0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 motor carina/corolla 127 bg1600 motor corolla 105 veya 114 bg.teknik verilerle açıklama yapmanıza gerek yok ufacık çocuk bile anlar hangisinin daha güçlü olduğunu. yazdığım yazı carina veya corona, corolla'yı geçemez diye anlaşılmış gibi duruyor. ben geçer değil kafa tutar dedim, ercan'a da tamamen senin hatan demiş olmam, ona yaptığım bir espridir.yukarıda verdiğiniz değerler tavsiye edilen değil, maksimum devir manasına geliyor. 5. vites değerinin verilmemeside maksimumunu basamayacağınız manasına geliyor.bir 96 corolla 1.6GLI,bir 98 carina EMT,bir 99 avensisbir de 99 camry kullanıcısı olan bir aileyiz, hangisinin gücü, torku, beygiri nasıl çok iyi biliyorum. özellikle carina'yı çok sık kullanıyorum. corollayı carinaya konfor, performans gibi kriterlerle orantılayacak değilim. ama unutmamanız gereken bir şey de 114bg ile 127bg arasında bir uçurum yok. carina daha ağır. bir de tork değerlerini incelemenizi öneririm. bu rakamlar birbirine çok yakın ama bu corollanın daha performanslı ve güzel bir araç olduğu manasına gelmiyor. espriyle karışık yazdığım yazıya aracın sahibi olan yakın arkadaşım ercan gülerken, fazlasıyla irdelendi konu.verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.[/quote]Benim verdiğim hız değerleri, vitesler için geçilmemesi tavsiye edilen değerler, hepsi yaklaşık 6000 d/dak tekabül ediyor. Corana ve carinalarda devir kesici 6500 de devreye giriyor. Kullanma kılavuzu buna aişaret etmiş olabilir.