0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Söylenenlere Aynen katılıyorum[/quote]Arkadaşlar bu kadar tepki niye anlamadım sonuçta 200 yaptık demedim şu zamanda 120 normal bir hız 0-100km hızlanmasıda gayet normal siz yavaş yavaş 30-40 sn de çıkınca sorun olmuyorda ben 14 sn de çıkınca neden sorun oldu anlamadım.gelelim 10 yaşındaki arabaya bence bu 10 yaşındaki araba şuandaki birçok 2000 üstü araçtan çok çok daha güvenli ve sağlam (fiat , lada, brodway....vb) peki şimdi o ucuz çin arabarından olsa altımda abs eps vırt zırt herşeyi olsa onla güvenli mi oluyo 120 ile gitmek güldürmeyin yau otobanlarda 120 hız sınırı zaten arkadaşlar güvenli olmasa trafik bu hızlara çıkmamıza izin vermez başta.Valla sen git toyota,honda,passat,mercedes,bmw.... harici arabalar bin ozaman anlarsın hangisi Allah'a emanetmiş arkadaşım yapma şu zamanda resmen yürüyen tabut arabalarla adamlar 160-170 yapmaya çalışıyor ki gidebilse daha fazla da yapacaklar.
Bu normal durum degil bilesiniz.Carina nin hizlanmasi 8.5-9.0 civari. O araba sorunludur veya söförü deneyimsizdir.eski aractir, bakimsizdir vs vs.O yüzden gecilmesi arkadasin hatasi degil. Bu yorum bir hata.Carina'nin motoru oldukca yeterlidir ve araci iyi hizlandirir. Ben ayni anda bizim evde hem Corolla hem Corona olmasi sayesinde kullandim. Corolla mümkün degil gecemez normalde.[/quote]"tamam geçemeyiz ama çok süper kafa tutuyo ona bi şey diyemem." sözümün arkasındayım.
Selim Kara'nın dikkatineToyota Carina/Corona'nın kullanım klavuzundan alınmadır.1. vites: 50 km/h2. vites: 93 km/h3. vites: 133 km/h4. vites: 180 km/h tavisye edileni bu. gerisi sana kalmış. 0-100 hızlanma 8.9 sn. 5. vitesin kaçta bittiği kılavuzda yok. carina yada corona ile ne düzyolda nede de yokuşta boy ölçüşmen tuhaf. O carina yada coronayı kullanan bilmiyo kulanmasını.[/quote]2000 motor carina/corolla 127 bg1600 motor corolla 105 veya 114 bg.teknik verilerle açıklama yapmanıza gerek yok ufacık çocuk bile anlar hangisinin daha güçlü olduğunu. yazdığım yazı carina veya corona, corolla'yı geçemez diye anlaşılmış gibi duruyor. ben geçer değil kafa tutar dedim, ercan'a da tamamen senin hatan demiş olmam, ona yaptığım bir espridir.yukarıda verdiğiniz değerler tavsiye edilen değil, maksimum devir manasına geliyor. 5. vites değerinin verilmemeside maksimumunu basamayacağınız manasına geliyor.bir 96 corolla 1.6GLI,bir 98 carina EMT,bir 99 avensisbir de 99 camry kullanıcısı olan bir aileyiz, hangisinin gücü, torku, beygiri nasıl çok iyi biliyorum. özellikle carina'yı çok sık kullanıyorum. corollayı carinaya konfor, performans gibi kriterlerle orantılayacak değilim. ama unutmamanız gereken bir şey de 114bg ile 127bg arasında bir uçurum yok. carina daha ağır. bir de tork değerlerini incelemenizi öneririm. bu rakamlar birbirine çok yakın ama bu corollanın daha performanslı ve güzel bir araç olduğu manasına gelmiyor. espriyle karışık yazdığım yazıya aracın sahibi olan yakın arkadaşım ercan gülerken, fazlasıyla irdelendi konu.verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
2000 motor carina/corolla 127 bg1600 motor corolla 105 veya 114 bg.teknik verilerle açıklama yapmanıza gerek yok ufacık çocuk bile anlar hangisinin daha güçlü olduğunu. yazdığım yazı carina veya corona, corolla'yı geçemez diye anlaşılmış gibi duruyor. ben geçer değil kafa tutar dedim, ercan'a da tamamen senin hatan demiş olmam, ona yaptığım bir espridir.yukarıda verdiğiniz değerler tavsiye edilen değil, maksimum devir manasına geliyor. 5. vites değerinin verilmemeside maksimumunu basamayacağınız manasına geliyor.bir 96 corolla 1.6GLI,bir 98 carina EMT,bir 99 avensisbir de 99 camry kullanıcısı olan bir aileyiz, hangisinin gücü, torku, beygiri nasıl çok iyi biliyorum. özellikle carina'yı çok sık kullanıyorum. corollayı carinaya konfor, performans gibi kriterlerle orantılayacak değilim. ama unutmamanız gereken bir şey de 114bg ile 127bg arasında bir uçurum yok. carina daha ağır. bir de tork değerlerini incelemenizi öneririm. bu rakamlar birbirine çok yakın ama bu corollanın daha performanslı ve güzel bir araç olduğu manasına gelmiyor. espriyle karışık yazdığım yazıya aracın sahibi olan yakın arkadaşım ercan gülerken, fazlasıyla irdelendi konu.verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.[/quote]harbi yahu neredeyse memleket meselesi olacaktı ozaman ben yine gülerek cevap vereyim Ama hala 10 yaşındaki aracla nasıl güvenlip hız yaparsınız, 0-100 km denemesi yapılır mı diyen arkadaşların cevaplarını merakla bekliyorum....
mesajı daha dikkatli okursanız 0-100km değil , kapışmaktan bahsediyordum.[/quote]Bende kapışıp 200 le gittim demedim zaten.sanki siz hiç hız yapmıyorsunuz hep 90 la gidiyorsunuz.ben hala idda ediyorum benim 10 yaşındaki aracım birçok araçtan daha güvenli ve sağlam
harbi yahu neredeyse memleket meselesi olacaktı ozaman ben yine gülerek cevap vereyim Ama hala 10 yaşındaki aracla nasıl güvenlip hız yaparsınız, 0-100 km denemesi yapılır mı diyen arkadaşların cevaplarını merakla bekliyorum....[/quote]alt sokağımızda bir adet 82 model ford mustang var. kırmızı üstü açık. 3 vitesli. 25 yaşında. sahibine söylemeli 40km'yi falan geçmesin.
alt sokağımızda bir adet 82 model ford mustang var. kırmızı üstü açık. 3 vitesli. 25 yaşında. sahibine söylemeli 40km'yi falan geçmesin.[/quote]hehehe valla güldüm okuyunca selim yau birçok mercedes bmw gibi arabalar var 80 li yılların ama hala taş gibiler hatta geçenlerde bindim e200 e eski ama hala çok güzel o da otomatikti... genelde de hızlı kullanan bi arkadaş söylyimde 60 ı geçmesin..Neyse arkadaşlar bugün araba boşken sadece bagajda mangal su falan vardı işte arabada tek başımdayıdm tekrar denedim ama her yolda deneyemediğim için yolu müsait görünce hemen kronometreyi açtım 3-4 sn sonra gazı kökledim bu defa 11.5 saniyede ulaştım 100km hıza demekki ağırlık bayağı fark ediyor..Gerçi bide şimdi çelik jant var artık haliyle ağırlık arttı ama olsun demekki tam bir denemede belki 10sn gibi bi sürede 100km hıza ulaşır.Şimdi güzel oldu motor herzamanki gibi sapasağlam
çelik jantlar genelde daha hafif olur (çünkü genelde çelik değil aluminyum alaşımlarından imal edilirler)[/quote]benim bildiğim kadarıyla orjinal jantlar 5.5kg falan aldığım cms jantlar ise 8.5 kg (bunu kesin biliyorum) yani daha ağır diye biliyorum.