Gönderen Konu: otomatik toyotamı manuel toyotamı  (Okunma sayısı 9689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: otomatik toyotamı manuel toyotamı
« Yanıtla #20 : Haziran 29, 2010, 19:17:06 »
İnş. Ahmet abi  :)
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 29, 2010, 19:17:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 30, 2010, 09:47:10 »
arkadaşlar merhaba henüz aranıza yeni katıldım....bende eski kasa toyota almak istiyorum ....bir iki tane 1996  ve 1997 model GLİ  buldum ancak otomatik almak istiyorum...otomatik viteslerin ne gibi bir sorunları olabilir...yani manuelmi tercih etmeliyim..paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum : :-\

yasin kardeş öncelikle tercihin en doğrusu corolla efsane olarak.
diğer arkadslarım yazdıkları mesajlarda yeteri kadar yardımcı olmuşlar sana..
şimdi;
eğer orjinal japon olsun diyosan daha eski model alabilirsin (dah eski derken zaten 93 ve 94 orj japon)
he dertsen ki yok ben yüksek model istiyorum o zaman en gençlerine bakacaksın, tabiki normal ve eşit şartlarda kullanılmış ise.yoksa 98 olmuş 93 den daha hor kullanılmış bir anlamı yok,anlatabiliyormuyum....
ben yıllardır bu efsanenin hayranlığı ile yaşadım ve sonunda bundan yaklasık 2 ay önce buldum bi efsane vee otomatik şanzıman.
ararken tek bir modele şartlandım 98 gli special,ful+ful yani
kısmet otomatik denk geldi fakat cok temiz km si 65500 dü ben alırken
otomatik sanzumana gelince;
tırstım acıkcası konuya yabancı oldugum için,
aracı sahibiyle birlikte doğru motor ustası olan kayınpederime götürdüm servise baktırmadan önce
bana şunu söyledi;
bu aracı al servise bakıma en az sen gir
otomatik şanzıman olmasından korkma en sorunsuz otomatik sanzuman bu kasalarda
ama şundan kork...çok yakar manuele nazaran.
ben şimdi cok şükür sorunsuz kullanıyorum,birde istanbul trafiğinde otomatik sanz.kullanmayanlara tavsiyem,bi deneyin en azından...
size şu kadarını söyleyeyim,bu efsanelerde tek sorun altının yere yakın olması...
cok isterim efsane sahibi olmanı hayırlısı kardeş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Haziran 30, 2010, 15:09:46 »
Ben kullandım.. Çok yakıyolar düz viteslere göre.. Araba sollamalarında tedirgin olursunuz.. Hemen devrini bulmaz, bulmasını isterseniz gazı köklemeniz lazım oda benzine yansır.. Satmaya kalkarkende sıkıntı yaratır.. Ben satmaya kalkarken direksiyona oturanlar, öcü görmüş gibi kaçıyoalrdı otomatik oldugunu görünce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Haziran 30, 2010, 15:19:44 »
manuel tavsiye ederim yakıt konusunda daha cimri benim 94 gli japon efsane   0,14 krş yakmaya başladı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 30, 2010, 15:22:23 »
Ben kullandım.. Çok yakıyolar düz viteslere göre.. Araba sollamalarında tedirgin olursunuz.. Hemen devrini bulmaz, bulmasını isterseniz gazı köklemeniz lazım oda benzine yansır.. Satmaya kalkarkende sıkıntı yaratır.. Ben satmaya kalkarken direksiyona oturanlar, öcü görmüş gibi kaçıyoalrdı otomatik oldugunu görünce
bu bahsettikleirniz kişiye göre değişir..tabiki  birde otomatik kullananlara sormak laızm bu fikri alırken öcü olmuşlar mı? sollama yaparlarken manuelden farklı ne şekilde etkilenmişler.. ;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 30, 2010, 15:24:18 »
manuel tavsiye ederim yakıt konusunda daha cimri benim 94 gli japon efsane   0,14 krş yakmaya başladı .
eski kasalar için bilmem ama .. yeni kasa hb yada sedan corola olsun aralarında 00.30 yada 0.80 kuruş farkeder..çünkü toyotada wwt-i sistemi akıl motor seçeneği ile yakıt tasarrufu sağlanmaya çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 30, 2010, 15:31:00 »

Cahilliklerindendir.
Benimki de otomatik.Motor da 1.8lt. Uzun yolda 6-7 litre/100 km benzin yakiyor.Saatte 120-130 km hizda.
1.8 yok diyelim haydi, 1.6 duz vites Corolla (93-97) uzun yolda ne kadar yakar?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 30, 2010, 15:33:29 »
Cahilliklerindendir.
Benimki de otomatik.Motor da 1.8lt. Uzun yolda 6-7 litre/100 km benzin yakiyor.Saatte 120-130 km hizda.
1.8 yok diyelim haydi, 1.6 duz vites Corolla (93-97) uzun yolda ne kadar yakar?
aynen ahmet abi  otomatik çok yakar diyenler neye dayanarak diyolar biz otomatik kullanıcıları neden yakınmıyoruz anlamış değilim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 01, 2010, 09:34:21 »
Yasin Bey, bir çok arkadaş otomatik vitesin artılarından eksilerinden bahsetmiş. Bende AE101 kasa 96 GLİ otomatik var. 2006 yılında 2. sahibinden aldım. Benden önceki sahibi eski sistem (mix) tüp taktırmıştı, sıralı sistem ile değiştidim. Dört yıldır kullanıyorum. Otomatik şanzimanı eşimle birlikte kullanmak için tercih ettim. Eşimde rahatlıkla kullanıyor. Otomatik çok yakar derler. Doğrudur ama ne kadar çok yakacağı aracın geçmişinede bağlıdır. Bujiler, hava filtresi egsoz sistemi yağlanma gibi bir çok sebep yakıt tüketiminde etkili olur. Tabiiki en başta LPG olup olmaması. Ben kendi aracımdan örnek veriyim. Bursa Yenşehirde ikamet etmekteyim. Yılda iki kez memlekete Konyaya gitmekteyim. Mesafe 480km dir. Benim tüp 36Litre kadar LPG almakta. Bu yakıt ile 90-110 km ortalama hızla konya'ya varmaktayım ve yaklaşık 20km kadar da şehir içinde gitmekteyim. Yani şehir dışında km de 0,14 lira yakmaktadır. Tabiiki benim bu veriler mevsime göre değişiklik göstermektedir. Ama şimdiye kadar tek tepo ile gittim. Yolda tekrardan doldurma hiç yapmadım. Otomatik geçişlerde tepkisiz kalır diyenler daha otomatik şanziman kullanımını bilmeyenlerdir. Almaya karar verirseniz kullanımı ile ilgili tecrübemi paylaşırım. Saygılar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Temmuz 01, 2010, 13:10:29 »
selam  arkadaşaım.otomatik vites toyota carinam var.kullanımından gayet memnunum.tavsiye ederim otomatik vitesi.sataraken sorun olurmu onu bilemem.yanlız önermek istediğim birşey var.eğer otomatik vites alacaksan sitede araştırma yaparsan görürsün 2000 cc otomatik carina 1600 cc otomatik corolladan daha az yakıt tüketir.corolallaya özel bir hastlaığın yoksa daha az paraya daha üst segment otomatik carina sahibi olabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 01, 2010, 14:14:54 »
otomatik vitesi tek geçerim.....
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 01, 2010, 14:30:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 01, 2010, 14:40:50 »
evet ekürisi bile olamaz... tabelada bile.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 01, 2010, 18:24:24 »
:D

Faruk arkadasimiz dogru soyluyor.Buji, buji kablolari, yagin-filtrenin cinsi, tazeligi, kullanilan yakit basta olmak uzere arabanin bakim durumu cok etkili yakit tuketimi uzerinde.
Bosch Platin bujiler vardi uzerinde, arabami aldigimda.Yeni olmasina ragmen 100 km.de 12-15 litre yakiyordu.Japon mali NGK marka en ucuz bujilerle degistirdim, NGK marka yine Japon mali buji kablolari taktim, sentetik yaga gectim, Motor Silk uyguladim, 100 km.de 6,5 litre yakiyor %85-90 uzun yol surusunde (saatte 120-130 km hizda).Bence bu tuketim 1994 model 1.8 lt., otomatik vitesli eski bir arac icin cok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 01, 2010, 19:00:36 »
:D

Faruk arkadasimiz dogru soyluyor.Buji, buji kablolari, yagin-filtrenin cinsi, tazeligi, kullanilan yakit basta olmak uzere arabanin bakim durumu cok etkili yakit tuketimi uzerinde.
Bosch Platin bujiler vardi uzerinde, arabami aldigimda.Yeni olmasina ragmen 100 km.de 12-15 litre yakiyordu.Japon mali NGK marka en ucuz bujilerle degistirdim, NGK marka yine Japon mali buji kablolari taktim, sentetik yaga gectim, Motor Silk uyguladim, 100 km.de 6,5 litre yakiyor %85-90 uzun yol surusunde (saatte 120-130 km hizda).Bence bu tuketim 1994 model 1.8 lt., otomatik vitesli eski bir arac icin cok iyi.
yani yarı yarıya mı düştü?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 01, 2010, 19:01:35 »
Evet, hatta daha fazla  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 23, 2011, 00:01:24 »

Manuel(Düz) Vites

Otomatik Vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 23, 2011, 00:29:15 »
97 Corolla GLİ 1.6 Otomatik Benzinli aracım vardı.176.000 km. yol yaptım.Ön takımlar,balata ve tavan sol yağmur oluğu paslanması istisna olmak üzere şanzıman konusunda hiç bir sorun yaşamadım.Vites geçişleri mükemmeldi.Yokuşlarda motor kesinlikle zorlanmıyordu.Fakat takip mesafesi ve frenler konusunda dikkatli olmak gerekiyordu.Kalkışlarda manuele göre daha seri olduğunu söyleyebilirim.Hızını aldıktan sonra ise her hangi bir iddiada bulunamam.Yakıt sarfiyatı biraz da kişinin sürüş tekniğine bağlı.Agresif bir sürücü değilseniz manuele göre daha çok yaktığına inanmıyorum.Olsa da çok az bir fark vardır.Kısaca otomatik derim.Şimdiki aracım da otomatik.