eski kasa toyotalarda vitesler çok sağlam ve güzel şimdiki MMT vs vitesler daha sarsıntılı ve arızalı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2010, 19:33:26 »
1997 gli modeli buldum 13200 tl.istiyor...peki normalmi fiyat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2010, 12:05:25 »
arkadaşlar hiç ototmatik kullanan yokmu...tecrübelerini  paylaşacak kimseler yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir Dadaş Gibi...
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2010, 12:15:14 »
 arkadaşım ben geçen sene sattım 97 1.6 gli otomatik corollam vardı yaklaşık 3 yıl kullandım tek kelime ile süper ötesi hiç sorun yaşamadım yukarıda fiyat yazılmış normalmi diye ben 13.350 tl ya sattım geçen yıl araç temiz ise alın derim götürün teste sokun motor ve şanzıman alarak ciddi bir sorunu olmamışsa alın ve yıllık bakımını yapın dilediğinizce sürün ben bütün bunları kullandığım için yazdım karar sizin
94 corona E2.GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2010, 12:16:06 »
arkadaşlar hiç ototmatik kullanan yokmu...tecrübelerini  paylaşacak kimseler yokmu

o kadar yazı yazdım yasin daha ne bekliyorsun ilgileniyorsan yazdıklarımı okur aklına takılanı sorarsın burada millet sana cevap yazmak için sırada beklemiyor benim aracım 96 otomatik corolla bildiklerimi dikkat etmen gerekeni yazdım. okuyum geçecene dikkatli oku aklına takılanı sor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2010, 15:53:02 »
ercan ben samsundayımm alacağım araç ise ankarada ...şimdi tanıdık birisinin olmadığı bir yerde alacağım aracı nereye ne şekilde göstereceğmi bilmiyorum..alacağım aracı servise mi sokmalıyım onuda bilmiyorum....biraz tereddütlerim var tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2010, 16:13:02 »
ercan ben samsundayımm alacağım araç ise ankarada ...şimdi tanıdık birisinin olmadığı bir yerde alacağım aracı nereye ne şekilde göstereceğmi bilmiyorum..alacağım aracı servise mi sokmalıyım onuda bilmiyorum....biraz tereddütlerim var tabi

Eğer tanıdığınız ustanız yoksa, bence servise gösterim derim. En güveniliri de o zaten. 150 TL ye bakıyorlar. (Toyota Özel Servisi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2010, 17:15:22 »
2006 otomatik corollamız vardı çok güzeldi şanzumanı süperdi kolay kolay arıza çıkartmaz ama çıkartırsa pahalıya mal olabilir. toyotanın otomatik şanzımanı bmw de yok. yani sorunsuz bi otomatiğe rastlarsanız arıza da çıkartmazsa çok keyifli otomatik toyota. karar sizin
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2010, 17:24:28 »
O yillardan 94 model 4 otomatik vitesli Prizm/Corolla kullaniyorum, sukur cok memnunum.143bin milde.
Yakit tuketimi de duz viteslilerden fazla degil.

Ercan'in soyledigine ek olarak, almadan once sanzuman yag cubugunu kontrol edin.Yag seviyesi olmasi gereken yerde mi, yag rengi kirmizimtrak mi, yoksa yanik kahverengi, siyah mi diye...Ikincisi sanzumanin iyi durumda olmadigina isaret eder. Sanzuman yag cubugu kirmizi olan, transmission yazar uzerinde.

Vites gecislerinde devir saati-hiz iliskisine dikkat et, devir yukselip, hiz artmiyorsa kaciriyor demektir.

Bakimi aksatilmadiysa, cok hor kullanilmadiysa en rahati, en ekonomigi otomatik viteslisi.
Vasita cogunlukla uzun yolda kullanildiysa sanzuman yaginin degismesine gerek bile yok.Agir kosullar altinda cok dur kalkli, asiri sicak iklimde zorlanarak kullanildiysa belli araliklarla (40bin km.de bir) yagin ve filtrenin degistirilmis olmasi gerekiyor.

Otomatikte debriyaj/balata degistirme derdi hic yok.

En iyisi serviste, ya da guvendigin usta bir tamircide kontrolden gecirt, 50-100 liraya hallolur.OK alirsa, icin rahat satin alabilirsin. Simdiden hayirli olsun. Fiyat olarak 12-13bin bence uygun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Haziran 29, 2010, 01:35:05 »
Sadece otomatik vites biraz fazla yakıyor.Bunu bilmenizde fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2010, 02:26:16 »
Her ikisinide kullanmış biri olarak bence yeni kasalarda otomatik eskilerde manuel..
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2010, 16:07:34 »
Dostum ben su an 2003 corolla otomatik kullanıyorum. kayınpederim de de 97 carina var sıfır almıstı ve halen kullanmakta.
su ana kadar hic otomatik vites arızası yaşamadı. toyotanın otomatik vitesi dünyada ilk 3 e girer için rahat olsun
yine, yeni, yeniden corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2010, 16:56:43 »
İşine yararmı bilmiyorum ama ben yeni kasa 2007 MMT kullanıyorum ve memnunum, ama almadan önce işin ehline mutlaka göster, arkadaşların dediklerine tamamen katılıyorum biraz fazla yakıyor ve özellikle Toyatanın otomatikleri fazla problem çıkarmıyor çıkarırsa da normallerden biraz fazlaya patlıyor. eğer serviş geçmişi varsa bir kontrol ettir önceden bir problem yaşamışmı, özellikle ilk 20 000 km de.
Şimdidden hayırlı olsun yeni bir toyotacı olarak aramıza hoşlgeldin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 29, 2010, 19:03:40 »
MMT ayri tabii, otomatik degil.
Kimseye MMT tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #18 : Haziran 29, 2010, 19:08:12 »
MMT ayri tabii, otomatik degil.
Kimseye MMT tavsiye etmem.

Niye yaa Ahmet abi biz gayet memnunuz bu durumdan?   :huh:
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 29, 2010, 19:11:56 »
Anil. insallah hep memnun kalirsiniz, problem yasamazsiniz.
Ama sadece bu forumda bile cok problem yasayan var, o yuzden dedim. :)