0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhaba henüz aranıza yeni katıldım....bende eski kasa toyota almak istiyorum ....bir iki tane 1996 ve 1997 model GLİ buldum ancak otomatik almak istiyorum...otomatik viteslerin ne gibi bir sorunları olabilir...yani manuelmi tercih etmeliyim..paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum :
Ben kullandım.. Çok yakıyolar düz viteslere göre.. Araba sollamalarında tedirgin olursunuz.. Hemen devrini bulmaz, bulmasını isterseniz gazı köklemeniz lazım oda benzine yansır.. Satmaya kalkarkende sıkıntı yaratır.. Ben satmaya kalkarken direksiyona oturanlar, öcü görmüş gibi kaçıyoalrdı otomatik oldugunu görünce
manuel tavsiye ederim yakıt konusunda daha cimri benim 94 gli japon efsane 0,14 krş yakmaya başladı .
Cahilliklerindendir.Benimki de otomatik.Motor da 1.8lt. Uzun yolda 6-7 litre/100 km benzin yakiyor.Saatte 120-130 km hizda.1.8 yok diyelim haydi, 1.6 duz vites Corolla (93-97) uzun yolda ne kadar yakar?
otomatik vitesi tek geçerim.....
Faruk arkadasimiz dogru soyluyor.Buji, buji kablolari, yagin-filtrenin cinsi, tazeligi, kullanilan yakit basta olmak uzere arabanin bakim durumu cok etkili yakit tuketimi uzerinde.Bosch Platin bujiler vardi uzerinde, arabami aldigimda.Yeni olmasina ragmen 100 km.de 12-15 litre yakiyordu.Japon mali NGK marka en ucuz bujilerle degistirdim, NGK marka yine Japon mali buji kablolari taktim, sentetik yaga gectim, Motor Silk uyguladim, 100 km.de 6,5 litre yakiyor %85-90 uzun yol surusunde (saatte 120-130 km hizda).Bence bu tuketim 1994 model 1.8 lt., otomatik vitesli eski bir arac icin cok iyi.