0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar benim corolla 2700-3000 devir aralığında çok hafif bir şekilde titriyor titremeyi gaz pedalı, sol aysğımı koyduğum dinlenme yeri ve direksiyonun üst kismindan hissediyorum titreme çok düşük şiddette gidiklar gibi ama devir saatine bakmasamda arabanın 2700 devir aralığına geldiğini titreşlimden hissediyorun 2700 devre kadar en ufak titreşim olmuyor 3000 devirden sonrada sanki kesiliyor Sanayide ustama gösterdim kullandı sol akis bilyası yada şanzıman rulmanından geliyor dxedi ileride artar dediİstanbulda Toyota sevisinde çalışan bir hemşerim var onu aradım daha 45 binde bir aracın ask yada şanzıman rulmanlarını daha hiç değişrimedik dedi elletme dedi. gaz kelebeğinden olabilir dedi o devir aralığına geldiğinde takılıyordur dedi karbüratör sipreyiyle temizlet hocam dedi yada motor kulakçıklarından olabilir ön ve arka kulakçıklarını gevşettir arabayı çalıştır kapat sıktır sonra tekrar bak bakalım yapıyor mu hocam dedi hemşerim dediği kelebek temizliği mantıklı geldi. çünkü hangi viteste olursam olayım yani düşük hızdada olsam 2700-3000 aralığında geldiğinde titreme olayını yapıyor.Başına benzer bir olay gelen var mı? yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar konuya burada devam etmek istiyorum çünkü benim aracım da birebir aynı durum var . Anlatamaya çalışsam ancak bu kadar anlatılır . Ama bütün yazılanları okudum acaba sorunu çözümünü bulan var mıdır diye maalesef yok . Aynen yazılığı gibi 2700-2800-3000 devir civarında özellikle 2800 tam üstündeyken Bülent beyin yazdığı sorunun birebir aynısı oluyor sol ayak bekletme yerinde direksiyonun üst kısmında bir ince vibrasyon oluyor 3000 devrin üstünde bu sorun olmuyor . Bu durumu ilk fark ettiğimin üzerinde 1 ay geçti bir piknik dönüşü şehirler arası yola çıktım hızım 90 civarıydı araçta bu titreşimi hissettim daha öncesinde bu titreşim yoktu araçta .Kelebek boğazı felan yazılmış ama pek alakadar gibi gelmedi belki motor kulakları olabilir düşüncesindeyim . İşi balansla da bağlayamıyorum çünki 1 viteste de 5 viteste o devre gelince o titreşim oluyor aracın o devre geldiğini titreşimden motor sesinden anlıyorsunuz . Olayı Lpg sistemine bağlayacağım ama benzinde de oluyor o yüzden lpg ile alakası olduğunu düşünmüyorum . Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2016, 16:26:08İşin daha enterasan tarafı bu durum her zaman olmuyor .