Gönderen Konu: 0-100km Denemesi  (Okunma sayısı 7175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2007, 14:05:47 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Söylenenlere Aynen katılıyorum
[/quote]
Arkadaşlar bu kadar tepki niye anlamadım sonuçta 200 yaptık demedim şu zamanda 120 normal bir hız 0-100km hızlanmasıda gayet normal siz yavaş yavaş 30-40 sn de çıkınca sorun olmuyorda ben 14 sn de çıkınca neden sorun oldu anlamadım.

gelelim 10 yaşındaki arabaya bence bu 10 yaşındaki araba şuandaki birçok 2000 üstü araçtan çok çok daha güvenli ve sağlam (fiat , lada, brodway....vb) peki şimdi o ucuz çin arabarından olsa altımda abs eps vırt zırt herşeyi olsa onla güvenli mi oluyo 120 ile gitmek güldürmeyin yau otobanlarda 120 hız sınırı zaten arkadaşlar güvenli olmasa trafik bu hızlara çıkmamıza izin vermez başta.

Valla sen git toyota,honda,passat,mercedes,bmw.... harici arabalar bin ozaman anlarsın hangisi Allah'a emanetmiş arkadaşım yapma şu zamanda resmen yürüyen tabut arabalarla adamlar 160-170 yapmaya çalışıyor ki gidebilse daha fazla da yapacaklar.

Toyota Club Türkiye

0-100km Denemesi
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2007, 14:05:47 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2007, 19:23:44 »
ya allahınızı seversenız guldurmeyın 10 yasını gecmısmıs nolmus masallah gecmıs ama bır cok aracı yolda bırakırım.Bu bır zevk meselesı ısteyen basar isteyen basmaz.Bizde 2006 206 var o arabada abs cart curt varda noluyo onlada basıyom 170-180 kendı 10 yasındakı corollamlada basıyorum.Şimdi siz benım ehlıyetsız araba kullanmamada takarsınız bırakın allah ınızı seversenız . . . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2007, 20:58:00 »
ALINTI
.Bu bır zevk meselesı ısteyen basar isteyen basmaz[/quote]

http://www.trafikguvenligi.org.tr/tarihce.html

ALINTI
onlada basıyom 170-180 kendı 10 yasındakı corollamlada basıyorum[/quote]

http://www.haber61.net/images/news/traafik_kazasi.jpg

ALINTI
siz benım ehlıyetsız araba kullanmamada takarsınız [/quote]

http://www.kaliteliresimler.com/data/media/1039/kaza1.jpg

Umarım siz ya da bir yakınınızın başına kötü bir olay gelmeden akıllanırsınız.

Ben pek ümitli değilim malesef.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2007, 22:06:01 »
Güzel resimler paylaşım için sagol. . . .

Yazı çok uzun geldiği için okumadım kusura bakma . . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
0-100km Denemesi
« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2007, 03:20:03 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Bu normal durum degil bilesiniz.
Carina nin hizlanmasi 8.5-9.0 civari. O araba sorunludur veya söförü deneyimsizdir.
eski aractir, bakimsizdir vs vs.

O yüzden gecilmesi arkadasin hatasi degil. Bu yorum bir hata.
Carina'nin motoru oldukca yeterlidir ve araci iyi hizlandirir. Ben ayni anda bizim evde hem Corolla hem Corona olmasi sayesinde kullandim. Corolla mümkün degil gecemez normalde.
[/quote]

"tamam geçemeyiz ama çok süper kafa tutuyo ona bi şey diyemem." sözümün arkasındayım.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
0-100km Denemesi
« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2007, 03:35:09 »
Alıntı yapılan: Hasan YENİ
Selim Kara'nın dikkatine

Toyota Carina/Corona'nın kullanım klavuzundan alınmadır.

1. vites: 50 km/h
2. vites: 93 km/h
3. vites: 133 km/h
4. vites: 180 km/h
tavisye edileni bu. gerisi sana kalmış. 0-100 hızlanma 8.9 sn.
5. vitesin kaçta bittiği kılavuzda yok. carina yada corona ile ne düzyolda nede de yokuşta boy ölçüşmen tuhaf. O carina yada coronayı kullanan bilmiyo kulanmasını.
[/quote]

2000 motor carina/corolla 127 bg
1600 motor corolla 105 veya 114 bg.

teknik verilerle açıklama yapmanıza gerek yok ufacık çocuk bile anlar hangisinin daha güçlü olduğunu. yazdığım yazı carina veya corona, corolla'yı geçemez diye anlaşılmış gibi duruyor. ben geçer değil kafa tutar dedim, ercan'a da tamamen senin hatan demiş olmam, ona yaptığım bir espridir.

yukarıda verdiğiniz değerler tavsiye edilen değil, maksimum devir manasına geliyor. 5. vites değerinin verilmemeside maksimumunu basamayacağınız manasına geliyor.

bir 96 corolla 1.6GLI,
bir 98 carina EMT,
bir 99 avensis
bir de 99 camry kullanıcısı olan bir aileyiz, hangisinin gücü, torku, beygiri nasıl çok iyi biliyorum.

özellikle carina'yı çok sık kullanıyorum. corollayı carinaya konfor, performans gibi kriterlerle orantılayacak değilim. ama unutmamanız gereken bir şey de 114bg ile 127bg arasında bir uçurum yok. carina daha ağır. bir de tork değerlerini incelemenizi öneririm. bu rakamlar birbirine çok yakın ama bu corollanın daha performanslı ve güzel bir araç olduğu manasına gelmiyor.

espriyle karışık yazdığım yazıya aracın sahibi olan yakın arkadaşım ercan gülerken, fazlasıyla irdelendi konu.

verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #26 : Haziran 21, 2007, 09:03:37 »
Alıntı yapılan: selim kara
2000 motor carina/corolla 127 bg
1600 motor corolla 105 veya 114 bg.

teknik verilerle açıklama yapmanıza gerek yok ufacık çocuk bile anlar hangisinin daha güçlü olduğunu. yazdığım yazı carina veya corona, corolla'yı geçemez diye anlaşılmış gibi duruyor. ben geçer değil kafa tutar dedim, ercan'a da tamamen senin hatan demiş olmam, ona yaptığım bir espridir.

yukarıda verdiğiniz değerler tavsiye edilen değil, maksimum devir manasına geliyor. 5. vites değerinin verilmemeside maksimumunu basamayacağınız manasına geliyor.

bir 96 corolla 1.6GLI,
bir 98 carina EMT,
bir 99 avensis
bir de 99 camry kullanıcısı olan bir aileyiz, hangisinin gücü, torku, beygiri nasıl çok iyi biliyorum.

özellikle carina'yı çok sık kullanıyorum. corollayı carinaya konfor, performans gibi kriterlerle orantılayacak değilim. ama unutmamanız gereken bir şey de 114bg ile 127bg arasında bir uçurum yok. carina daha ağır. bir de tork değerlerini incelemenizi öneririm. bu rakamlar birbirine çok yakın ama bu corollanın daha performanslı ve güzel bir araç olduğu manasına gelmiyor.

espriyle karışık yazdığım yazıya aracın sahibi olan yakın arkadaşım ercan gülerken, fazlasıyla irdelendi konu.

verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
[/quote]

harbi yahu  neredeyse memleket meselesi olacaktı ozaman ben yine gülerek cevap vereyim    

Ama hala 10 yaşındaki aracla nasıl güvenlip hız yaparsınız, 0-100 km denemesi yapılır mı diyen arkadaşların cevaplarını merakla bekliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #27 : Haziran 21, 2007, 09:24:29 »
mesajı daha dikkatli okursanız 0-100km değil , kapışmaktan bahsediyordum.

ALINTI
Hele allaha emanet giden(ne abs ne yol tutuş sistemi) 10 yaşını devirmiş araçlarla yollarda kapışmak[/quote]

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #28 : Haziran 21, 2007, 10:08:27 »
Bence araçları yaşları ile sınıflandırmak pek doğru olmaz. Benim araba 16 yaşında, ama yüksek devirde kullanırsan (burdaki asıl konu bu galiba) haşat edersin motoru diyenler buyursunlar Bilkent'e, 5 dakika gezintiden sonra fikirleri değişmezse arabayı alıp götürebilirler  

Sonuçta bu merak meselesi, güvenli bir şekilde, güvenli bir ortamda yapılırsa problem görmüyorum. Trafikte saçmasapan hareketler yapanlara tabi ki ben de karşıyım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #29 : Haziran 21, 2007, 10:15:06 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
mesajı daha dikkatli okursanız 0-100km değil , kapışmaktan bahsediyordum.
[/quote]
Bende kapışıp 200 le gittim demedim zaten.sanki siz hiç hız yapmıyorsunuz hep 90 la gidiyorsunuz.
ben hala idda ediyorum benim 10 yaşındaki aracım birçok araçtan daha güvenli ve sağlam

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #30 : Haziran 21, 2007, 10:40:41 »
ercan abi bu bir idaa değil gerçek . . . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
0-100km Denemesi
« Yanıtla #31 : Haziran 22, 2007, 01:27:46 »
Alıntı yapılan: Ercan OZAN
harbi yahu  neredeyse memleket meselesi olacaktı ozaman ben yine gülerek cevap vereyim    

Ama hala 10 yaşındaki aracla nasıl güvenlip hız yaparsınız, 0-100 km denemesi yapılır mı diyen arkadaşların cevaplarını merakla bekliyorum....
[/quote]

alt sokağımızda bir adet 82 model ford mustang var. kırmızı üstü açık. 3 vitesli. 25 yaşında. sahibine söylemeli 40km'yi falan geçmesin.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2007, 20:38:04 »
Alıntı yapılan: selim kara
alt sokağımızda bir adet 82 model ford mustang var. kırmızı üstü açık. 3 vitesli. 25 yaşında. sahibine söylemeli 40km'yi falan geçmesin.
[/quote]
hehehe valla güldüm okuyunca selim yau birçok mercedes bmw gibi arabalar var 80 li yılların ama hala taş gibiler hatta geçenlerde bindim e200 e eski ama hala çok güzel o da otomatikti... genelde de hızlı kullanan bi arkadaş söylyimde 60 ı geçmesin..

Neyse arkadaşlar bugün araba boşken sadece bagajda mangal su falan vardı işte arabada tek başımdayıdm tekrar denedim ama her yolda deneyemediğim için yolu müsait görünce hemen kronometreyi açtım 3-4 sn sonra gazı kökledim bu defa 11.5 saniyede ulaştım 100km hıza demekki ağırlık bayağı fark ediyor..Gerçi bide şimdi çelik jant var artık haliyle ağırlık arttı ama olsun demekki tam bir denemede belki 10sn gibi bi sürede 100km hıza ulaşır.Şimdi güzel oldu motor herzamanki gibi sapasağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2007, 21:23:34 »
çelik jantlar genelde daha hafif olur

(çünkü genelde çelik değil aluminyum alaşımlarından imal edilirler)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #34 : Haziran 24, 2007, 16:12:10 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
çelik jantlar genelde daha hafif olur

(çünkü genelde çelik değil aluminyum alaşımlarından imal edilirler)
[/quote]
benim bildiğim kadarıyla orjinal jantlar 5.5kg falan aldığım cms jantlar ise 8.5 kg (bunu kesin biliyorum) yani daha ağır diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
0-100km Denemesi
« Yanıtla #35 : Aralık 07, 2007, 08:23:42 »
araban bence de cok cok ıyı hızlanmıs..ama garıbıme gıden corona ıle kapısmak ıstemen..yanı corona bu her turlu..kızmaa..yokusta da duzdede farketmez dımı?..neyse sonuc olarak ıyı bır hızlanma sn si..tebrık ederım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #36 : Aralık 07, 2007, 23:33:26 »
target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CMu_NEGd5cU

saolasın eren kardeşim buda videosu 11-11.5sn gibi bi değer ama hala bagajda subwoofer mangal battaniye zincir kova vs vs vardı  inanmayanlar olabilir diye yoluda çektim düz yol yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #37 : Aralık 13, 2007, 02:38:48 »
arkadaşlar forumda konu açarken daha dikkatli olalım lütfen.şöyle kapıştım böyle geçtim,bak nasıl da hızlandım vs... gibi şeyler gereksiz. bu tip şeyleri meşru gibi göstermeyin. 120km hız için kimse fazla demiyor fakat anlatım tarzı,olayı yansıtma tarzı yanlış. kapışmak,şöyle yaptım böyle ettim demek,şehir içi yoldaki 0-100km hız denemesini buraya koymak sanırım pek de etik değil. saygılar...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #38 : Aralık 14, 2007, 22:59:07 »
valla arkadaşım kim ne derse desin burada yazılanla uygulanan doğru olmuyor sözlerim sadece taha bey size değil ama mutlaka herkes bi bakıyım benim araba nasıl gidiyor diye yada ne biliyim acil işi oluyor , biyere gecikmemek için yani öyle yada böyle basıyor gaza eğer şu forum sitesinde ömrü hayatımda basmadım hiç 100 ü geçmedim diyen varsa konuyu hemen sileceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #39 : Aralık 15, 2007, 02:59:35 »
kimse basmadım diyemez,zaten öyle bir yalana da kimse inanmaz.şehirlerarası yollarda ,illaki makul ölçüde hızı herkes yapıyor.benim demek istediğim şu; buraya "ŞEHİRİÇİNDE" yapılmış 0-100km hızlanma videosu koymak,vay ben şöyle kapıştım,böyle geçtim vs.. gibi şeyleri marifetmiş gibi lanse etmek yanlış.uzun yolda gaza biraz dokunmak makul karşılanabilir ki öyledir zaten ama şehir içinde 0-100km hızlanma denemesinin videosunu koymak,uzun yolda da başkasıyla kapıştım geçtim gibi söylemler yanlıştır.makul ölçüde hız ayrı birşey,kapışmak ayrı birşey.arasında büyük fark var. saygılar...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...