Gönderen Konu: 0-100km Denemesi  (Okunma sayısı 7176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« : Haziran 10, 2007, 18:18:06 »
Arkadaşlar öncelike yolcuğumdan bahsetmek istiyorum cuma gecesi ankaradan yozgata gittim.Giderken genelde yağışlı idi ama altımda corolla olduğu için ne gece olması nede yağmur olmasıdan korkmadım.Gayet rahat güvenli ve zevkli yolculuktu.elmadağında tam yağmura yakalandım biraz rally yaptık ama güzeldi.Neyse bugünde geri döndüm (giderken pek araba yoktu ama gelirken 1 kalos 1 corolla xe 1 tane corona 2.0 ile biraz kapıştık gibi oldu.hepsini geçtim ama coronanın galiba çok zoruna gitti adam sonradan yokuşta beni halletti   )
Bende bunun üzerine 0-100 km denemesi yapmak istedim Arabada 4 kişiydik (3 ü kilolu en az kilolu olan ben 76 kg hahaha  + bagajda normal dolulukta idi ) ankarada olanlar bilir kayaştaki düzlükte tam durup 0-100km ye L sonra 2 yaparak 14.53 sn de çıktım.Sonra ilerde ışıklarda durduk bi ozamana kadar biraz motor açılsın diye yüksek devirde gittim sonra tekrar denemek istedim 14.36 sn de çıktım.Bendeki toyota nın kataloğunda otomatik için 12.07 sn de diyor.Acaba arabanın dolu olması çok etkiler mi sizce? bu değer nasıl yoksa halk arasındaki değimle motoru açmak gerekli mi biraz yüksek devirde kullanayım mı aracı?
Bu arada arabamı şirketin arabası olduğu için kullanamıyorum öyleee yatıyo sadece pazar günleri kullanıyorum acaba motor sağırlaşır mı bu şekilde

Toyota Club Türkiye

0-100km Denemesi
« : Haziran 10, 2007, 18:18:06 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2007, 19:03:20 »
vay guzel ankaramızda neler oluyo haberımız yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
0-100km Denemesi
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2007, 09:28:48 »
bence arabada 4 kişi varken iyi bir sonuç hızlanması nereden baksanız arabanızda 300 kilodan fazla bir yük varmış.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
0-100km Denemesi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2007, 09:43:45 »
   ercan at o arabayı çöpe.
şaka bi yana kardeşim, araban otomatik vites + o kadar yükle iyi bile hızlanmış. ama yokuşta coronanın seni geçmesi tamamen senin hatan. normalde 2.0 motor bile olsa beygir gücü çok yetersiz onun. halamın oğlu (carina) rampada bizimle kafa kafaya kalınca deliye dönmüştü. tamam geçemeyiz ama çok süper kafa tutuyo ona bi şey diyemem. ben bizim arabanın 0-100 olayını hiç denemedim. drag pek sevmem. istanbulda olduğumuz için slalom daha iyi  trafikte daha çok işe yarıyor. ama dediğim gibi. o katalogdaki değerin 50 kiloluk tıfıl bir japonla yapılan testten çıktığını varsayarsak. güzel...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2007, 09:48:53 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
bence arabada 4 kişi varken iyi bir sonuç hızlanması nereden baksanız arabanızda 300 kilodan fazla bir yük varmış.
[/quote]
evet abi arabada 300kg hatta belki biraz daha fazla yük vardı. Birde boşken denemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
0-100km Denemesi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2007, 09:50:07 »
Alıntı yapılan: selim kara
o katalogdaki değerin 50 kiloluk tıfıl bir japonla yapılan testten çıktığını varsayarsak. güzel...
[/quote]

çok hoş bir söz sabah sabah iyi güldürdünüz beni
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2007, 10:14:26 »
  ercan at o arabayı çöpe.
şaka bi yana kardeşim, araban otomatik vites + o kadar yükle iyi bile hızlanmış. ama yokuşta coronanın seni geçmesi tamamen senin hatan. normalde 2.0 motor bile olsa beygir gücü çok yetersiz onun. halamın oğlu (carina) rampada bizimle kafa kafaya kalınca deliye dönmüştü. tamam geçemeyiz ama çok süper kafa tutuyo ona bi şey diyemem. ben bizim arabanın 0-100 olayını hiç denemedim. drag pek sevmem. istanbulda olduğumuz için slalom daha iyi  trafikte daha çok işe yarıyor. ama dediğim gibi. o katalogdaki değerin 50 kiloluk tıfıl bir japonla yapılan testten çıktığını varsayarsak. güzel...
[/quote]
Ben corona yı geçtikten sonra yokuşta hızımı 120 lere düşürmüştüm Tabi corona aşağıdan kaptırıp gelince haliyle geçti bende pek zorlamak istemedim.Harbi yahu  tıfıllar harbi bizimki gibi değil adamlar jokey gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
0-100km Denemesi
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2007, 11:33:38 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
çok hoş bir söz sabah sabah iyi güldürdünüz beni
[/quote]

teşekkürler.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2007, 00:42:53 »
Hiç mi otomatik aracı olupta deneyen yok yahu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2007, 10:46:55 »
Büyük olasılıkla ölçüm hatası vardır. Daha fazladır. =)
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2007, 10:55:29 »
  ercan at o arabayı çöpe.
şaka bi yana kardeşim, araban otomatik vites + o kadar yükle iyi bile hızlanmış. ama yokuşta coronanın seni geçmesi tamamen senin hatan. normalde 2.0 motor bile olsa beygir gücü çok yetersiz onun. halamın oğlu (carina) rampada bizimle kafa kafaya kalınca deliye dönmüştü.
[/quote]

Bu normal durum degil bilesiniz.
Carina nin hizlanmasi 8.5-9.0 civari. O araba sorunludur veya söförü deneyimsizdir.
eski aractir, bakimsizdir vs vs.

O yüzden gecilmesi arkadasin hatasi degil. Bu yorum bir hata.
Carina'nin motoru oldukca yeterlidir ve araci iyi hizlandirir. Ben ayni anda bizim evde hem Corolla hem Corona olmasi sayesinde kullandim. Corolla mümkün degil gecemez normalde.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2007, 14:11:13 »
L ve 2'ye niye alıyorsun ki... kökle gazı gitsin
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2007, 14:39:36 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
L ve 2'ye niye alıyorsun ki... kökle gazı gitsin
[/quote]
Gazı kökleyince 5500 lerde 2 ye atıyor diye biliyorum ama ben 6000 e kadar basmak için L sonra 2 yaptım aslında 7000 e getireyim dedim ama açıkcası tırstım  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2007, 22:31:51 »
açıkçası çok fazla devirde de vites değiştirmek iyi olmaz, sonuçta maksimum tork yüksek devirlerde düşüyor. Ben en iyisi sana bir 0-100 çekip koyayım buraya
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2007, 23:53:36 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
açıkçası çok fazla devirde de vites değiştirmek iyi olmaz, sonuçta maksimum tork yüksek devirlerde düşüyor. Ben en iyisi sana bir 0-100 çekip koyayım buraya
[/quote]
beklerim sonuçları senin ae92 otomatik mi kardeş?Birde ben müsait bir yolda araç boşken hem senin dediğim şekilde hemde yine manuel olarak deneyeceğim bende sonuçları yazarım sana.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2007, 00:27:26 »
yav ayagınızı yerden kesıyomu yeter ıste sorun cıkarmıyo bıse etmıyo.bak benım araba 140 a 2.5 sanıyede cıkıyo ben hıc böbürleniyom mu(fakke mı artık nası yazılıyosa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2007, 13:54:40 »
Selim Kara'nın dikkatine

Toyota Carina/Corona'nın kullanım klavuzundan alınmadır.

1. vites: 50 km/h
2. vites: 93 km/h
3. vites: 133 km/h
4. vites: 180 km/h
tavisye edileni bu. gerisi sana kalmış. 0-100 hızlanma 8.9 sn.
5. vitesin kaçta bittiği kılavuzda yok. carina yada corona ile ne düzyolda nede de yokuşta boy ölçüşmen tuhaf. O carina yada coronayı kullanan bilmiyo kulanmasını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2007, 09:35:48 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Motorun sağırlaşması diye birşey olmaz. Ama yatsada bakımlarını aksatmayın, Özellikle lastik ve akü...
[/quote]
Tabiki abi benim kadar kimse bakmıyodur heralde.   ben biraz huyluyumdur o konuda titiz olmaya çalışırım.aracım yeni 90bin km oldu ben 85binde triger kayışı balatalar bujiler yağ yağ filtresi 4 lastik antifiriz genel bakımını yaptırdım yani.Ona bişey olursa ben dayanamam valla  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2007, 09:51:24 »
12-15 saniyelerde 0-100 km denemeleri mi , şaka mı yapıyorsunuz

NFS carbon gibi bilgisayar oyunları oynamanızı ya da  top gear/fifth gear gibi programları izlemenizi tavsiye ederim.  

bu yaptıklarınız, hem araçlarınız için çok zararlı hem sizler için tehlikeli hem de komik.

Ayrıca araçta sizden başkası varken nasıl olup da kapışmaya falan girebiliyorsunuz aklım almıyor. Ben de daha önceki aracımda gereksiz kapışmalara giriyordum ama hani yanımda arkadaslarım varken hiç cesaret edemem. Allah korusun başımıza bir kaza gelmesi anında o suçluluk hissinden ömür boyu kurtulamaz insan.

Hele allaha emanet giden(ne abs ne yol tutuş sistemi) 10 yaşını devirmiş araçlarla yollarda kapışmak, hakikaten ciddi bir suç sayılmalı. Kendinizi düşünmüyorsanız trafikteki diğer araçların içerisindeki masum insanları düşünün.

Güvenli sürüşler...
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
0-100km Denemesi
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2007, 13:57:03 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
12-15 saniyelerde 0-100 km denemeleri mi , şaka mı yapıyorsunuz

NFS carbon gibi bilgisayar oyunları oynamanızı ya da  top gear/fifth gear gibi programları izlemenizi tavsiye ederim.  

bu yaptıklarınız, hem araçlarınız için çok zararlı hem sizler için tehlikeli hem de komik.

Ayrıca araçta sizden başkası varken nasıl olup da kapışmaya falan girebiliyorsunuz aklım almıyor. Ben de daha önceki aracımda gereksiz kapışmalara giriyordum ama hani yanımda arkadaslarım varken hiç cesaret edemem. Allah korusun başımıza bir kaza gelmesi anında o suçluluk hissinden ömür boyu kurtulamaz insan.

Hele allaha emanet giden(ne abs ne yol tutuş sistemi) 10 yaşını devirmiş araçlarla yollarda kapışmak, hakikaten ciddi bir suç sayılmalı. Kendinizi düşünmüyorsanız trafikteki diğer araçların içerisindeki masum insanları düşünün.

Güvenli sürüşler...
[/quote]

Söylenenlere Aynen katılıyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))